3 yil boyunca ayiya dayi demek

"Fiziksek siddet, aleni hakaret, aldatma, asagilama, maddi sorunlar, cinsel sorunlar bu gibi dertlerim yok"

Sanırım Allah'tan belasını isteyenlerdensiniz. Problem eşinizde değil bence siz fazlasıyla rahatsınız. Bir daha evlenmem demişsiniz zaten dışarıda daha iyisi yok hep bir eksik yada daha beterleri var. Bence evliliğinizi yıkma ve kendinizi garantiye alma planları yapacağınıza biraz kendinizi törpüleyin. Çok temiz, çok düzenli, mükemmel bir ev kadını olmak zorunda değilsiniz ama madem çalışmıyosunuz eviniz, çocuklarınız, eşiniz için fedakarlık yapıp silkelenin. Bencillik ve basiretsizlikten kurtulun.
Iste esime boyle dusunecek bi kadin lazimmis. Ama esim benim nasil biri oldugumu biliyordu. Kendini maskeledi. Ben basindan beri akli havada bi tiptim. Kosmasaydi pesimden.

Aramiz iyiyken olene kadar da yasarim diyorum. Ama ozellikle ramazan ayinda cok problem yasadik kalbim beynim vucudum her bir zerrem bosan diyor.

Çocuk, fedakarlık isteyen bir can. emek isteyen bir can... Elbette biliyorsunuz.
Ama insanın da bir tahammül noktası var, aşıldığında insanı insanlıktan çıkaran...

Konularınıza biraz aşinayım, başka hangi yönlerden sabır içinde olduğunuzu biliyorum, ama işte hepsini taşıyan sizsiniz; kimi yükler atılır, kimi yükler insanın ömrünce taşımasını gerektirir. Atabileceklerinize ne kadar dayanırsınız, terazinize koyup tartacaksınız artık, en iyi siz bilirsiniz. Bize, dışarıdan "3 yıl sabret" demesi çok kolay. Bazen bir saat bile insana ay gibi gelir, hesapta 3 sene ama katlanılması gerektiği için o 3 yılın hissi belki de 5 sene, 6 sene... Kalbinizde cevabı.

İyi düşünün, değecek mi, artıları eksileri vb... Ne desem bilemiyorum da, zor.

O zaman eşini karsina al konus. Belli ki aramizda sevgi bitti en azindan çocuklarımızin hatirina saygiyi koruyalim. Sen de benim damarima basma ben de senin de. Sizin ve evlatlariniz icin en hayirlisi olsun inşallah
Dun mektuplar faturalar falan gelmis. Actim icerikleri kaldirdim zarflari kapinin girisine koydum sonra alip atmayi unutmusum. Kizim da dagitmis bunun icin cildirdi resmen. Sen bana inat olsun mutsuz olayim diye ozellikle yapiyorsun diyor. Girer girmez zarflari gorunce cinleri tepesine firlamis.

Dun mektuplar faturalar falan gelmis. Actim icerikleri kaldirdim zarflari kapinin girisine koydum sonra alip atmayi unutmusum. Kizim da dagitmis bunun icin cildirdi resmen. Sen bana inat olsun mutsuz olayim diye ozellikle yapiyorsun diyor. Girer girmez zarflari gorunce cinleri tepesine firlamis.

Esin takıntılı sanırım. Hasta belki

Esimle cok konustum. Dedim ki bak cocuklar cok kucuk. Buyuyecekler evi tekrar duzene koyacagim. Uykularimiz duzelecek ama kalp kiriklarimiz gecmeyecek sabredelim gecici bi sure alttan al dedim. Bi iki gun aliyor sonra yine patliyor. Bu sefer sabrettigi iki gunun hirsini da cikariyor.

