Ben çocuğumun evine alışıp benimsemesini daha önemli buluyorum ve sabah erken kalkmasıyla kıyaslayacaksam, sabah kaldırırım ama çocuğum benimle olur, evini bilir. Bu tamamiyle tercih tabiki.Yakın olmasına yakında sabah ben 7de evden çıkıyorum kızım 9'da uyanıyor nasıl bırakıp çıkacaksınız hadiş yazın uyurken bi şekilde bırakıyordum ama kışın çocugu rezil etmekten başka işe yaramıyor.
Eşim uyuyunca yanında top patlasa uyanmaz uykusu çok ağır ona emanet edilmezki
Beni yanlış anlamayın ama 3 haftada bir çocuğun eve gelmesi gerçekten çocuğu soğutur. Ne zorluğu olursa olsun evinide kalsın, eşiniz baksın siz gece çalışırken. İnanın çok daha sağlıklı bir durum olacaktır ruhsal açıdan.Fark şu ki ben vardiyalı çalışıyorum bunun 12-8 'i var 4-12'si var gece çalışınca mecburum 4-12'de eve 1'de geliyorum yine mecburum 3 haftada 1 bize gelmesi soğuttu onu
Ben evde yokken babasıyla eve gitmiyor kıyameti koparıyormus ama ben alıp götürdüğümde de benden çok babasıyla oynuyor. Akşam geliyor ama uyumuyor kandırıp uyutuyoruz ama gece uyanınca basıyor çığlıgı anneanneme diye
Canım 3 haftada bir çok azz.Fark şu ki ben vardiyalı çalışıyorum bunun 12-8 'i var 4-12'si var gece çalışınca mecburum 4-12'de eve 1'de geliyorum yine mecburum 3 haftada 1 bize gelmesi soğuttu onu
Bunu yakından görmüş ve yaşamış biri olarak söylüyorum, ne olursa olsun artık başka bir çözüm bulun ya da bakıcıya bırakın. Çocuğunuzun bu bağlılığı devam edebilir ve derin yaralar açacaktır. Güvensizlik bir kişiliğin ilk sinyalleri bunlar, çocuk psikolojisi konusunda yetkin biri olarak söylüyorum bunu.Çalışan bir anne olmanın zorlukları günden güne katlanıyor ve beni çok fazla üzen durumlar oluyor bunlardan biride kızımın eve gelmek istememesi. Kızıma doğum iznimden sonra annem bakmaya başladı ve gece vardiyasında olunca annemde kalıyordu bu zamanla sabahları bana zor olmasın kızımı sabahın köründe uykusundan etmeyelim diye yerini sürekli annemde kalmaya bıraktı arada gelip bizimle kalıyordu şimdi büyüdü 3 yaşında ve eve gelmek istemiyor anneannesine gitmek istiyor.
Eve gelsin diye ona oda aldık hazırladık süsledik ilgisini çekecek oyuncaklar aldık ama geldi oynadı sıkılınca yine anneanneme diye ağlamaya başladı. Kızımı bu konuda zorlamak istemiyorum ona kızmıyorum burda kal diye. Ama bu duruma çok üzülüyorum.
Anneme gidince beni bırakmak istemiyor burada kal diyor ama eve de gelmiyor beni özlüyor geldiği zaman çok güzel oyunlar oynayıp vakit geçiriyoruz ama nafile uyku gelince karanlık olunca anneannemeeeee...
Annemle evlerimiz çok yakın komşular ohh ne güzel doğurdun bıraktın annen bakıyor diyor ama ben çok üzülüyorum...
komşularınızın söylediğine hak veriyorum.siz gerçektende doğurup bırakmuışsınız annenize. eşinize hiç sorumluluk vermemişsiniz. çocuğunuz o kadar haklı ki. onu bu duruma siz getirmişsiniz. öncelikle çocuğunuzu eve alıştırmalısınız. siz yokken de babası ilgilenmeli. anennizede hayran kaldım benimkide kızıma bakıyor ama bi 10 dakka gecikp markete uğrasam nerde kaldın dye hemen arar.
Beni yanlış anlamayın ama 3 haftada bir çocuğun eve gelmesi gerçekten çocuğu soğutur. Ne zorluğu olursa olsun evinide kalsın, eşiniz baksın siz gece çalışırken. İnanın çok daha sağlıklı bir durum olacaktır ruhsal açıdan.
Çocuğunuzun davranışı içinde bulunduğu şartlara bakarsak normal benimde kızımı 3 yaşına kadar halası bakmıştı eve geldiğimde benimle olmak yerine halasını tercih ediyordu ve ağlıyordu tabi bende çok üzülüp kendimi suçluyordum o derece kötü bir his bilirim görünen o ki burada en büyük sorun işinizden kaynaklı çalışma saatleriniz işinizi değiştirme şansınız yok mu?
oğlumun gelecekteki halini gördüm...
daha 7 aylık ama biraz gezmeye bile gitsen anneme dönünce nasıl sarılıyo anneme anlatamam..
bizim evlerimiz uzak haftaiçi annemlerdeyiz..
kendi evimize gelince durmuyo elimden bişey yemiyo...
anneme gidince daha apartmanın kapısında sevinçten yerinde duramıyo..
eşimde kıskanıyo biraz bu durumu..
çalışınca böyle işte naapalım..
yardım almak iyi olabilir...
o zaman bir kaç gece anane sizde kalacak
yada izne ayrılın kızınız bu duruma alışana kadar
gece agladıgı zaman anane sabah gitcez yatıp uyumazsan gidemeyiz falan derseniz anlar aslında
2,5 yaşında kızım var benimde bu şekilde önden pazarlıkla kabul ettirmeyi deneyip
yapmazsa ananeye götürmeyin birsüre
Kızınız "eve gelmek istemiyor" değil. Onun evi, onun için anneannesinin evi. Büyüyüp yaşadığı, kendisini büyüten, 7/24 kaldığı evden alınıp tanımadığı bir eve, anneannesinden uzağa ve -yanılıyorsam düzeltin ama- çok da sıkı bağları olmadığı anne babasıyla gitmek tabii ki istemez.
Çocuğunuz için ev anneannesinin yanı.
Canım 3 haftada bir çok azz.
Kizacaksiniz ama niye dogurdunuz? Anneniz annesi olmus resmen siz de arada bi'sevmeye gelen abla. Komsular oyle demekle hakli üc haftada bir cocugu eve getirmekle size nasil baglansin?
Cocugun psikolojini bile bozarsiniz boyle.
Keske sartlari olgunlastirmadan bebek dusunmeseydiniz. Esiniz uyuyo diye bebeginizi evlatlik vermissiniz resmen.
Canım aklıma bir şey takıldı yani siz 3 hafta hiçmi görüşmüyosunuz?
Canımmm çok sevindim inan inşallah kısa zamanda herşey düzelecek o zaman ayy gerçekten çok sevindim ben hem senin hem kızının adına:):):)Artık o durum değişti işi değiştirdim simdi her gün eve gelecek inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?