30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

canım geçmiş olsun hayırlısıyla atlatırsın inşallah
inşallah bundan sonra allah gönlüne göre vericek canım dualarımız seninle :Saruboceq: :Saruboceq:

canım yaa anlıyorum seni ama o kadar karamsar düşünme her işte bir hayır vardır sen canını sıktığın zaman düzeliyor mu hayır, öyleyse üzülmeyeceksin belkide canını bu kadar sıkman stres olman seni çok etkiliyor inşallah sende sevdiklerine çevrendekilere o güzel haberi bir gün vericeksin :Saruboceq:

Günaydın Çiçekcik ve tüm güzel hatunlar...opuyorumnanaktan hepinizi öpüyorum. Jadeyesim canım neler hissettiğini çok iyi anlıyorum ama bir müddet daha kimselere söyleme derim ben. Söylediğinde rahatlamayacaksın bu sefer her adetin yaklaşığında bunu bir orduyla paylaşmak zorunda kalacaksın. Bende daha çok stres olursun. Gene de sen bilirsin. Kaç yaşındasın canm??

Kızlar akşama misafirim gelecek ne yapsam ki? Misafirlerim sulu yemekleri sevmiyor. Hem sıcakta ağır şeyler de yenmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ya...Fikri olan var mı???

Kızlar akşama misafirim gelecek ne yapsam ki? Misafirlerim sulu yemekleri sevmiyor. Hem sıcakta ağır şeyler de yenmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ya...Fikri olan var mı???

canımcım misafirin yakınlığı önemli tabi, dün akşam bana çok yakın bi arkadaşım geldi iş yerimden birlikte gittik menemen yaptım bol domotesli , patatesleri kızartıcak gibi doğrayıp derin bir kapta üzerinden hafif zeytinyağı gezdirdim sonra kekik sumak tuz karabiberleyip harmanlardım fırın tepsisine serdim üzerinede sosis koydum fırınladım simit sıcacık , peynir zeytin falan filan şeklinde yaptık çünkü dediğin gibi hava çok sıcakk hiçbirşey yenmiyor
mesela yoğurtlu bi salata yapabilirsin semizotu salatası yufkadanda gözleme yapabilirsin yanınada domates falan oldu bitti :))) karpuz tatlı olarakta dondurmaa

ben geçen sene bu zamanlar bebek düşünmeye başladım.sadece düşünüyordum ama.eyleme geçmedik:) sağlık sigortası yaptırdım ve 6 ay bekledim. sigortanın doğum teminatından faydalanabilmek için 6 ay beklemek gerekiyor. aralıkta bu süre bitti.ocak başında hiç deneme yapmadan yumurtlama problemim olduğunu bildiğim için doktora gittim. nitekim doktor da iyi ki gelmişsin dedi. (haccettepe de daha önce tedavi görmüştüm pko yüzünden) önce geciken adetimi bekledik. olmayınca progestonla adet olmamı sağladı(3 şubat). sonra klomenle yumurta tedavisi oldum. 2 yumurtam oluştu. 9 martta hamile olduğumu öğrendim. çok şaşırdım. hiç beklemiyordum. hayatıma olduğu gibi devam ettim. sadece ağır iş yapmadım. ve eşya kaldırmadım. derken 2 nisanda da bebeğin kalbinin durduğunu öğrendim. hemen kürtaj oldum. doktorum zaten öncesinde bazı problemler olduğunu sezmiş ve sezdirmişti. hatta kalp atışını görünce doktor da şaşırmıştı.neyse hücreden kaynaklanan bir sıkıntı olduğuna kanaat getirdik doktorumla. benim yaptığım hiçbirşeyin atan bir kalbi durduramayacağını söyledi. olmayacakmış zaten dedi. sonra 45 gün adet lolma süresini bekledim.45. gün(15 mayıs) adet oldum. bir ay doktora gitmeden denedik. olmadı. sonra gene dayanamadım. 16 haziran(adetimin ilk günü) doktora gittim.puregon ve ovitrelle den sonra beklemedeyim. 15-16 temmuz gibi adet olmam ya da olmamam gerekiyor. yumurtlama günüm 1 temmuz idi. o ıralar akıntı artışı oldu. ama şimdi herşey normal. yani vücudumu dinlediğimde faklı hiçbirşey hissetmiyorum.

