3 yil boyunca ayiya dayi demek

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Ayi dedigim kocam oluyor
Ayi gibi bi insan degildir gerci ama
atasozu iste.
Basladigindan beri ite kaka yuruyen 7 yillik bi evliligim var.
Az duzelir gibi oldugu zamanlarda 2 cocuk yaptim.
Itiraf etmek gerekirse, bi daha koca kahri cekemem bosansam da cocuklarim olsun diye dusundum.
Pisman olmamakla beraber simdi beni bu evlilige mahkum eden cocuklarim.
Maddi manevi onlara yetebilecek olsam gozumu kirpmam ilk kavgada solugu mahkemede alirim. Ama simdi kavga sirasinda bile biraz buyusunler bosanacagim o zaman rahatlarsindan oteye gitmiyor tehditlerim bile.
Gurbetteyim, calismiyorum cunku 2 cocugun kres masrafi maasimi gecer. .buranin vatandasi olmadigim icin sosyal haklardan yararlanamiyorum.
Bosanma durumunda iki secenegim olur. Nafakayla gecinmek
Turkiye'ye kesin donus.
Ilk secenek bana gore degil.
Turkiye'ye donme durumunda ise cocuklar devreye giriyor.
1) oglum ozel ihtiyacli bir cocuk, turkiyede egitimi nasil olacak?
2) babalari yurtdisindayken nasil onu gorecekler
3)2 cocukla gecinebilecek miyim? Ozel egitim masraflari da goz onunde bulundurularak.

Esim...
Fiziksek siddet, aleni hakaret, aldatma, asagilama, maddi sorunlar, cinsel sorunlar bu gibi dertlerim yok.
Ama psikolojik siddetin dik alasini yasiyorum.
Cok elestirel ama asla elestri kabul etmeyen. Mukemmeliyetci, bazen olmasi gerekenden fazla ciddi. Kontrolcu biri.
Bense mukemmellikten cok uzagim.
Haliyle her gun elestirecek biseyler buluyor.
Cocuklarin bakimi, yemesi, evin duzeni, yemegin tuzu, suyun buzu derken boguldugumu hissediyorum.
Bazen sessiz kaliyorum ama cogunlukla sesimi yukseltiyorum. Bu sefer de bana bagirma diye uste cikiyor. Ozel gunlerde, tatillerde illa ki sorun edecek bir sey bulup zehir etmistir. Konusurken isine gelince dinler. Hastayken olumcul bir sey degilse nasilsin demez. Eve gelir selam vermez. Ben de artik hos geldin deyip yuzune bile bakmiyorum.
Ben.. Duzensiz bi ev hanimi, anlik yasayan biriyim. Bulasiklar dag gibiyken cocuklari parka goturebilirim. Yikadigim kuru camasirlar 3 gun koltuk tepesinde kalabilir.
Bir yere gidilecegi zaman esim ister ki o rahat rahat takilsin ben cocuklarla beraber tam zamaninda hazir olayim.
3 dk gec kalmak bazen arabada bagira bagira kavga etmemize neden oluyor.
Ev islerine yardim etmeyi teklif eder. Ama is yaparken o kadar cok dirdir eder akil verir ki yapmasin daha iyi derim.
Ben cok yoruldum. Esim illa ki duzenli tertipli ve esinin sozunden cikmayan bi kadinla mutlu olabilirdi.
Ben de belki daha rahat daha cocuksu bi adamla. Ama olmadi.
Artik evlilik denen kurumdan kilometrelerce otede olurum. Asla evlenme gibi bi niyetim olamaz.

Simdi soyleyin bana 3 sene sabredip vatandaslik icin, cocuklarin gelecegi ve babalarindan temelli ayrilmamalari icin ayiya 3 sene boyunca dayi demeli miyim?

Evet demelisin Türkiye çokta iyi değil insan hakları olarak oranın vatandaşı olur orada kalırsan eğer çocukların için eminim destek alırsın geçim için de alırsın şiddet ve can korkun yoksa 7 yıl nasıl yaptıysan öyle yap sonra sığınma talep et ben olsam asla Türkiye ye dönmem arkanda zengin ailen yoksa o çocuklar harap olur

Çocukların geleceği açısından ( özel eğitim masrafı burada sizi çok aşırı zorlayacağından yani ) beklemeniz iyi olur bence.
Ve bi yolunu bulup evlilik terapistine ikna edin.
Ama ikinizde orta yolu bulsanız aslında sende biraz adım atsan o da adım atarmı ılımlı olur mu sizce ?

Vatandas olunca gecinme derdim olmaz. Devlet kirami ve kres parasini oder ben de girer part time calisir kendi yagimda kavrulurum. Maddi kismi hallolur yani. Ustelik cocuklari hafta sonlari babalarina gonderip kafa da dinlemis olurum onlar da babalariyla aktif bi iliskide olurlar. Lakin 7 yil bu kadar abartili degildi tabii. Benim beklentim ilk yillarda coktu. Sonra dusurdum esim de biraz kendine ceki duEn vermisti. Ne zamanki 2. Cocuk oldu evin harabeye donmesi icin 1 saat yetmeye basladi esim cinlendi.
Tahammulu bitti. Oglum da ozel durumundan dolayi psikolojimizi etkiledi. sabretmek cok zorlasti yani.
Bu asamadan sonra sabretmek kendimden taviz vererek olacak ancak.

