Bir şey söyleyeyim mi dediğiniz gibi hiç tepki bile vermeyebilir bence insanlar. Bana kizıyoar ama insanların bizi sandığımız kadar önemsediğini sanmıyorum.hatta neden tepki vermiyorlar diye bile moraliniz bozulabilir.hatta farketmeyenler bile olabilir.Dini açıdan yorum yapmama zarafetini gösterdiğiniz için cok teşekkür ederim. Peki nasıl normale döner? Normale dönene kadar cok yıpranmaktan korkuyorum. Ofiste odaya gelen herkesin beni belki tanımaması, şaşırarak tepki vermesi veya iltifat etmesi hepsinden korkuyor ve istemiyorum. Keşke hiçbir şey değişmemiş gibi davransa insanlar ama böyle olmaz biliyorum
Aaaa konu değişmiş baya sadeleştirilmişOlayın tesettürünüz olduğuna emin misiniz? Hayatınızda köklü değişiklikler yapmak istiyor gibisiniz.
Diğer açtığı konuyu okudum eşinden veOlayın tesettürünüz olduğuna emin misiniz? Hayatınızda köklü değişiklikler yapmak istiyor gibisiniz.
Burada bi konu okumuştum sizin gibi aynı şekilde istemişti denemişti ve sonrada pişman olmuştu bu sefer vicdanen cok rahatsızdı. O aklıma geldi nasıl emin olunur bilmiyorum eşinizin bakış açısıda etkili olabilir gönlünüzden geçeni yaptıktan sonra iç huzurunuzu bozacak birşey dememeli o yüzden açılmadan önce eşinizin fikrini alabilirsiniz fikirlerine güveniyorsanz. Veya 2 gün tanınmadığınız bi şehirde deneyip bakacaksınız pişman olup olmayacağınıza. Ne kadar başkasını ilgilendirmez desekte malesef özellikle iş yeri gibi bir yerede yansıyacak olan böyle bi konuda gel git yaşamak emin olmadan hareket etmek zor o yüzden başkalarını önemsemek zorunda kalıyoruz bazen insanlar kendi işlerine bakmaktan cok başkalarının hayatlarıyla ilgilendiği için.En çok bundan korkuyorum. Ama denemeden nasıl bileceğim?
Hayır farklı değil, içindeki sıkıntı sıkıntı huzursuzluk bedeni ile ne yapacağını bilmiyor, değilim yapma çabası içinde.Diğer açtığı konuyu okudum eşinden ve
gündelik yaşamla ilgili bu konu farklı
AnladımHayır farklı değil, içindeki sıkıntı sıkıntı huzursuzluk bedeni ile ne yapacağını bilmiyor, değilim yapma çabası içinde.
Evet bu kadar önemseme kendini, insanların o kadar derdi var ki ,Okadar iyi geldi ki mesajınız. Çok teşekkür ederim
Siz yıllardır aynısınız heralde, insan 1 sene önce aldığı kararı saçma buluyor bazen. Siz hep ayniysaniz kendinizi sorgulayın bence.Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdiniz
AynSiz yıllardır aynısınız heralde, insan 1 sene önce aldığı kararı saçma buluyor bazen. Siz hep ayniysaniz kendinizi sorgulayın bence.
Bu sizin şahsi kararınız, eşiniz dahi karışmamalı, erkeğin kravat takması gibi. Eşinize verilmeyen bu hak mesai ortamindakileri sittin sene bağlamaz, ister açarsınız ister kapatırsınız. Laf eden olursa da uzun uzadıya açıklama yapmayın, canım açmak istedi deyin kâfi, bir daha soran olmaz.Merhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?
Tesettür bırakma olayı da hayatındaki stresin yansıması. Elbette tesettürü bırakabilir, işi bırakabilir, ne istiyorsa yapabilir. Sadece şu an çok sıkıldığı değişiklik yapmak istediği hissi geçti bana, sonradan üzüleceği yada pişman olacağı bişeyler yapmasını istemem. Sırası ile sıkıntılarını halletmesi pişman olacağı şeyler yapmasına engel olacaktır.Anladım
Sadece tesettür bırakma olayını demek istedim
Migreni olan bir arkadaşım açılmıştı. Soranlara/tepki verenlere/şaşıranlara yani herkese migreni olduğu için açıldığını söyleme gereği duydu. Gerçektende migreni için açılmıştı. Onu kimse garipsememişti.Sadece güzellik değil en çok rahatlık. Migrenim var ve büyüdükçe ağırlaşıyor baş ağrılarım, sabahları çoğunlukla bas ağrısıyla uyanıyorum ve bone ve şal yaptığımda bütün gün daha çok ağrouor bir an önce eve gelip başımı açıp rahatlamak istiyorum. Kafama evde toka bile takamıyorum rahat olabilmek için düşünün. Çoğu zaman iş arkadaşlarım çıkışta bir şeyler yapalım diyor ve inanın sırf başımı açıp rahatlamak istediğim icin onlara katılmayıp eve gitmek istiyorum. Bunlar çoğaldıkça bu düşüncelerim arttı. Dini açıdan hep düşünüyorum Allah bunu ister mi ki diye. Beni bu kadar zorlayan bir şey…. Bilemiyorum her söylediğim bahane belki de.
Yoooo benim de çok açılan mesai arkadaşlarım oldu, ailesi kapanmasını istediği için kapanmak zorunda kalmış olan çok arkadaşım var bu kıstas kimseyi alakadar etmez açınca ya da kapatınca hiçbirimiz de absürt karşılamadık.Bütün arkadaşların açik haliyle sizde açilmak istiyosunuz millet kapanmak ister siz açikmak istiyosunuz
İçten içe tesettürden vazgeçmek isteyip bunu yapamadığı için kimsenin de yapmasını istemeyen insan tipi.Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?