Premature Bebekler 30 haftalık doğum yapan premature anneleri

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

muallimcim avatardaki miniginin resmini gorunce yuregim hopladı bizde cekmistik gizlice kızımın resmini bakıp bakıp aglıyodum simdi bile bakarken uzuluyorum insallah buyucek bak benim kızım avatarda kocaman oldu senin kızlarında 4 ay sonra bole olacaklar insallah hala inanamıyorum cok kocaman geliyoopuyorumnanaktan

ececımmm ınşşşşşşş canım benım ınş.............
edıka haklısın ben hıç saglık ocagına gıtmedım hep ozele gıttım bı alışkanklık yok ama bunları asıları için gotureyım yakın bana orda kart verıcekler dımı takıp anlamında .........pekı sımduı kuvesde ası yapılırmı ıkı ay olucak ............söler hemsıreler ..........norolojı bısey yok dedı belıkı cıkınca bı defa daha gosterrrım gerek yoksakı ınş olmaz duruma gore bakarım .........sagol canım bılgın ıçın

canım ası hastaneden cıktıgı gun yapıldı bize hepatit b ben universite hastanesinde yaptırıyorum asılarını doktorumuz orda ikisini bi arada yapıyoruz hem kontrol hem ası norolojiye bende gostermedim bi dahaki ay ihtiyaten gosterelim dedi doktorumuz bence yenidogan doktoru arastır benim dogum yaptıgım ve kızımın kaldıgı hastane sadece dogum hastanesi oldugu icin cıktıktan sonra takip etmiyodu. Doktorunuz olursa daha rahat olursun

tamam canım cok sagol ınşşş cıksınlar yıne sorarım sızlere bıseyler .........ıyı bakın bebışlere.........sher bebısın nasıl canım tammm ne zaman cıkıyoo............cok sevındım ya...........yagmurlu nerdeeeeeeeeeeeeeesınnnnnnnn canım ya

bebekler kuvözden çıktıkları gün çıkmadan önce hepetit b aşısı yapıyorlar o aşıdan 1 ay sonrada ikinci dozları oluyor sağlıkocağına gidince zaten onlar sana gelmen gereken tarihi yazıyorlar aşı kartı veriyorlar canım birde çıkmadan önce BCG (verem) aşısını yoğun bakımdaki doktoruna muhakkak danış bizim o aşı çok muallakta kalmıştı sağlık ocağı yapcaz dedi doktorumuz yaptırmayın dedi .bebek2.5 kilo olmadan yapılamıyor

merhaba arkadaşlar galiba mutlu sona az bir zaman kaldı....birick yavrum berrak bizi şaşırtmaya devam ediyor...hayat sımsıkı tutunuyor 38.gününde pzt akşamı bizi şaşırttı süpriz yaptı yoğun bakım küvezinden kurtulmuş üzeri giydirilmiş ve ısıtma küvezine alınmış hemşireler ikinci güzel haberi verdi o an dünylara benim oldu salı günü belki emzirmek için öğlen ararız dediler o gece sabahı sabah ettik eşimle birlikte mutluluktan uyuyamadım ikimizde korkuyla beklediğimiz telefonlar çalmasın diye düşündüğüm dakikalar bitti telefon çalsın artık arasınlar diye uyumadan bkledik ve hemşirelerin aramasını beklemeden hastaneyi aaryıp emziebilecekmiyim diye aradım sakikalar saatlar geçmiyordu 12 gibi emzirebilirsiniz dediler koaşrak erkenden hastaneye gittim ilk kez anne olduğumu yavrum ile ilk kez yakından temas kuracaktım ve beklenen an geldi gözlerimiz birleşti yavrumla kucağıma geldiğinde az da olsa emmeyi tutmayı başardı yavrum ve akşam 21 de tekrar emizirebilmem için çağırdılar hastaneden eve bile gelemedim akşama kadar bekledim koridorlarda yavrumu ikinci kez emzirebildim yoruldu ve kucağımda uyudu....bu şekilde devam eder ise 2-3 güne tabrucu edebileceğini söyledi dr. 2-3 nasıl geçer bilemiyorum sütüm azalmıştı yavrmu besleyememekten korkuyordum yüce rabbim öyle bir büyükki derlerdi inanamazdım bebek emmeye başlarsa süt çoğalaır diye az da olsa arttı bu akşam ikinci kez havalara uçtum yavrum sizlerin ve bizim dualarımız ila hayata tutundu açtığımız elleri geri çevirmedi şükürler olsun.... 39.gününde annleiği yakından tattırdı bana kızımı doyurabildim inaşşah berrak bebek evine dönecek ....
Yüce rabbim tüm küvezde olan yavruları bağışlasın ve annelere bir an önce sağlıkla bu duyguyu yaşatsın tarif bile edemiyorum sürekli ayzmak istiyorum fakat sizleride sıkmak istemiyorum hepinizden destekelriniz için terapileriniz için Allah razı olsu arkadaşlar...
elmuallim inşalalh snein bücürlerde kısa zamanda çıkarlar... yağmurlu seninkide son durum nedir cavp yazmadın merak ediyoruz...berkay en kısa zamanda diş çıkartır dönmeleri devam eder...ufuk en kısa zmanda inşallah iyileşir.. beril kısa zamanda fizyotepisten sonuç alır şuanda aklıma gelmeyen ve burda umutla sabırla bekleyen tüm annelerin dualarını kabul eder...

canım cokkk sevımndım zaten yazdım sana............harıka bı sey .........ınş darısı bana yagmurlu ve bekleyenlere canım.........rabbım herkese guzellıkler versın..........sıkıntılar cook zor ama gececek ınş.......benımkılerde oksıjenden cıktı ........kılo almalarını beklıyoruz ...ınşşş bende alırım

Maşallah canım çok sevindim. Çok az kaldı inşallah Berrakcığımızın annesine ve yuvasına kavuşmasına. Gelişmeler hep böyle güzel devam etsin inşallah. Allah hiçbir anneyi üzüntüler içinde yavrusundan ayrı koymasın.

