30 yasina geldim yedigim dayaklar aklimdan cikmiyor...Nasil unutucam:-(

Yok o da kiz onu cok seviyorum Allah ona cok guzel gunler gostersin insallah..benim derdim onla degil zaten onun sayesinde yirtiyodum dayaktan anne nolur vurma diye aglardi cok duskun bana sagolsun ama yok ben kimseye vuramam tek ona degil hicbir canliya...Allah korusun ..Ama nasil bu kadar dik durabildigini merak ettim yani bu soylediklerini uapabilir miydin ???

İlk çocukmusunuz ? Genelde ilk çocuklar kurban seçiliyor da...

Ne kadar üzüldüm anlatamam
Nasıl ölecek nasıl can verecek nasıl hesap verecek anneniz acaba?
Bende çok dayak yedim rahmetli babamdan
Kanser oldu iğne ipliğe döndü vefat etti hakkımı helal ettim
Benimde üç evladım var değil vurmak saçlarını tararken dolaşık kısma tarak gelse çekilse hafiften saçı ona bile içim gider
Bir anne nasıl bu kadar şiddet uygular ?
Bence yardım alın ve unutun yaşantınıza odaklanın Allah daima yardımcınız olsun

Yazını okuyunca çocukluğum gençliği geldi aklıma.Annem kızkardeşimle beni çok doverdi.Yasim 39 şimdi bile gozlerim doluyor.Babama kızar,komşuya kızar döverdi.Annem çok yokluk yoksulluk çekmiş ama bu şimdi bile kalbimin acimasini engellemiyor.Oklava,hortum,süpürge sapı,terlik,boğaz sıkma,üzerimize çıkıp basma neler neler.
Sen evlenmişsin umarım çok mutlusun. Ben korkudan erkeklere bakamadim bile.evlenemedim.Bugün anlıyorum hayatımdaki olusuzluklarin nedeni bu sayanlar.
Annem yemez geçirir ,gitmez giydirirdi.Ama dayaksiz gün yoktu.Şimdi bile despot dayak korkusu var ama yaslandi artık.Genede bagircagir yaptırır dediğini.Hep derdim yaşlan ben de seni dovecegi çocuk
ken.
Rabbim başımdan eksik etmesin anneannemde onu dövermiş.
Hak vermeye çalışıyorum zor zamanlar yaşadı.Ama ben gittim.Erkek kardeşimi çok az doverdi.O erkekmis dovulmezmis bunu duyduğumda yikilmistim.
Annemi çok seviyorum ama bu yaştan sonra evlenebilirsem ve bebeğim olursa farklı yetistireceğim.

Son düzenleme:

Yok kardesinin sucu yok ki zaten.seyden sormustum annen belki erkek diye kayiriyordur diye.kucuk cocuk senin destekcindir tabi.
Yapabilirmiydin diyorsun yasamadan tam bilemem ama yapardim gibime geliyor kinci biriyim cunku.kardesimi cok severim mesela ama bana sabah vurmustu diyelim ben aksam yatmaya tam uyudugunda gidip ona bir tane cakmistim.oyle bir kin.
Yani yapmasam bile ona kopegim gibi davranirdim ne yardimi ne temizligi ya?

Son düzenleme:
Benim annem vefat etti

konusun belki duyar demisti doktor

cok agladim "hayatimin icine sictin " diye hickirdim

o oldukten sonrada unutmadim

bogazimin icine bicak sokup cevirdiginde gunlerce konusamamistim

fazla sut icmistim gerekcesiyle

anneligimi sorgulamaya kalkti

bebegimi iyi tutmuyormusum

kriz gecirdim saydim yaptiklarini

kocamin yaninda

kusmustu bana beni rezil ettin ben oyle bir sey yapmadim diye

offfff

allah askina su annenin numarasini versene bana

bastiramaz:)) srn beni bilmiyosun ben onu bastiririm..cok kizdim annene...ona oyle sorular sorarim ki yerin dibine girer

