• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30dan sonra çocuk

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Ben kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?

Ben kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?

Geç olmaz çevremdeki bir çok kişi 32-33 hatta 35 te doğurdu doğuruyor neden sorun olsun

Bebek hemen istiyorum hemen olsun, ben bes yil sonra istiyorum bes yil sonra olacak ozaman yapıcam denecek bir sey degıl
Biz isteriz ve bazen olmaz, bu açıdan da bakmak lazım.
Cocuga bakacak olan sen ve kocan olduguna gore dogru zamani da siz belirleyeceksınız, akrabalar degıl.

Bence simdıden bunu sorun etmeyin, once bır evliliginiz otursun sonra bakarsınız bu duruma.

Son düzenleme:
Akrabalarin kafasina bi reset atmak lazim galiba. 40'nda doguran bir dunya kadin taniyorum cevremde.
Bunu söyleyen akrabalarımın biri 16 bırı 19 da evlendı. Evlenınce kaynanada başlıycak yapın diye. Ama ben 2 3 yıl adam gıbı sınava calısıp atanmak istiyorum. Zaten atandıktan sonra yaparım rahat rahat

Ha 30 ha 32 33 hiç farketmez. Kuşak çatışması da 20 lerde yapanla 30larda yapan arasında olur. 3 yaş erken doğurdun diye yaşın çocuğa yakın olmaz. Ne zaman kendinizi maddi manevi hazır hissederseniz o zaman yapın. 35 i geçirmeyin yeter. Her ihtimale karşı

21 yaşimda evlendim. 27 yaşimdayim, maddi olarak bir sorunumuz yok, borcumuz, kiramiz da yok ama cocuk hala istemiyorum. 30dan sonra cocuk meselesini daha detayli dusunebilirim diye erteledim acikcasi. Yaparsam 30 sonrasi yaparim. 🙄

30dan sonra da cocuk olur ama olmama durumunda tedavi gibi şeyler gerekirse, uzun süre cocuksuzluktan psikolojiniz bozulacaksa, aglayacaksaniz ona göre dusunun siz.
Ben olsa da olur olmasa da kafasindayim, eşim de oyle.

Yaş önemli değil yeterki uygun biyolojik ve fizyolojik şartlar olsun,ben ilk çocuğumu 29da doğurdum şu an 33 yaşında ikinciye gebeyim kısmetse ancak değerlerim hiç açıcı değildi ikinciyi istedigimizde,az daha yapamiyorduk :olamaz: Allah kısmet ettiyse ve doğru zaman geldiyse 32de olur 35te 😊

Ben de 26 yasnda evlendim isler gücler derken erteledim yaş 31 oldu bebek ha deyince olmuyormuş meğersem yaş ilerleyince bu isler biraz daha zor oluyormus deneyimleyince anladım ama sen de aynısını yapma oluruna bırakın herseyi... bebekte hangi vakitte gelecekse gelir 🤗 sadece ertelemeyin yeter..

Sizin ne istediğiniz önemli. Bence düşünceniz çok mantıklı gezin tozun eğlenin. 2 yıllık evliyim bende yeni düşünmeye başladım ama hala gitgellerim var. Hiçkimsenin lafına bakmayın. 2 yıllık süreci öyle güzel değerlendirin ki sonunda doğru karar verdim deyin.

Back
X