hoşgeldin... peki sen kendinden bahsetmek istermisin? sen hangi aşamalardan geçtin? kaç yıllık bekleyiş var??
sende hoşgeldin tülay..
elbette ümit kesilmez hep diyorum üreme işlevlerimiz devam ettiği sürece mücadeleye devam.. ya olursa :)) olmazsa da canımız sağolsun... sabrı da öğrendik.. daha pek çok şeyi.. bak burada birbirimizi bulmak tanışmak varmış bu vesileyle.. çok güzel dostluklarımız sohbetlerimiz tecrübelerimiz oldu burada.. yeri geldi hamile kalana sevindik oynadık yeri geldi hep beraber ağladık.. yeğenlerimiz gelmeye başladı aramıza.. :))) mutlu oluyoruz onlarla... benim de 1 aşılama 1 taze tüp bide dondurulmuş denemem var.. nasip diyelim canım.. takıntı yapmadan beklemeye devam....
işte canlı örnekşimdi harika bir bebeğin annesi Allahım sağlık sıhhat versin size
diloş aşılama yaptırdın ya sen hayatım :)) bu da aynısı sadece bunda olgunlaşan yumurtalar toplanacak dışarda döllendirilip sana verilecek hepsi bu... yani o zamana kadar her şey aynı..2 -3 başlanabilir yani.. 1. gün bile başlayanlar var.. zaten 2 günde bir takip edilecek gelişmesi uygun büyüklüğe gelince çatlatılıp toplanacak... hayırlı olsun bu arada..
gurbet
kafana çok fazla takma bu durumu sen.. bak sana hemen üstte yazdığım dilara yı örnek vereyim o da yurtdışında yaşıyor ve geçen aylarda tüp denemesinin daha başında yumurtaları hiç olgunlaşmıyor diye vazgeçildi sayı ve kalite düşük denildi.. bak şimdi yine başlıyorlar öyle olsa başlamazlardı.. demekki normale döndüğünü gördüler.. sakın ümidini kaybetme.. yine özlem vardı o da bu yıl tüp denemesi yaptı sayı az olmuştu ümitsizdi tutmadı sonuçta ancak daha yeni dış gebelik oluştu bu bile hem üzücü hem ümit verici geldi bana.. yani döllenme oldu fakat yanlış yere yerleşti.. sonuçta yumurtası da kalitesi de yetti demek.. yime yakın tanıdığım var daha yeni o da hamile şimdi çok az yumurta bulundu eşinde de sorun çok fazlaydı ve ilk denemesinde 3 yumurta elde edildi ve tek seferde tuttu.. bu işler nasip kısmet.. olmaz diye bir şey yok yani.. karamsar olma hiç bir zaman...
H.buldum canım sağol. doğru söylüyorsun kafaya takmamak lazım sonuçta biz elimizden geleni yapıyoruz ama iyisiyle kötüsüyle herşey Allah dan. 3. denemeye rahat ve psikolojim iyi girmeye çalışacam.. benim ilk tedavim uzun protokoldü adetin 21. günü lucrinle başlamıştım adetin ikinci günüde göbekten iğnelere başladım. 2. si kısa protokol adetin 2. günü başladım 9. gün çatlatma iğnesi verilmişti. arkadaşlar banada söylediklerinde bazen kızıyorum ama gerçekten ümidimizi kaybetmememiz gerekiyor tedavide moral çok önemli. gerçi bunu başaran var başaramayan var :)
doğru söylüyorsun.. herkesin ruh hali ve kendini dizginlemesi farklı tabi.. tülay sen nerede yaptırıyorsun tüp bebeği şu an 3. denemen yeni baştan mı yoksa dondurulmuşların varmıydı? aynı merkezde mi yine deneyeceksin? yumurta gelişimin nasıl ? döllenmede falan sıkıntı varmı? tutunamama sebebi söylendimi peki sana?? çok sordum dimi :)
Bende 30 yasina girdim ve cocugum yok,cocuk sahibi olmak istiyorum.
Hormanlarim maalesef kötü cikti,
fsh,27.80
AMH: 0.8
LH: 21
bu degerlerle gebe kalmam mümkün degilmi,daha 6. ayda gidecegim randevum ozaman ama burda okudugum kadariyla,tüpbebek sansim bile yokmus.Gercekten öylemi,cok üzülüyorum,ve cok istiyorum.
