30 yaşında Tesettürlüyüm, açılmak istiyorum ama nasıl yapacağım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece güzellik değil en çok rahatlık. Migrenim var ve büyüdükçe ağırlaşıyor baş ağrılarım, sabahları çoğunlukla bas ağrısıyla uyanıyorum ve bone ve şal yaptığımda bütün gün daha çok ağrouor bir an önce eve gelip başımı açıp rahatlamak istiyorum. Kafama evde toka bile takamıyorum rahat olabilmek için düşünün. Çoğu zaman iş arkadaşlarım çıkışta bir şeyler yapalım diyor ve inanın sırf başımı açıp rahatlamak istediğim icin onlara katılmayıp eve gitmek istiyorum. Bunlar çoğaldıkça bu düşüncelerim arttı. Dini açıdan hep düşünüyorum Allah bunu ister mi ki diye. Beni bu kadar zorlayan bir şey…. Bilemiyorum her söylediğim bahane belki de.

Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdiniz
Tesettür, birinin bırakması ile bi hallere gelecek bir şey değil. Asıl böyle konuşarak siz onu küçültüyorsunuz.

Bu ülkede hiçkimse hiçbir şeye birkaç dakikadan fazla şaşırmıyor artık emin olun.
Hani uzaylı istilası olsa, en geç Pazartesi gününe kadar onu da normalleştiririz.
Kaldı ki siz kendinizle ilgili bir tercih yapmışsınız ve alacağınız tepkiler de bence olumlu olacaktır.
Saçlarınızın ne kadar güzel olduğunu ya da böyle çok daha hoş göründüğünüzü falan söylerler ilk görenler. Sonra yine herkes kendi derdine düşer inanın buna
"Koca yaz geçti, domates 7 liranın altına düşmedi. Koskoca memleket ne hâle geldi?" Sadece bu gündem kalır.
İçinizi rahat tutun ve kendinizi nasıl özgür hissediyorsanız, öyle yaşayın.

Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdiniz
15 yaşında kendi iradesiyle mi kapandı sizce? ergenliğe yeni girmişken kapanmış ve artık bunu istemiyor. size ne? siz tesettürün bekçisi misiniz? yazan kişi sizin gibiler ve sizin gibilerin düşünceleri yüzünden tereddüt ediyor şu an.

Okadar iyi geldi ki mesajınız. Çok teşekkür ederim

Harika bir yorum

Ben kötü bir yorum yapmadım hanımefendi yarında begenmese kapanackmi ?
Gerçekten sözünüzün nereye gittiği hakkında hiçbir fikriniz yok. Tesettür birileri bıraktı diye kötü kötü hallere girecek bir şey değildir.

Tesettürsüz halinden memnun kalmazsa kapanabilir de. Ne konu sahibi kötü hale girer ne de tesettür.

Saçını konuşacaklarsa yazıklar olsun o çevrene!

Olayın tesettürünüz olduğuna emin misiniz? Hayatınızda köklü değişiklikler yapmak istiyor gibisiniz.

Arkadaşlar yalnız kadın olayın dini boyutunu sormuyor,işyerinde karşılaşabileceği durumlarla ilgili soru soruyor. Ne meraklıyız başkalarının dini hakkında ahkam kesmeye ya, ayrıca 15 yıldır tesettürlü bir kadın elbet dini konularda fikir sahibidir,herkesi geri zannedip de kendimizi akıllı zannetmemiz herhalde çağımızın vebası sayılacak kadar vahim boyutlara ulaşmış durumda.

Ben kötü bir yorum yapmadım hanımefendi yarında begenmese kapanackmi ?
Kapali olmak nefsine agir geliyor olabilir. Pismanlik duyup tekrar kapanabilir. Belki buda konu sahibinin sinavi. Rabbim tovbe kapisini acik bırakmışken size ne oluyor? kullar guzellikle olmasi gerekeni, dogru yolu anlatir. Ama yargilama hakkini nereden buluyorsunuz sasiriyorum dogrusu

Bu konu hakkında acilmanizi kolaylaştırabilecek bir yorum yapamayacağım için üzgünüm belki sebep olurum acilmaniza bu vebali istemem.
Yıllardır feracelere aklım gider nedeni ise bazı genç kizlar görüyorum siyah şal siyah feraceler su gibiler cesaretlerine hayranım o kadarda güzeller ki melek gibi. Nefislerini koreltmisler 20 yıllık guzellige kanmayıp.
Bakış açısı tabiki bu ben tesettürlü insanlara hep çok cesur gözü ile bakıyorum. Sizde ne kadar cesaretli olduğunuzu bilin. Esaret değil içinde bulunduğunuz durum migren için doğal yağ destekleri alabilirsiniz yada mentol taşı deneyiniz çok faydası olacaktır.
İşyerindeki insanlarda en fazla bir hafta konuşur unutur açılırsaniz.

Sadece alkışlamak istiyorum

Saçınızı açtıktan sonra kendinizi nasıl hissedeceksiniz ? Pisikolojiniz iyi olacak mı . Olumsuz yönleriyle düşünün. Olumlu yönlerini ve saçınızı açmanın size neler katacağını düşünün ve kendinize göre bir karar verin. Farz ibadetlerinizi yerine getiriyormusunuz mesela ? saç açmak sizi bu manada smacınıza yaklaştıracakmı?

Aslında olmak istediğiniz insan değilsiniz de saçınızı açınca mı olacaksınız mesela ?
Bunların hepsini etraflıca tartın ve sonrasında buhran ve üzüntü yaşamamanız için.
Kolay gelsin

En fazla 1 hafta konuşulursunuz. Sonra bi ömür istediğiniz gibi dolaşırsınız

Ya arkadaşım nasıl iyi hissediyorsan öyle ol bende açıkken daha güzelim her gören şaşırıyor açık halime

Kimsenin düşüncesi önemli değil ki içinden gelmeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…