30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

valla şu haberi alsam var ya isterse 9 ay bulansın razıyım...millet kaç çocuğu büyüttü gözümün önünde koca çocukları var bende daha tık yok... keşke olsada ben hiç dışarısını insanları bişeyleri görmesem her şeye razıyım kucağıma alayım yeterki....

sebepsiz infertilite lerdenim ben. sizlerde öylemisiniz tam bilmiyorum ama şu bekleyin kelimesinden resmen nefret ediyorum. bunun için zamanın varmı diyen yok. bütün doktorların ağzında bu laf detaylı araştırma yapılsa mutlaka var işte bunun nedeni tabi önce Rabbimin vermesinde bütün mesele ama sebebi muhakkak var ya.... ne dualar tesbihler kaldı... ne keçiboynuzu kürü.... yani öle elim kolum boş beklemedim ama olmuyor olamıyor.... galibada olmayacak geçen zaman kafama dank dank diye bunu haber veriyor...

seni ne çok özledim ben bebeğim :))

selaaaaam
41 daha neki cami de mihrap da taş gibidir )
canım Allahtan ümit kesilmez, hayırlısıyla olur inşallah.. keşke yapabilsek de bi kafadan atabilsek şu bebe mevzuunu,en iyi tedavi gibi geliyo, bu nazlı bebekler sürpriz yapmayı seviyolar çünkü, öyle sıkıntı stres annelerden de kaçıyolar.. tabi ben kafadan atabiliyo muyum, hayır...

nesemese koptum, tüp mü takılı diyo demek, esprileri de havada uçuyo bunların :)))))

sanırım çok tepeden girdim konuya burada herkes birbirini tanıyor sonuçta uzun süreli yazışmalar olmuş. sanırım benimde önce bir tanıtım yapmam gerekli...
şöyle çok kısa olmasada kısaltmaya çalışarak anlatayım hiakyemi bende...
adapazarında yaşıyorum. kamuda görevliyim. 3 yıllık evliyim. yaş 37 oldu malum yaş endişesi zaten var ya ilk yıl hemen doktora koştuk hani sorun varsa zaman lüksümüz olmadığını bildiğimiz için tüm genel kontroller yapıldı ikimizdede bir sorun yok denildi. bekleyin... bekledik baktık bi hareket yok tekrar gittik eşimde çok önemli değil aslında yani sorun değil ama varikosel var belki etkilidir denildi hemen ameliyat oldu o da.. bekleyin denildi. bekledik.... yine yok.. yaş ilerledikçe panikde arttı tabi aşılamaya karar verdik yapıldı o da tutmadı. başka doktorlarda dahil kime gittiysek bekleyin olur bi sorun yok denildi. yani şu meşhur sebepsiz infertilite.... bence sebebi var ama bulamayınca bu isim konulmış işte... tabi bu arada duyduğum kürlerden denemeler yaptım eşimede kendimede fındık,fıstık vitamin takviye olayları.... dualar okundu tesbihler çekildi... yani iyi gelir deneyin denilen çoğu şeyide denedik...sonuç yine her ay maalesef lavaboda o istemediğim rengi görmeye devam ediyorum..ısrarla o geliyor...ve ümitlerim tükenme aşamasında bugün artık.birde hiç hamilelik yaşamadığım için olmayacak fikri iyice yerleşti bende... etrafımda hamileler hep bu konular var sizler en iyi anlayan kişilersiniz eminim bu durumu stres olayı tabiki var her ne kadar takmıyorum artık banane amaaan desede ağzım kafamda olay farklı...bu kadar geç kaldığım için kendimede kızıyorum tabi... ama sonuç bugün bu sıkıntıyı yaşıyor olmam. yani olmamaız diyeyim sizlerde bunları yaşayanlar olarak benzer durumlarımız var... hikayem bu işte unuttuğum bişi kaldıysa sonra ilave ederim.:) umaraım hiç değilse şu stresi atarım burada. olsada olmasada yani anne olmayı Rabbim alnımıza yazmadıysa ve bu takdiri ilahi karşısında yapacak bişi olmadığını düşünerek hayat döngüsünün çarkından geçip gideceğiz bizde...vardır inşallah bundada bir hayır....

