30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

rahim filmene bakmadan interfelite tedavisine başlayan doktorları anlayamıyorum zaten

ya tüpler tıkalıysa? ya rahimde bozukluk varsa.
kim vercek alınan o kadar ilacın, yıkılan ümitlerin hesabını?

ya benım de bu konu da kafam bıraz karısık acıkcası dr a soyledım fılm cektırelım dıye ılk gıttıgım de bana verdıgı cvp sende pko var zaten sebep bellı bosuna zedelemeyelım dedı eger ılac tedavısınden sonuc alamazsak asılamaya gecerız . asılama oncesı fılm cektırırız dedı ama henuz bısı bahsetmedı. ben tedavıye baslamadan once belırtıcem
cok dogru dıyosun canım kımse veremez bunların hesabını cektıgımız yanımıza kalacak

aşılamadan evvel çektirceksen iyi madem.

ama bana gene de yol haritası çizmek için elzem bişiymiş gibi gelio rahim filmi
kan degerlerine bakılır, hormolara bakılılr, filme bakılır vs ve akabinde izlenecek rota çizilir
gibi gelio bana.
doktor degilim tabi :) onlar daha ii bilirler

kızlar dualarınıza ihtiyacımız var oğlumla ((

bebeğimde gelişim geriliği olabilirmiş, üniveriste hastanesine ayrıntılı dopplere yönlendirdi doktorum bugun...
baş ccevresi capı ile, karın cevresi capı arasında 4 haftadan fazla fark ve ikiside SAT ın 2 hafta uzagında ((
ve Denizim SAT a göre daha zayıfca

Gelişim geriliğini arastırdım eve gelip dünyam başıma yıkıldı, erken doğum,doğarken ölüm ya da ilk haftalarda bebek ölümü (( bunlar olmazsa ileriki zamanlrda nörolojik problemler ya da zeka geriliği (

Dünya başıma yıkıldı dedikleri bu olsa gerek, sanırım ömrümde ilkk kez yaşıyorum böyle bir durumu,,

Ramazanın yüzü suyu hürmetine bi duayı esirgemeyin oğlumla benden,allak bullak oldum nasıl gelecek pazartesi bilmem, haftasonu girdi araya üniversite hastanesi kapalı inş. randevu falan vermezler ileri tarihe

canım çok geçmiş olsun... bugün doktordaydım ben, 30. haftadan sonra bebeklerde sat ile uyumsuzluğun artabileceğini 2 haftaya kadar bunun normal olduğunu söylemişti. bence içini karartma hiç... üniversite hastaneleri bunu ciddiye alıyor ama o,çoğunlukla bi sorun çıkmıyor... inş. sizde de bir sorunn çıkmaz sağlıkla kucağına alır, büyütürsün yavrunu... dualarındasın...

evet kadercim ama gerçekten atınca oluyormuş ben daha öncede attım deyip ovülasyon testleri idrarlar.. ağzımda dereceler akıntı takipleri peşindeydim.. ne zamanki ameliyata endekslendim tek ümit kalmadı içimde işte o zaman geldi mucizem.. yani bir şey üzerinde ısrar etmekten vazgeçersek kesinlikle o şey bize kendisi geliyor pek çok şeyde bu böyle bence... sağol canım güzel hislerin dileklerin için.. seninde güzel haberini alınca çoook sevinecez inan bana... ve zamanı yaklaşmış olsun diye dua ediyorum hepinizin ardardarda gelsin müjdeleri inşllah.. bak biz hiç yoktan çıktık ortaya.. en beklenmeyen ben olmak üzere, aylin, zerdal... hadi bir furyada sizden patlasın inşallah..

şu misafire var ya ben çatladım pes sen ne dayanıklı çıktın maşallah :)))) aralıkta gitti gitti gitmedi bak ben haber yollayacam burdan 1 gün misafir 2 gün misafir 3. gün kafir deyecem he

canım benim gebelik topiğimizde de yazdım sana.. bu tür yanılmalar olabilir bu hepimiz için geçerli.. lütfen şu anda sakın kendini bu denli üzme denizimiz için güzel elfoşum... bak gör hiç bir sorun çıkmayacak... ne sakatlanır yaşamaz doğmaz dedikleri sapasağlam doğdu ki gelişme geri kalabilir öne geçebilir bir tek bu nedenle bunca olasılık akla getirmek doğrumu.. Allahaşkına okuma bu tip yazıları... akılda olmayanı sokma aklına... bol bol dua et Rabbime emnate et inan bana O korur .. kim ne derse desin.. bende okuyacam zaten bu akşam sana.. sakin ol bitanem.. o saydıklarının teki olmadan kucağına gelecek misler gibi kokacak annesi zaten ne kaldı şurda.. üniversite hastaneleri çok vesvese veriyor insana çoğuda yersiz çıkıyor..

