30 yıldır hiç mi yapmadın?

avrupalı kompleksini bir kenara bırakıp okusaydın meselenin o olmadığını anlardın..
insanın bir sosyal gerçekleri vardır. 30 yaşına kadar arkadaş edinmedim istemedim demek ne kadar anormalse bu da o kadar anormal. avrupalı da amerikalı da bunu anormal bulur.

yoksa bu ülkede o dediğin özentilik olmayan ama sana göre ''özentilik'' olmasaydı şimdi pek çok sorunla boğuşuyor olurdun. bak yanı başındaki ülkelerde kadınlar neler çekiyor. zorbalık değil sana gerçekleri konuşuyorum.
ortadoğululuk yerine biraz da sen batıya özenseydin şimdi elin vasıflarının 2 lafını ciddiye alıp buralarda dolanmazdın.

Ne kadar garip bir düşünce.
İstenen biri olduğunu hissettirmek? Birileri beni isteyince, geçmişte arzulanınca bu beni eşime veya sevgilime karşı daha değerli ve kadınsı veya kusursuz mu kılar? Bu tamamen özgüveni eksikliği olan bir insanın düşüncesi olabilir.
Daha önce cinsel ilişkim olmadı.
Tesettürlü bir insan olduğumdan ve genelde bol giyindiğindiğimden eşim vücut hatlarını hiçbir zaman göremedi. Balıketli bir kadınım. Selülitim de popomda sivilcemde var. Kısacası her insan gibi kusurlarım var. Ama kendime verdiğim değerden ötürü eşim sevgiliyken de şimdi de beni prenses gibi el üstünde tutar.
Çünkü bana bakınca gördüğü şey
kendini beğenen bedeniyle barışık güzel olduğunu bilen başarılı eğitimli bir kadın.
Ha ekstra olarak kendimi erkeklerden muhafaza ettiğim ve el değmemiş olarak karısı olduğum içinde bana saygı duyar.

Evlenmeden önce birlikteligi olanlar nasil kimseyi ilgilendirmiyorsa sizin durumunuz da kimseyi ilgilendirmez ve garipsenecek bir konu değil.

İnsanlar yorum yapsın istemiyorsaniz insanlara bu durumunuzu anlatmayın, konusunu bile acmayin.
Ayrıca merak etmeyin,ilk öpüştüğünüz kişi ilk olduğunu mutlaka farkeder. Benim de karşımda 26 yaşlarında bir adam vardı,herhalde utandığından hiç dememişti geçmişinde kimse olmadığını. Ama ben hal hareketlerinden ve öpüşme stilinden anlamıştım tamamen deneyimsiz olduğunu, sonra zarf attım ve anladım ki hayatına hiç kimse girmemiş,öyle laylaylomluğuna bile

30 yaşında olmaması biraz tuhaf sonuçta hiç mi birinden etkilenmedin?
ilişkilerin insanın gelişimine büyük katkısı var.
30 yaşında olmamasının nesi tuhaf acaba? Kişilik gelişimi tamamlansın gelişsin diye birine aşık olunmaz sonuçta bu duyguların işi değil mi?

Evet sağlıklı gelişmiş toplumlar Avrupa oluyor herhalde? 14 yaşında ergenlerin şeylerinin yerini keşfeder keşfetmez cinselliğe giriş yaptıkları, sokak ortasında, sosyal medyada, her yerde apaçık cinselliklerini yaşadıkları ülkeler... 30 yaşında bir insan eğer aşık olmadıysa ve karşılıklı bir ilişki yaşamıyorsa o kişiyle öpüşmemesinden daha normal bir şey olamaz. Ne yapsın zorla mı öpsün? Her insan duygularını farklı şekilde yaşar. Ve genele göre kimseyi yargılayamayız. Neden? Çünkü bu haddimize değil. Neden? Çünkü bizler bireyiz. Başkalarının tercihleri ve hayatları bizleri ilgilendirmez. Hanımefendi burada çok farklı bir konudan bahsetmiş. Neden kadınlar yaşlarına cinsel kimliklerine tercihlerine göre yargılanıyor, ayıplanıyor, eleştiriliyor demiş. Siz ise modern görüşünüzle bir bireyin tercihini eleştirme haddini kendinizde görmüşsünüz. Hatta ileri giderek normal ve anormal kavramlarıyla psikolojik tahlil yapmışsınız Komiksiniz gerçekten. Avrupada yaşayın burada harcarlar sizi

30 yaşında olmamasının nesi tuhaf acaba? Kişilik gelişimi tamamlansın gelişsin diye birine aşık olunmaz sonuçta bu duyguların işi değil mi?