puregon ve ovitrelle den sonra hamile kalıp ta bekleme sürecinde belirti yaşayan var mı? varsa belirtilerin neler olduğunu bana yazar mısınız?

canım testleri nereden aldın bana da söyler misin

Merhaba! Aranıza yeni katıldım, ara ara takip ediyorum sizleri çok güzel paylaşımlarda bulunuyorsunuz.Ben de 3 yıllık evliyim, 1,5 yılı geçti bebek istiyoruz ama olmuyor.Hiçbir problem yok olmaması için.Bu ay ikinci aşılamamı oldum, bekliyorum .Sormak istediğim birincide hiç ilaç kullanmadım sadece çatlatma iğnesi oldum sonra da aşılama yapıldı.Bu kez klomen verdi doktor 12. gün takip için gittim yumurtanın çok büyüdüğünü çatlamış olabileceğini söyledi ve aşılamayı aynı gün yaptı.Daha önce aşılama yaptıranlar , öncesi ve sonrasında kullandıkları ilaçları görünce benimkinde bir gariplik var sanki.Bir de doktor ilk yarım saat dinlendirdi sonra günlük hayatıma dönmemi istedi.Sizler de nasıl oldu, dinlendiniz mi hani birinci tutmadıya dinlenmediğim için oldu diye düşündüm ve şu an daha tedirginim.

Canım asllında kötü niyet aramıyorum bu tür davranışlarda heleki anne kardeş bunlarda hiç kötü niyet aramıyorum..Allah derdi verince sabrıda veriyor inan bana..inşallah senelere bırakmaz en kısa zaman biriminde hamile kalmayı nasip eder allah isteyen herkese canım ...Ancak seneler geçsede acı aynı acı oluyor sadece sabır abidesi olmayı öğreniyorsun,allah bunun yanında ferahlıkta gönderiyor ...Hepimizin hakkkında hayırlısını düşünen rabbim yine hepimize hayır dolu haberler güzellikler versin ...:Saruboceq:

Canım standart protokol.. ben dört kez aşılama yaptırdım 2sinde klomensiz direkt çatlatma iğnesi diğer ikisinde klomen+pregnyl benim dr.umda yarım saat dinlendikten sonra rutin hayatına devam edebilirsin demişti ...bir kaç yakın arkadaşım var hatta akraba diyebilirim onlarada aynı protokol uygulandı normal hayata devam ettiler onların çocukları oldu bana kısmet olmadı ...diyeceğim şuki kısmette varsa istersen hopla zıpla tutuyor yoksa 9 ay yat olmuyor olmuyor...Hakkında hayırlısı olsun canım umarım muradına kavuşursun güzel haberinide burda paylaşırsın birlikte seviniriz :teselli:

Teşekkürler Duru...Bence de nasipse olur, Allah isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip etsin.Çok zor bir süreç, aşılamalar falan başlayınca, hayal kırıklığı daha büyük oluyor, önceden bu kadar dert etmiyordum açıkçası.Dua etmekten başka yapacak bişey yok.

ilk mesajımı da bugün yollamıştım. 31 yaşınayım 2 senedir evliyim ve net olarak 6 aydır gebelik planlıyorum. bir düşüğüm oldu bu arada. hamile kaldığımda hiç farketmemiş ve vücudumu dinlememiştim. şişkinlik hissetmiştim o da zaten adet dönemi normaldi. şimdi acaba farketmediğim şeyler mi vardı diye düşünüyorum. loveli seninle aynı şeyi yaşadık. hamile kaldığında vücudundaki değişimler nelerdi?bu ay puregon ve ovilette ile denedik. bugün yumurtlama olalı 8 gün oldu. döllenme olduysa neler değişir vücudumda? sen neler farketmiştin?

