30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

peki yeter hocam size bi soruda bendne gelsin...
şimcik benim içim rahat etmiy mecburen eşimi geri ceviriyorum, doktorun yasagı kalktıgı halde korkuyorum yavruma bişi olur diye, günah oluyomudur? tamam eşi geri cevirmek dinen hoş bi durum değil ama korkuyroum sahiden bi zararı olur diye :44::44:[/QUOTE]

eşi geri çevirmek dinen hoş degilse ben yandım

saate baktım da sml nin olaya bi saat varmış :)) allah bereketli kılsın :))

tatil dönüşü tüpe başlıyorum
dua edin olar mı?:78:

günaydın hayırlı cumlar harırlı kandiller rabbim duarımız kabul etsin inşşş

hayrılı uğrlu olsun bebişli olsun inşşşşşşşşş rabbim bu günün hütmetine yüzünü gülüdürsün

evet canım.ama drum tatile gitti.11 gün yok.ayın 25 inde gelecek.ogüne kadar doğurmasam bari..resimleri ekleyeyim bi ara.eşim yat diyor ya pek bişi yapamıyorum.ilk fırsatta yayınlıycam :)) inş

evet zerdalım yaa geçen ramazan ne konuşuyoduk bu ramazan neler konuşacağız inş..tüm dileğim bebeğimi sağlıklı bir biçimde kucağıma alabilmek..

eşi geri çevirmek dinen hoş degilse ben yandım

saate baktım da sml nin olaya bi saat varmış :)) allah bereketli kılsın :))

tatil dönüşü tüpe başlıyorum
dua edin olar mı?:78:[/QUOTE]

zaten sıra sende tentom..ben senin haberini bekliyorum :))

naneliyle kaderişya noldu kızlar..geliyorlar mı?

Valla tatlım, benim bildiğim kandil gecelerinde birlikte olmak yasak, geçen yıl benimde yumurtalama dönemlerim tam denk geldi ama iptal ettim 1 gün sonraya, ama sen tedavi görüyorsun nasıl ne şekilde değerlendirmek lazım o kısmını bilemiyorum. kaç yerde okudum, zamanında bazı evlenen kişilerin gerdek gecesi kandile denk gelirdi, hani ertlensinmi falan diye, kadınların kendi aralarında konuştuklarını duyardım. Bunlar benim fikrim, kararını sen ver, bi diyenetten falan araştır.
eşi geri çevirmek normal zamanda hoş değil zaten, doktor şu an bizede yasakladı, tabi biz internet okuyozda adamlar okumuyor mu, benimkide diyor gebelikte bi sakıncası yokmuş dye ama allahtan istemiyor. Zaten lekelenmelerim falanda oldu, alıştık bu duruma ikimizinde aklına gelmiyor, çokda yaşlaşmıyoz birbirimize, gitttiği yere kadar götüreceğiz.
hepinize hayırlı kandiller. allah dualarınızı kabul etsin
sağol tentoşum seninde kandilin mübarek olsun. Allah herkesin gönlüne göre versin.
günaydın hayırlı cumlar harırlı kandiller rabbim duarımız kabul etsin inşşş
amin inşallah, seninde mübarek olsun.
Günaydın kızlar.Kandiliniz mübarek olsun.Dualarımız kabul olsun inşallah.
amin canım, seninde, nasılsınsın bakalım.

Son düzenleme:
Berat Gecesi'ni bir fırsat bilip günahlarından dolayı Allah'a sığınan, O'na yalvarıp yakaran ve kendini affettiren kimse, ne büyük bahtiyardır! Buna karşılık her tarafı kuşatan rahmet sağanağından istifade edemeyen bir insan ise ne kadar bedbahttır!

Berat Kandili, beratınız olsun ister misiniz?

Kıymetli okurlar! Bu gece, Kur'an-ı Kerim'de, "Açık olan ve gerçeği açıklayan bu kitaba yemin ederim ki, biz onu kutlu bir gecede indirdik. Çünkü Biz haktan yüz çevirenleri uyarırız. O, öyle bir gecedir ki her hikmetli iş, tarafımızdan bir emir ile o zaman yazılıp belirlenir." (Duhân, 44/2-5) ayetleriyle anlatılan mübarek bir gece.
Yine bu gece, "Her gecenin son üçte birinde dünya semasına inerek, "Kim bana dua eder, duasını kabul edeyim, kim benden dilek diler, dilediğini vereyim, kim bana istiğfar eder, onu bağışlayayım?" buyuran Rabbimiz'in, Kelboğulları'nın koyunlarındaki tüylerin sayısından daha çok insanı affettiği bağışlanma gecesi. (İbn Mace, İkame, 191) Evet bu gece, Berat Kandili.

Berat, Arapça'daki "berae-beraet" kelimesinin Türkçeleşmiş hali. Beraet, "iki şey arasında ilişki olmaması", "kişinin bir yükümlülükten kurtulması" veya "sorumluluğunun bulunmaması" anlamına gelir. Allah'ın affı ile Müslümanların günahlarından temizlenmesi ümidiyle bu geceye Berat Gecesi denilmiştir. Bazı âlimlerin, kıblenin Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dan Mekke'deki Mescid-i Haram istikametine çevrilmesinin hicretin ikinci yılında Beraat gecesinde vuku bulduğunu söylemeleri geceye ayrı bir önem kazanmaktadır.

BU GECE NİÇİN ÖNEMLİ?

