- 6 Mayıs 2008
- 2.910
- 459
- 163
çünkü sizde kendimi gördümKoc ve basak. Hangimizin ne oldugunu tahmin etmek zor olmasa gerek.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çünkü sizde kendimi gördümKoc ve basak. Hangimizin ne oldugunu tahmin etmek zor olmasa gerek.
Çok farklı karakterlersiniz, bende sizin gibi koçum, uçarı, dik başlı, ömrünü ev işlerine adayamayacak biriyim, eşimde eşiniz gibi epey titiz biridir ama dediğiniz gibi konu temizlik, ev düzeni falan değil, aranızda sevgi azalmış, tahammül kalmamış, siz evinizi her gün piru pak yapsanız yine de tartışacak bir konu bulacaktır eşiniz.Koc ve basak. Hangimizin ne oldugunu tahmin etmek zor olmasa gerek.
kendinden taviz ver o zaman bacım Türkiye ekonomik ve insan hakları olarak çok geride bak arkanda çok zengin ailen yoksa çok sağlam en az 5 6 alacağın mesleğin yoksa geçinemezsin geçinsen bile anca kendine yeter bu çocukların okulu olacak yarın bir gün ellerinden alma bu fırsatıVatandas olunca gecinme derdim olmaz. Devlet kirami ve kres parasini oder ben de girer part time calisir kendi yagimda kavrulurum. Maddi kismi hallolur yani. Ustelik cocuklari hafta sonlari babalarina gonderip kafa da dinlemis olurum onlar da babalariyla aktif bi iliskide olurlar. Lakin 7 yil bu kadar abartili degildi tabii. Benim beklentim ilk yillarda coktu. Sonra dusurdum esim de biraz kendine ceki duEn vermisti. Ne zamanki 2. Cocuk oldu evin harabeye donmesi icin 1 saat yetmeye basladi esim cinlendi.
Tahammulu bitti. Oglum da ozel durumundan dolayi psikolojimizi etkiledi. sabretmek cok zorlasti yani.
Bu asamadan sonra sabretmek kendimden taviz vererek olacak ancak.
Ne dusunecegimi bilmiyorum mantigim sabret diyor ama bosanmis kendi ayaklari uzerinde duran kadinlar kadae ozendigim de yok su an. Gelecekte bosanmis oldugumu dusunerek hayaller kuruyorum. Esimle ortak paydada bulusabilecegimiz gun gelse de kalp kirikliklarini unutmak mumkun olmayacak.Çok farklı karakterlersiniz, bende sizin gibi koçum, uçarı, dik başlı, ömrünü ev işlerine adayamayacak biriyim, eşimde eşiniz gibi epey titiz biridir ama dediğiniz gibi konu temizlik, ev düzeni falan değil, aranızda sevgi azalmış, tahammül kalmamış, siz evinizi her gün piru pak yapsanız yine de tartışacak bir konu bulacaktır eşiniz.
Siz aslında gayette fedakar, geçinmesi kolay evcimen bir kadınsınızdır, çok anaç biri olduğunuzu düşünüyorum, kendinizi tanımlarken sanırım arkadaşlar çok başka türlü düşündü ama ben sizi anlıyorum, bir evliliğin boşanmayı düşündürecek hale gelmesi için aldatma, şiddet olması da gerekmiyor, o evliliği yürütürken fiziksel şiddet kadar kötüdür psikolojik şiddet, siz psikolojik şiddet ve baskı altındasınız, ki bu da bir boşanma nedenidir bence, sizin yaşadığınızı yaşayan birini biliyorum, o da çocukları küçük diye senelerce sabretti ve sonunda ayrıldı.
Yavrularınızın küçük olması, bir tanesinin özel eğitime ihtiyaç duymasını göz önünde bulundurunca mantık 3 yıl beklemenizi söylüyor ama ruhunuz, şişmaniye ne diyor?
Sevgisizlik bizi öldürür içten içe , bu sevgisizliğe 3 yıl dayanabilecek misiniz?
Bizlerin ne dediğinden çok sizin ne düşündüğünüz önemli.
Ailem zengin degil. Ustelik calissam annem cocuklara bakar mi ondan bile emin degilim. Meslek olarak uzun sure ara verdigim icin hemen toparlamam mumkun degil. Simdi burada part time islere bakiyorum. Oglum ilkokula baslayacak. Kizimi da krese verir az da olsa kariyer adimlari atarim diyorum.kendinden taviz ver o zaman bacım Türkiye ekonomik ve insan hakları olarak çok geride bak arkanda çok zengin ailen yoksa çok sağlam en az 5 6 alacağın mesleğin yoksa geçinemezsin geçinsen bile anca kendine yeter bu çocukların okulu olacak yarın bir gün ellerinden alma bu fırsatı
Zor bir durum, bu saatten sonra ne sizin karakteriniz değişir ne de eşinizin, her ne kadar sizin özveri yapmanız bekleniyorsa da başaklar dedikleri gibi olmasını isterler başka türlüsünü kabullenmezler, zor insanlardır.Ne dusunecegimi bilmiyorum mantigim sabret diyor ama bosanmis kendi ayaklari uzerinde duran kadinlar kadae ozendigim de yok su an. Gelecekte bosanmis oldugumu dusunerek hayaller kuruyorum. Esimle ortak paydada bulusabilecegimiz gun gelse de kalp kirikliklarini unutmak mumkun olmayacak.