30 yaşına kadar kimseye aşık olmamak anormal değilmi?

hiç de öyle saygı durumu olmuyor. aksine inanmıyorlar bile.
biz kadınlar kendini birilerinden muhafaza edecek durumda değiliz. bu özgürlüğü kısıtlamaktır.
el değmemiş mantığıyla yaklaştıkça erkekler daha da azıtıyor.
el değmemiş ne?
mantı mıyız biz el değmeden diye övünelim.

siz belki biraz şanslıymışsınız ama ben nice kadınlar gördüm ki kocası bırak saygıyı inanmıyor bile belli yaştan sonra bakire olduğuna arkadaşım neler çekti kocasından diktirmişsindir sen diye hastaneye götürmeye bile kalktı.
bu ülkede şiddet gören aşağılanan hatta öldürülen kadınların hepsi sizin deyiminde ''el değenler'' mi?

o yüzden kendinizi sakladıkça erkekler kendini bir halt sanıyor. sanki bütün mesele kadının sorunu olarak görülüyor.
istediğimizi giyecek istediğimiz gibi yaşayacağız. onlar da alışacak.
onlar pavyonlarda bile takılsın ama evlenmeye gelince 'el değmemiş' istesin. böyle ikiyüzlülük olmaz.

avrupada kaç sene yaşadım hiç öyle ulu orta cinsellik yaşayana rastlamadım demek ki yanlış ülkeye gitmişim tüh hayatında yaşadığı şehirden çıkmamış bu üye benden daha iyi biliyormuş avrupayı

hem avrupada en çok da senin zihniyetindekiler yaşıyor o da ayrı bir ironidir. kızını okula göndermek istemeyen ama almanyadan da çıkmaya cesaret edemeyen tipleri çok gördüm

kadınlar ayıplanmıyor burada normal bir gelişim süreci vardır. bunu anlamıyorsun. anlamayacaksın. sen vasıfsızların insanların lafını kafana takmaya devam et ne diyelim..

Ortadoğu zihniyeti ile kimi neyi küçümsüyorsunuz hanımefendi Hayatımıza çıkan insanlara karşı olan duygularımızı yönetebiliyor muyuz Bir insanın karşısına doğru insan 15inde de çıkar 85inde de bunu biz belirleyemeyiz. İnsanların ilişkilerinde aradıkları özellikler birbirinden farklıdır. Geçmişte yaşadıklarımız ve gördüklerimiz bizim kriterlerinizi oluşturur. Şahsen bende - ki kankanla evlendim-eşim olmasa evlenecek kadar birine güvenme aşamasını çok zor atlatırdım. Malum ilişkiler laçka olmuş sırf ilişki olsun tecrübe dolsun diye öpüşen sevişen çok sevişmekten kastım hani karşılıklı birbirini sevmek duygular yani Yani doğru insanı bulmak zorken etrafta bu kadar ipsiz sapsız psikopat varken bence bekar kalan insana şu dönemde şaşırmak oldukça anormal