canım benim sıkma canını. içini ferah tut, olumlu düşün. geshenke katılıyorum ünv hastaneleri fazla didikliyorlar da moral bozabiliyorlar.
al işte canlı örnek venüs. neler yaşadı neler. ama aldı bebşini sağlıkla kucağına. seninki de allahın iznyle sağ salim gelcek kucağına.
dua et. dualarımız seninle

1 gün misafir 2 gün misafir 3. gün kafir deyecem he :
nerden bulurusun bu lafları

geshenk ne güzel demişsin elfoşa.

canıııımmmm nooooolur boyle seylerle uzulup denızıme de sıkıntı verme..
hatırlasana aynı seyı venuse de demıslerdı kız kac dr gezmıstı sonra ve hıc bısı cıkmamıstı sımdı mıs gıbı bebegını aldı kucagına kokluyooo hepımızın duası senınle allah yardımcımız olsun bılıyorum ne desek bos endıselenmekte haklısın belkı ama olumsuz dusunme nolur bak gor hıc bısı cıkmıcak catır catır dogumunu yapıcan bızde burdan sevıcez denızı al hatta bı de kocaman bı sana ve denıze

,inşallah lokumum ya inş.
bakalım dopplera bi gireyim de bi sorun cıkmaz inş.

eylül-ekim-ağustos annelerine de sordum böyle bişey yaşayan var mı diye...
iç ferahlatıcı cevaplar aldım ama en doğruyu üniversite hastanesinin dopleri verecek sanırım, dğeilse amniyonetez...
doktor bugun bide sen zeka testini nerde yaptırdın diye sordum dedim ege üni. hastanesi bide burda yaptıralım dedi (
onu yazmayı unutmuşum bak, bayagı canım sıkıldı, doktorun yanında aklıma gelmedi de eve gelince cok canım sıkıldı ya (

ben üni hastanesine gitmedim burda hiç özele gidiyorum Gesom, üni. hastanesine hafta içi gidicem inş.
umarım bişey cıkmaz, sağolasın edeceğin dua için...
ne zor işlermiş (

doğru diyon Tentom, Venüsüm cok şükür aldı oğlunu kuacagına, ben alışık olmayınca 7 aydır sıkıntıya,
birden bire zor geldi gelişim geriliği ve sonuçları...
hayırlısı bakalım, arastırıyorum, bi elim internette sürekli, beslenmeye agırlık vericem artık, bebeğimi doyuramıyorum galiba ben

Canımmm at aklından şu kötü düşünceleri, doktorlar herşeyi büyütüyorlar, hiçbişey olmıyacak Denizine, ben eminim, ama elbette ki dualarımızı eksik etmeyiz... İçini ferah tut, olumlu düşün ne olur, sen sıkıntı yapınca Deniz de hisseder bu sıkıntıyı, yapma....

:))) Güldürdün beni valla Geshenkcim, Allah da seni güdürsün canım Aralıkta nişanlısının bitiyor askerliği, yani kesin gidecek inş.:))
Ben de bugün hsgyi çektirdim, hala daha kasıklarım ağrıyor ama çok şükür bir sorun çıkmadı. Benim de psikolojik diye düşünüyorum artık, hiçbir sorun yoksa neden olmasın :26: Dediğin gibi ben de testler, ateş ölçmeler, takipler, fazla taktım kafaya, doktorum da dedi bugün, rahat ol, gez toz sevdiğin şeyleri yap, at kafandan dedi, bakalım bu ay korunacağız zaten, filmden dolayı riskli olurmuş hamile kalırsam, bu kadar beklemişken 1 ay daha beklerim, almam bu riski yani...

canım benim sıkma canını Allahın izniyle bişey çıkmayacak gör bak arkadaşın bebeği en baştan hep 2 hafta gerideydi hattta bazen 3e geriledi son haftalarda 1 hafta geri oldu ve doğdu sapa sağlam maşallah ki arkadaş ameliyat oldu bebek ikizdi düşük oldu biri düşün neler geldi kızın balına ama oğlu canavar valla maşallah
sen sol tarafa yat ve günde 2 bardak süt iç ceeviz badem fındık ye denize yarar bunlar beslenme programı yap sürekli sık sık ye ama yararlı yiyecekler ye canım dua et sana an çok Rabbim yardım eder canım

Kızlar selam herkese ben döndüm, tam geçmişi okumaya başladım, öğle arası olmuş. Öğleden sonra gelirim inşallah. Şöyle biraz baktım herkes iyidir umarım. deniz anası dualarım seninle. Şimdiye kadar farkedilmedimi bu durum. vitamin ilaçları alıyormusun. inşallah düzelir canım.
aylin nasılsın, bebeklerin cinsiyetleri ne durumda, geshenkim,lovelim. tentoşum,belenay, leyli, yeter,zeytin, venus doğurmuş hayırlı olsun. Aklımada birden gelmedi herkesin ismi, herkesler iyidir inşallah.