Ailem zengin degil. Ustelik calissam annem cocuklara bakar mi ondan bile emin degilim. Meslek olarak uzun sure ara verdigim icin hemen toparlamam mumkun degil. Simdi burada part time islere bakiyorum. Oglum ilkokula baslayacak. Kizimi da krese verir az da olsa kariyer adimlari atarim diyorum.
bence aşırı rahatsın bekarken kendi kendine takılır ister temizlik yapar ister yapmazsın, yemekte oyle ... evlendikten hele hele cocuktan sonra mutlaka değişmelisin.en basit örnekle çocukların acıkınca ben bakarken fast food yiyordum simdi size sıcak yemek yapamam onu mu yiyin diyorsun.yani bu üşengeçlik ve sorumsuzlukla neden 2 çocuk yaptın sanki kendine yetebiliyormuşsun gibi.boşandıktan sonrada daha fazla fedakarlık bekliyor seni.o cocuklar temiz,duzenli,sağlıklı yiyeceklerin yapıldığı bir evde büyümeli senden başkası da bunları yapmayacağına gore boşanmak çözüm değil aksine kaos olur. kendini degistirmelisinIste esime boyle dusunecek bi kadin lazimmis. Ama esim benim nasil biri oldugumu biliyordu. Kendini maskeledi. Ben basindan beri akli havada bi tiptim. Kosmasaydi pesimden.
Yazdıklarınızı okudukça aklıma kv ve kp geldi. İnanın tam da sizin gibiler. Bizim yanımızda bile bağırarak kavga ettikleri olur. Kp de ev işi yapar ama herşeye karışır , aşırı mükemmelliyetçi. Ve kv de aynı sizin gibi rahat biri.Ayi dedigim kocam oluyor
Ayi gibi bi insan degildir gerci ama
atasozu iste.
Basladigindan beri ite kaka yuruyen 7 yillik bi evliligim var.
Az duzelir gibi oldugu zamanlarda 2 cocuk yaptim.
Itiraf etmek gerekirse, bi daha koca kahri cekemem bosansam da cocuklarim olsun diye dusundum.
Pisman olmamakla beraber simdi beni bu evlilige mahkum eden cocuklarim.
Maddi manevi onlara yetebilecek olsam gozumu kirpmam ilk kavgada solugu mahkemede alirim. Ama simdi kavga sirasinda bile biraz buyusunler bosanacagim o zaman rahatlarsindan oteye gitmiyor tehditlerim bile.
Gurbetteyim, calismiyorum cunku 2 cocugun kres masrafi maasimi gecer. .buranin vatandasi olmadigim icin sosyal haklardan yararlanamiyorum.
Bosanma durumunda iki secenegim olur. Nafakayla gecinmek
Turkiye'ye kesin donus.
Ilk secenek bana gore degil.
Turkiye'ye donme durumunda ise cocuklar devreye giriyor.
1) oglum ozel ihtiyacli bir cocuk, turkiyede egitimi nasil olacak?
2) babalari yurtdisindayken nasil onu gorecekler
3)2 cocukla gecinebilecek miyim? Ozel egitim masraflari da goz onunde bulundurularak.
Esim...
Fiziksek siddet, aleni hakaret, aldatma, asagilama, maddi sorunlar, cinsel sorunlar bu gibi dertlerim yok.
Ama psikolojik siddetin dik alasini yasiyorum.
Cok elestirel ama asla elestri kabul etmeyen. Mukemmeliyetci, bazen olmasi gerekenden fazla ciddi. Kontrolcu biri.
Bense mukemmellikten cok uzagim.
Haliyle her gun elestirecek biseyler buluyor.
Cocuklarin bakimi, yemesi, evin duzeni, yemegin tuzu, suyun buzu derken boguldugumu hissediyorum.
Bazen sessiz kaliyorum ama cogunlukla sesimi yukseltiyorum. Bu sefer de bana bagirma diye uste cikiyor. Ozel gunlerde, tatillerde illa ki sorun edecek bir sey bulup zehir etmistir. Konusurken isine gelince dinler. Hastayken olumcul bir sey degilse nasilsin demez. Eve gelir selam vermez. Ben de artik hos geldin deyip yuzune bile bakmiyorum.
Ben.. Duzensiz bi ev hanimi, anlik yasayan biriyim. Bulasiklar dag gibiyken cocuklari parka goturebilirim. Yikadigim kuru camasirlar 3 gun koltuk tepesinde kalabilir.
