Bende sizin gibiyim. Türk kültürü ve inancımız da zaten bunu destekler. Evlilik öncesi yakınlaşmayı bende hoş bulmuyorum. Tuhaf birşey değil ki bu
Merhabalar, yine konuşasın geldi izninizle.
ben 30’a merdiven dayamış biriyim. Hiç cinsellik yaşamadım, öpüşmedim bile. Ciddi bir ilişkim de olmadı. insanlar bunu duyunca şaşırıyor. Nasıl yani 30 yıldır hiç mi sevişmedin, hiç mi öpüşmedin diyorlar. Ben mi fazla muhafazakar kaldım bilmiyorum ama evlilik öncesi zaten kendi adıma buna sıcak bakmıyorum. Mesela sözlüklere bakıyorum, 30 yaşında ve bakire kadın ne linçler yemiş, himenoplasti yaptırmıştır diyerek potansiyel yalancı ilan eden de var. Şimdi ben hiç öpüşmedim derken karsı taraf gizlediğimi falan sanıyor. Bu konuda ben tek miyim bilemedim...
Kadın erkek diye ayırmıyorum. Kendi görüşümde. Bu benimsediğim hayat tarzı sadece bu doğru demiyorum. Herkesin görüşüne de saygı duyuyorum. İnsan çeşiti kadar görüş var. Herkes en doğru benim görüşüm derse yanlış olur.
nedense o kültür ve inançlarımız hep kadınlara işliyor.. erkeklere her şey serbest...
bu kültürler doğru olsa bu coğrafyada kadınlar bu kadar mutsuz olmazdı.
Kadın erkek diye ayırmıyorum. Kendi görüşümde. Bu benimsediğim hayat tarzı sadece bu doğru demiyorum. Herkesin görüşüne de saygı duyuyorum. İnsan çeşiti kadar görüş var. Herkes en doğru benim görüşüm derse yanlış olur.
Kesinlikle haklısınız doğrusu da bu zaten.. ben 25 yaşında evlendim ve nikâhımız yapıldı düğünü 1 hafta sonra yaptık.. nikahtan sonra sadece öpüştük diye eve geldiğim de kendimi aşırı suçlu hissedip ağlamıştım... Daha düğün yapmadan ben naptim diye sadece bir saniye öpüştük yani düşün.. Biz böyle gördük böyle inandık normali de bana göre budur.. siz bakmayın insanlar istediği gibi düşünsün inanmasın ALLAH biliyor siz biliyorsunuz gerisi hiç önemli değil...
Bende ayni durumdayim evlendim hala degismedim.... bu sizin tercihiniz, diger görüşler baakalarinin. Kimseye birseyleri ispat etmek zorunda degilsiniz. He deyin geçin sonucta en gercegi siz biliyorsunuz başkalarının ne düşündüğünü cokta önemsememek gerek.Merhabalar, yine konuşasın geldi izninizle.
ben 30’a merdiven dayamış biriyim. Hiç cinsellik yaşamadım, öpüşmedim bile. Ciddi bir ilişkim de olmadı. insanlar bunu duyunca şaşırıyor. Nasıl yani 30 yıldır hiç mi sevişmedin, hiç mi öpüşmedin diyorlar. Ben mi fazla muhafazakar kaldım bilmiyorum ama evlilik öncesi zaten kendi adıma buna sıcak bakmıyorum. Mesela sözlüklere bakıyorum, 30 yaşında ve bakire kadın ne linçler yemiş, himenoplasti yaptırmıştır diyerek potansiyel yalancı ilan eden de var. Şimdi ben hiç öpüşmedim derken karsı taraf gizlediğimi falan sanıyor. Bu konuda ben tek miyim bilemedim...
üzgünüm ama bu övünülecek bişey değil şunu söylemek istiyorum. aşırı baskı ile büyümüşsünüz, aileniz bu düşüncenizi beyninize kazımış istemsiz ya da istemli ve bunun doğru olduğunu düşünüyorsunuz. ama sınırlar dahilinde bişeyler yaşamak sevgiliyken, nişanlıyken vs gayet normal... aksi anormaldir. tekrar ediyorum sınırlar dahilinde. -benim görüşüm-Kesinlikle haklısınız doğrusu da bu zaten.. ben 25 yaşında evlendim ve nikâhımız yapıldı düğünü 1 hafta sonra yaptık.. nikahtan sonra sadece öpüştük diye eve geldiğim de kendimi aşırı suçlu hissedip ağlamıştım... Daha düğün yapmadan ben naptim diye sadece bir saniye öpüştük yani düşün.. Biz böyle gördük böyle inandık normali de bana göre budur.. siz bakmayın insanlar istediği gibi düşünsün inanmasın ALLAH biliyor siz biliyorsunuz gerisi hiç önemli değil...
üzgünüm ama bu övünülecek bişey değil şunu söylemek istiyorum. aşırı baskı ile büyümüşsünüz, aileniz bu düşüncenizi beyninize kazımış istemsiz ya da istemli ve bunun doğru olduğunu düşünüyorsunuz. ama sınırlar dahilinde bişeyler yaşamak sevgiliyken, nişanlıyken vs gayet normal... aksi anormaldir. tekrar ediyorum sınırlar dahilinde. -benim görüşüm-
Ben inançlı bi insanım ve nikâhım olmayan kişi zaten bana haramdır.. tabi herkesin görüşü fikri inancı farklı olabilir saygı duyuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?