30 Haftasını doldurmuş veya dogum yapmis ikiz anneleri bakarmısınız?

Evet Canim
. 26+ 4 gunlukken doğum yaptım. 1 hafta dayandı ancak meleklerim. Rabbim herşey in hayirlisini verir. Hamdolsun
canim yaa cok uzuldum basin sagolsun ..eminim cok zor gunler gecirdin Rabbim simdiki meleklerini sizlere bagislasin insallah saglikla ...

Arkadaslar bende 8 haftalik ikizlere hamileyim..Gecenlerde nette ikiz gebeliklerle ilgili yazilar okurken bir doktor sitesinde ikiz annelerinin karinlari 28 haftalikken 38-40 haftalik bir tek bebek tasiyan anne karni kadar olacagi yaziyordu cok urktum :KK43: benim daha onceki tek gebeligimde bile cok kilo almamama ragmen karnim kocamandi bunda nasil olur bilmem...cok korkuyorum nasil tasirim buna taktim kac gundur...birde ilgilenmem gereken kucuk oglum var yerimden kalkamam heralde artik son iki ay..

Ne olur cevap verin 30 haftalik veya daha buyuk olanlar toplamda kac kilo aldiniz?karniniz cok catladimi veya dogum yaptiysaniz kacinci haftada yaptiniz???
ben 152 cm boyum. 51 kg ile hamile kaldım. 5 kg zayıfladım. sonra 61 kg ile doğuma gittim. 35 haftalık 2 şer kg doğdular. kendim minyon olunca eşim dr a e karnına sığacakmı dedi dr da Allah güvenmese oraya verirmiydi onları dedi, çevrem hep nasıl taşıyacak demiş ama çok şükür taşıyamama gibi bir sıkıntım olmadı, sakın kaygılanma, güzelliğini düşün:) hayırlı olsun Rabbim eli ayağı düzgün aklı bütün evlatlar nasip etsin:)

ben 152 cm boyum. 51 kg ile hamile kaldım. 5 kg zayıfladım. sonra 61 kg ile doğuma gittim. 35 haftalık 2 şer kg doğdular. kendim minyon olunca eşim dr a e karnına sığacakmı dedi dr da Allah güvenmese oraya verirmiydi onları dedi, çevrem hep nasıl taşıyacak demiş ama çok şükür taşıyamama gibi bir sıkıntım olmadı, sakın kaygılanma, güzelliğini düşün:) hayırlı olsun Rabbim eli ayağı düzgün aklı bütün evlatlar nasip etsin:)
amiiiinnn Rabbim yavrularini sana seni onlara bagislasin..baya moral verdin canim Allah razi olsun senden...

Arkadaslar bende 8 haftalik ikizlere hamileyim..Gecenlerde nette ikiz gebeliklerle ilgili yazilar okurken bir doktor sitesinde ikiz annelerinin karinlari 28 haftalikken 38-40 haftalik bir tek bebek tasiyan anne karni kadar olacagi yaziyordu cok urktum :KK43: benim daha onceki tek gebeligimde bile cok kilo almamama ragmen karnim kocamandi bunda nasil olur bilmem...cok korkuyorum nasil tasirim buna taktim kac gundur...birde ilgilenmem gereken kucuk oglum var yerimden kalkamam heralde artik son iki ay..

Ne olur cevap verin 30 haftalik veya daha buyuk olanlar toplamda kac kilo aldiniz?karniniz cok catladimi veya dogum yaptiysaniz kacinci haftada yaptiniz???
Canım korkma derim öncelikle. Benim de bir oğlum var. Şimdi 31 haftalık ikizlerime hamileyim. İlk hamileliğimde çok kilo almadım ancak bunda aldım zaten almamız da doğal. Doktorum bile- başka tek gebelik yaşayan arkadaşlarımdan biliyorum- kilo konusunda hassas olduğu halde ikiz hamilelere bu konuda herhangi bir şey demiyor. Ben şu an oğlumun 40.haftadaki halimde gibiyim. Kıyafetlerimden anlıyorum bunu. Ama hiç umurumda değil, çünkü doktor bana 34. haftaya kadar dayanman çok önemli, iş yapma ağır kaldırma dedi. Kiloyu düşünmüyorsun bile bebeklerim sağlıklı doğsun, sıkıntı yaşamasınlar diye. Canım haliyle ağırlaşıyorsun. Bunları takman için çok erken...

