Baba baklavan güzeldi. Biraz indirim yaparsan her akşam senden alırım, demiş. Tıkandı baba da Peki, demiş ve anlaşmışlar. Tıkandı babaya her akşam baklavalar gelmiş ve Yahudi de her akşam Tıkandı baba'dan baklavaları satın almış. Aradan bir ay geçince Sultan Mahmut; Bizim Tıkandı baba'ya bir bakalım, deyip Tıkandı baba'nın yanına gitmiş. Bu sefer padişah kıyafetleri ile içeri girmiş. Girmiş girmesine ama birde ne görsün bizim tıkandı baba eskisi gibi darmadağın. Sultan;
Tıkandı baba sana baklavalar gelmedi? mi, demiş
Geldi sultanım
Peki ne yaptın sen o kadar baklavayı?
Efendim satıp evin ihtiyaçlarını giderdim, sağolasınız, duacınızım.
Sultan şöyle bir tebessüm etmiş.
Anlaşıldı Tıkandı baba anlaşıldı, hadi benle gel, deyip almış ve Devletin hazine odasına götürmüş.Baba şuradan küreği al ve hazinenin içine daldır küreğine ne kadar gelirse hepsi senindir, demiş. Tıkandı baba o heyecanla küreği tersten hazinenin içine bir daldırıp çıkarmış ama bir tane altın küreğin ucunda düştü düşecek. Sultan demiş; Baba senin buradan da nasibin yok. Sen bizim şu askerlerle beraber git onlar sana ne yapacağını anlatırlar demiş ve askerlerden birini çağırmış Alın bu adamı Üsküdar'ın en güzel yerine götürün ve bir tane taş beğensin. O taşı ne kadar uzağa atarsa o mesafe arasını ona verin demiş. Padişahın adamları "peki" deyip adamı alıp Üsküdar'a götürmüşler.
Baba hele şuradan bir taş beğen bakalım, demişler. Baba, Niçin, demiş. Askerler Hele sen bir beğen bakalım demişler. Baba şu yamuk, bu küçük, derken kocaman bir kayayı beğenip almış eline.
Ne olacak şimdi, demiş
Baba sen bu taşı atacaksın ne kadar uzağa giderse o mesafe arasını padişahımız sana bağışladı.demiş. adam taşı kaldırmış tam atacakken taş elinden kayıp başına düşmüş. Adamcağız oracıkta ölmüş. Askerler bu durumu Padişaha haber vermişler. İşte o zaman Sultan Mahmut o meşhur sözünü söylemiş;
"VERMEYİNCE MABUD, NEYLESİN SULTAN MAHMUT"
işte böyleeeeeee nasip meselesi
sizleri beklerken güzel bir hikaye buldum...sizinle paylaşmak istedim...herşeyin nasip kısmet olduğunu ne güzel anlatmışşşşş sempatiksalakcinni
aman ifenimmmmm kimler gelmiş kimler gelmiş zerdoşummm gelmişşşş hoşgeldin sefalar getirdin arkadaşım benim....opuyorumnanaktan
Ayyyy bu kadar tezahurat yapacağını bilseydim, önceden gelirdim. leylacım.
canım doktor sana nasıl tarif etti, klome genelde akşamları yatmaya yakın alınıyor, ben akşamları 5 gün boyunca 2 tane yutmuştum, aylin ilk başta bildiğim kadarıyla 1 tane yutmuştu, klomeni aynı saatte al canım akşamları. keşke gitseydin test yapmaya, çünkü senin rahtsızlığında önemli, hem sabah giderdin, kanı verince geri işine gelirdin. Sen bilirsin, neyse bakalım doktorun ne diyecek.zerdalcım bişey sorcaktım ya...ben bugün klomen kullanmaya başlayacamya..bu klomen hapını aynı saatte mi almak gerekiyor yoksa saati farketmezmi...onu merak ettim...ayrıca bugün test yapmaya gidemeyecem...bizim bölümdeki arkadaş rahatsızlanmış izin almış yalnızım anlayacağınız gidemiyorum...offffff ya...mafoldumben
yalnızlıktan kafayı sıyırdım zerdalcım idare et...sempatiksalakcinni :teytey: :teytey:
zerdalllllll hadi cevap bekliyorum...destanmı yazıysen yavvv şekerim..yoksa yine bisküvi çay olayına mı girdin seni gidi senii naniknanik
canım doktor sana nasıl tarif etti, klome genelde akşamları yatmaya yakın alınıyor, ben akşamları 5 gün boyunca 2 tane yutmuştum, aylin ilk başta bildiğim kadarıyla 1 tane yutmuştu, klomeni aynı saatte al canım akşamları. keşke gitseydin test yapmaya, çünkü senin rahtsızlığında önemli, hem sabah giderdin, kanı verince geri işine gelirdin. Sen bilirsin, neyse bakalım doktorun ne diyecek.
niye kafayı sıyırdın anlat bakalım, iş yok mu?
Buda güzlemiş canım hikayeni beğendim.
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee akannehir çişinimi yaptııııııııııııııııııııı :1shok: bebişler içeride öyle çiş yapıyormuuuu... fisfisfis bak bendeki cahilliğe... eee çocuk sulara dala dala çişlimi oldu nee sırnaşık şey aayyy sezen ne güzel anlar yaşamışsın maşallah
kilosuda çok iyi boy uzun gibi dimi.... uzun olacak oğluşun galiba... çok sevindim canım...
şimdi ben birkaç gün gelmeyeceğim ayvalık vs hepsi yattı tabii istemiyorum bişey...zaten zorla gelen bebek hikayesine bir de düşük ekledik doğum yapıyorum sandım öyle fazla ağrı...kan et parçaları gibi bişeyler...sonra uyuttular beni içimi temizlemişler,içimi....içimdekini...bebek olamadan gitti...offff sizi üzeceğim ama budur sonuç...öpüyorum sizleri,Rabbime emanet olun..
iş var aslında ama sistem kapalı işlem yapamıyoruz...havada sıcak..sarmıyor bişey yani anlayacan...doktor bana günde tok karnına bir kez dedi...aynı saatte yada şu saatte al falan demedi...bakalım bende akşam yemekten sonra alırım...5 gün tok karnına bir defa günde dedi...:Saruboceq:
zerdal ya sence beni prolaktinim düşmüşmüdür...birde bu progestandanmıdır nedir adet bugün biraz az gibi geliyor daha bugün 3.gün...anlamadım yani...sanki adette biraz azalma var gibi..banamı öyle geliyor bilemiyorum...:uhm:
İşte bugün kan testini yaptırsaydın prolaktinin kaçlarda anlardık, peki ilacını içiyorsun hala değilmi, bitmedi. Zaten klomeni sönmüş yumurtaları uyarmak için veriliyor. bakalım, doktora gittiğinde alttan baktığında durumun anlaşılır canım. Yumurtalar klomene cevap vermiş mi anlıyacağız.
hangi ilacımı içiyormuyum...CADIARZU şuanda sadece folbiol çocuk için vitamin varya onu içiyorum...progestan biteli çok oldu...bugünde klomene başlıycam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?