Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdinizMerhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?
İnsanların ne dediği elbette umrunda olmamalıdır. Ki aslolan Rabbimizin ne dediğidir. Saçlarınızı göstermek uğruna şeytanın vesveselerine uymayın bence. Rabbim yardımcınız olsun, doğru istikametten ayırmasın.Merhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?
En çok bundan korkuyorum. Ama denemeden nasıl bileceğim?Çok polemik çıkar burada..
İki tür yorum gelecek size;
- "Allah'ın emir ve yasaklarına uymuyorsunuz insanların vereceği tepkilerden neden huzursuz oluyorsunuz emri yok sayıyorsunuz" diyecek kısım var bi.
-Diğeri de insanları ilgilendirmeyen bir durum olduğunu söyleyecek kısım.
İşin tersi saçınızı açtıktan sonra ya çok kötü hissedip yeniden tesettürü isterseniz?Yine kimseyi ilgilendirmez ama çok değişik bir konu bu.
Bu arada daha güzel oluyorum diye açılmak istemek biraz absürt kusura bakmayın.
Dini açıdan yorum yapmama zarafetini gösterdiğiniz için cok teşekkür ederim. Peki nasıl normale döner? Normale dönene kadar cok yıpranmaktan korkuyorum. Ofiste odaya gelen herkesin beni belki tanımaması, şaşırarak tepki vermesi veya iltifat etmesi hepsinden korkuyor ve istemiyorum. Keşke hiçbir şey değişmemiş gibi davransa insanlar ama böyle olmaz biliyorumZorluğu bir gün sürer.Sonra normale döner.
Diğer dini açıdan yorum yapmayacağım.Haddim değil,kimsenin de olmamalı.
En çok bundan korkuyorum. Ama denemeden nasıl bileceğim?
Burada tüm konular birilerinin şahsi meselesi buna bakarsak. O yüzden ' ee ne yani napalım' tarzı cevaplar yersiz.Ee bu sizin meselesınız
Ne dıyelım açıl ya da açılma mı?
Dini konulardan bahsedıyorum zaten. Bunun yorumu bıze düşmezBurada tüm konular birilerinin şahsi meselesi buna bakarsak. O yüzden ' ee ne yani napalım' tarzı cevaplar yersiz.
Açık halinizle sosyal medyanız varsa oraya bir fotoğraf atın.Yeni imaj falan yazın altına.En azından insanlar sizi iş yerinde görünce aşırı tepki vermez.Benim üniversitede vardı arkadaşım.Bir gün açık gelmişti.Gören aaa dedi falan.Ertesi gün hayat normale döndü.İş falan değiştirmenize gerek yok.Saçma olur.Dini açıdan yorum yapmama zarafetini gösterdiğiniz için cok teşekkür ederim. Peki nasıl normale döner? Normale dönene kadar cok yıpranmaktan korkuyorum. Ofiste odaya gelen herkesin beni belki tanımaması, şaşırarak tepki vermesi veya iltifat etmesi hepsinden korkuyor ve istemiyorum. Keşke hiçbir şey değişmemiş gibi davransa insanlar ama böyle olmaz biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?