Bu konuyu acmamdaki amac anneme olan kinim degildi dedim ya ben kimseye sonsuz kizamiyorum ofkelenemiyorum intikam hissi barindiramiyorum..Boyle gozumun onune gelir arada o kareler oturur aglarim elimden bi sey gelmez baska ne anneme telefon acip icimdekileri soyleyebilirim ne de bi baskasina niye korumadin beni diyebilirim
Yine boyle geldi aklima baktim ki yuregim rendeleniyo sanki,sanki icim aciyo dedim bi konu acayim bazilari ders alsin,bazilari da ne yapabilecegimu soylesin..Bulundugum yerde isinin ehli bi psikolog yok ozeline de benim verecek param yok iste boyle takmamaya calisarak gulmeye calisarak atlatmaya calisiyorum...

bastiramaz:)) srn beni bilmiyosun ben onu bastiririm..cok kizdim annene...ona oyle sorular sorarim ki yerin dibine girer

Ben bi turlu soramadim arada cok canim yandiginda mahvettin hayatimi diyorum senin yuzunden boyle oldum..mutlu musun bn ne yaptim sana diyo tmm diyorum bi sus allasen bi sus...

Sizden ne guzel anne olur kimbilir ? Umudunuzu yitirmeyin ben uygulayamam ama dert dinlemeyi ve yonlendirmeyi bilirim iyi yolda..annem yokluk cekmemis benim zaten universite mezunu ama okumak ne yazikki bazilarina merhamet katmiyor ne diyebilirim ki kader...

Çok üzücü olaylar yaşamışsınız bunlar sizin içinizde travma olarak kalır,lütfen bir psikolağa gidin.konuşun içinizi dökün.Sağlık güvenceniz varsa devlet karşılıyor.Anlayamıyorum sizin üvey olma ihtimaliniz var mı?Bu kadarı hiç normal değil hiç.Sinirleri bozukmuş desem niye sadece size böyle davranmış o da olmuyor...

Annen bütün sıkıntılarını senin üzerinde atmış... Psikolojik rahatsız herhalde... Sanada çok üzüldüm annen sana karşı hala agresif mi?

Dedim ya belki istedigi evlilik aslinda yanlis bi karardi babam dunya iyisidir ama genis biridir biraz annem tam tersi..Bana ve babama cektirdi begenmedigi hayatin acisini ..Ben kactim kurtuldum ama babacim kaldi orda elimden bi sey gelmiyo..O beni korkuttukca yalan soyledim hatalar yaptim cocukca ama o kadar dayagi haketmedim...He ac acik birakmadi bedenimi ama ruhumu yaraladi...

Annen bütün sıkıntılarını senin üzerinde atmış... Psikolojik rahatsız herhalde... Sanada çok üzüldüm annen sana karşı hala agresif mi?

Tesekkur ederim..Agresif degil cunku hasta ama soguk iste ha varim ha yokum...

Allahım ya Rabbim bu okuduklarım gerçekmi? şoktayım kardeşim!
BU INSAN ANNEMİİİİİİ????
Yahu kardeşim siz nerelisiniz? Bir kadın bu kadar nasıl gaddar oluryaa?
Biri beni dürtsün hala kendime gelemedim.

Anlıyorum bak canım anneni değiştiremezsin,can çıkar huy çıkmaz derler ya.Sen bu yaşadıklarının sana verdiği üzüntüyü yardım alarak atmaya çalışacaksın tek yol bu.Yoksa kendi çocuğuna sinirli davrandığını fark edersin iş işten geçmiş olur.Yani kişi küçükken şiddet görürse aynısını çocuğuna uyguluyor.Tabi bilinçlenir ruhunu yaralarından arındırırsa kendini acılarını kontrol edebilir.Bunlar benim okuduğum gördüğüm kadarı.Çok bilgim yok o yüzden yanlış da yönlendirmek istemem.Ama kendine yapabileceğin en güzel yardım gidip uzman biriyle konuşman.Çok faydalı oluyor.Benim kafama takıp kendime hayatı zehir ettiğim bir düşünceyi doktor sadece 10 dk konuşarak öyle bir attı ki neye takılmışım diyorum şimdi hatırlayınca.Tabi senin yaşadıkların çok daha ciddi ama emin ol yararı olur.Bunları içinden at.Yoksa insanın acıları hep onu eziyor da bilmiyorsun.Şu hayatta en önemli şey önce kendini sevmek kendine kıymet vermek.Bu bence birini sevmekten bile daha zor.Sana yapılan haksızlıklar, kendi yanlışların çelme takıyor bu sevgiye.Hepsini aşıp içinde kendinle buluşmak çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…