30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

bulayım dur nerelerde acaba...
eren çoooook tatlı yaaaaaaaaaaaa.. yirim yirim ısırırım onu.. o bizim ilk göz ağrımız hepimizin çocuğu gibi.. rahme düştüğünden bu anına her anını biliyoruz yavrum çok şeker ama yaaa... bide pozlar verirmiş sırıtırmış..

yavrum ben hep burdayım sen 5 kalp olmuşsun, ben 4 kalbim var. O kadar yazışıyom niye beimki artmıyor.:84::84::84::84:

30'LU YAŞLARDA 2010'UN EN ÇITIR GEBELERİ VE TAHMİNİ DOĞUM TARİHLERİ (MAŞALLAH)
[/B]
بِسْــــــــــــــــــــــمِاﷲِارَّحْمَنِارَّ حِيم

1.çılgınkız...............................................03 Mayıs
2.lalehan............................................... 12 Mayıs
3.Melony............................................... Temmuz
4.venüs..................................................11 Ağustos
5.elfida ..................................................2 Ekim

VE BEKLENMEYEN ADETLERİMİZ...BİRBİRİMİZ İÇİN EDECEĞİMİZ DUALARIN KABUL OLMASINI DİLEYEREK

بِسْــــــــــــــــــــــمِاﷲِارَّحْمَنِارَّ حِيم

naneli şeker ............................................ne oldu ?

Zerdal.................................................... 25 Mart ( gelmemesimi umarak)

tentation................................................?

kaderiya..................................................?

ozlem.....................................................?

Belanay...................................................Eylülde tüp....

GESHENK.................................................?

aylint .....................................................?

Blackberry................................................?

senemgy..................................................?

sml.........................................................?

sultanhamza.............................................?

leyliko.....................................................?

Yeteeeeer.............................................. ?

Kayyum..................................................?

MAŞALLAH LİSTEMİZE....

kızlar günlerinizi söylersiniz doğrusunu yazarız..

görmedim walla kusura bakma :)) aşılamada dediğin gibi aslında sen çalışmıyosun doktor senin yerine yerleştiriyo :))) ewet ama ben yumurtlamamıda bilmiyorum belki diye mantıklı düşünüyorum yani aslında şansın daha yüksek oluyor, doktor yumurtlama zamanına şartların iyi durumuna göre yapıyo ya aşılamayı daha yüksek ihtimal diye düşünüyorum, ama ben eczaneden ovulasyon testi aldım, bu ay bi yumurtlamamı hesaplayıp ona göre deneyeceğim, inş. belki aşılamaya gerek kalmadan olur kendiliğinden gelir sıpam :))) doktorum tüp bebek çok çok sonraki aşama diyor, çünkü sağlıklı çıkıyoruz kontrollerde testlerde, bakalım walla herşeyin hayırlısı,

HEPİMİZ İÇİN

hoşgeldin..
iltihabının kuruması umarım şansını arttırır.. ne zaman yaptıracaksın.. bol şans.. güzel dileklerin için sağol..

güzel dileklerin için teşekkür ederim canım :))) belkide nazlanıyolar son dakika gelecekler bakalım gerçektende hepimiz için hayırlısı :))) hepimizin var zamanı diyorum ya bu dünyada ya da diğer tarafta artık :))) pozitif düşünmek lazım pozitif olsun :)))

aslında ilaç vermişti doktor gel dedi ama ben son bi şans ovulasyon testi aldım eczaneden canım, hepimizin kafasında bazı şeylerde acabaları vardır yaa bende acaba yumurtlamamı mı bilmiyorum yanlış mı yapıyoruz diye bide testi deneyeceğim, bu ayda kendimiz ilişki ile bi deneyeyim diyorum, sonraki ay artık doktora başlayacağım artık kendisi belirleyecek tarihleri, bakalım belkide aşılama olmadan kendiliğinden gelişir bu ay herşey

zaten bu veletler bazen tedavi lafını duyunca geliyor, aşılama biraz daha yol kısaldığı için sperm daha kolay yumurtaya ulaşıyor, doğala göre daha yüksek.
Ovulasyon testleri ben 3 aydır kullanıyom canım. bekliyoz bakalım. Daha önceki ilk denememde hamile kaldım düşük yaptım, şimdi 3 aydır tekrar başladım çalışmalara.

geshenk benim tarihimi 1 nisan yapalım. Hamilelere senemide ekleyelim.

kızlar size birşey söleyeyim mi :)) burda kimse kimseyi tanmıyo olmasına rağmen o kadar güzel bir olay varki çok mutlu oluyorum yazılarınızı okuduğumda desteklerinizi gördüğümde :))) herkes birbirine manevi destek veriyor ki en güzel ve anlamlı olay :)) kesinlikle ve kesinlikle insanın üzerindeki negatiflik gidiyor, bebiş gelsede gelmesede yaşamanın tadına varılıyor, bu siteye girmeden forumda yazmadan önce kaygılarım vardı (hala yok değil) ama öle bir azaltıyorki insan daha netleşiyor, daha cesaret ediyor,

