• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 dan sonra evlilik şansı...

hemen hemen aynı yaşlardayız. ben de baskılara maruz kalıyorum ve stresliyim evlilik konusunda. hayatımda kimse de yok. Benim en büyük engelim kültür farkı. azınlık bir gruba mensubuz Türkiye'de ve kendi içimizden biri ile evlenmek için bunca yıl bekledim. kriterlerinizi azaltın bence, ilkelerinizden vazgeçemden tabi:))

Umarım gönlünüzce bir eş aniden çalar kalbinizi:KK37:

Günümüzde kadınların da artık öncelikleri eğitim, iş ve kariyer olduğu için evlilik 30'lu yaşlara kaymış durumda.
30'lu ve 40'lı yaşlarda bekar kadın ve erkek arkadaşım çok ve sizin gibi üzgün değiller.
30 yaşında bekar olmak çok dünyanın sonu değil, neden bu kadar karamsarsınız?
Ayrıca illa ki evlenmeniz şart mı, dünya eş ve anne olmaktan mı ibaret? Kelebeksultan Kelebeksultan

Son düzenleme:
Ben de sizin gibi umitsizdim. Bir programa çıkan konuğun anlattıkları dönüm noktam oldu hayatımda. Ama youtuba atmamislar bulamıyorum. Buldugum anda size göndereceğim. Program beyaz tv de Hayatta her şey var adlı program, konuk da zafer Akıncı adlı psikolog idi.

'Sanssizlik diye bir şey yoktur' temalı bir programdı ve bunun üzerine bir sürü somut örnek verdi ayrıca studyoda deneyler yaptı. Şansiz olduğuma inanan ben ne kadar şanslı olduğum düşünmeye başladım ve kendime güvenim geldi. yapamayacağım hiçbir şey yok hayatta diye düşünmeye başladım. o kadar değiştim ki içimde anlatamam. ama o videoyu bulmam lazım ya etkisi geçer diye korkuyorum

'Sanssizlik diye bir şey yoktur' temalı bir programdı ve bunun üzerine bir sürü somut örnek verdi ayrıca studyoda deneyler yaptı. Şansiz olduğuma inanan ben ne kadar şanslı olduğum düşünmeye başladım ve kendime güvenim geldi. yapamayacağım hiçbir şey yok hayatta diye düşünmeye başladım. o kadar değiştim ki içimde anlatamam. ama o videoyu bulmam lazım ya etkisi geçer diye korkuyorum
Bulursanız buradan da paylaşır mısın? Ya da yasaksa özelden bana da atar mısınız?

Bence şu dönemde çoğu kadın sizin gibi aynı kaygıları yaşıyor.. Şöyle bi hayal kurun mesela :Biri gelip de 'birgün kesin evleneceksiniz merak etmeyin' deseydi eminim bu kaygılardan eser kalmaz, o günü beklerdiniz mutlulukla değil mi.. O zaman demekki sorun nerden kaynaklanıyor? "Ya hiç olmazsa" düşüncesinin yarattığı yapay korkular.. Bu noktada herkesin kaderine ve yaratıcının planına güvenmekten başka şansı yok. Ama burda gerçek bi güven ve teslimiyetten bahsediyoruz. Yoksa böyle sıkışmış enerjilerle hayat akmaz. Çoğu böyle kadersel olayda ipler zaten elimizde değil, o yüzden hiiiç telaş yapıp hayatı zehir etmeye gerek yok. Kaderinize güvenin, yazgınızı sevin:)

30' dan sonra zor... Niye zor? Fiziksel olarak, daha doğrusu temelde incelersen 35' ten sonra doğurganlık azalıyor. Dış görünüş ve fizik olarak yıpranıyorsun. Erkekler 30 yaşında 20-25 yaşlarında kızları tercih ediyorlar öncelikli olarak, bunun dışında 35-40 yaşında adamların ilgi alanına giriyorsun genelde, onlar da o yaşa kadar ya sorunlu evlenememiş ya da mükemmeliyetçi oluyor veya evlenip boşanmış kişiler oluyor. Kısacası zor, forumda yok ya hiç olur mu herkes 30 yaşında evleniyor diyenler çok olacaktır fakat bu kendini kandırmaktan başka bir şey değil.. O iş erkekler için geçerli...

