hamilelik sürecinde önerilmiyor. molekülleri küçükmüş kafeinin. bebeğe geçiyormuş kafein o yüzden hamileyken çay kahve çok tüketilmememliymiş
kıss aylinn yaww gel burayaa, bakma akıntı , agrı, ovulasyon flan..antikor da bakma..hiçbişi bakma yaa..sen gelsenee ...esti gürlerdi kızdı gitti gene..((((
Hamilelik öncesi zararı varmı peki ?
bu fıkra AYLİN ciğime gelsin... inşallah gitti gelmez uçtu konmaz yapmamıştır gene... :)))
Kaplumbağa
Dort kaplumbaga piknige cikmaya karar veriyorlar. Erzaklari hazirlayip yola koyuluyorlar. Bir yil, iki yil, bes, on yil derken 30 yil sonra piknik yerine variyorlar. Hemen erzaklari cikariyorlar, gazozlar, yiyecekler, hersey ortaya cikiyor.
Gazozlar da sise gazoz. Ve acacak YOK! Tek cozum, birinin eve gidip acacagi alip getirmesi. Dogal olarak en genc kaplumbagayi seciyorlar. Genc eleman:
- "Giderim, ama bir sartim var." der ve ekler.
- "Buradaki yiyeceklerin hicbirine ben gelinceye kadar dokunulmayacak." Digerleri de bunu kabul eder. Elemanimiz yola cikar. Aradan bir, iki, on, yirmi yil gecer. Bu arada yasli kaplumbagalardan birisi fenalasir, ölmek uzeredir. Arkadaslari ne yapsa faydasiz. Kaplumbaga'nin son dilegi olup olmadigini sorarlar. O da:
- "Gerci genc kaplumbagaya soz verdik ama, suradaki sarmalardan bir tanesini yesem olur mu?" der. Digerleri de kiramaz ve:
- "Elbette!" diyerek, sarmalardan birini verirler.
Tam agzina atacagi sirada genc kaplumbaga calilarin arasindan firlar ve:
- "Gitmiyorum iste, gitmiyorum
Kahve zararlımı ya hiç bilmiyodum ben hergün 2 tane nescafe bi tane türk kahvesi içerim.Zararlımı ya gerçekteneyvahedigeldismile
Tamam canım stres yapmıyorum artık.Bal polen de başlıyorum bugün evimizin altında var zaten ot çöp satan bi yer ordan alırım hemen.polen desek verirler dimi nasıl bişey bu polen?Yanlış bişey verir bide bana polen yerine. Ya bide kahve zararlımı bebek için?
Anne Adaylarına ÖnerilerHamilelik öncesi zararı varmı peki ?
Kızlar benim vakit geldi hadi iyi akşamlar. hepinizi öptüm. kendinize iyi bakın.
günde 1 zararlı değil bazı bünyeler 2 de normal denebiliyor ama 3 olmayacak...
sarı minik balık yemine benzeyen çiçek poleni... gramla satılıyor. 100 gr alsan 1 kaşık bal 1 kaşık polen ye aç karna. inşalla iyi gelir.. hiç zararı olmayan vitamini bol bir yiyecek yumurta kalitesine de süper..
Anne Adaylarına Öneriler
- Mümkünse ilk on hafta başta olmak üzere alınan kafein dozunu kişisel minumuma indirelim. ( Daha az demli çay, sabah sporu, meyveli soda )
- Büyük bir elmanın bir türk kahvesinden daha fazla zihin açıcı olduğunu bilelim.
- Günlük kafein alınımını 300mg.la sınırlayalım ( bir fincan nescafe+bir fincan türk kahvesi+ bir kola+ bir çikolata)
- Öğleden sonra kafeinden uzak duralım.
- Bazı bitkisel çaylarda da kafein olacağını bilelim. Çay poşetlerini ve özellikle ağrı kesici ilaç prospektüslerini dikkatlice okuyalım. Çay poşetlerini sıcak suda daha az süre bekletelim.
- Kafeinsiz kahveler tercih edilebilir.
- Az az, sık sık beslenelim.
Kafein Tablosu
- Bir fincan filtre kahve / yaklaşık olarak 120 mg. kafein
- Bir fincan espresso / yaklaşık olarak 100 mg. kafein
- Bir fincan cappuccino / yaklaşık olarak 100 mg. kafein
- Bir fincan Türk kahvesi / yaklaşık olarak 60 mg. kafein
- Bir bardak demleme çay / yaklaşık olarak 20 – 110 mg. kafein
- Bir kutu icetea / yaklaşık olarak 70 mg. kafein
- Bir kutu kola / yaklaşık olarak 30 – 50 mg. kafein
- Bir kutu diet kola / yaklaşık olarak 40 – 50 mg. kafein
- Bir kutu meyveli gazoz / yaklaşık olarak 0 mg. kafein
- 60 gr. çikolata / yaklaşık olarak 10 – 50 mg. kafein
- Bazı ağrı kesici ve soğuk algınlığı ilaçlarının bir tanesinde yaklaşık olarak en az 30 mg. kafein vardır.
Temel ingiltereye gitmiş grmiş markete kasadaki kıza gazete fiyatını sormuş kız: six penny demiş. temel sinirllenmiş tövbe tövbee demiş çıkmış marketten başka markete gitmiş kasadaki kıza yine gazete fiyatını sormuş kız: six peny deyince yine sinirlenmiş bu memlekette ahlak kalmamış diye söylene söylene başka markete girmiş kasadaki kızla yine aynı muhabbet olunca günah benden gitti deyip kıza saldırmış kız bağırıyormuş: no F*** no F***! diye temel de: e ufak mufak idare edicen artık demiş
müstehcenmi oldu nekaydirigubbakcemile3
geshenk bişi sorcam
ben bebe aspirini bu sabah içtim..yarın ve ovu günü içmiycem..doktor hiç bişi içme dedi..
sorun olmaz di mi? bu sabah içtiğim sorun yaratmaz yani
hemşire narkoz alacaksın aspirin almaman gerekir dedi de..ben bu sabahkini içmiştim..ne bilim iki günde toparlar mı kendini..
ben cıkıyom kıslar..öpüldünüz.aksama giririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?