merhaba arkadaşlar...
ben de 31 yaşındayım 3 yıllık evliyim. 2 yıldır çocuk istiyoruz. erkek infertilitesi nedeniyle 2 kez tüp bebek yaptırdık ama olmadı. belki 20'li yaşlarda olsam bu kadar dert etmeyecem ama yaş ilerledikçe panik oluyorum açıkçası.
bizim normal yolla olması çok düşük bi ihtimal ama her ay umutlanıp, hayal kırıklığı yaşıyorum.
Rabbim inşallah hayırlısıyla bana ve isteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip eder. Amin.

merhaba canım hoşgeldin ..iyiki umudumuz var ya oda olmasaydı burada bir çok arkadaşımıza normal yolla gebelik olmaz diyen dr.a allah mucizelerini gönderdi inşallah bu mucizeleri bizede gösterecek inancını yitirme sorun tam olarak nedir sizde?

Merhaba Duru.
Sperm sayı, hareketlilik ve morfolojide sorun var bizde. Keçi boynuzu kürü uyguladık ama pek bir değişiklik olmadı. Tabiki kısmet. Allahın dediği olur. Sadece sabretmeliyiz.
Siz kaç yıllık evlisiniz. Problem ne acaba...

Canım allah şifa versin keçiboynuzu kürüne çok güveniyorum ben ama yanında çinko+selenyum+e vitamini takfiyesi ile daha etkili olduğunu söylüyor arkadaşlar..Ben 14. yılın içindeyim 13 yıldır bebek istiyoruz ancak 13 yılı dolu dolu değerlendirdik demicem ilk 6 sene yapılması gereken herşeyi yaptık ameliyatlar tedaviler aşılama tüp bebek baktık dengemiz bozuluyor bıraktık öylece son 2.5 aydır yeniden el attım ama şimdilik bitkilerle tedavi,keçiboynuzu kürünü bende eşime kullandım ancak 1.ayın sonunda aşırı karın ağrısı yaptı bıraktık şimdi bitkisel bir karışım kullanıyoruz ek olarak sperm dostu denilen bir ilaç siparişi verdim yurt dışından onu bekliyoruz hepimiz için hayırlısı allahtan ne diyelim

evet aslında dediklerin çok doğru acı hep aynı kalacak ama belki bizler bunla yaşamayı öğrenecez.13 yıldır evli olduğunu okudum sizde sorun nedir ?

ahh bee kızlar biz bu kadar istiyoruz acaba onlar büyüdüğünde bizi sayıp kıymet bileceklermi neelr duyuyoruz etrafımızda RABBıM ÖNCE SAĞLIKLI SONRA HAYIRLI BıR EVLAT VERSıN BEN HEP ÖLE DUA EDıYORUM inanıyorum bizde yaşıycaz o güzel duyguyu sadece bizimkiler biraz nazlı okadar zaten kızım olursa naz koycam baksanıza naz edip duruyolar :))

evet aslında dediklerin çok doğru acı hep aynı kalacak ama belki bizler bunla yaşamayı öğrenecez.13 yıldır evli olduğunu okudum sizde sorun nedir ?
canım bizim sorunlar biraz karışık eşimde çift taraflı varikosel vardı ameliyat ettirdik ilk yıllarda nice sonra benimde sperm alerjim olduğu ortaya çıktı

ne ekersen onu biçersin sözünden yola çıkarsak ben şahsen annemi babamı birgün olsun incitmemeye çalıştım hayır dualarını aldığmı düşünüyorum babamı henüz 18 yaşında idim kaybettiğimde toprağı bol olsun trafik kazası aldı bizden daha 42 sinde ondan sonra annemi hiç bırakmadım allah razı olsun eşim öz annesi gibi hatta daha fazla sahip çıktı diyebilirim ....Ama yinede belli olmaz tatlım dediğin gibi allah hayırlı evlatlar nasip etsin ...Bu arada güzel isim inşallah canım olurda naz diye seslenmekte nasip olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…