30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

günaydın canlarrrrrrrrr hayırlı cumalrrrrrrrrrrrr

Hazreti Peygamberimiz (s.a.s.) eshabıyla oturmuş sohbet ediyordu. Bir kadın sahabe Resulullah'ın huzuruna telaşla girerek:

- Ya Resûlellah! Şu anda kocam ölüm dçşeğinde, belki biraz sonra ölmüş olacak... Yalnız yanında kelime-i şehadet getirdiğimi anladığı ve kendiside getirmeye çalıştığı halde şehadet kelimesi getiremiyor. Kocamın imansız gitmesinden korkuyorum. Bu hususta bir yardımınızı bekliyorum, dedi.

Hazreti Peygamberimiz:

- Kocan sağlığında ne gibi kötü harekette bulunurdu? diye sordu.

Kadın hiçbir kötü amelinin olmadığını, namazını kılıp her türlü ibadetini noksansız yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Bu sefer Peygamberimiz:

- Kocanızın dünyada kimi var? diye sordu.

Kadın ihtiyar bir annesi olduğunu söyleyince Peygamberimz (s.a.s.) kadının kocası Alkama'nın anasın huzura çağırdı. Hazreti Alkama'nın anası, Hazreti Peygamberimizin huzuruna çıktı. Peygamberimiz:

- Oğlun sana karşı nasıl hareket ederdi? Oğlundan memnunmusun? diyr sordu.

Alkamanın anası:

- Ya Resulullah, oğlum evleninceye kadar çok iyi muamele ederdi. Evlendikten sonra hanımını dinledi, bana hor bakmaya başladı. Hatta son zamanda evini bile ayırdı. Ben de üzüldüm, onun bu hareketine, dedi.

Peygamberimiz (s.a.s.) yaşlı kadına; oğlunun ölüm döşeğinde olduğunu, hakkını helâl etmediği takdirde cehennem azabı çekeceğini söylediyse de kadın:

- Hakkımı helâl etmem ey Allah'ın Resûlü, dedi.

Alkama ise evde yatıyor, hâlâ şehadet kelimesi getiremiyordu.

Hazreti Peygamberimi, kadının annelik şefkatini harekete geçirmek için, orada bulunanlara:

- Bana biraz odun hazırlayın, diye emir verdi.

Kadın hayretle :

- Odunu ne yapacaksın ya Resûlellah! diye sormaktan kendini alamadı.

Çünkü o da şüphelenmişti.

Peygamber Efendimiz :

- Oğlunu yakacağım... Zira yarın cehennemde yanacağına cezasını burada çeksin, daha iyi buyurunca, kadın dayanamadı,

- Oğlumun gözümün önünde yanmasına razı olamam ya Resûlellah ! Ona hakkımı helal ediyorum, dedi.

Murat hasıl olmuştu... Hazreti Peygamberimiz, Bilâl-ı Habeşi Hazretlerini göndererek :

- Git bakalım, Alkama ne haldedir? buyurdular.

- Bilâl-i Habeşi Alkam'nın yanına varıp şehadet kelimesei telkin ettiğinde, Alkama'nın dili açılmıştı :

- Lâ ilâhe illallâh, Muhammedün Resûlüllah, deyip ruhunu Allah'a teslim etti.

günaydın canlarrrrrrrrr hayırlı cumalrrrrrrrrrrrr

Kızlar herkekin cuması mübarek olsun. Bu cumalar hürmetine, allah dualarımızı kabul eylesin. hepimizin gönlündekini istediğini sağlıklı sıhatli, mutlu bir şekilde nasip eylesin.

Son düzenleme:

evet canım .. site eski günlerini özledi galiba yine sürekli giriş yap deyip duruyor 5 dakika geçince atıyor beni :))) bende anlamadım varmıyım yokmuyum :111:

Kızlar herkekin cuması mübarek olsun. Bu cumalar hürmetine, allah dualarımızı kabul eylesin. hepimizin gönlündekini istediğini sağlıklı sıhatli, mutlu bir şekilde nasip eylesin.

amiiinnnn...

