canım benim bana da sebepsiz infertilite deniyor. yaşım 33 1 seneyi aşkındır bebek için uğrasıyoruz..daha ikinci çizgiyi görmek nasip olmadı yaptığım yüzlerce test arasında.
şimdi bu ay yapılmayan son testler yapılacak. ilişki sonrası testi mi ne ondan yapacak doktor. görücez.
Bu sorunu bir tek yaşayan anlar, diğerleri anlayamaz. Allah'ım da düşmanımın başına vermesin. çok zormuş. buradaki tatlı kadınların çoğunun gerçek bir sorunu yok.
aslında vücutta yumurta kocada da sperm varsa, Allah da ol derse eğer mutlaka olur, her zaman da umut vardır.
Ama en büyük derdimiz stres. Yaş değil bu yaşa kadar yaşadığımız stresler bunun sebebi. Ben de bir zaman çarpıntı sorunu olmuştu kızlar. Ben stres yasadığımın farkında da değildim, ne doktorlar gezdim, neler yaptım. sonra bir psikologa gittim, ilaç milaç bişi kullanmadım. ben konustukca rahatladım, çarpıntılar vs geçti gitti.. meğersem eskilerden biriken hersey bende birikim yapmıs..oy oy..
o yüzden napıcaz, birbirimize dua edicezz.. inşallah bu tatlı kadınların kendileri gibi tatlı çocukları olacak:))
kalmıştır kalmıştır sen merak etme. benim 40 yasında evlenip ugrasıp cocugu olan arkadasım var. Yılmadan devam bu işe..
ne güzel bak yaşını da göstermiyormuşsun. Olacak bu iş olacak, gör bak. bu ugraslarımız karsılığını bulacak, bazen kafayı kırsam, umutsuzluğa kapılsam, isyan da etsem gene de içimden bir ses olacak diyor...
hoşgeldin canım,ne iyi ettin de geldin..sanırım çok tepeden girdim konuya burada herkes birbirini tanıyor sonuçta uzun süreli yazışmalar olmuş. sanırım benimde önce bir tanıtım yapmam gerekli...
şöyle çok kısa olmasada kısaltmaya çalışarak anlatayım hiakyemi bende...
adapazarında yaşıyorum. kamuda görevliyim. 3 yıllık evliyim. yaş 37 oldu malum yaş endişesi zaten var ya ilk yıl hemen doktora koştuk hani sorun varsa zaman lüksümüz olmadığını bildiğimiz için tüm genel kontroller yapıldı ikimizdede bir sorun yok denildi. bekleyin... bekledik baktık bi hareket yok tekrar gittik eşimde çok önemli değil aslında yani sorun değil ama varikosel var belki etkilidir denildi hemen ameliyat oldu o da.. bekleyin denildi. bekledik.... yine yok.. yaş ilerledikçe panikde arttı tabi aşılamaya karar verdik yapıldı o da tutmadı. başka doktorlarda dahil kime gittiysek bekleyin olur bi sorun yok denildi. yani şu meşhur sebepsiz infertilite.... bence sebebi var ama bulamayınca bu isim konulmış işte... tabi bu arada duyduğum kürlerden denemeler yaptım eşimede kendimede fındık,fıstık vitamin takviye olayları.... dualar okundu tesbihler çekildi... yani iyi gelir deneyin denilen çoğu şeyide denedik...sonuç yine her ay maalesef lavaboda o istemediğim rengi görmeye devam ediyorum..ısrarla o geliyor...ve ümitlerim tükenme aşamasında bugün artık.birde hiç hamilelik yaşamadığım için olmayacak fikri iyice yerleşti bende... etrafımda hamileler hep bu konular var sizler en iyi anlayan kişilersiniz eminim bu durumu stres olayı tabiki var her ne kadar takmıyorum artık banane amaaan desede ağzım kafamda olay farklı...bu kadar geç kaldığım için kendimede kızıyorum tabi... ama sonuç bugün bu sıkıntıyı yaşıyor olmam. yani olmamaız diyeyim sizlerde bunları yaşayanlar olarak benzer durumlarımız var... hikayem bu işte unuttuğum bişi kaldıysa sonra ilave ederim.:) umaraım hiç değilse şu stresi atarım burada. olsada olmasada yani anne olmayı Rabbim alnımıza yazmadıysa ve bu takdiri ilahi karşısında yapacak bişi olmadığını düşünerek hayat döngüsünün çarkından geçip gideceğiz bizde...vardır inşallah bundada bir hayır....
