30dan sonra çocuk

Evliliğin ilk yılları birbirini tanıma ve alışma açısından çok önemli, bencede hemen cocuk yapılmamalı. Evleneli 3 yıla yakın olacak yaşım 30 ilk 2 sene biz de istemedik şuandaysa olmasını için çırpınıyoruz. Bebekler bizim istediğimiz zaman değil, kendi istedikleri zamanda geliyolar. Mutlaka eşiniz ve siz kontrollerinizi yaptırın. Biz yaşadık ve suan ikimizde tedavi oluyoruz bu yüzden mutlaka kontrollerinizi yaptırın gerisi hazır hissettiğinizde kendiliğinden gelicektir🙏🏼

Ben kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
20 yasindada doğurdan ilk cocuk zor 40 yasindada doğurdan ilk yine zor kimsenin lafina bakma

Yine doğmamış çocuğa don biçiyoruzdur 😊😂.. hele bir evlen bi bak kendini hazır hissedecekmisin hadi hissettin çağımızın hastalığı infertile . Belki sen istiyeceksin bi sebepten dolayı olmayacak . Kaderinizi kontrol altında tutamassınız . Belki korunurken hamile kalacaksınız .. neden evlenmeden bu stress ?

Ben kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Ben 29 yaşında evlendim 34 yaşında Doğum yaptım. Aynı sizin gibi geziyim tozayım dedim😀 İyi ki de öyle yapmışım çocukla gezmek zor😊
Doğru zamanı siz bilirsiniz ama hormonlarınıza, yumurta sayınıza falan baktırın önce.

Acele etmenize gerek yok bence de önce bir yaşayın hayati. Ama mutlaka öncesinde hormon testlerinizi olun amh iniza baktirin yumurtalarınizi saydirin. Sonra çocuk isteği oluştuğunda aksilik ile karsilasmayin herhangi bir sorun olmadığını öğrenin ve rahatça evliliğin tadini çıkarın. Sonra hayirlisiyla anne baba olursunuz simdiden mutluluklar dilerim.
Kesinlikle katılıyorum. Eğer bir sorun varsa zaten süreç uzayacaktır. Yoksa da prez. Gibi yöntemlerle korunun ki bırakınca hemen hamilelik deneyebilirsiniz.

Bende 29 yaşımda evlendim en az 1 yıl istemiyorum kpss ye hazırlanacam dedim hazirlandimda ama gel gör ki bazı sağlık sorunlarından dolayı bebisi ertelemem gerektiği konusunda doktorlar uyardı sinavi bekleyemedim ama 1 yıl olmuştu çok şükür esimlere sıkıntı olmayınca deneyelim dedik kısmet tabi ama evliliğin durumuna ve sağlığına göre şekillenir ama erteleyeceksen sağlık kontrollerini yaptır bi tedavi gerekiyorsa o süreçte tedavinde olur herşey gönlüne göre olsun :KK36:

Amh testi kanda yapılır ve yumurta rezervini belirler.onu bi yaptırın öyle karar verin derim. Dediğim gibi yaş gectıkce rezerv azalıyo. Benım amh iyiydi. 34te hamıle kaldım 35 te dogdular.ama tek amh da yeterli değil.benım mesela ıkı hormon doğuştan yok dısardan takvıyeyle 5. Tedavıde ıkızlerım oldu.

Akrabalar şimdiden başladı yok olmaz diye

Biraz sert olun
Hayatınıza bu kadar müdahale ettirmeyin
Yeni bir evlilikte çocuk facia getirebilir
Geçsin bir iki sene,işlerinizi halledin, birbirinize alışın, güzel anılar biriktirin
Bir düzene girsin, otursun hayatınız, iki yıl çok zaman değil bunun için

Erken cocuk yapmanin en buyuk artisi anne adayinin daha saglikli ve aktif olmasi.
Diger tum durumlarda da gec cocuk yapmak daha avantajli.

Sizin kisiliginize bagli olarak yas aldikca gideceginiz yon de onemli.
Bir tanidigim var 42de dogurdu ilk cocugunu, o kadar sakin ve olgun bir kadin ki, keske ben de o yasi beklese miydim diyorum gordukce.
Tabi tam tersi daha cok asabilesenler de oluyor.
En iyisi kendini nasil hissediyorsan ona gore karar vermek saniyorum ki.