çılgınım var aşağıda..canımcım tombiğim yuvarlağım naabıyon

kıslar selam,
az once yazdım ama gitmemiş..nasılsınız? ben dogurmadım halaa:)
haber edeyim kendimden dedim..kimse yok gozukuyor..
evde sürekli birileri var ondan cok giremiyorum.
opuyorum sizi

evet geçen günde çıkdım zannediyom, açık kalmışım. bazen karışıklık oluyor. Hafta sonu napıyorsun.
kıslar selam,
opuyorum sizi
canım nabersin, aklımızdasın sürekli, haber yazdığın iyi oldu. Sanırım bu gidişle normal doğum yapacaksın.

kıslar selam,
opuyorum sizi

anaaa :)) ben doğmuştur deiydim.bi de kız çocuklar 40. haftayı bulmaz derler , çürüttün bak bu tezi :)) sağlıklı-a gelsin bızdık :))

günaydın kızlarr...

ben dün ve ondan önceki gece çok kötüydüm.çok yorulmuştum öyle çok ağrım oldu kii..ödüm koptu..yarın dr gidicez bakalım.sağlık ocağındaki ebe normal bunlar dinlen dedi.ama ben çok korktum oğlum çok az hareket etti (

Aman canım dikkat et, dinlen hep, allahtan yaz tatilide geliyor. Son aylarını hep evde geçirirsin. Tam seni soracaktım bende nasılsın diye, yazmışsın canım. Senle hamile olanlarda böyle şeyler yaşıyormu, yorulunca hamilelerde ağrı oluyor normal diyorlar, önemli olan kanaman olmasın. Sen yinede bi doktora git, için rahat etsin. Geçmiş olsun canım, dualarımız seninle, allah ikinizide korusun.

aminnnnnnnnnnnnnnn aminnnnnnnnnnnnn aminnnnnnn
kıslar selam,
opuyorum sizi
kız biraz uzun sürdü gibi geldi bana

canım dikatli ol amman haaaaaa
dinlennnnn

kıslar selam,
opuyorum sizi

eeeeee alemin çılgın bebeği öyle herkes gibi doğacak değil ya :)

yok zerdoşum eskiden yapardı ya hep pat 2 dakika geçsin giriş yap diye bugün tam o modda.. ileri geri yap 2 dakika geçsin giriş yap diyor :)) heyheyleri gelmiş gene :)))) bir şey değil skorlarımı kaydetmiyor yanim belkim birinci oldum

anaaa :)) ben doğmuştur deiydim.bi de kız çocuklar 40. haftayı bulmaz derler , çürüttün bak bu tezi :)) sağlıklı-a gelsin bızdık :))

venüs niye öyle çok ağrılı sızılı oldun acaba sen.. her şeyin normal.. havalardanmı acaba.. dikkat et canım kendine.. dinlen uykunu düzenli al.. çılgın bebek herhalde çılgınca geliş yapacak tezleri çürütecek ortalığı kasıp kavuracak heeyyyyyt çılgın bebiş geliyor ey mileeetttt ilklerin kızı geliyooooorrrrrrr heyooooooooooooooooo :124:

çıılgın mı nazlı mı:))

bu arada ingiltere düğün olayına bakıyosss..gelin geliyor bakalım..

venüscüm cok yorduysa kendini enerji bebeğe kalmadığından az hareket eder..şimdi enerji verici bişiler ye ayaklarını uzat ve yat..gporeceksin enerjiyi sen harcamayınca o kıpırdanacak

ben 9 yıllık evliyim ilk 2 sene düşünmemiştik sonra kara verince olmadı biçok tedavi gördüm en son olarak 3 aşılma 1 tüp bebek denedim yine olmadı daha ne yapacağımı bilemiyorum açıkcası tekrar tüp bebek istiyorum ama korkuyorum sonuctan olmaz diye

PEKİ HİÇ SEBEP GÖSTERİLDİMİ OLMAMASI ile ilgili yada tutmasıyla ilgili son işlemlerden sonra.. bende 1 aşılama 1 tüp bir dondurulmuş arada kendimce deneler uğraştım durdum ama olamadı ne yapalım kısmet... eğer sorun yoksa sebebi iyice araştırıldıysa dene tabi 3. kez.. defalera deneyip tutturanda var.. kendi kendine onca uğraş sonrası kalanda var.. zamanı gelince engel yok.. hayırlısı olsun canım.. umudunu kaybetme karamsar olma ama çok fazlada bu düşünceyle kendini yıpratma..

h.b canım. benim doktorum Tansel bey. senin doktorun kimdi?

faruk buyru idi. tutmadı mlsf
ikinciyi yaza düşünüyorum memorial var aklımda.

1 tentoş gördüm sanki, nasılsın tatlım görüşemiyoz.

iyidir be. çok fena yorgun oluyorum bu günlerde. : dün de uyuyup kalmışım

bizim doktorlar orasıyla anlaştıgı için ordaydık. bilmiom başarısını. bizde başaralıl olamadıgı kesin işte
kolay gelsin. ay hafta sonuna hiç bişiyi yetiştiremiom ben , o kadar yapılcak şey var ki.
çook işim var ama hiiç gücüm yok
kıslar selam,
opuyorum sizi

eheheh. bebegein gelmesi gibi dogması da nazlı :)
oyy geçmiş ola venüsüm. sen bi dogurcan biz dokuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…