30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

merhaba zerdalcim, pardon ben olduğumuz adeti yazıyoruz sanıyordum .ok pardon :))) ben 30 güne bir oluyorum o zaman 9 mayıs da adet olmam lazım sanırım bu doğrudur, sölediğin için teşekkür ederim :)))

olsun canım, listeyi geshenk geldiğinde güncelliyor, o da arada bir yapıyor. Bu ay şöyle birkaç hamile çıkaralım diyorum. Hadi bakalım kızlar bol bol çalışın bakalım.

zerdal ve artniyetizim sağolun canlarım güzel dilekleriniz için zaten yaşadığımız sürece umut etmek zorundayız
zerdalcim iki ayrı yerde test ettirdim sonuç aynı ama kısmet meryem süresine gelince sürekli okuduğum dualar arasında rabbim zaten dualarınız olmasa ne ehemmiyetiniz var diyor dünya dua üzerine kurulu rabbim elbet hayırlı olanı verecektir biraz sabır tabi bu arada arkadaşlarımın desteğini ve dualarını unutamam sağolun

belenay canım, yumurtalıklarına iyi gelecek kürler falan yaptınmı? mesala arısütübalpolen karışımı yedinmi, incir, bunlar belki yumurtalılarını canlandırır. Ben arısütübalpolen yediğimde resmen yumurtalılarımda hareketlenmeler hissediyorum. Bu ayda yedim bakalım ne olacak. Belenay yaş kaç canım.

Zerdalcim bu güne kadar böle bi sorunum olduğunu bilmediğim içim için bişey yapmadım sadece hayt tohumu kullanıyorum daha önce soğan kürü yaptım bide çörek otu bal tarçın ama arı sütü polen balı duydum denemeyi üşünüyorum yaşım 36 inşallah sende güzel haberler verirsin canım

bi araştır istersen arısütübalpoleni, burda ben hel-kim diye bi marka 230 gramını küçük bi kavonoz 30 liraya alıyorum, baya güçlü satıcıda satarken öyle söylüyor, sende bi araştırıp ona göre kullanmanı tavsiye ederim. Googladan falan bak, aklına yatarsa kullan canım. Ben bu ay kullandım. Kullanan kişilerde doktor kontrolunden geçtiklerinde yumurtalarının gayet güzel büyüdüklerini yazmışlar. Bi araştır bakalım. Ben önümüzdeki ay preseed kullanacam. eğer regli görürsem, görmezsem güzel olur tabi

Hayatın gayesi, yaratılışın mânâsı silinmiş, yok olmuştu. Herşey mânâsız başıboşluk ve hüzün örtülerine bürünmüştü.

Ruhlar birşey bekliyor, bir nurun zulmet perdesini yırtmasını içten içe hissediyordu.

O vahşet devrinde kâinat ufkundan bir güneş doğdu. Bu güneş âhirzaman Peygamberi Hz. Muhammmed Aleyhissalâtü Vesselam idi. Tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi.

İşte insanlığın akıl ve kalbinde düğümlenen "Necisin, nereden geliyorsun, nereye gidiyorsun?" sorularını, düğümlerini çözüp kâinatın Sahibini ilân ve ispat edecek bir zatın teşrifi sadece insanların ruh ve kalbinde değil, diğer varlıklarda, hattâ cansız eşyada bile yansımasını bulacaktı.

Doğudan batıya bütün âlemin nurlara büründüğü, İlâhi değişimin tecelli ettiği o gece neler oldu neler?

Yahudi ileri gelenleri ve âlimleri kitaplarında daha önce rastladıkları işaret ve müjdelerin açığa çıktığını gördüler. Kimsenin haberi olmadan en önce onlar bu müjdeyi verdiler.

O gece Yahudi âlimleri semâya bakıp "Bu yıldızın doğduğu gece Ahmed doğmuştur" dediler.(1)

Bîr Yahudi İleri geleni Mekke'de Peygamberimizin doğduğu gece, içlerinde Hişam ve Velid bin Muğire, Utbe bin Rabia gibi Kureyş ileri gelenlerinin bulunduğu bir toplantıda,
- "Bu gece sizlerden birinin çocuğu oldu mu?" diye sordu.
- "Bilmiyoruz" diye cevap verdiler.
Yahudi, "Vallahi sizin bu ihmalinizden iğreniyorum!
"Bakın, ey Kureyş topluluğu, size ne söylüyorum, iyi dinleyin. Bu gece, bu ümmetin en son peygamberi Ahmed doğdu. Eğer yanlışım varsa, Filistin'in kudsiyetini inkâr etmiş olayım. Evet, onun iki küreği arasında kırmızımtırak, üzerinde tüyler bulunan bir ben var" dedi.