Israr etseniz peki? Kendimi de sana uydurmam icin önemli deseniz. Oglunuzu öne surseniz.. siz biraz fazla dağınıksınız, esiniz de fazla titiz. Anca orta yolu bulursunuz bence.
Tek sorun daginiklik degil ki.
Ben dik basliyim esim ise kontrolcu. Bi konuda o bir fikir beyan ettiyse asla karsit yorum yapmami istemez. Bi tavsiye verir guya ama bu emirdir. Ben o tavsiyeye uymazsam ne halin varsa gor der kuser. Kisa kisa anlatiyorum. Ama daginiklik gecici bi durum cocuklar felaket dagitiyor. Diger karakter catismalarini ne yapacagiz?

Tek sorun daginiklik degil ki.
Ben dik basliyim esim ise kontrolcu. Bi konuda o bir fikir beyan ettiyse asla karsit yorum yapmami istemez. Bi tavsiye verir guya ama bu emirdir. Ben o tavsiyeye uymazsam ne halin varsa gor der kuser. Kisa kisa anlatiyorum. Ama daginiklik gecici bi durum cocuklar felaket dagitiyor. Diger karakter catismalarini ne yapacagiz?

Ya bence siz destek almalısınız. Sorunun sizde oldugundan dolayi degil, esinizi daha iyi tahlil edebilmek için. Belki de esinizle konustugunuz dil yanlıştır, bunu tespit edebilirsiniz belki de? En azından bu 3 yılı daha yaşanılır kılavilir bu hamle. Vardı böyle 1 üye destek almaya başlamıştı ve esiyle dogru iletisimi bulmustu. Yavas yavas da sorunlarını asiyorlardi. Ismini hatirliyamadım ama..

Maddi sıkıntı yok madem bir yardımcı , bakıcı tutsaniz ?
Esim yardimciya felaket karsi aylik bile kadin almami istemiyor. Sen bana yapilacak isleri soyle ben yapayim o parayi sadaka verelim bile dedi. Bir de maddi olarak cok iyi degiliz. Ogluma ozel hoca Turkiye'ye tatile gidis falan derken ancak geciniyoruz. Maddi sorun yok derken esim hesaplari benim elimde tutmama bir sey demez istedigimi alirim karismaz manasinda dedim.
Ya bence siz destek almalısınız. Sorunun sizde oldugundan dolayi degil, esinizi daha iyi tahlil edebilmek için. Belki de esinizle konustugunuz dil yanlıştır, bunu tespit edebilirsiniz belki de? En azından bu 3 yılı daha yaşanılır kılavilir bu hamle. Vardı böyle 1 üye destek almaya başlamıştı ve esiyle dogru iletisimi bulmustu. Yavas yavas da sorunlarını asiyorlardi. Ismini hatirliyamadım ama..
Haklisiniz esimle iletisimde cok zorluk cekiyorumm

Ayi dedigim kocam oluyor
Ayi gibi bi insan degildir gerci ama
atasozu iste.
Basladigindan beri ite kaka yuruyen 7 yillik bi evliligim var.
Az duzelir gibi oldugu zamanlarda 2 cocuk yaptim.
Itiraf etmek gerekirse, bi daha koca kahri cekemem bosansam da cocuklarim olsun diye dusundum.
Pisman olmamakla beraber simdi beni bu evlilige mahkum eden cocuklarim.
Maddi manevi onlara yetebilecek olsam gozumu kirpmam ilk kavgada solugu mahkemede alirim. Ama simdi kavga sirasinda bile biraz buyusunler bosanacagim o zaman rahatlarsindan oteye gitmiyor tehditlerim bile.
Gurbetteyim, calismiyorum cunku 2 cocugun kres masrafi maasimi gecer. .buranin vatandasi olmadigim icin sosyal haklardan yararlanamiyorum.
Bosanma durumunda iki secenegim olur. Nafakayla gecinmek
Turkiye'ye kesin donus.
Ilk secenek bana gore degil.
Turkiye'ye donme durumunda ise cocuklar devreye giriyor.
1) oglum ozel ihtiyacli bir cocuk, turkiyede egitimi nasil olacak?
2) babalari yurtdisindayken nasil onu gorecekler
3)2 cocukla gecinebilecek miyim? Ozel egitim masraflari da goz onunde bulundurularak.