sanirim o buyuklukteki karinda catlak olmamasi imkansiz...peki altlardami var sadece yoksa ustlere kadar yanlarda dagil hep kapladimi?birde incecatlaklarmi kalin catlaklarmi oldu? bir arkadasimin cok fazla gorunce uzulmustum simdi oylemi olucak benimkide diyorum :KK43:
Canım ben ilk hamileliğimde de ikizlerime hamileliğimde de çatlak yaşamadım. İlk hamileliğimde sabah akşam kakao yağı kullandım. Bu hamileliğimde aktardan aldığım çatlak yağını kullanıyorum. Şu an 31. haftamdayım ve çatlağım hiç olmadı şükür. Ancak toplamda 5 çatlak yağı bitirdim. Bugün 6. yı açtım. Belirli bir dönemde sürekli kaşınıyordum, kaşındıkça sürdüm. Önemli olan vücudunuzu nemli tutmanız...

Canım korkma derim öncelikle. Benim de bir oğlum var. Şimdi 31 haftalık ikizlerime hamileyim. İlk hamileliğimde çok kilo almadım ancak bunda aldım zaten almamız da doğal. Doktorum bile- başka tek gebelik yaşayan arkadaşlarımdan biliyorum- kilo konusunda hassas olduğu halde ikiz hamilelere bu konuda herhangi bir şey demiyor. Ben şu an oğlumun 40.haftadaki halimde gibiyim. Kıyafetlerimden anlıyorum bunu. Ama hiç umurumda değil, çünkü doktor bana 34. haftaya kadar dayanman çok önemli, iş yapma ağır kaldırma dedi. Kiloyu düşünmüyorsun bile bebeklerim sağlıklı doğsun, sıkıntı yaşamasınlar diye. Canım haliyle ağırlaşıyorsun. Bunları takman için çok erken...
canim erken diyorsunda dusunmeden edemiyorumki..yurtdisindayim ailemden kimse yanimda degil yardim edecek kimsem yok...ilk 3.5 ay kusmaktan bulantilardan mutfaga bile giremedim cocuguma gelip yemek yapan yardim eden olmadi..bir qrkadasim var sagolsun birkac kez o getirdi ama cocuk bu hergun ev yemegi yemesi lazim...bir cikolatali ekmegi bile aglayq aglaya yediriyordum Allahim kimseyi caresiz kimsesiz birakmasin..o yuzden son aylari cok takiyorum ben....

Canım ben ilk hamileliğimde de ikizlerime hamileliğimde de çatlak yaşamadım. İlk hamileliğimde sabah akşam kakao yağı kullandım. Bu hamileliğimde aktardan aldığım çatlak yağını kullanıyorum. Şu an 31. haftamdayım ve çatlağım hiç olmadı şükür. Ancak toplamda 5 çatlak yağı bitirdim. Bugün 6. yı açtım. Belirli bir dönemde sürekli kaşınıyordum, kaşındıkça sürdüm. Önemli olan vücudunuzu nemli tutmanız...
peki kac kiloyla hamile kalmistin ve su an kacsin canim?

canim erken diyorsunda dusunmeden edemiyorumki..yurtdisindayim ailemden kimse yanimda degil yardim edecek kimsem yok...ilk 3.5 ay kusmaktan mutfaga bile giremedibem cocuguma gelip yemek yapan yardim eden olmadi..bir qrkadasim var sagolsun birkac kez o getirdi ama cocuk bu hergun ev yemegi yemesi lazim...bir cikolatali ekmegi bile aglayq aglaya yediriyordum Allahim kimseyi caresiz kimsesiz birakmasin..o yuzden son aylari cok takiyorum ben....
Amin haklisin. Ama benim durumumum senden pek farki yok. ilk 4 ay ben de mide bulantisini cok siddetli yasadim. calisiyorum da ben. ailemden yanimda kimse yok baska sehirde yasiyorlar. kayinvalidemler yakin sehirde aslinda gelebilirler ama onlardan da hayir yok. Esimden Allah razi olsun. ev temizligi ve bircok isle o ilgileniyor. canim kac haftalik hamilesin sen. kendini uzmemeye calis. ben de bircok seyi.takiyordum ama bu hafta doktorumun soyledikleri beni gerceklerle yuzlestirdi.

Back
X