Ataninca yapin.yoksa zor atanirsiniz cocukla asla kpss yurumez cocugunuz olursa en az 5 yil kpss nin yuzune bakamazsiniz stres sıkıntı o cocuga yansir.kendinize 3 yil kpss icin zaman taniyin cocugunuz olursa 35 de de olur 40 nda bile doguran var.onceliginiz atanmak olsun
Evet kesinlikle. Bi 2 3 yıl en az sınav için ayırdım. Zaten atanınca çok istersem yaparım. Annesi falan ilerde istersiniz olmaz yapın hemen dedi. Ama ben kesinlikle baskıya gelemiyorum. Daralıyorum böyle nefes alamıyorum. Zaten evi de kaynanaya uzak tuttum, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Onlar kim oluyor da seksin korumalimi korumasizmi olmasina karar veriyorlar?

Ya hayir simdi seks yaptigini bilseler agizlari durmaz, skandal mandal olur. Ama evlilikten sonra karar meci olabilirler seks seklinize. Az daha pozisyonda belirlerler, hangisi daha rahat olur bebek yapmak için :olamaz:

Ögretmensin, okumus bir kadinsin. Niye etrafi bu kadar takiyorsun? Bilimsel makale okumayi bilmyormusun? Artik herkes 30undan sonra dogum ediyor. Onu geçtim, yasin 40 bile olsaydi, önce evliligin oturtmasi lazim, bebekten önce. Önce siz birbirinize alismaniz lazim. Hemen bebek yapmak yani hiçbir mantiga uymayan bir fikir.
Kesinlikle ben 30 dan sonra istiyorum. Akrabalar daha nişanlıyken başladı hemen yap bebek sevelim. Yok ilerde olmaz. 30da hamile kalanlara göbekten igne vuruyolar. Bunların hepsi 4duvar arasından çıkmayıp araştırmayan insanlar. Gelinimiz 19 yaşında ve anne olmak istiyor. Bana da hemen yap. Çocuk olmayınca aile gibi hissetmiyorsun diyor. Yani herkes herşeyi çok biliyor

30 ve 35te iki çocuk doğurdum. Eşim benden 7 yaş büyük üstelik. Sana diyeceğim o ki atanmadan çocuk yapma, yoksa ders çalışman ve atanacağın yere gitmen sıkıntıya girer. Önce eline ekmeğini al. Sen bırak o teyzeleri hep konuşurlar, kayınvalidenin de her dediğini yapman zaten mümkün değil artı bu konuda anne ve babanın fikri esastır

Ge
Ooo kv.ye bakarsan nezaman hazir hissefersen ozaman yap bende 30da evlendim cok baski yaptilae kpss kazanamadım cocuk yaptım. Hamileyim doguma 1ay vardaha ilk çocukdogmadan tek çocuk olmaz 2. Yapin diyolar kendiniz nssil istiyosaniz ole yapin kimseyi dinlemeyin
Geçen kaynanam gecelik gösteriyor.bol bana bi 5 beden büyük. Dogumunda giyersin dedi. Bende dedim daha çok var doguma birşey demedi. Derse ilerde istemiyoruz şuan deriz

Kendi doğrunuzdan vazgeçmeyin.
Bende aynen dediğinizi yaptım.Atandıktam sonra beğim oldu.Atanmayı beklerken hamileydim hatta:))
Çocukla çok zor

26 ımda evlendim.Tam 30 yaşımda bebegimi kucağima aldım.
Evlenir evlenmez çocuk yapan arkadaşlarım var.Şimdi bana imreniyorlar.
İlk evlenince kiradaydım borç içindeydik.
Şimdi şükür arabamizda var,evimizide aldık.Çocuklarım daha rahat imkanlarla büyüyecek.
İyiki gecemi gündüzüme katıp kpssye hazırlanmışım diyorum şimdi
Kesinlikle bende bi 2 3 yıl kpss koşturacagım. Ondan sonra istedigim kadar çocuk yaparım. Çocuk olunca kpss de yalan olur ki. Bu yüzden cidden ıstemıyorum. Oturcam kapatıcam telefonu dersime çalışıcam. Yoksa tek maaş kira hayat şartları çok zor

Back
X