Esim...
Fiziksek siddet, aleni hakaret, aldatma, asagilama, maddi sorunlar, cinsel sorunlar bu gibi dertlerim yok.
Ama psikolojik siddetin dik alasini yasiyorum.
Cok elestirel ama asla elestri kabul etmeyen. Mukemmeliyetci, bazen olmasi gerekenden fazla ciddi. Kontrolcu biri.
Bense mukemmellikten cok uzagim.
Haliyle her gun elestirecek biseyler buluyor.
Cocuklarin bakimi, yemesi, evin duzeni, yemegin tuzu, suyun buzu derken boguldugumu hissediyorum.
Bazen sessiz kaliyorum ama cogunlukla sesimi yukseltiyorum. Bu sefer de bana bagirma diye uste cikiyor. Ozel gunlerde, tatillerde illa ki sorun edecek bir sey bulup zehir etmistir. Konusurken isine gelince dinler. Hastayken olumcul bir sey degilse nasilsin demez. Eve gelir selam vermez. Ben de artik hos geldin deyip yuzune bile bakmiyorum.
Ben.. Duzensiz bi ev hanimi, anlik yasayan biriyim. Bulasiklar dag gibiyken cocuklari parka goturebilirim. Yikadigim kuru camasirlar 3 gun koltuk tepesinde kalabilir.
Bir yere gidilecegi zaman esim ister ki o rahat rahat takilsin ben cocuklarla beraber tam zamaninda hazir olayim.
3 dk gec kalmak bazen arabada bagira bagira kavga etmemize neden oluyor.
Ev islerine yardim etmeyi teklif eder. Ama is yaparken o kadar cok dirdir eder akil verir ki yapmasin daha iyi derim.
Ben cok yoruldum. Esim illa ki duzenli tertipli ve esinin sozunden cikmayan bi kadinla mutlu olabilirdi.
Ben de belki daha rahat daha cocuksu bi adamla. Ama olmadi.
Artik evlilik denen kurumdan kilometrelerce otede olurum. Asla evlenme gibi bi niyetim olamaz.

Simdi soyleyin bana 3 sene sabredip vatandaslik icin, cocuklarin gelecegi ve babalarindan temelli ayrilmamalari icin ayiya 3 sene boyunca dayi demeli miyim?
Canım eşlerimizin karakterleri tıpatıp aynı.. yalnız bende temizliği düzeni severim falat bazen canım istemez bazende yapamam saglk problemlermden dolayı..mükemmeliyetçilik hat safhada.. zaten böyle adamlara ne kadar yaparsan yap yinede yaranamazsın..
Herseye dırdır ederler..

"Fiziksek siddet, aleni hakaret, aldatma, asagilama, maddi sorunlar, cinsel sorunlar bu gibi dertlerim yok"

Sanırım Allah'tan belasını isteyenlerdensiniz. Problem eşinizde değil bence siz fazlasıyla rahatsınız. Bir daha evlenmem demişsiniz zaten dışarıda daha iyisi yok hep bir eksik yada daha beterleri var. Bence evliliğinizi yıkma ve kendinizi garantiye alma planları yapacağınıza biraz kendinizi törpüleyin. Çok temiz, çok düzenli, mükemmel bir ev kadını olmak zorunda değilsiniz ama madem çalışmıyosunuz eviniz, çocuklarınız, eşiniz için fedakarlık yapıp silkelenin. Bencillik ve basiretsizlikten kurtulun.

