30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

Elfida, idare ediyorum canım. Dişimi çektirdim bugün( Sen napan? Deniz napar?

olabilir canım.yöresel ağız farklılıkları oluyo ama çokda farketmiyo.sabahları aç karnına 2-3 kuru kayısı ye üzerinede bi bardak ılıksu iç.rahatlamanı sağlar.bide böyle durumlarda yeşil çay içmekde bana iyi geliyo canım.

Kuru kayısı birebir aslında bu iş için ama... Sulu bişeyler tüket canım, belki iyi gelir..
Ben yemek yiyemedim ya dişimden, bi çorba içtim, açımmmmmmmmmm

Ben de Akdenizliyim, hem de göbeğinden
Ben de ilk kez duydum Saracım, isim bırakmak diye...

valla canım ben isim bırakmak diye biliyorum ve hep öyle duyuyorum.banada isim koymak tuhaf geliyo.ama Türk Dil Kurumundan araştıracam bunun doğrusunu .sonra burayada yazacam.

Çok geçmiş olsun Kader... 2 saat sonra yiyip içebilirsin benim bildiğim ama senin canın mı istemiyor,agrı sızı mı var agzında??

Kuru kayısının iflahını kuruttum..üstüne suda içiyom dediğiniz gibi ama ı ııhh nafile

araştır bakalım SAracım bizide aydınlat...
MEsela biz çay koymak, gide koymak ( gide durmak ), yapa koymak (yapadurmak ) falan da deriz... eşimede pek komik gelir bu sonuna koyduğum koymalı filler ama etcek bişi yok.. biz bööle konuşmacaa :)

Sağol canım, 2 saat sonra yiyebilirsin dedi dr. ama yiyemiyorum ki, ağrıyo( Anca sıvı bişeyler...
Hep koyuyorsun yani Elfida Bizim dlimiz de çok farklı; napan, yapacan, gelecen, gidecen.... deriz mesela..

Saracım araştır bunu, ben de merak ettim...
Şu Ali Kaptan da sinirlerimi bozuyorrrrrrrrrrrrrrr

hııı bugun sizin Osman var yani...
bende "Talih Kuşu" var Kemal Sunal filmi.. onu izliyom..
sıvılarla doymaya devma.. agrı kesici içtin dimi.. tühh neden ağrır ki hala o derece (

Benimde uyku geliyore.... ben yatıyoree.... siz dizi izleye koyun bakalım :)))
öpüldünüz tarafımdan SAra ve KAderciimm

gide koymak,yapa koymak mı Allah iyiliğini versin elfidacım.

iyi geceler canım sana iyi rüyalar bende seni ve denizini öpüyorum.

izleye koyamıyacağız bitti canım...
Öyle ağrımıyor durup dururken, ağrı kesici aldım çünkü ama yemek yerken ağrıyor, yarına geçer heralde...
Sen de öpüldün canım..
Ben de yatacağım zaten...
saracım sen de öpüldün canım, iyi geceler...

bende seni öpüyorum canım iyi geceler byyyyyy

hiç duymadım Saracım öyle denildiğini o yüzden tuhafsadım.. yöresel ağız farklılıkları oluyo tabi..
ben akdenizliyim... sen hangi taraftansın?

bende karadenizdenim canım
ben de hem akdeniz,hemde karadenizliyim,ama isim vermek deriz bizde,koymak ta kullanılır,ama bırakmak ı hiç duymadım

ama çok değişik kullanılan şeyler var,bazen komiğime bile gidiyo,bazen taklit ederkende,bi bakıyorum,dilime yapışmış

huu huuu kızlar nerdesinizzzz sabah oldu hatunlarrr kalkın gelin gayrıııı :92::92:
ben ağrılardan uyku da uyuyamaz oldum. raporda bugün bitiyor yarın işbaşı :26:
haydeee gelin bakemmmm sizi bekliyorum. şöyle gripli gripli de öpeyim sizi ohhhh sefam olsun

Kaba saba, soluk, yıpranmış giysiler içindeki yaşlı çift, Boston treninden inip utangaç bir tavırla rektörün bürosundan içeri girer girmez, sekreter masasından fırlayarak önlerini kesti... Öyle ya, bunlar gibi ne idüğü belirsiz taşralıların Harward gibi üniversitede ne işleri olabilirdi ? Adam yavaşça rektörü görmek istediklerini söyledi. İşte bu imkansızdı. Rektörün o gün onlara ayıracak saniyesi yoktu.

Yaşlı kadın çekingen bir tavırla,"Bekleriz" diye mırıldandı... Nasıl olsa bir süre sonra sıkılıp gideceklerdi.

Sekreter sesini çıkarmadan masasına döndü. Saatler geçti, yaşlı çift pes etmedi. Sonunda sekreter dayanamayarak yerinden kalktı.

"Sadece birkaç dakika görüşseniz. Yoksa gidecekleri yok" diyerek rektörü iknaya çalıştı. Anlaşılan çare yoktu. Genç rektör isteksiz bir biçimde kapıyı açtı. Sekreterinin anlattığı tablo içini bulandırmıştı. Zaten taşralılardan, kaba saba köylülerden nefret ederdi. Onun gibi bir adamın ofisine gelmeye cesaret etmek !.. Olacak şey miydi bu ?

Suratı asılmış sinirleri gerilmişti. Yaşlı kadın hemen söze başladı. Harward`da okuyan oğullarını bir yıl önce bir kazada kaybetmişlerdi.