hosgeldin. hikayende kendimi gördüm inan :) yalnız değilsin. aynı şeyleri yaşıyoruz.. benimkine de sebepsiz deniliyor..
burada hepimiz birbirimize duacıyız.. ahan da ezan okunuyo ezanlar hürmetine rabbim bize de versin hayırlısıyla.

bu topik süper topik. tam yerine geldin :)

aslında şu sebepsiz infertilite dedikleri şey daha zor sanırım, yani nedeni belli olsa tedaviye bakılır..
canım, biz de bir yıl gebelik olmayınca gittim doktora, doktor hemen bir yılda olmadıysa hemen eşin spermiyogram yaptırsın,sorun yoksa sende yumurtlama tedavisine başlıcaz dedi! sende bu tedaviler uygulandı mı, aşılama yapıldına göre sanırım evet?

ühüü... bugün yumurtlama günüm..gıdak..gıtt gıtt gıdak....
ama benim herif konsantre bir halde bilgisayarda çalışıyor... gitti yine gül gb yumurtam
bu ay da ümit yok..

ayol çek çekele yap bisiler kaçırma sakın. :)

benim de her gün bi ayı sırtımda gezse şikayet etmem.. sürekli sırt ağrılarım var :) yaştan maştan değil şekerim

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

ekmek makınası bizde de var. saatini kurup sabaha yapıoruz misss gibi kokuyor da demek o da mı sana bulantı yapıo vay be..

ay ben görebilcek miyim bulantılı günleri.. benim de sabahları bulanıo ama psikolocik mideme vuruyo :)

al benden de o kadar..lülülülülülü

neden doktorlar illaki bekletirler ki. zaman geçtikten sonra noluooo.. bise olmuyo olan geçen zamana oluyo..

"3 ay bekle sear alcaz. bekledik aldık sonucu. temiz.. olmadı 3 ay daa bekle gene smear alcak. sıkı sıkı korun bu arada"
ilk yılki doktorumun marifetiydi...

rahim filmi çektirdim.. istersen bekle dediler. rahim film çektirenlerde gebelik olasğılı artıomus tüpler açılıomus. orda da bi iki ay bekledim gene sonuç yok.( ama bu sefer kendi isteğimleydi doktorumun suçu yok :) )

godo yu beklerken.. biz yazdık onu esas..

bekle bekle alırsın..sempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

evet yapıldı. doktor yaşına göre fazlasıyla iyi yumurtlaman dedi zaten aşılama yapıldığında da takiplerde gayet normal gelişme gösterdi.

sağolasın. verdiğiniz cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim. gerçekten yalnız olmadığımı farketmek moral açısından hiçde fena bir duygu değil:) inşallah birbirimize yardımcı oluruz burada hatta sebep oluruz belkide...

evet sebesizler gurubundanız ne yapalım bende şaşkın şakın bekliyorum birde hızla biyolojik satim çalışıyor nasip demekten başka birşeyde gelmiyor elimden

amin amin aminnnnn :Saruboceq:
benide yazın oraya arkadaşlar banada okuyun gözünüzü seveyim. bende o kartlayanlardanım:)) ümidimin iyice tükendiği şu günlerde belkim derman olursunuz derdime...

canım kart ne demek...çıtırız biz çıtır.. katıl aramıza sen de..:1hug:

