30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

ayy o poşetteki tavuk için once ben acı pul biberli bol kekikli zeytinyağına batırıyorum..çok yağ olmasına gerek yok..
bir de soğan da atıyorum ben poşetin içine..mmmm

Ben 1 kaşık un atıyorum öyle yazıyor, dediğin gibi baharatlardan atıyorum, ama zeytinyağa batırmıyorum, tavukta yağ var diye, içine biber, domates, patates, soğan atıyorum. Ay onu bi seviyoz. pirzola tavuktan yapıyoruz onu biz. 4 parça tavuk atıyorum içine, ay çok güzel oluyor, dolma biberden vazgeçip bunumu yapsam.

kıs sen bunları ne zaman yapıyon geshenkimm ..bizim evde bir çeşit yemek olabiliyorr..
tentoo gel kurtar benii bunlar cok marifetliii

yok yaaa.... evde yemekler hazırdır şimdi...ben fikir olarak yazdım kıss :))))))))) ama yaparım da o ayrı mesele... severim yemek işlerini hele hamurişi, tatlı türü şeyler ... salatalar falan... kışın vakit kalmıyor ama yazın zaman çok kalıyor...

haaa leyla bak sebze olarak bamya da olabilir... ayıklaması uzun ama onunda dur başka bulayım mücber yap kabaktan :)) ya da şakşuka yap :)))

demi yaa:))) zeytinyağı accık zaten..koymasan da olur filan dediğin gibi:)
ondan yapp..ufaklık protein alsın..

kız leyla beni çağırmıyon mu, zaten istanbula gidip, bi iftar çatırına yerleştirem eşimle kendimi, :roflol:
akşam tv de izledikçe içim gidiyor, pek yemekte yapamıyom.

ayy leylammm bana mı dedin onu..ayyy inşallahh düşüp bayılırım bak akannehir
evet çılgınım...bütün hamişler gelsin..misafir ederim ayıpsınız yani...opuyorumnanaktan

olabilir evet...şakşuka olabilir...tamam ben onu yapayım..iyi fikir canım..saol hayrişcim...sen çok maharetli bir hatuna benziyorsun ya...ellerine sağlık diyeyim canım...yoğurt tatlısının tarifini bekliyorum hayrişim...cokacimcoook

kız leyla beni çağırmıyon mu, zaten istanbula gidip, bi iftar çatırına yerleştirem eşimle kendimi, :roflol:

ayyyy çağırmazmıyım sen liste başısın canım...önceki yazdıklarıma bak çılgın keşkek dağıtacam dedi bende zerdalı sıranın başına geçirin obenim oburum demiştim...gel canım gel başım gözüm üstünesiniz hepiniz...cokacimcoookopuyorumnanaktan

ayy o poşetteki tavuk için once ben acı pul biberli bol kekikli zeytinyağına batırıyorum..çok yağ olmasına gerek yok..
bir de soğan da atıyorum ben poşetin içine..mmmm

hem basit hem lezzetli.. çok güzel bir yemek bu.

yap yap bunu yap :))))))))) dolma daha uzun bunu hemen poşete yallah :))

burda da var bu çadırlardan ama yıllardır adımımı atmış değilim.. eve geç kalanlar öğrenciler kimsesizler oluyor daha çok :))) ne güzel değilmi bu çok başarılı bir sosyal aktivite bence.. ramazanın güzelliklerinden biri... burda kitap fuarı açılır her sene bulvara.. hacivat karagöz olur. her akşam bir etkinlik mutlaka vardır.. ama İstanbul Sultanahmet , eyüp gibi güzel olamaza hiç bir yer.. esas ramazan oralarda güzel..

keşkek için ilave etmek istediğim şeyler var.. zerdalcım senin dediğinle hiç ilgili değil bizim keşkek.. tavuk ve buğdaydan yaparlar.. buğdayı ayıklayıp ıslatırlar biraz şişince içine tavuğu bütün koyarlar birlikte pişirirler ikisi birlikte birbirine geçer sonra bir kepçe ile zaten ayrılır kendiliğinden kemiklerini toplarlar.. güzelce ezdirerek birbirine iyice yedirirler yani katı bir görüntüsü olur sulu değil.. üzerine de önceden biriktiriyorlar günlerce zor oluyor biraz köylerde sütü olanlar yapabilir tabi çiğken soğutularak birikmiş kaymak yani sütün üstüne biriken çiğ kaymağını güzelce kavuruyorlar buna dartı deniyor kahverengi bir görüntüye sahip sos olarak tabakta servis edilirken üstüne dökerler.. böyle yani..karışıkmı oldu :)))

gelirim canım ne demek, burda arkdaşlarla konuşuyozda herkes iftar yemeği verecek, bu sene bende yok diyorum, takılıyorlar daha şimdiden mi diye, artık başka zaman siz beni çağırın gelirim ama ben ayakta duramıyorum dedim. bakalım arkdaşlar menülerini hazırlamışlar çağıracaklar hepimizi, ortamımız çok güzel. geçen yıl bende almıştımda bu sene alamam. Çünkü yoruluyorum, kendimi riske atmak istemiyorum. önümüzdeki yıllar artık.

Anladım canım bu yemeği, pek bilmeyiz biz bunu, yukarda anlattığım çorbasını yaparız. Burdada görmedim pek, arada kayınvalidemlere gideriz, o bazı yöresel yemekler yapar, ya pek güzel yapamıyor, yada benim damak tadım farklı, iyi kötü yerim, beğenmemezlik yapmam, bizi düşünmüş yapmış derim, hiç olmazsa ortada salata oluyor ondan yerim, ama ben yemekleri çok güzel yaparım, kendi yöremizden falan, o yüzden severler benim yemeklerimi. Bize geldiklerinde davet ederim ben öyle gelirler, o zamanda güzel güzel yaparım 4-5 çeşit hoşlarına gider. Eşiminde hoşuna gider annesigili güzel ağırladım diye. öyle geçinip gideriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…