Gerçekten öyle cesaret pes
Ağlancak duruma gülüyoruz
Nereye gidiyor böyle
Erkeğin değeri kalmadı bence
Yazık yaa

Gerçekten öyle cesaret pes
Ağlancak duruma gülüyoruz
Nereye gidiyor böyle
Erkeğin değeri kalmadı bence
Yazık yaa

tanıdığım bir abla 42 yaşında 2. evliliğini yaptı, hemde 30 yaşında biriyle.
umudunuzu kaybetmeyin hayırlısını dileyin.

bende 30 yaşında boşanmış, çocuksuz bir kadınım. napayım oturup ağlayayım mı misal.

Arkadaşlar son durum açıklaması yapıyorum... Bir evlendirme sitesine kayıt oldum... Şuan erkek tayıfesınden sogudum... Sanırım vazgecmek üzereyım evlılıkten :)) şaka bir yana...
Allah hayırlısını cıkarsın karşımıza kendısı bulsun bızı inşallah...aılesıyle kendısıyle özel biri olur ınsallah... Sanırım duaya devam...

Arkadaşlar son durum açıklaması yapıyorum... Bir evlendirme sitesine kayıt oldum... Şuan erkek tayıfesınden sogudum... Sanırım vazgecmek üzereyım evlılıkten :)) şaka bir yana...
Allah hayırlısını cıkarsın karşımıza kendısı bulsun bızı inşallah...aılesıyle kendısıyle özel biri olur ınsallah... Sanırım duaya devam...
Cidden yaptın mı bunu? :dondurma:

30' dan sonra zor... Niye zor? Fiziksel olarak, daha doğrusu temelde incelersen 35' ten sonra doğurganlık azalıyor. Dış görünüş ve fizik olarak yıpranıyorsun. Erkekler 30 yaşında 20-25 yaşlarında kızları tercih ediyorlar öncelikli olarak, bunun dışında 35-40 yaşında adamların ilgi alanına giriyorsun genelde, onlar da o yaşa kadar ya sorunlu evlenememiş ya da mükemmeliyetçi oluyor veya evlenip boşanmış kişiler oluyor. Kısacası zor, forumda yok ya hiç olur mu herkes 30 yaşında evleniyor diyenler çok olacaktır fakat bu kendini kandırmaktan başka bir şey değil.. O iş erkekler için geçerli...
Ben aslında tam da senın gıbı dusunuyorum
Ve bu sebepten ümitsizim...
Allah olmazları oldurandır ınsallah guzel seyler olur beklemekten baska caremız yok

Ben aslında tam da senın gıbı dusunuyorum
Ve bu sebepten ümitsizim...
Allah olmazları oldurandır ınsallah guzel seyler olur beklemekten baska caremız yok
Evet, piyango gibi bazı şeyler bir anda değişir ya öyle bir şey olabilir ama sadece umut edebiliyorsun böyle bir durumu.. Yaş ilerledikçe karşındaki erkek doğal olarak geçmişine karşı ön yargılı yaklaşıyor, bu yaşa kadar kim bilir kaç kişiyle flört etmiştir gibisinden... Kimisi sorun etmiyor, fakat o tipler de gevşek gamsız veya muhtaç tipler oluyor dolayısıyla onlarla da evlenilmiyor. Tek ipte iki cambaz oynatmak gibi, bazı şeyleri göz ardı ederek evlenmek için maddi manevi yeterli şartları sağlıyorsa karşındaki fazla irdelemeden evlenmek lazım.. Yaş malesef bayanlar için aleyhe işliyor...

Back
X