Çılgınkız da iyi hepinize selamı var, çeşmede annesinin yanında, net çekmediği için giremiyormuş, hepinizi çok öpüyor. hiç birinizi unutmadım, hep aklımdasınız dedi.
ben bi öğle arasına çıkayım, öğleden sonra fırsat bulabilirsem gelirim yine.

Bu arada bizde iyiyiz çok şükür.

Çocuk Olması için
biraz uzun bi yazı ama

Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Yâ Musavvir, Ya Bari, Ya Halık" isimlerini su üzerine 21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder." (7)

Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları vakit, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye yaramaktadır. Çünkü Zekeriya aleyhisselam Rabbine böyle dua eylemiştir. Bu bakımdan bizlerin de bu çeşit sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır. (11)

"Fe hebli min ledünke veliyya" "Yerisüni ve yerisü min âli Yâkûb." "Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm" (12) (13) (14)
(Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et) (Ki bana da mirasçı olsun, Yâkub hanedanına mirasçı olsun.)
(Sonra bebek olarak çıkran, sonra sizi güçlü kuvvetli bir çağa erişmeniz için.) (12) (13) (14)
Çocuk sahibi olmak isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:

1- İstiğfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Çoçuk sahibi olmak için dua
Çoçuğu olmayan kimse 707 kere “Ya Varis” okursa Allahın izniyle hayırlı evlat sahibi olur.
Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.

Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.

Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.

İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.

9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.

Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.

Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.

Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.

Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.

Bol bol Yasin okunur.

Canım özelden yazdım ancak msj kutun dolu olduğu için gitmiyor Çok merak ettim seni, gittin mi bugün, inşallah herşey yolundadır, çok dua ettim herşey normal olsun diye, lütfen habersiz bırakma canım..

hoşgeldin. bitti mi evin tadilatı :) bebişin nasıl bakalaım:)

elfida ses ver hele. ne durumdasın?

ben de regl olmayı bekliom. gelmedi namıssız hala.

kızlar selamm
bi süredir nete giremedim
iyiyiz şükür
ramazan için kayınvalidemlere yerleştik, evler yakındı zaten
zerdalım iki kız bi erkek göründü hayırlısıyla sağlıkla doğsalar bi...

elfoşumm iyi haberlerle gelcek inşallah, dualarımız onunla...

tentomm kıs sen de geshenkim gibi müjdelerle gel inşallah, ne kadar gecikti??

Son düzenleme:

KISSS BEBİŞ GELMİŞ OLSUN İNŞALLAH.. BEN GİBİ OL EMİ :)

BENİMDE AKLIMA O GELDİ.. sen ne ediyon kıs 5 kişi kapağı attınız desene eferin size :90:

Hoşbulduk tentoşum, tadilat bitti ama ev yerleşmedi. Hemde yaz günü ya soğuk olsun diye halıları sermedim.
tentoş kız hadi hayırlı haberler gelse ne mutlu oluruz. gelirsede artık tüpe bakarız. dualarımdasın özellikle. inşallah hayırlısı olsun.
çok güzel aylin bebişlerin cinsiyetleri. kayınvalideye yerleştiniz demek süper, seni doyurabiliyorlar mı? Ben 1 tanesini ancak doyuruyom, hem aklıma sen geliyon, aylin çeteyle nasıl baş ediyor diye.
Benimde kayınbabam dedi, akşamları evde yemek hazırlamayın gelin burda yeyin dedi, kayınvalidemde isterseniz kalında diyor. benim iş yerine uzak olduğu için kalmıyorumda, iftarlarda 2 güne bir gidelim diyorum eşime. Oraya gittiğimde sağolsunlar iş yaptırmıyorlar.
KISSS BEBİŞ GELMİŞ OLSUN İNŞALLAH.. BEN GİBİ OL EMİ :)

BENİMDE AKLIMA O GELDİ.. sen ne ediyon kıs 5 kişi kapağı attınız desene eferin size :90:

Geshenkim tatlım, güzel anne karşılaşamıyoz seninle. Sen aramızda en şanslı olanısın, kayınvalide yanında.

canım h.geldinn nasıl geçti tatilin neler yaptın :)) minigimiz nasıll hareketlenmeye başladımı bakalım

canım inan çok üzüldüm rabbim sana bagışlasın insaallah saglıkla gelir yavrun rabbim hayırlı haberlerle dönmeni nasip eylesin insaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…