Kaynaklarımızda Berat Gecesi'nde beş önemli hadisenin varlığından bahsedilmektedir:
1. Her önemli işin bu gece hikmetli bir şekilde ayrımı ve seçimi yapılır.
2. Bu gece yapılan ibadetin (kılınan namazların, okunan Kur'an'ın, yapılan duaların, tövbe ve istiğfarların), gündüzünde tutulan oruçların fazileti çok büyüktür.
3. İlahi ihsan, feyiz ve bereketle dopdolu bir gecedir.
4. Mağfiret gecesidir.
5. Peygamberimize şefaat hakkının tamamı bu gece verilmiştir.

GECEYİ NASIL DEĞERLENDİRELİM?

Peygamber Efendimizin bu geceye ayrı bir ehemmiyet verip onu ihyâ ettiğini biliyoruz. (Tirmizî, Savm, 39)
Bu geceyi kaza namazları kılarak, bol bol dua ederek, işlenen günahlar için tövbe edip halis bir şekilde, gözyaşlarıyla affedilmeyi dileyerek, kırgınlıkları unutup eş, dost, akrabaya sevgiyle, şefkatle sarılarak, ihmal edilen düşkünlere, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatarak değerlendirebiliriz

iyiyim zerdalım bebişimiz nasıl
allahım bütün hamişlerin kucaklarına almayı nasip eyle meleklerini
isteyen herkese nasip et evlat sevgisi yaşatmayı amin
iyiyiz canım ya, midem bulanıyor, bu gece sabaha kadar uyumadım, başımda ağrıdı, bikaç kerede çıkardım. Yinede şükür iyiyyim. En azından mide bulantılarıyla ve çok acıkınca bebeğin iyi olduğunu düşünüyorum.
kızlar cuma günü hepimiz buraya dileklerimizi yazalım bol duamız olssunnnn

öyle yapalım ya, bu gece hep birbirlermiz için dua edelim.

Yükü sevgi özü saygı gücü barış süsü hoşgörü olan mübarek Berat kandilinizi kutlarım Allah´a emanet olun.

Allahım bu mübarek günün yüzüsuyu hurmetine tüm bebek bekleyenleri sevindir muradına kavuştur..
hastalara şifa, dertlilere deva ver Yarabbi..
günahlarımızı affet,sevdiklerimizle daima mutlu, huzurlu ve sağlıklı uzuuun ömürler ver Yarrabbim..
Vatanımızı, bayrağımızı, dilimizi, dinimizi sen koru Yarabbi.. düşmanlara fırsat verme...
Doğmasını beklediğimiz bebeklerimize ve dünyaya gelmiş olan tüm evlatlara sağlık ve uzun hayat ver.. İslamiyet içinde Allah sevgisi Peygamber sünnetleriyle dolu dinini imanını bilen dürüst, adil, namuslu,ahlaklı yani hayırlı evlatlar olmalarını nasip eyle..
AMİNNNN...

30'LU YAŞLARDA 2010'UN EN ÇITIR GEBELERİ VE TAHMİNİ DOĞUM TARİHLERİ (MAŞALLAH)

بِسْــــــــــــــــــــــمِاﷲِارَّحْمَنِارَّ حِيم

1.venüs..................................................11 Ağustos
2.elfida ..................................................2 Ekim
3.kahvelokum..........................................23 kasım
4.senemgy...............................................26 kasım
5.aylint.................................................. 6 ocak 2012 :124: (üçüz )
6.GESHENK..............................................27 ocak :119: müsadenizle
7.zerdal..................................................9 şubat
8.Kayyum.................................................

VE BEKLENMEYEN ADETLERİMİZ...BİRBİRİMİZ İÇİN EDECEĞİMİZ DUALARIN KABUL OLMASINI DİLEYEREK

بِسْــــــــــــــــــــــمِاﷲِارَّحْمَنِارَّ حِيم

leyliko.....................................................18 temmuz

artniyetizm...............................................5 ağustos

tülays.....................................................?

bebegim_01.............................................?

naneli şeker ............................................?

Belanay...................................................?

Dilara......................................................?

tentation.................................................?

kaderiya..................................................?

ozlem.....................................................?

sml.........................................................?

Yeteeeeer.............................................. ?

MAŞALLAH LİSTEMİZE....

üç hamile eksildi ..maşallah kızlar ha gayret arttırın sayıyı :))

çılgın ve lalehan doğurdu... bide melony

demişim en son.. hadi bakalım çılgının nefesi pek kuvvetliymiş ne okumuş üflemiş yaflum benim beeee

yukarısı artacak aşağısı boşalacak inşallah...

amin canım ne güzel yazmışsın.

geshenk nasılsın bakalım, bende çok fena mide bulantısı var, balık kreker yiyorum en iyi o bastırıyor. şimdi bide maden suyu içiyorum, arada içmek lazımımış, faydalı diyorlar.

nasılsınız arkadaşlarrrr???????*

Bu gece kulun yalvaris ve yakarislarini Yüce Mevla'ya sunacagi ve O'nun sonsuz affindan, merhametinden, iyiliginden bol bol yararlanacagi umut, huzur ve müjde gecesidir. Beraat Kandiliniz hayirli olsun

evet bende duydum içiyorum ama abartma haftada 1 yada 2 defa ve sadesinden olacak..

nasılsınız arkadaşlarrrr???????*

iyiyiz kayyum ya sen?

cnm cım bir ara iyi değildim ama şimdi , iyiyim şükür , sizler nasılsınız cnmm???????????iyi iyi oda

bizi niye nerak ettiriyor peki hayırsız ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…