30 lu yaslar da kendinden küçükler neden kıskanılırki

tabii bunun tersinide düşünebiliriz. mesela 20 yaşlarındakilerin 30 yaşlarındakini kıskanması gibi.. yani bu konuda genelleme yapmamız yanlış olur değil mi...
bu kişiye, yapısına göre değişir..

evet bence kişilikle yapıyla alakalı . dedin gibi 20 yaslardakide kendinden büyükleri kıskanıyodur vardır tabiki boyleleride.

Israrla hep kendinizden örnek vermişsiniz diyorsunuz. İyi de insan en iyi kendi fikirlerini bilmezmi? Elbette kendi bakış açımızla yanıtlıyoruz. Ama bunu yapanlar varsa bir başka bakış açısına göre; bir daha hiç 20 li yaşlarda olamayacakları için, onların kendilerinden dah genç ve güzel göründüklerini düşündükleri için kıskanıyor olmasın, küçükleri.......

a.s

arkadaşlar bu sayılanlar yaş istatistiği olamaz tamamen kişilikle alakalıdır bana göre bu yaşlarda daha çok ilgi beklenir kendime güvenim vardır ama karşımdakine güven zor ...

28 yaşındayım...
üniversitede yediğim önümde yemediğim arkamdaydı, gezdim tozdum, süslendim, en güzelini giyindim..

Allaha çok şükür, ailemin de sayesinde bekarlığıma dair içimde hiç özenti birşey kalmadı...

Şimdi de evliliğin tadını çıkarıyorum..Olaylara karşı daha gerçekçi yaklaşıyorum,empati kuruyorum, dosta arkadaşa daha bir öenm veriyorum, kocamla hayatın tadını çıkartmaya çalışıyoruz, geziyoruz, tozuyoruz, yiyoruz,(.......):jeyyar:...
Çok şükür çok sakin, anlayışlı ve efendi bir kocam var (Allahım bozmasın inşallah) Ben neden 20 yaşındaki bir kızı kıskanayım şimdi...
Kıskancaksa o beni kıskansın

Bazı arkadaşlarında yazdığı gibi bu yaşla değil kişilik yapısıyla alakalı.Kıskanç insan yedisinde neyse yetmişinde de o olur.Bence otuzlu yaşlar bi harika (bu arda 36 yaşındayım).Tecrübelerimle hareket etmeye bayılıyorum.Hepinize kucak dolusu sevgiler...:1hug:

bence karşılaştığın 30 lu yaşlardaki kadınlar seni kıskanmıyor ama sen kıskanıldığını sanıyor olabilirsin :) farkında olmasanda o yaşlarda öyle sanılabiliyor.
ben 19-20 yaşındayken 30 yaşındaki biri bana yaşlı gibi gelirdi :)) yıllar geçti 25 i geçtim öyle olmadığını gördüm. 30 lu yaşlar kendinden emin olduğun yaşlardır bence şimdi 33 yaşındayım mutluyum :))

ama genelde kendinizi goz onüne alarak yorum yapıyosunuz gibime geldi.

Eeeee 30 yaş grubunda biz olduğumuza göre tabii ki kendimizle ilgili yorum yapacağız..:smiley-cool:
20li yaşlarda olsak o zaman da evet bizi kıskanıyorlar ya da kıskanmıyorlar derdik.
Bizim yaş grubumuzla ilgili bir konuya kendi adımıza konuşmamızdan daha doğal ne olabilir ki?

Son düzenleme:
Bende arkadaş cevremde 30 lu yaşlardayiz en güzel çağimizda olduğumuzu düşünüyorum
kiskanmaktan ziyade benden küçükler tarafindan kiskanildiğimi hissediyorum

ya herkes oyle degıldır sanırım...ben etrafımda hıc yasamadım...
neden kıskanclık olsun kı...gıden her gun ve seneler ...
yasımızıda buyutuyor.. tecrubelerımızde...
ben kıskanmam...her yas grubuyla anlasırım...
hem kıskansak kıskanclıktan olsekte....elımıze bır sey gecmez..
hakıkatı kımse degıstıremez...

benim de otuzuma çok kalmadı delikafadulden

30 yaşından itibaren bir kadın dişiliğinin,güzelliğinin doruk noktasına çıkmaya başlar.