Allah kimseye yaşatmasın bunları inşallah doğar doğmaz annelerin kucağında olur bebişler. Bizler özel anneleriz sabrediyoruz canımızı parçasını camların ardından sevebiliyoruz ve buna sabrediyoruz. Bizim anneliğimiz kesinlikle çok daha tatlı oluyor sonrasında her ne yaşanıyor olsa bile.
İyi dileklerin içinde ayrıca çok teşekkür ederim. Berrakçıkla birilikte fotoğraflarınızıda görmek dileğimle

merhaba hepinize.
bende 17.11.2009'da 30+1 haftalıkken doğum yaptım. preaklampsi ve tek taraflı böbrek yetmezliğim vardı. bir de üzerine ağır grip olup ateşim 1 hafta boyunca 40'da kalınca bebeğimin kalp atışları durdu sonunda.
zaten 1 aydır hastanede yatıyordum ve acil doğuma alındım.

oğlum 1170 gr ve 38 cm'di. ağlayarak doğdu. dolayısıyla ventilatör ihtiyacı olmadı. 38 gün hastanede kaldı. bunun 29 günü kuvözdeydi. genel olarak bir sağlık sorunu yoktu; emme, yutkunma ve boşaltım reflekslerinin gelişmesini bekledik.
hastanedeyken apneye girdi, yapılan tahlilde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. bebek çok küçük olduğu için enfeksiyonda ateşi çıkamamış. ateşi çıkamayınca da apneye vurmuş.

emme refleksinin 35.haftadan sonra gelişeceğini söylemişti doktorlar. nitekimde 1 gün önce mememi sadece yalayabilen bebek 35+1 olduğu gün sabahtan akşama kadar emdi.

şu an 56 günlük ve 2550 gr olduk. hastaneye rop testi için gidiyoruz sadece.
zor, emek isteyen birşey prematüre annesi olmak.
dokunmaya kıyılamayacak bebekler yetiştiriyoruz. küçücük bedenleri doğar doğmaz savaşmaya başlayan, güçlü bebeklerimiz var bizim.
umarım herkes bir an önce kavuşur bebeklerine.
karnımızda büyütemedik, kucağımızda büyütürüz inşallah..

canim benim okadar cok sevindim ki anlatamam sanki o ani duygulari ben yasiyorum gibi cunku bizde ayni yollardan gectik oglumu emzirecegimi dusundugum zaman bile goguslerim sizlardi bu okadar haz verirci bir duygu ki allahim cok buyuk
ama malesef ben veremedim anne sutumu tamamen kesildi insallah seninki uzun bir sure kesilmez ve berragi doya doya beslersin canim

ve mutlu son inşallah bugün kızım saat 12 de taburcu oluyor ve bana sabah olmuyor....
nihayet 42.gününde kızım yuvasına gelecek içimde tarifi olmayan duygular sevinç ve korkuyu aynı anda yaşıyorum allah bütün bebekleri evine kavuştursun sağlıkla....en kısa zamanda tekrar yazmak üzere...
elmuallim inşallah kısa zamanda bıcırlara kavuşursun cnm

canımmmmmmm cok sevındım rabbım ayırmasın ınş.........darısı banaaaaaaaaa ınş allırım bende kızlarımı canım ınş..........

Çok sevindim canım allah bir daha ayırmasın sizi inşallah. bu gece ikinizin nasıl uyuyacağınızı tahmin edeyim çünkü hepimiz aynısını yaptık bebeşimiz yatağında sende yatağın başında sürekli nefes alıyormu diye kontrol ederek korku sevinç leayakta duruacaksındır. Nasıl güzel dakikalar onlar nihayet minik mucizenle engeller olmadan birbbirinize dokunabileceksiniz. ikinizede sağlıklı uzun ömürler

sehercim sıksık giremiyordum..çok sevinim çok...
ana kız güzel günler geçireceksiniz...

uzun zaman girmedim ben maşallah rabbim bi daha hiç ayırmasın sizleri şimdi yanındadır galiba kızın oh bol bol kokla kucağından hiç indirme ben 3 ay hep kucağımda tuttum sonra bi alıştı bidahada inmedi ama olsun onları o kadar bekledikten sonra o kadarcık kucağa hakları var dimi ama

canım çok çok sevindim allah hiç ayırmasın bizi bebeklerimizden .şimdi sende hem sevinç hem korku acaba nasıl bakcam çok ufak mama yemicek üzülceksin uykusunda gülecek kokusunu duyunca dünyalar senin olacak neyse bunlar tarif edilemez hadi doya doya yaşa çok mutlu ol inşallah

sher ...........kızın geldımı..................nasıl cok tatlı dımı...............bende hastaneye gıttım sut goturdum..............bı kızım 1 390 bı kızım 1 280 bı kızım 1 200 olmuşşşşşşşşşşş ınşşş gelecekler banaaaaaaaaaaaaaaa ınş darısı banaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…