amiiin. inşallah. olumlu bakmak en doğrusu elbette ama benim korktuğum şey kendimi kaptırıp hayal kırıklığı yaşarsam en sonunda bedelini daha ağır ödemek belkide....
canım şimdiden olumsuz son düşünmeyelim. hersey sırayla nasılsa..
daha vaktin de var. 55 e kadar demişti masalım..:))
sen neler yaptırdın şimdiye kadar. bir de bu işlerde doktor çok önemliymiş. yanlış yönlendiren doktor da cok .
hoşgeldin canım,ne iyi ettin de geldin..
sanki beni anlatıyorsun..ben de 33 yaşındayım 6 aylık evliyim yaştan dolayı geç kaldık duygusu ile evlenir evlenmez gittik doktora testler fln herşey normal bir sorun yok ama öyle pat diye olmuyor tabi..sanırım herşeyin bir vakti saati var..bir tanıdığım 40 yaşında evlendi hemen bir cocuk veee şimdi 2. ye hamileymiş böyle şeyler duydukça çok mutlu oluyorum..darısı isteyen herkesin başına..
hımm tamam aşılama yaptırmıssın dikkat etmemişim ona.. ben bu aşılamaya güvenmemey başladım zaten..
e tabiiki. bunu doktor en başından söylüyor zaten yüzdesi çok düşük ihtimal %10 dedi bize hepsi...bile bile bir umut dedik... tüp bebekte öyle sonuçta %50 ama tutmama ihtimali yarı yarıya ki o parayı bir araya getirip tutki yaptırdın yine garanti değil. bir dahada toparlayamazsan o meblağ olana kadar yine yaş meselesi var bide malum...sonuç bekleyin oluyor işte o zaman :)))
e tabiiki. bunu doktor en başından söylüyor zaten yüzdesi çok düşük ihtimal %10 dedi bize hepsi...bile bile bir umut dedik... tüp bebekte öyle sonuçta %50 ama tutmama ihtimali yarı yarıya ki o parayı bir araya getirip tutki yaptırdın yine garanti değil. bir dahada toparlayamazsan o meblağ olana kadar yine yaş meselesi var bide malum...sonuç bekleyin oluyor işte o zaman :)))
CADIARZUevet yapıldı. doktor yaşına göre fazlasıyla iyi yumurtlaman dedi zaten aşılama yapıldığında da takiplerde gayet normal gelişme gösterdi.
kadının en güzel olduğu yaşlardayız tatlımzemuszemusevet ama o çıtırtılar romatizmal olmasın..... artık çıtırlık pıtırlık kalmadı diyor nüfus kağıtları ama, evet dışardan gören asla tahmin etmez bide minyonum ben çok iri değilim anlayacağın dışı seni içi beni yakar....hem asıl mesele o yumurtaların çıtırı kaldımı içeride bakalım :)))
çok haklısın canım, bence ortak noktamız yaşadığımız,o ya da bu şeki,ldeki stresler, en azından ben kendi adıma söyleyebilirim bunu. kist neden oldu bende,o ay bitakım üzüntüler yaşayıp günlerce ağlamıştım, bi de baktık nur topu gibi bi kistim olmuş, babası stresa.scanım benim bana da sebepsiz infertilite deniyor. yaşım 33 1 seneyi aşkındır bebek için uğrasıyoruz..daha ikinci çizgiyi görmek nasip olmadı yaptığım yüzlerce test arasında.
şimdi bu ay yapılmayan son testler yapılacak. ilişki sonrası testi mi ne ondan yapacak doktor. görücez.
Bu sorunu bir tek yaşayan anlar, diğerleri anlayamaz. Allah'ım da düşmanımın başına vermesin. çok zormuş. buradaki tatlı kadınların çoğunun gerçek bir sorunu yok.
aslında vücutta yumurta kocada da sperm varsa, Allah da ol derse eğer mutlaka olur, her zaman da umut vardır.
