ayy o poşetteki tavuk için once ben acı pul biberli bol kekikli zeytinyağına batırıyorum..çok yağ olmasına gerek yok..
bir de soğan da atıyorum ben poşetin içine..mmmm
kıs sen bunları ne zaman yapıyon geshenkimm ..bizim evde bir çeşit yemek olabiliyorr..
tentoo gel kurtar benii bunlar cok marifetliii
Ben 1 kaşık un atıyorum öyle yazıyor, dediğin gibi baharatlardan atıyorum, ama zeytinyağa batırmıyorum, tavukta yağ var diye, içine biber, domates, patates, soğan atıyorum. Ay onu bi seviyoz. pirzola tavuktan yapıyoruz onu biz. 4 parça tavuk atıyorum içine, ay çok güzel oluyor, dolma biberden vazgeçip bunumu yapsam.
evet çılgınım...bütün hamişler gelsin..misafir ederim ayıpsınız yani...opuyorumnanaktanayy leylammm bana mı dedin onu..ayyy inşallahh düşüp bayılırım bak akannehir
yok yaaa.... evde yemekler hazırdır şimdi...ben fikir olarak yazdım kıss :))))))))) ama yaparım da o ayrı mesele... severim yemek işlerini hele hamurişi, tatlı türü şeyler ... salatalar falan... kışın vakit kalmıyor ama yazın zaman çok kalıyor...
haaa leyla bak sebze olarak bamya da olabilir... ayıklaması uzun ama onunda dur başka bulayım mücber yap kabaktan :)) ya da şakşuka yap :)))
kız leyla beni çağırmıyon mu, zaten istanbula gidip, bi iftar çatırına yerleştirem eşimle kendimi, :roflol:
akşam tv de izledikçe içim gidiyor, pek yemekte yapamıyom.
kaderiye özele baktınmı canım...arkadaşlık teklifi gönderdim..kabul et istersen...olumunekankayizsmile
Kabul ettim canım, ordan özel mi yazışırız? Ben yeniyim de bilmiyorum kaydirigubbakcemile3
ayy o poşetteki tavuk için once ben acı pul biberli bol kekikli zeytinyağına batırıyorum..çok yağ olmasına gerek yok..
bir de soğan da atıyorum ben poşetin içine..mmmm
Ben 1 kaşık un atıyorum öyle yazıyor, dediğin gibi baharatlardan atıyorum, ama zeytinyağa batırmıyorum, tavukta yağ var diye, içine biber, domates, patates, soğan atıyorum. Ay onu bi seviyoz. pirzola tavuktan yapıyoruz onu biz. 4 parça tavuk atıyorum içine, ay çok güzel oluyor, dolma biberden vazgeçip bunumu yapsam.
kız leyla beni çağırmıyon mu, zaten istanbula gidip, bi iftar çatırına yerleştirem eşimle kendimi, :roflol:
akşam tv de izledikçe içim gidiyor, pek yemekte yapamıyom.
ayyyy çağırmazmıyım sen liste başısın canım...önceki yazdıklarıma bak çılgın keşkek dağıtacam dedi bende zerdalı sıranın başına geçirin obenim oburum demiştim...gel canım gel başım gözüm üstünesiniz hepiniz...cokacimcoookopuyorumnanaktan
düriye sen bu özel mesajı niye bu kadar çok seviyorsun?? :)
keşkek için ilave etmek istediğim şeyler var.. zerdalcım senin dediğinle hiç ilgili değil bizim keşkek.. tavuk ve buğdaydan yaparlar.. buğdayı ayıklayıp ıslatırlar biraz şişince içine tavuğu bütün koyarlar birlikte pişirirler ikisi birlikte birbirine geçer sonra bir kepçe ile zaten ayrılır kendiliğinden kemiklerini toplarlar.. güzelce ezdirerek birbirine iyice yedirirler yani katı bir görüntüsü olur sulu değil.. üzerine de önceden biriktiriyorlar günlerce zor oluyor biraz köylerde sütü olanlar yapabilir tabi çiğken soğutularak birikmiş kaymak yani sütün üstüne biriken çiğ kaymağını güzelce kavuruyorlar buna dartı deniyor kahverengi bir görüntüye sahip sos olarak tabakta servis edilirken üstüne dökerler.. böyle yani..karışıkmı oldu :)))
oy tarifler havada uçmuş
kırmızı lahanalı olana pembe sultan diyilerrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?