Modern beyninle hiç uyuşmayan at gözlüklerinizi kenara bırakında herkesi kendi dar kalıplarınızda olmadığını bir anlayın hanımefendi.
Ben sizin gibileri eğiten ülkemin en iyi üniversitelerinden birinden derece ile mezun olmuş bir eğitimciyim. Avrupanın sosyal yapısı hakkında da azımsanamayak kadar bilgim var. Gerek eğitimlerinden benim ve eşimin işi dolayısıyla gerekse ailemin bir kısmı yurtdışında yaşadığı için "maalesef" sık sık gitme zorunluluğum bulunuyor. Her şeyi bilirim demiyorum ve herkesi de genellemiyorum o sizin gibi cahillerin işiKarşınızdaki kişiyi gericilikle suçlarken insanları tek kalıba sokmaya çalışan sevgili ultra modern üye Biraz okuyun olur mu okuyun da o çok övdüğünüz ülkelerin kazdıkları çukurların içine yerleştirdiler bombalara Türk çocuklarını oturttuklarını da okuyun. Siyahilerin dediği gibi Hepsinin canı cehenneme

hayatını erkeklerin saçma kalıplarına göre yaşamayı seçmiş bir kadına göre fazla iddialı laflar bunlar.

o ülkeler dediğiniz gibi davranırken biz hep gül bahçeleri sunmuşuz değil mi?
cariyelik diye bişey yoktu biz çok medeniydik..
biz kimseyi bombalamadık öldürmedik hep ciciydik..

ülkeler tarihi pek çok vahsetle doludu hanımefendi.
batı tarihi de vahşetle doludur doğu da..
iş ki bunlardan ders alıp bir daha yaşanmamasını sağlamak.
batı bu ders konusunda bizden daha iyidir ister kabul edin ister etmeyin.. niye bunca insan oralarda yaşamak için can atıyor balık istifi botlarda sıkış tıkış kaçmaya çalışıyor bir düşünün?
bizim coğrafyamız son 500 yılda dünyaya ne kattı?
hangi icatları çıkardık?
kuru inat sizinki.. bakar görmez dedikleri türden..
kendi tarihini pir pak zannedip hep başkasını kötü görmek. işte gerçek cehalet budur. okumak da yaramamış zihinsel kalıplar gayet yerinde.
batının icatlarıyla kalkıp burda batıya sallıyorsunuz.. komik yani
bizim zihniyetimiz o kadar iyiyse niye bizden çıkmadı bu icatlar? buyrun hadi üretin! ne engelliyor?

başkasına cahil demeden önce bunu öğrenin önce yok öyle başkasına sallayıp kendi tarihini yok saymak.

Beni
Ay bu mesajı yeni gördüm hemen açıklıyorum.
30 yaşına kadar aşık olmamak anormal değil. Neden? Geçmişinde ne yaşadığını bilmediğiniz birinin kriterlerinin ne olduğunu da bilemeyiz. Ve aşk dediğiniz şey çok güçlü bir histir malumunuz. Yapmacıklıkla olabilecek bir şey değil. E hanımefendi cinsellik olsun diye cinsellik yaşamak istemediğini, dinen de evlilik dışı cinselliğe sıcak bakmadığını söyledikten sonra inanç dogmatik ve bireyseldir başkasını eleştirmek haddimize değildir bu bir.
Valla sizin karşılaştığınız tanıdığınız erkekleri bilemem. Benimle sevgilim sözüme inanmıyorsa zaten neden seveyim ki onu?
Biz kadınlar kendimizi birilerinden muhafaza edecek durumdayız "bana göre"
Çünkü benim inancımda benim inandığım dinin kitabında kadına çok büyük değer verilmiştir. Hatta mücevhere benzetilerek kötü bakışlardan sahi korunması gerekecek kadar değerli görülmüştür. Buradaki el değmemişten kastım yine benim inancıma göre evlilik dışı ilişki haramdır. Haram olanda günah olduğu için insanın ruhunu kirletir. El değmemiş tabirini açıklamam gerekeceğini düşünmemiştim mantı olmadığımı inanın biliyorum Valla hanımefendi erkeklerin ne düşündüğü hiçbir zaman umurumda olmadı. Karakter gelişimi çok çok küçük yaşlarda gerçekleşir terbiyeyi de aile verir ve asla değişmez ortada ceza olursa sadece baskılanır. Beni bir tek eşim ilgilendirir. Sosyal açıdan kadın hakları konusuna gelirsek onda farklı düşünen bir kadın olamaz zaten. Bizim dinimizde de ilk tesettür emri erkeklerin göz kapaklarına gelmiştir. Ben asla kadınları el değenler vs diye sınıflandırmam. İlişki yaşayıp diktirmek kendine saygısı olmayan bir kadının yapacağı şeydir. Yaptığın şeyin arkasında duracaksın kime ne bacak arandaki zardan.Kadın akıllı bir varlıktır hanımefendi. Hayatına alacağı erkeği de belirleyen kendisidir. Zorla evlendirilenler hariç onlar zaten yobaz ve insanlık dışı bir zihniyetin kurbanı olmuşlar. Ama kadın güçlü olursa yapamayacağı şey olamaz "bence" Bir kadının açık giyinmesi bir erkeğin ona zarar verebileceği hakkını ona vermez. Kadınlar elbette özgürdür. Benim kendimi erkeklerden sakınmam ve haram ilişki yaşamamam kendimi kısıtladığımı göstermez. Kendime değer verdiğimi ve Allahın emrine uyduğunu Allahtan korktuğumu gösterir yine benim inancıma göre