Demelisiniz bence. Bunca yıl demissiniz bundan sonra da dersiniz.

Ama önemli olan vatandaşlık aldıktan sonra gecinebilecek misiniz cocuklarınızla? Özel egitim masraflı mesela..

Evet demelisin Türkiye çokta iyi değil insan hakları olarak oranın vatandaşı olur orada kalırsan eğer çocukların için eminim destek alırsın geçim için de alırsın şiddet ve can korkun yoksa 7 yıl nasıl yaptıysan öyle yap sonra sığınma talep et ben olsam asla Türkiye ye dönmem arkanda zengin ailen yoksa o çocuklar harap olur

Çocukların geleceği açısından ( özel eğitim masrafı burada sizi çok aşırı zorlayacağından yani ) beklemeniz iyi olur bence.
Ve bi yolunu bulup evlilik terapistine ikna edin.
Ama ikinizde orta yolu bulsanız aslında sende biraz adım atsan o da adım atarmı ılımlı olur mu sizce ?
Ben cok adim attim aslinda hani taleplerim sifira yakin. Ama onun istedigi gibi bi es olma konusunda hamurumda yok. Olmuyor iste. Sabahtan aksama kadar cocuk dokuntusu toplayamiyorum.

3 yıl, dile kolay... Bin küsur gün... 26 bin küsur saat...
Mantıklı olan belki de 3 yılı sabırla doldurmak, ama mantıklı olan her zaman doğru olan mıdır, bilmiyorum.
Kalbiniz size ne fısıldıyor? Daha dayanabilirim diyor mu?

Zor bir karar, Allah yardımcınız olsun.

Maddi gücünüz yok ama boşanırsam çocuklarım olsun diye çocuk yapıyorsunuz. Gerçekten çok mantıklı.
Meslegim var
. Vatandaslik kanunu son anda degisti ve 1 sene icinde vatandas olacakken ekstra 5 yil bekleyecegimi ikinci cocuga hamileyken ogrendim. En kotusu ulkeme doner calisir kendime yeterdim. Oglumun ozel bi cocuk olacagi aklimin ucundan gecmezdi, hayatta hersey plan dahilinde olmuyor.

3 yıl, dile kolay... Bin küsur gün... 26 bin küsur saat...
Mantıklı olan belki de 3 yılı sabırla doldurmak, ama mantıklı olan her zaman doğru olan mıdır, bilmiyorum.
Kalbiniz size ne fısıldıyor? Daha dayanabilirim diyor mu?

Zor bir karar, Allah yardımcınız olsun.
Aramiz iyiyken olene kadar da yasarim diyorum. Ama ozellikle ramazan ayinda cok problem yasadik kalbim beynim vucudum her bir zerrem bosan diyor.

Orda kalın biraz daha sabredin. Annemin benim için bu fedakarlığı yapmış olmasını çok isterdim çocuklarınızın yerinde olsam.
Cocuklarim bu ulkenin vatandasi ama egitimi burada almaktan ya da babadan ayrilmamaktan bahsediyorsaniz benim de kafami karistiran bu.

Cift terapisi düşünmez mısınız? Bana aranizdaki sorunlar cozulmeyecekmis gibi gelmedi açıkçası...

"Fiziksek siddet, aleni hakaret, aldatma, asagilama, maddi sorunlar, cinsel sorunlar bu gibi dertlerim yok"

Sanırım Allah'tan belasını isteyenlerdensiniz. Problem eşinizde değil bence siz fazlasıyla rahatsınız. Bir daha evlenmem demişsiniz zaten dışarıda daha iyisi yok hep bir eksik yada daha beterleri var. Bence evliliğinizi yıkma ve kendinizi garantiye alma planları yapacağınıza biraz kendinizi törpüleyin. Çok temiz, çok düzenli, mükemmel bir ev kadını olmak zorunda değilsiniz ama madem çalışmıyosunuz eviniz, çocuklarınız, eşiniz için fedakarlık yapıp silkelenin. Bencillik ve basiretsizlikten kurtulun.

Hata içinde hata, pişmanlık içinde çaresizlik, üzüldüm gerçekten. Daha tecrübeli ablalar yol gösterecektir.

Esim oyle seylere inanmiyormus.
Ben onu dinlersem zaten sorunumuz olmazmis.

O zaman eşini karsina al konus. Belli ki aramizda sevgi bitti en azindan çocuklarımızin hatirina saygiyi koruyalim. Sen de benim damarima basma ben de senin de. Sizin ve evlatlariniz icin en hayirlisi olsun inşallah

Back
X