ayrıca arkadaşınızın size 'bana abla deme' demesinde ne var ki belki hoşlanmıyor herkesle bir akrabalık bağı oluşturmak ve aradaki farkı gözüne sokmak için 'abla,teyze vs.' diyen insanlardan

30mu devırdım

32 yaşındayım.. hala hem ruhen hem fiziken kendımı hiç bır zaman çökmus hıssetmedım..

zaten 30lu yaslar cokme degıl olgunlasma yaşıdır.. ve öyle kı 20 yasların gıpta ıle baktıgı yas grubu 30yas grubudur.. orta yaslılarında keske dedıgı yas grubu yine 30lu yaşlardır..

topigin baslıgını görunce icerıgını anlamak icin gırdım de pek bısey anlayamadım:1closedeyes:

30uma günler kalmış birisi olarak bi topik açmıştım 30lu yaşlar diye kapandı,burda düşüncelerimi dile getireyim bari, 30 yaş psikolojisi biraz değişik bi psikoloji,ancak olgunluğun,hayat tecrübesinin,deneyimlerin tavan yaptığı bir dönem,fiziksel avantajlarda artısı. kesinlikle kendimi daha bir büyümüş,olgunlaşmış,hayattan tecrübe edinmiş olarak görüyorum,iş tecrübeleri dersleri uygulamaya gelince sınıfta kaldım ama 30umda bunu yapacağım,bu yaşın da bi özelliği olsun değilmi . ha diğer arkadaşların dediği gibi belki bazılarının ayy baksana etrafta çıtırlar dolaşıyor biz 30 yaşında olduk artık erkekler çıtırlara bakar bize bakmaz psikolojisiyle düşündüklerini,yaşlarından memnun olmayıp yaşlarını sakladıklarını çevremde görüyorum bazen

bende yakında 30 olacağım 20 li yaşlarımda istediğim herşeyi yaptım yalnız yaşamayi hayal ederim o da oldu arkadaşlarımla gezdim tozdum üniv. de bitirdim çok sevdiğim işim de var çok sevdiğim eşimde var ve dünya tatlısı bir kızımda var neler sığdırmışım...
neden kıskanayım ki:))
ALLAH KOLAYLIK VERSİN 20 Lİ YAŞLARA BENCE...
onlar bizi kıskansın asıl:))

Yani şimdi burda herkes kendinden pay biçiyor, yoksa mutlaka kıskanç tipler var, görürüz böyle ağzını falan kemirir hemcinslerini izlerken.. Hele bir de yanında eşi&sevgilisi varsa güzel bir kızı tehlike olarak görür. Ama bunun açıklaması yok, kaç yaşında olursa olsun kıskanır işte, anlamsız.
Ama abla kelimesine gelince, ben de sevmem.. Ayşe abla, fatma abla gibi neyse de hele bir de direk "abla" deniyorsa çok basit bulurum, hoşuma gitmez. Akrabam ya da çok yakınım olmayan kişinin bana "ipeque abla" yerine "ipeque hanım" demesini tercih ederim mesela..

ben 30 yaşındayım canım
ama hiç kendimden küçükleri kıskanmadım
zaten niye kıskanayım ki
her yaşın ayrı bir güzelliği var:teytey:

aynen canım senin dediklerini demek istedim. tabikide herkes aynı degil. M neden anlamsız kıskançlıklar olurki. bu anlamsız kıskançlıklar yüzünden neden baskalarının canı yakılmak istenirki

Harika bir yorum gerçekten .35 hatta 40 yaş üzeri o kdar güzel kadınlar var ki niçin gençleri kıskansınlar.Güzel kadın her yaşta güzeldir .Kendine bakıyorsa o yaşlarda bile bakışları üzerinde toplar.Hele kişinin ruhuda güzelse , zaten kıskançlık duygusunu pek yaşamaz.

38 yaşındayım ve bugüne kadar ben 20 li yaşlardakilere değil 20 li yaşlardakiler bana kıskançlıkla(!) baktılar, senin yaşında bizde senin gibi olabilecekmiyizki abla diyerek:)
şaka bi yana neden kıskanalamki? 30 lu yaşlar bir kadının kendini tanıdığı ve ne istediğini artık bildiği yaşlardır. yaşımı saçımdaki yeni yeni oluşmaya başlayan akları, yüzümdeki yaşanmışlığın belirtisi kırışıkları; hepsini seviyorum...

bu arada uzunnn bir aradan sonra eski dostlara merhaba diyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…