Biz sizinle aynı dili konuşmuyoruz
Milliyetçi bir insan olarak şu laflarınızdan sonra size hiçbir şey yazmaya değmez.

Bunları yaşamış biri de hesap vermek zorunda değil yaşamamış biri de. Herkesin kendi hayatı kendi tercihleri kimseyi ilgilendirmez. Bu konuda hakkında yorum yapanları da sana ne diyerek susturun bence hadsizlik çünkü

bizim dinimizde tesettür diye bir emir yok. dinin emirleri bellidir. namaz oruç zekat gibi. bazı ayetlerin farklı yorumlanması dini emir niteliği taşımaz. o yüzden ben dinin emirlerini uyguluyorum diye gezinmek anlamsız olur.
zira o bakış farklılıkları yüzünden mazhep savaşları bile çıkıyor. o yüzden tek kaynak olarak kitabımızı referans almak gerekir.
kaldı ki din iyiliği güzelliği emreder. bana göre de en büyük emir budur.

dinimiz kadınlara kıymet verir gel gelelim erkekler bundan haberdar değiller. işte bu coğrafyada kadının yeri belli. şiddet oranları belli. öldürülüyor kadınlar.
dini kadınlar değil önce erkekler öğrenecek. erkeklerin düştüğü haramları burda saymakla bitiremeyiz. o yüzden erkekler kendini düzeltmeden kadınlara huzur yok.

kadınlar istediği gibi giyecek istediği gibi yaşayacak.
erkekler dini kullarak kadınları baskı altına almaya çalışıyor.
evlilik dışı ilişkide erkekler biraz dikkat etse nedense hep kadına laf ediliyor. evlilik dışı diyorsunuz da kılıfını bulan bulmuş muta nikahı mı ararsın resmi nikahsız dini nikah mı...
bakıyorsunuz rus kadınlarıyla fuhuş yapan erkekler bile kalkıp dini konularda kadınlara ahkam kesiyor. onlara serbest çünkü.. din sadece kadınlara inmiş gibi.

bu ülkenin bir erkek sorunu var.
dini önce erkekler anlayacak. gerisi boş.
bizim dinimiz bunları haketmiyor.

Biz sizinle aynı dili konuşmuyoruz
Milliyetçi bir insan olarak şu laflarınızdan sonra size hiçbir şey yazmaya değmez.

milliyetçilik demek ülkenin gelişmesini kalkınmasını istemektir.
sizden daha çok ülkemi sevdiğimi net söyleyebilirim.

Etrafımız bu tür insanlarla dolu ne yazık ki. Sonunda herkesten uzaklaşan biri oldum. Hayatı ne kadar vasat insan varsa başkalarının hayatına saldırarak kendi yaşantısını kamufle etmeye çalışıyor. 3 günlük dünya. Kim ne düşünür ne der umrumda değil, benim dogru banadır ancak bizim toplum kadar sığ görüşlüsü de yok ne yazık ki. Herb*kologların mutlaka birtakım saçma genel kanıları olmak zorunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…