HEPİNİZE GERÇEKTEN TEŞEKKÜR EDERİM :))) hiçbirinizi tanımasamda süper insanlarsınız :)

Bu sıralar havalardan dolayı durgunluk var, çok hoş sohbet arkdaşlarımız var, zamanla tanıyor herkes birbirini, merak ediyorsun soruyorsun, onun derdi senin derdin oluyor. Gırgır geyik, şamata devam ediyor, Yani hep bebek üzerine konuşmuyoruz. tespitin güzel, aynen öyleyiz arkdaşlarla birbirimizi çok sever ve dua ediriz.

senin gibi düşünüyorum zerdalcim, döllenme daha yüksek rahat oluyor :)))

canım ilk defa kullanacağım bu ovulasyon testini, kullanım kağıdını okudumda karışık değil aslında ama yok 2 saat önce sıvı alma şöle böle diyor, sen yumurtlamanı rahat hesaplayabildin mi test sayesinde doğru oldu mu yani, gerçi ilk denemede hamile kalmışsın(ama sonuç kötü olmuşda, genede hayırlısı bozma moralini sakın) inş. bende hesaplayabilirim :))

Bu ay 6 kit kullandım yakalayamadım. Biraz adet düzensizliğim var. Ama ondan önce geçtiğimiz 2 ay çok güzel yakaladım. Çişini tam 4 saat tutacaksın, bu saat içerisinde fazla sıvı tüketmeyeceksin, çünkü içindeki lh seviyesini inceltiyor. iki çizgiyi tam yakaladığın gün ve ertesi günü çalışın canım. Çünkü çift çizgi ovulasyonun 24-36 saat içerisinde olacağını belirtiyor. yada o günlerde gün aşırı yani iki güne bi çalışın. İlk yapmaya başladığında biraz silik başlıyorsun her gün netleşiyor. Sonra tam iki çizgiyi yakalıyorsun. Sen yapmaya başla ben yardımcı olurum sana.

Son düzenleme:
internette şöyle bir araştırma yaptım: arı sütünün ingilizcesini yani royal jelly ve doğurganlık (fertility) beraber arandığında 45 bin site çıkıyor. Bu siteler arasında doğrudan bilimsel araştırmalarını yayınlayan üniversite siteleri de var. Bunlara göre hamillelik şansı gözle görülür biçimde artıyormuş.

Hamilelikte kullanımıyla ilgili Royal Jelly Pregnant use köklerini kullanınca 115 bin site çıktı. Bunlardan biri ingiliz kraliyet ailesinin hamileliklerde arı sütünden bol bol kullandığı anlatıyor. Lady Diana da kullanmış. Anne karnında çocuk gelişimine komple faydalıymış. Yalnızca arı ürünlerine polene vs alerjisi olanlar kullanmamalıymış. Bal yiyebilen herkes kullanabilirmiş. Allerjsi olmayanların hepsine tavsiye ediliyor.

Hatta 6 aylıktan itibaren bebeklerde çok küçük dozlarla kullanılması öneriliyor. Zihin gelişiminden, kemik-kas-sinir sistemlerinin sağlıklı ve güçlü gelişimine kadar pek çok alanda olumluymuş. Bağışıklık sistemini de güçlendiriyormuş.

Yine bir sitede son 25 senede arı sütü ve polen gibi arı ürünleri konusunda binlerce üniversite araştırması yapıldığı yüzlerce link verilerek yer almış. Anladığım kadarıyla ABD, Japonya gibi ülkelerde kullanımı çok yaygın. Avrupada da yaygınca. Ama yine anladığıma göre bizde kullanımı geride gibi..

Bir de geç yaşlarda hamile kalanların deneyimlerini paylaştıkları sitelere baktım. Orada denenen yollar, doğal ya da reçeteli ilaçlardan fayda görülüp görülmediği gibi konular paylaşılıyor. Denenen ve başarı sağlananlar arasında sık sık arı sütü ya da polen ya da ikisinin birden kullanımına rastlanıyor. Bir tanesi herşeyi senelerce denedikten sonra ne kaybederim diye arı sütü kullanmaya başlamış iki ay sonra sonuç almışlar.

Bir de ilgimi çeken bir şey Amerika'da sadece arı ürünleriyle tedavi yapılan klinikler varmış. Yani bazı birileri normal hastaneler yerine direkt o kliniklere gidiyorlarmış. Bunlara apitherapy clinics deniyor. Böyle yazılınca tam 22 bin site çıkıyor. Sadece Apitherapy yazılınca 132 bin site bulunuyor.

Bunların hepsini google'da araştırdım. Araştırma nedenim ise şöyle bir düşünceydi: Eğer bu ürünler faydalıysa ya da değilse amerikayı yeniden keşfetmeden bunu öğrenmek mümkün olmalıydı. Final olarak.. Dünyada yapılan ve ünivesitelerce desteklenen keşif ve araştırmalara göre bu ürünler ziyadesiyle faydalı görünüyor.