En azindan deneyin diyorum bende ustte yazani.
Esiniz size yardimci olmayi teklif ediyor. Caba gosteriyor.
Keske sizde biraz deneseniz.
Hic caba goremedim ben sizde.
Bi kadin boyle kolay " benlik degil ev isleri" diyip kenara cekilme luksu yok bence.
Bakarsak evlenirken bu ev islerini, temizligi biliyor olmaniz gerekirdi.
Biliyordunuz cok acik.
Simdi buna ragmen bosanma karari almak bu evlilikten dunyaya gelen cocuklara haksizliktir. Onlarin sucu ne?

Sizi cok iyi anliyorum esimle bende ayni sizin anlattiginiz gibiyiz aslinda bizim ekstra bir daginikligimiz cok olmuyor ama o herseyin muntazam olmasini istiyor cekmece icleri dolaplar gibi allah yardimciniz olsun ama super temiz bi insan bile olsaniz onlarin mutlaka gordukleri inceledikleri baska yerler cikiyor en sonunda bana yardim etme isime karisma dedim.temizlik yardimi istemeyin ama mesela bos gunlerinde alsin cocuklari disari cikarsin sizde rahat rahat temizlik yapin.ufakta olsa bi duzen otutturmaya calisin.bosanma konusunu biraz erteleyin bence hemen bosanmak yerine daha oluruna gitmeyi deneyin.

En azindan deneyin diyorum bende ustte yazani.
Esiniz size yardimci olmayi teklif ediyor. Caba gosteriyor.
Keske sizde biraz deneseniz.
Hic caba goremedim ben sizde.
Bi kadin boyle kolay " benlik degil ev isleri" diyip kenara cekilme luksu yok bence.
Bakarsak evlenirken bu ev islerini, temizligi biliyor olmaniz gerekirdi.
Biliyordunuz cok acik.
Simdi buna ragmen bosanma karari almak bu evlilikten dunyaya gelen cocuklara haksizliktir. Onlarin sucu ne?
Temizlik yapmiyorum diye bi durum yok. Tabii ki evin yemegi temizligi camasir bulasik hepsini ben yapiyorum. Esimin istedigi muntazamlikta yapmiyorum. Ki zaten diger arkadaslarin dedigi gibi bugun istedigini yapsam yarin baska yerden vuruyor. Memnun etmek gibi bir durum soz konusu degil.
Sabahtan uyuyana kadar aktif bir sekilde calissam ancak bunu saglarim. Peki omur hergun ayni isleri defalarca yapacak kadar kisa mi?

Olay temizlik uzerine donmesin lutfen.
Ev tertemiz oldugunda da bir tartisma konusu cikiyor. Betimleme olarak kullandigim seyler konunun asli olmasin.

Canım eşlerimizin karakterleri tıpatıp aynı.. yalnız bende temizliği düzeni severim falat bazen canım istemez bazende yapamam saglk problemlermden dolayı..mükemmeliyetçilik hat safhada.. zaten böyle adamlara ne kadar yaparsan yap yinede yaranamazsın..
Herseye dırdır ederler..
Zaten beni biktiran sey dirdir.

Sizi cok iyi anliyorum esimle bende ayni sizin anlattiginiz gibiyiz aslinda bizim ekstra bir daginikligimiz cok olmuyor ama o herseyin muntazam olmasini istiyor cekmece icleri dolaplar gibi allah yardimciniz olsun ama super temiz bi insan bile olsaniz onlarin mutlaka gordukleri inceledikleri baska yerler cikiyor en sonunda bana yardim etme isime karisma dedim.temizlik yardimi istemeyin ama mesela bos gunlerinde alsin cocuklari disari cikarsin sizde rahat rahat temizlik yapin.ufakta olsa bi duzen otutturmaya calisin.bosanma konusunu biraz erteleyin bence hemen bosanmak yerine daha oluruna gitmeyi deneyin.
Alir mi o zaman benim isime nasil karisacak :)
Allah cumleten yardimcimiz olsun. Kari dirdiri bilindik bir sey de, koca dirdiri hic cekilmiyor.

Back
X