Oğulları burada öyle mutlu olmuştu ki, onun anısına okul sınırları içinde bir yere, bir anıt dikmek istiyorlardı. Rektör, bu dokunaklı öyküden duygulanmak yerine öfkelendi. "Madam" dedi, sert bir sesle,

"Biz Harward`da okuyan ve sonra ölen herkes için bir anıt dikecek olsak, burası mezarlığa döner..." "Hayır, hayır" diyerek haykırdı yaşlı kadın. "Anıt değil... Belki Harward`a bir bina yaptırabiliriz".

Rektör, yıpranmış giysilere nefret dolu bir nazar fırlatarak,

"Bina mı ?" diyerek tekrarladı,

"Siz bir binanın kaça mal olduğunu biliyor musunuz ? Sadece son yaptığımız bölüm yedi buçuk milyon dolardan fazlasına çıktı..." Tartışmayı noktaladığını düşünüyordu. Artık bu ihtiyar bunaktan kurtulabilirdi. Yaşlı kadın sessizce kocasına döndü. "Üniversite inşaatına başlamak için gereken para bu muymuş ? Peki, biz niçin kendi üniversitemizi kurmuyoruz, o halde ?" Rektörün yüzü karmakarışıktı.

Yaşlı adam başıyla onayladı. Bay ve Bayan Leland Stanford dışarı çıktılar. Doğu California`ya, Palo Alto`ya geldiler. Ve Harward`ın artık umursamadığı oğulları için onun adını ebediyen yaşatacak üniversiteyi kurdular. Amerika`nın en önemli üniversitelerinden birini... STANFORD`u...

ayşegül için ayetel kürsi listesi

zerdal............20
sara..............103
leyla..............20
semi...............50
elfida...............30
caadi................20
naneli...............40
kardelen............15
toplam............298

kaldı 15

okunanlar, leyliko,caadi,yeter,zelal,naneli,geshenk,özlem, tentation, semi,sara

kabul ettik metuka cığım. babacığına geçmiş olsun bu arada.
canım sen zaten 3-4 gün kaybolduğunda korkuyorum, bebek doğana kadar korkacağım senden. Çok geçmiş olsun canım, yüreğim ağzımda okuyorum yazdıklarını. Progestoranlar falan kanamanı kesmiyormu. Elinden geldiğince yat canım ya, dinlen tamam mı? Çok geçmiş olsun dualarımız seninle.
olur tatlım....rabbim hepimizin dualarını kabul etsin..ama ben hiçbirinize okuyamadım ki?
Olsun hayatım hiç önemli değil, kalbinin bizimle olması yeter.
Canım ben de kimseye okuyamadım, dua bilmediğim için( Zerdala da yazdım.. Ama hepiniz için iyi dileklerimi hiç eksik etmiyorum biliyorsunuz...
Biliyoruz canım, sen içinden canı gönülden bizim için dileklerini geçirmen yeter. hepimiz arkadaşız şurda, hem bizde hergün ayetel kürsi okuyorak sevaba giriyoruz, Allahım kabul eder inşallah.
saracım çok güzel açıklamışsın, bende hep böyle söylüyorum.
olsun canım hiç önemli değilki biz sana okuruz tatlım.önemli olan kalbin iyi niyeti ve temizliği senin kalbinin temizliğinden ve iyi niyetinden benim hiç şüphem yok canım.
doğru söylüyorsun.
ha isim bırakmak ha isim koymak fark edermi ikiside aynı kapıya çıkıyo.nereli olduğumun ne önemi var her yerde aynı şekilde söyleniyo. sen nerelisin?
isim bırakmak bende hiç duymadım, miras bırakmak gibi olmuş. Bende iç anadoluluyum. Bizdede isim koydunuz mu derler. ya da kibarcası hangi ismi düşünüyorsunuz.
hiç duymadım Saracım öyle denildiğini o yüzden tuhafsadım.. yöresel ağız farklılıkları oluyo tabi..
ben akdenizliyim... sen hangi taraftansın?
Evet ben karadenize gelin geldim, acayip farklı şiveleri var, özellikle kayınvalidemin konuşması çok şiveli. Bazılarını anlayamıyorım. O da benim annemle uğraşıyor, şiveli konuşuyor diye. Yani her bölge farklı.
Ben de Akdenizliyim, hem de göbeğinden
Ben de ilk kez duydum Saracım, isim bırakmak diye...
Bende iç anadolulu. Bizim ordada duymadım ben.

günaydın tatlım. geçmiş olsun. 2 gün daha alsaydın raboru, cumartesi pazar geçince düzelirdin, grip vaktini saatini doldurmayınca geçmiyor.

güle güle canım kendine iyi bak öptüm byyyyy

eve gidince sarma yap canım diyecektim ama mantar yapacaktın dimi

sen henüz hastalanmadın dimi canım?inşallah olmazsında böle olursun
evet canım mantar yemeği yaptım..nefis oldu valla...tencerenin dinibi kazıdık resmen...eşim yedi yedi daha yokmu diyor..gülmekten öldüm...
canım bizde seni çok özledik metukam..Allahım babana acil şifalar versin hayırlı evlat seni...sana 41 kere maşallah diyorum bitanem...
LEYLACIM tatlım...sen nasılsın?
Allaha şükür iyiyim bitanem...işler ara ara bunaltıyor ama yapcak bişey yok...bugün yine yazılar yığılmış...öğleden sonra işim yoğun olabilir valla...
biz burdayız şeker sen nerdesin bakem? erkencisin bu sabah...raporunda bitmiş...iş başı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…