Rabbim bu merhametinden hicbir anne babayi mahrum etmesin,evlerini civil civil cocuk sesleriyle senlendirsin insaallah.
Sevk kagidim da prematür over yetmezligi yaziyor,ama doktor arada gecenlerde de demisti,sagda yumurtlama var,solda 2 tane falan diye.Ne yapabilirim tedaviye hic baslamayip,kirip dizimi oturayim mi,ulasamiycagim birseyin pesinden kosup yakalamaya mi calisayim.Allahtan ümid kesilmez ama kalbim,yüregim bosver bosuna ugrasiyorsun diyor.
Ne yapalim saglik olsun,bir ben degilim evlat hasretiyle yanip tutusan,bircok insan var,Yüce ALLAH,merhameti sonsuz ALLAH,im umutlarimizi bosa cikarmasin,bizleri kendi canimizdan ,kanimizdan hayirli evlat,evlatlr nasip etsin insaallah.
neyse cok konustum,belkide icinizi kararttim,hakkinizi helal edin.
slmlar arkadaşlar. 32 yaşındayım ben de aynı dertten muzdaribim2. tüp bebek denemem yeni hüsranla sonuçlandı. 3. kısmet diyorum elimden başka birşey gelmiyor. dualarım sizinle ve kendimle. ALLAH dan ümit kesilmez demişler bellimi olur gün gelir bizimde bebişimiz olur.. hepimize sabır diliyorum..
H.buldum canım sağol. doğru söylüyorsun kafaya takmamak lazım sonuçta biz elimizden geleni yapıyoruz ama iyisiyle kötüsüyle herşey Allah dan. 3. denemeye rahat ve psikolojim iyi girmeye çalışacam.. benim ilk tedavim uzun protokoldü adetin 21. günü lucrinle başlamıştım adetin ikinci günüde göbekten iğnelere başladım. 2. si kısa protokol adetin 2. günü başladım 9. gün çatlatma iğnesi verilmişti. arkadaşlar banada söylediklerinde bazen kızıyorum ama gerçekten ümidimizi kaybetmememiz gerekiyor tedavide moral çok önemli. gerçi bunu başaran var başaramayan var :)
meraba arkadaşlar, nasılsınız görüşmeyeli
çok özledim sizleri
oooo hangi sıkıtılarımı yazayım :) ben hiç transfer aşamasına gelemedim maalesefilkinde 6 yumurta gelişti ama uzun sürdü gelişmesi 5 tanesi boş çıktı 1 tane yumurta hücresi bulundu oda döllenmedi transfer olmadı ikincisinde 5 yumurta gelişmeye başladı 3 tanesi tam gelişti doktorum riske atmayalım toplayalım dedi 2 yumurta hücresi toplandı 1 tanesi döllendi ama maalesef bölünmedi yine transfer olmadı. üçüncüye Allah kerim.. ilk denemem Fertıcenter 2. denemem Florence Nightingale. 3. de orada olacak sanırım çünkü doktorum oraya geçti. doktorumu geç buldum ama kaybetmeyecem inşallah. çok güveniyorum. bende çikolata kisti var geçde olsa öğrendim. eşimde de sperm sayısı çok az ve ileri hareketlisi yok denecek kadar az. bende yok yok yani
hoş geldin arkadaşım
ben de flroans da tüp denedim tutmadı. doktorun kim?
oooo hangi sıkıtılarımı yazayım :) ben hiç transfer aşamasına gelemedim maalesefilkinde 6 yumurta gelişti ama uzun sürdü gelişmesi 5 tanesi boş çıktı 1 tane yumurta hücresi bulundu oda döllenmedi transfer olmadı ikincisinde 5 yumurta gelişmeye başladı 3 tanesi tam gelişti doktorum riske atmayalım toplayalım dedi 2 yumurta hücresi toplandı 1 tanesi döllendi ama maalesef bölünmedi yine transfer olmadı. üçüncüye Allah kerim.. ilk denemem Fertıcenter 2. denemem Florence Nightingale. 3. de orada olacak sanırım çünkü doktorum oraya geçti. doktorumu geç buldum ama kaybetmeyecem inşallah. çok güveniyorum. bende çikolata kisti var geçde olsa öğrendim. eşimde de sperm sayısı çok az ve ileri hareketlisi yok denecek kadar az. bende yok yok yani
meraba arkadaşlar, nasılsınız görüşmeyeli
çok özledim sizleri
hoş geldin arkadaşım
ben de flroans da tüp denedim tutmadı. doktorun kim?