Toplantıda bulunanlar Yahudinin sözünden hayrete düştüler ve dağıldılar. Her birisi evlerine döndüğünde bu durumu ev halkına anlattılar. "Bu gece Abdülmuttalib'in oğlu Abdullah'ın bir oğlu doğdu. Adını Muhammed koydular." haberini aldılar.

Ertesi gün Yahudiye vardılar:
"Bahsettiğin çocuğun bizim aramızda dünyaya geldiğini duydun mu?" dediler.
Yahudi "Onun doğumu benim size haber verdiğimden önce midir, sonra mıdır?" dedi.
Onlar, "Öncedir ve ismi Ahmed'dir" dediler. Yahudi, "Beni ona götürün" dedi.
Yahudi ile beraber kalkıp Hz. Âmine'nin evine gittiler, içeri girdiler.
Pegamberimizi Yahudinin yanına çıkardılar. Yahudi Peygamberimizin sırtındaki beni görünce, üzerine baygınlık geldi, fenalaştı. Kendine gelip ayıldığı sırada,

"Ne oldu sana, yazıklar olsun" dediler.

Yahudi, "Artık İsrailoğullarndan peygamberlik gitti. Ellerinden kitap da gitti. Artık Yahudi âlimlerinin kıymet ve itibarları da kalmadı. Araplar peygamberleriyle kurtuluşa ereceklerdir.

"Ey Kureyş topluluğu, ferahladınız mı? Vallahi size, doğudan batıya kadar ulaşacak bir güç, kuvvet ve bir üstünlük verilecektir" dedi.(2)

Kâinatın Efendisini dünyaya getiren bahtiyar annenin henüz dünyaya gelmeden görüp gördükleri çok manalıydı..

Peygamber Efendimize hamileyken rüyasında, "Sen, insanların en hayırlısına ve bu ümmetin efendisine hamile oldun. Onu dünyaya getirdiğin zaman 'Her hasetçinin şerrinden koruması için bir ve tek olana sığınırım' de, sonra ona Ahmed yahut Muhammed ismini ver."

Yine kendisinden çıkan bir nurun aydınlığında bütün doğuyu ve batiyi, Şam ve Busra saray ve çarşılarını, hattâ Busra'daki develerin uzanan boyunlarını gördüğünü Abdülmüttalib'e anlatmıştı.(3)

Aynı gece Hz. Âmine'nin yanında bulunan Osman ibn Âs'ın annesinin gördükleri de şöyle:

"O gece evin içi nurla doldu, yıldızların sanki üzerimize dökülecekmiş gibi sarktıklarını gördük."

Evet bu ulvî anı dile getiren Mevlid'in yazarı Süleyman Çelebi bütün bu hakikatleri şu beytiyle şiirleştirmiştir:

"Hem Muhammed gelmesi oldu yakin
Çok alâmetler belürdi gelmedin"

Rabiülevvel ayının 12. Pazartesi gecesi, yapılan hesaplamalara göre, Miladi takvime göre 20 Nisan'a denk gelen gece idi.

Dünyayı şereflendiren iki Cihan Serverinin üzerini o günün bir âdeti olarak bir çanakla kapattılar.

Araplara göre o zaman, gece doğan çocuğun üzerine bir çanak koymak ve gündüz olmadan ona bakmamak âdetti. Fakat bir de baktılar ki. Peygamber Efendimizin üzerine konulan çanak yarılarak ikiye ayrılmış, Efendimiz gözlerini gökyüzüne dikmiş, başparmağını emiyordu.(5)

Evet, bu işaret her türlü küfrün, zulmün, şirkin ve her türlü bâtıl inanç ve âdetlerin parçalanıp yok olması, imanın, nurun ve hidâyetin kâinatı aydınlatması için gönderilmiş bir Peygamber idi.

Aynı gece Kabe'de tapılmakta olan cansız putların çoğunun başaşağı devrildiği görüldü.

Aynı gece Kisra sarayının beşik gibi sallanıp on dört balkonunun parçalanıp yerlere düştüğü öğrenildi.

Sava'da mukaddes tanınan gölün suyunun çekilip gittiği görüldü.

Bin senedir yakılan ve söndürülmeyen mecusi ateşinin sönüverdiği müşahede edildi.