Bir yere gidilecegi zaman esim ister ki o rahat rahat takilsin ben cocuklarla beraber tam zamaninda hazir olayim.
3 dk gec kalmak bazen arabada bagira bagira kavga etmemize neden oluyor.
Ev islerine yardim etmeyi teklif eder. Ama is yaparken o kadar cok dirdir eder akil verir ki yapmasin daha iyi derim.
Ben cok yoruldum. Esim illa ki duzenli tertipli ve esinin sozunden cikmayan bi kadinla mutlu olabilirdi.
Ben de belki daha rahat daha cocuksu bi adamla. Ama olmadi.
Artik evlilik denen kurumdan kilometrelerce otede olurum. Asla evlenme gibi bi niyetim olamaz.
Simdi soyleyin bana 3 sene sabredip vatandaslik icin, cocuklarin gelecegi ve babalarindan temelli ayrilmamalari icin ayiya 3 sene boyunca dayi demeli miyim?
İnanır mısınız tüm yorumlari burclari ogrenmek için okudum .. eşiniz tıpkı ben ki yanilmamisimda oda ben gibi başak burcuymuş :) ne kadarda benziyoruz . Mükemmeliyetçi birini ne yaparsanız yapın asla tatmin edemezsiniz okadar zıt iki karakterki sanirim benim nisanlimda siz gibi çok sikayetciKoc ve basak. Hangimizin ne oldugunu tahmin etmek zor olmasa gerek.
evlilik fedakarlik istiyor, tatli dil sorunlari cozer, sen kendini esine uydurmaya calisirsan o da zamanla uyduracaktir. biraz emek vermek lazim, yuvayi disi kus yapar diye bosuna dememisler, oyle hemen kestirip atsaydik evlilik mk kalirdi. herkesjn evliliginde illa ki sorun oluyor, fikir catismasi oluyor. karakterler hicbir zaman tam uymaz. onemli olan bunlarla yasamayi ogrenmekTek sorun daginiklik degil ki.
Ben dik basliyim esim ise kontrolcu. Bi konuda o bir fikir beyan ettiyse asla karsit yorum yapmami istemez. Bi tavsiye verir guya ama bu emirdir. Ben o tavsiyeye uymazsam ne halin varsa gor der kuser. Kisa kisa anlatiyorum. Ama daginiklik gecici bi durum cocuklar felaket dagitiyor. Diger karakter catismalarini ne yapacagiz?
eşiniz düzen takıntılı ve planlı olmayı seven bır adam sızde rahat bır kadınsınız kuruyan camasırın uc gun koltukta durması benım bıle cıngar koparmama neden olur emın olun , sanırım engellı bır cocugunuz var özel egıtım gerekıyor demısınız onunla ektra zaman harcadıgınız ıcın yoruluyor da olabılırsınız kı evın ıslerı de asla bıtmez ne bulasık ne camasır ama bıraz daha planlı yasarsanız ev dagınık olmaz, esınızde madem yardım etmeye meyıllı bırakın kendısı yapmak ıstedıgınde ne ıs varsa yapsın sızde kapayın kulaklarınızı duymazdan gelın, ve bence hergun hırgur olacagına bosanın sonrasını o zaman dusunun daha ıyı, zaten esınız ıyı bır baba ıse gerekenı yapar evlatları ıcın ama sızın durumunuz olmadıgından bosanam durumunda cocukların velayetı babaya da verılebılır su an ıcın onuda goz onunde bulundurun bence..Ben cok adim attim aslinda hani taleplerim sifira yakin. Ama onun istedigi gibi bi es olma konusunda hamurumda yok. Olmuyor iste. Sabahtan aksama kadar cocuk dokuntusu toplayamiyorum.
eşiniz düzen takıntılı ve planlı olmayı seven bır adam sızde rahat bır kadınsınız kuruyan camasırın uc gun koltukta durması benım bıle cıngar koparmama neden olur emın olun , sanırım engellı bır cocugunuz var özel egıtım gerekıyor demısınız onunla ektra zaman harcadıgınız ıcın yoruluyor da olabılırsınız kı evın ıslerı de asla bıtmez ne bulasık ne camasır ama bıraz daha planlı yasarsanız ev dagınık olmaz, esınızde madem yardım etmeye meyıllı bırakın kendısı yapmak ıstedıgınde ne ıs varsa yapsın sızde kapayın kulaklarınızı duymazdan gelın, ve bence hergun hırgur olacagına bosanın sonrasını o zaman dusunun daha ıyı, zaten esınız ıyı bır baba ıse gerekenı yapar evlatları ıcın ama sızın durumunuz olmadıgından bosanam durumunda cocukların velayetı babaya da verılebılır su an ıcın onuda goz onunde bulundurun bence..Ben cok adim attim aslinda hani taleplerim sifira yakin. Ama onun istedigi gibi bi es olma konusunda hamurumda yok. Olmuyor iste. Sabahtan aksama kadar cocuk dokuntusu toplayamiyorum.