Ama en büyük derdimiz stres. Yaş değil bu yaşa kadar yaşadığımız stresler bunun sebebi. Ben de bir zaman çarpıntı sorunu olmuştu kızlar. Ben stres yasadığımın farkında da değildim, ne doktorlar gezdim, neler yaptım. sonra bir psikologa gittim, ilaç milaç bişi kullanmadım. ben konustukca rahatladım, çarpıntılar vs geçti gitti.. meğersem eskilerden biriken hersey bende birikim yapmıs..oy oy..
o yüzden napıcaz, birbirimize dua edicezz.. inşallah bu tatlı kadınların kendileri gibi tatlı çocukları olacak:))
ya sorma, benim çevremde herkes pırt diye hamile kalıyo ya, biz uğraşırken bi arkadaşım ve eşi hadi bi çocuk daha yapalım diye karar verdiler, hapı bıraktı, aynı ay ikizlere hamile kaldı, doğurdu,3 aylık etti, biz daha uğraşıyoz, aralıkta başka bi arkadaş hapı bıraktı aynı ay hamile kalmış, üstüne görmüş, kız 2,5 aylıkken hamile olduğunu öğrendi, biz olsak üstüne görme olcaz,yani öyle az olcak adetimiz hemen testlere başlardık, takmıyolar kafaya geliyo bebekler! biz her dakka dinle kendini olcağı bu! yahu bi arkadaş da korunurken bi gece korunmamışlar,ertesi gün hapı içmiş, şimdi tosun gibi maşallah oğlu var :)))) bi yandan mutlu oluyorum ama yavaştan artık bende de başladı ama neden bizim olmuyoooooolarımhoşbulduk sağolun hepiniz :)
doğru söylüyorsun burada 40 ında evlenip hemen çocuğu olan kadınlar bened görmekteyim hatta birisi tekrar hamile gıpta etmiyor özenmiyor hatta çaktırmadan kıskanmıyor değilim....de onların yumurtalar, spermlermi çok güçlü nedir ya anlayamıyorum işte... formülü mü var????ne????bilmiyorum....
ayy inşallah canım yaa ellerim terledi heyecandanserpil beni karıştırma bak valla ümitlenirim, adet görüp acaba üstüne görmüş olabilir miyim dicek kıvama geldim çünkü :roflol:
divinitiye gelinceeeeee, valla ben çok ümitlendimm:lepi:
amanınnn yahu sen hamişsin inşallahh:lepi::lepi:hihoyyyt
hoşbuldum canım a.s.morumsumavi, divinity hoşgeldiniz aramızaaa canlarr..a.s.
inşallah canımdivinity valla ben de çok ümitlendimm..soğan niye leke getirsin..lekelenme kanaması döllenmeden 6-10 gün içinde olurmuşş..ayy hadi inşallahh sevinelim geneeee..
aylin valla ben senden bir de masaldan pek ümitliyimm bu ayyy..
:sm_cool:
Şeniz :Saruboceq:canım divinity ve masaldan ben de ümitliyim,inşallah müjdeler geliyo gibi:lepi:
ama bende bu ay ümit yok, Allahtan ümit kesilmez tabi ama bu ay olursa Allahın mucizesi denir.. :) ikinci ayım hapta
delikafadulden ümit ediyorum inşallah benimkide öyledirCanım yerleşme kanaması olabilir bende muhtemel adetten 1 hafta önce çok az pembe bir akıntı gelmişti. Hadi hayırlısı..500 Yasin okumaya çalışıyoruz, hamiş kalmak isteyenlerimiz için ve tabi Yaradan'ın rızası için. Hamişlerimiz için d ehayırlı bir hamişlik süreci ve doğum için. Yani gönlünde ne varsa hayırlısıyla ona kavuşmak için...
.
dün iki tane hamile haberi daha almış bulunuyorum sağım solum gebe söbe:)))yakında eşimide hamile olarak görmezsem iyidir he he he heryer sanki hamile dolmuş ama çok seviniyorum rabbim bir anne adayınıdaha sevindiriyor diye rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırla ve sağlıkla versin inşallah
dün iki tane hamile haberi daha almış bulunuyorum sağım solum gebe söbe:)))yakında eşimide hamile olarak görmezsem iyidir he he he heryer sanki hamile dolmuş ama çok seviniyorum rabbim bir anne adayınıdaha sevindiriyor diye rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırla ve sağlıkla versin inşallah
divinity test sonucunu yaa mutlakaaa... çatlarız buradaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?