aşamalar iyi sonuçlanmamış ama yumurtan rahmin var ayrıca hormonların çalışıyor bu da güzel.. en azından tedavi için şansın var.. o çikolata kisti ile neden tüp bebek yapıldı ve hala devam ediliyor bunu anlayamadım.. çikolata kistleri engel ve temzilenmesi gerekli benim bildiğim... eşinin sperm sayısı helede ileri hareketi tüp için engel değil doğal yolla işi uzatır sadece..tek sperm tek yumurta yeterli tüp bebek için.. tabi kaliteli olması şartı ile... o yok yok dediklerin inan pek çoğumuzda var.. inşallah son denemen başarılı olur.. ama o kist olduğu sürece tutsa bile sıkıntı yaşamazsın umarım...
walla doğru söylüyorsun ya daha kötüsü olsaydı( çikolata kistimi ilk denemeden sonra doktorumdan almasını istedim ama boyutunun küçük olduğunu tedaviye engel olmayacağını aldığı taktirde yumurtalığın zarar görebileceğini söyledi. ikinci denememden sonra moralmen baya bir çöktüm ama toparlanıyorum sonuçta iyisiyle kötüsüyle herşey Allah dan. doktorum moralimi devamlı yüksek tutmam gerektiğini söylüyor yumurta gelişimini bile etkiliyormuş. iyi taraflarından düşünmeye çalışıyorum ilk denememde döllenme olmamıştı ikincisi döllenme oldu belki üçüncüde yumurta sayım çoğalır döllenir vede bölünür birde tutarsa daha ne istenir
aşamalar iyi sonuçlanmamış ama yumurtan rahmin var ayrıca hormonların çalışıyor bu da güzel.. en azından tedavi için şansın var.. o çikolata kisti ile neden tüp bebek yapıldı ve hala devam ediliyor bunu anlayamadım.. çikolata kistleri engel ve temzilenmesi gerekli benim bildiğim... eşinin sperm sayısı helede ileri hareketi tüp için engel değil doğal yolla işi uzatır sadece..tek sperm tek yumurta yeterli tüp bebek için.. tabi kaliteli olması şartı ile... o yok yok dediklerin inan pek çoğumuzda var.. inşallah son denemen başarılı olur.. ama o kist olduğu sürece tutsa bile sıkıntı yaşamazsın umarım...
walla doğru söylüyorsun ya daha kötüsü olsaydı( çikolata kistimi ilk denemeden sonra doktorumdan almasını istedim ama boyutunun küçük olduğunu tedaviye engel olmayacağını aldığı taktirde yumurtalığın zarar görebileceğini söyledi. ikinci denememden sonra moralmen baya bir çöktüm ama toparlanıyorum sonuçta iyisiyle kötüsüyle herşey Allah dan. doktorum moralimi devamlı yüksek tutmam gerektiğini söylüyor yumurta gelişimini bile etkiliyormuş. iyi taraflarından düşünmeye çalışıyorum ilk denememde döllenme olmamıştı ikincisi döllenme oldu belki üçüncüde yumurta sayım çoğalır döllenir vede bölünür birde tutarsa daha ne istenir
inşallahhadi bakalım üçte böyle ol... bu arada eşine ve kendine ek katkılar yap.. yumurta kalitesi ve sperm kalitesi için.. havuç yiyin bal polen yiyin muz vs.. keçiboynuzu pekmezi yada kür ver eşine.. faydası olacaktır.. vee bol şans... :) ne zaman olacak sıradaki işlem??
inşallah :) bu ay bu sitede bulduğum bir karışıma başlıyorum tarçıın, çörekotu, karanfil ve bal karışımı ama ne kadar kullanacağımı çözemedim daha kimisi 10 gün diyor kimisi 20 gün kimiside 1 ay :S eşimede keçiboynuzu yediriyorum :))
inşallah :) bu ay bu sitede bulduğum bir karışıma başlıyorum tarçıın, çörekotu, karanfil ve bal karışımı ama ne kadar kullanacağımı çözemedim daha kimisi 10 gün diyor kimisi 20 gün kimiside 1 ay :S eşimede keçiboynuzu yediriyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?