canım benim nasılsın bakalım bu topic harika ayy aklıma bir fıkra gelsede yazssam diye düşünüyorum ama gelmiyor :))) bugün kas geveşetici iğne oldum ne stres yapmış her ay aynı stresi yaşıyorum aklımdan şöyle güzel sıcacaık bir havuz geçti olsada yüzsem diye zıpkın gibi olurdum :) unutmadan yazayım sabah ağladım öğlene doğru eşim aradı onada ağladım oda ağla rahatla dedi bende tavsiyesine uydum zaten :))) sanki çok iyiyim tapudan bayan arakdşım aradı o da tlfda ağlamazmı işleri yetiştiremiyorum boğuldum serpoşşş ayyy kel merhemi olsa başına sürer ben birde onu teselli ettim :)) şuna karar verdim biz sıyırmışıuz .))))))))))))))))))))))))) oyyyyyyyyyy oyyyyyyyyyy kaporta giitiği gibi motorda gitmiş anam :))))))))))))))))))) bayan arkadaşa dedimki çık müdürlerine çalışmıyorum de alayım seni sahile gidelim ağlayalım :)))))))))))))))))) ne güzel doğru yol göstermişim değilii ?kaydirigubbakcemile3

kızlar karar verdim tüp bebekten önce türkçeyi kullanma kursuna kayıt oluyorum:))) kendi yazdıklarımı ben okuyamıyorum

evet sebesizler gurubundanız ne yapalım bende şaşkın şakın bekliyorum birde hızla biyolojik satim çalışıyor nasip demekten başka birşeyde gelmiyor elimden

bir yazında gördüm yanılmıyorsam yaş 41 galiba senin. benim hikayemi okumuşsundur herhalde bu aşamalardan geçtinmi yani yaş itibariyle sanada bekle dedilermi onun için merak ettim...

amin amin aminnnnn :Saruboceq:

canım kart ne demek...çıtırız biz çıtır.. katıl aramıza sen de..:1hug:

evet ama o çıtırtılar romatizmal olmasın..... artık çıtırlık pıtırlık kalmadı diyor nüfus kağıtları ama, evet dışardan gören asla tahmin etmez bide minyonum ben çok iri değilim anlayacağın dışı seni içi beni yakar....hem asıl mesele o yumurtaların çıtırı kaldımı içeride bakalım :)))

serpiillllll fıstığımm süppersin gene bugun yaa. neden ağladın bakayım sen..senin gibi tatlı kadının hep gülmesi lazım...

canım benim bana da sebepsiz infertilite deniyor. yaşım 33 1 seneyi aşkındır bebek için uğrasıyoruz..daha ikinci çizgiyi görmek nasip olmadı yaptığım yüzlerce test arasında.
şimdi bu ay yapılmayan son testler yapılacak. ilişki sonrası testi mi ne ondan yapacak doktor. görücez.
Bu sorunu bir tek yaşayan anlar, diğerleri anlayamaz. Allah'ım da düşmanımın başına vermesin. çok zormuş. buradaki tatlı kadınların çoğunun gerçek bir sorunu yok.
aslında vücutta yumurta kocada da sperm varsa, Allah da ol derse eğer mutlaka olur, her zaman da umut vardır.
Ama en büyük derdimiz stres. Yaş değil bu yaşa kadar yaşadığımız stresler bunun sebebi. Ben de bir zaman çarpıntı sorunu olmuştu kızlar. Ben stres yasadığımın farkında da değildim, ne doktorlar gezdim, neler yaptım. sonra bir psikologa gittim, ilaç milaç bişi kullanmadım. ben konustukca rahatladım, çarpıntılar vs geçti gitti.. meğersem eskilerden biriken hersey bende birikim yapmıs..oy oy..

o yüzden napıcaz, birbirimize dua edicezz.. inşallah bu tatlı kadınların kendileri gibi tatlı çocukları olacak:))

kalmıştır kalmıştır sen merak etme. benim 40 yasında evlenip ugrasıp cocugu olan arkadasım var. Yılmadan devam bu işe..
ne güzel bak yaşını da göstermiyormuşsun. Olacak bu iş olacak, gör bak. bu ugraslarımız karsılığını bulacak, bazen kafayı kırsam, umutsuzluğa kapılsam, isyan da etsem gene de içimden bir ses olacak diyor...

aylincim ben de katılıyorum sana..
kızlar eğer benim bu çalışmalarda da bebişim olmazsa. aşılama vs yaptırmadan tüp yaptırayım diyorum ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…