Bütün bunlar işaret ve alamettir ki, yeni dünyaya gelen zat ateşe tapmayı, puta tapmayı kaldırıp, Fars saltanatını parçalayarak Allah'ın izni olmadan kutsal tanınan şeylerin kutsallığını ortadan kaldıracaktır.(6)

İşte bu geceye Veladet-i Nebi gecesi diyor ve onun bütün kalbimizle, ruhumuzla her sene yeniden yâd edip kutluyoruz. Bütün kâinatla bu geceyi karşılayarak onun âleme teşrifine kıyam ediyoruz.
Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet caddesine ve sünnet-i seniyyesine yeniden sımsıkı sarılmak ve Mevlid Kandilini vesile ederek ona yeniden biatimizi, bağlılığımızı tazelemek ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir.

Yüce Rabbim bizleri sevgili Resulünün şefaatine nail eylesin.

teşekkür ederim canım.. darısı isteyenlere...

Hayırlı olsun, darısı başımıza, daha önce hiç hamile kalmamıştın demi. FSH sorunun vardı sanırım.

yok hayır, karıştı sanırım. daha önce 3 defa hamile kalmıştım. şimdi de büyük bir tedirginlik içindeyim.. Rabime dua ediyorum, her şey ylunda gitsin diye.. sizlerde dualarınızı eksik etmeyin olur mu... ben de sizler için dua ediyorum hep...

evet biz seni hatırlıyoruz da senin de hatırlamandan daha mutlu olduk.. ayrıca yeni yolcuna da kendi adıma çook sevindim.. hayırlı olsun.. tebrik ederim..

bak nasıl iğnelemiş beni, aşkolsunn geshenk... çok yoğunum canım girmeye çok az fırsat buluyorum... bu topike girdiğimde de yeni arkadaşlar oluyor, tanımıyorum çoğunu, o yüzden yazamıyorum... sen nasılsın? neler yapıyorsun?

anammm nihayet dolu buldum topiği

kıslarrrrrrrr kıslarr yüreğim sızlarr.
zeytinim de gelmiş gitmiş..
nasıl fıstık oğlusunn..

lokummm kısss sana özel mesaj attım şimdi..yavlumm yaaa cok sevindim..
şimdi kendine cok dikkat edicenn..

Toplam 6 kullanıcı konuyu okuyor. (6 üye ve 0 ziyaretçi)

zerdal,dillara,cilginkiz+,GESHENK+,kahvelokum,artniyetizm+,

ooooo kızlar toplanıyoz yavaş yavaş.

arada bir uğruyorsun ya, karıştırdım demek, allah kucağına almayı nasip etsin canım, 3 tane çok zor, bende 1 tane kaybettim. inşallah hamileliğin sağlıklı sıhatli ilerler canım.

geshenk nasılsın canım benim tarihimide yaz bari karşısı boş kalmasın:)25 nisan

yazdım canım... iyiyim beloş sana cevap yazmak içimden gelmed.. sakın başka anlamda anlama.. okdum yazdıklarını ve çok çok üzüldüm doktorun yanılmış olduğunu düşünüyorum sadece bunu diyeyim sana tahlillerde hata olabilir sakın aksini düşünüp üzülme.. daha çoook gençsin du bakalım ne menapozuymuş bu daha... böyle hikayelerini okumuştum menapoza girdin deyince elini eteğini çeken ancak hamile kalan kadınların ben inanıyorum sen menapoza falan girmeyeceksin

iyiyiz lokumcum seni duyduk daha iyi olduk.. sevindirdin bizi.. neşelendik bu güzel habere tabi seni listeye almak lazım şimdi hemde üste :))) tarih verebilirsen yazalım.. üst listeye geçmek kolay değil malum :))

kısa süredir bu sayfada yazışıyorum kızlar çok memnunum hepinizden, çok çok şekersiniz ve ilk defa bu kadar kalabalık görüyorum, her gün muhakkak kontrol eetmeye çalışıyorum kim ne yazmış ne eklemiş diye :))))

süpeeeeerrrr yaaaaaa :))))

Toplam 5 kullanıcı konuyu okuyor. (5 üye ve 0 ziyaretçi)

GESHENK,zerdal+,artniyetizm+,cilginkiz+,kahvelokum,

anam anam bu nasıl güzel bir liste yaaa.. burdayıs hepimiz nerdeyse.. lovelim, tentom, aylinim yok sadece..

Evet özlemciğim ortamımız gayet sıcak ve güzeldir, çılgın doğum yapacak, sana geçen bahsettğim proflar bunlar, geshenk, loveli, çılgın, bu sıralar malum konferanslar, sempozyumlar, her yerde bi etkinlik, oturum yapmaktan ancak gelebiliyorlar aylin danışmanı yine yok, sesime gel hatun, o gün gelip ce demiş gitmişsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…