Bu araştırmayı bu yaşımda yani şimdilerde yapmamın nedeni ise burada gördüğüm arı sütü ve polen kullanalım mı sorusu ile buna yönelik yanıtlardı. Mütevazi araştırmamı sizlerle de paylaşmayı sonunda borç bildim. Umarım biraz olsun faydam dokunmuş olsun.

Öte yandan ingilizce aramalara Türkçe aramalar da katılabilir. Google da arı sütü ve arı sütü polen diye arayınca pek çok site çıkıyor. Pek çoğu bilgi tekrarı içeren siteler. Ama ben çok orjinal ve kitaplar dolusu bilgi içeren bir siteyi ilk aramada kolayca buldum. Bu sitede hamile kalmak için arı sütünün ne kadar etkili olduğunu bir üniversite deneyiyle açıklıyor. Tedavi gören 99 çiftin yarısına arı sütü vermişler diğer yarısına sadece normal tedaviye devam etmişler. Arı sütü verdiklerinden 2 ayda 24 olumlu sonuç alınmış. Diğerlerinden aynı sürede 7 gebelik gerçekleşmiş. Buna benzer pek çok yararı varmış. İnsan okudukça her yaşta öğreniyor. Ben en kısa zamanda biraz tedarik edip kullanacağım. Sağlıklı yaşam, hastalıktan korunma ve gençliği uzatmak için kullanılabilecek bir şeymiş arı sütü.

Biz, ilk hamileliğimde çift çizgiyi yakalamadan önce evde yatılı misafir olduğundan bir hafta hiç çalışamamıştık konu üzerinde. Çift çizgiyi gördüğümüz gün ve ertesi günü çalışmıştık, tutmuştu. Bu sefer de yumurtlamaya 3 gün kala gün aşırı başladık, çift çizginin çıktığı gün değil, ertesi gün denedik şansımızı, yani tam bir dolu bir boş oldu. Bu sefer de böyle tuttu. İki türde de şans yüksek. Bazı doktorlar ovülasyon olduğunda içeride sperm bulunsun, onunla karşılaşsın, öncesinde yapın diyor. Bazıları öncesinde cinsel perhiz yapıp sperm kalitesini ovülasyona hazırlayın diyor. Ha bir de ovülasyondan sonra ilişki olursa erkek bebek ihtimali daha yüksek oluyormuş. Bu hesaba göre bizim geçen seferki erkek, bu seferki kız oluyor :) Sözün özü, ovülasyon iyi değerlendirilmeli :106:

Son düzenleme:

oooowwwww 4 saat tutabilecekmiyim bakalım çişimi :))) sıvı kolay içmesemde olur :)) benim adet döngüm aslında hiç sapmazdı 30 güne 1 olurdum 1-2 gün oynardı ancak ama doktor klomen verdikten ve kullandıktan sonra sapıttım sanırım, adetim 35 güne olduğuda oldu, şimdi benim aldığım testte son adet döngünü say kaç günse ona göre başla diyor tablo var kullanımında, ben ocak şubat ararı 28güne olmuşum, şubat mart arası 30 güne oldum, sorun yaratmaz sanırım değil mi yani 30 güzen göre tabloya baktığımda 13. gün testi yapmaya başla diyor, yani yarın başlayacam yapmaya, çok heyecanlıyım aslında :)))

bide en ideal testin yapım zamanı saat 10,00 ile 20,00 arası imiş, birde testi sanırım aynı saatler aralığında mı yapmam mantıklı, inş. doğru yaparımda sonuç alırım bakalım, çocuk gibi heyecan yaptım ne kadar çok soru sormuşum kusuruma bakma yaş ilerlesede heyecan bitmiyor :))

yardımların içinde çok çok teşekkür ederim :)))

Evde misafir olunca benim adamda hayatta çalışmaz, yumurtlama günü gidecek diye, bende içim içimi yerim, iyi kötü bi şekilde atlatırız. En çok heves ettiğim ebeveyin bonyası olan bi ev, en azından misafir olduğunda sıkıntı olmaz, benim ailem farklı memlekette olunca yatıya geliyorlar, gelince haliyle 1-2 hafta kalıyorlar, geçen yıl tam klomrni yuttum, doktor dedi bu hafta çalışın tam o hafta annemler geldi. Tabi kaçtı o ay.

su içmezsen çişin gelmez tatlım, sabahki ilk idrarla olmayacak, öğlen 1 de gidersin wc ye akşam 5 te yaparsın testi, hergün aynı saatte, elinde kitlerin çoksa yarın başla bakalım. Kitlerde bi çizgi var, oraya kadar idarara batır, sonra düz bi yere koy, yaptıklarını atma gün gün bakarsın, banyoda falan gizli bi yerde sakla. bende ilk yaptığım ay çok heycanlandım, hemde tutturdum. Şimdi normal geliyor artık. 30 günde bir oluyorsan 15 yada 16 gün yaklayabilirsin. Ama 4 ssat tutman gerekli canım doğru sonuç açısından. Hem senin içinde bi değişiklik bi heycan olur. Çokta şartlama kendini tamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…