30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

yokk be yanlış anlamadım:)) inşallah herbirşeyin güzel gider canım sen içini rahat tut. alerjiyi karın bölgesi ve göğüslerde oldun dimi bende de var dı aynısı fısır fısır kabarmıştım kaşıntısı da çoktu şimdi tek tek yine var kırmızı kırmızı ama göğüslerimin kaşınması geçmedi maalesef. doktora sordum büyüyorlar ondan dedi :S

geçmiş olsun canım şimdi iyisin ama dimi? kendi adıma biz iyiyiz Allaha şükür..

çok merak ettik seni canım iyi olmana sevindik

canım mr çekilmeden kitleyle ilğili bir şey diyemiyor dr 3 aydan öncede mr çekmeyi uygun bulmuyorlar kasımın ortalarına doğru radevu verdiler sonuca göre bakacaklar inşşşş iyi olur her şey

kız seni merak ettim ama baktım yoksunnn neyse iyimişsin ufaklıkta seni rahatsız etmeye başlamışşşş ohhhhhhh oohhhhhh canına minettttt bulandırsın mideniiiiii

yarın oğlumun doğum günüüüüüüüüüüüüüü

nice senlere sağlıkla inşşşşşşşşşşşşşşşş

bizim bıdıkında doğum günü hediyeler alındı pastalar sipariş edildi heycanla yarını bekliyor paşa

anam ciddi misin? :)) daha dün geshenk " lovei nin komşusu? loveli nin komşusu?" die dolanıodu , dogum sonrası senden haber alabilmek için. zaman ne çabuk geçiyor? :) allah daha nice yaşlarını göstersin :)

bi de pasta gönderem :)

Son düzenleme:

1 yıl geçtiiiii oğluşumlaaaa
darısı sizlere olsun canlarım

ay canım benım yaaa vakıt ne cabuk gecıyo dımı daha dun kontrollerı vardı ha dogdu ha dogacak heycanı maşallah yaa kocaman olduuu sımdı.. allah hayırlı saglıklı uzun omurler versın sans hep yanında olsunn öp bizim içinn

Selam aranıza yeni katıldım.35 yaşındayım ve 7,5 yaşında 1 oğlum var.Ve 2. bebek istiyoruz.Son 1 yıldır düzensiz adet oluyorum ama yapılan 3. gün tahlileri normal çıktı.2,5 aydır Glucophage kullanıyorum dr.um kilo vermemede hemd eadetleride düzenlemeye yardımcı olur dedi.15 eylüld eklomen 5 gün kullandım ama yumurta oluşmadığı için 2. bir 5 gün kullandım ve 28 Eylül de Ovitrelle iğnemi yaptırdı.Sabredemeyip iğneden sonraki 11.gün evede kendim test yaptım ama tek çizgi.Şuan beklemek çok zor dr.um dediği gibi 15 günü tamamlayıp kan tahlili yaptırıcam.B u ilçala sizlerde kasık ve belde ağrı yaptımı ?benim halen devam eden ağrılarım var.Umuyorumki hayırlı ise hamile olayım.İnşallah Allah her isteyene nasip etsin.

merhaba,
ben de 30umdayim; 6 senelik evliyiz, 2 senedir korunmuyoruz. esimde morfoloji %1 cıktı, bende genel olarak sorun yok gorunuyor. gerci tam yikamali asilama yaptiralim dedik agustostan beri fonksiyonel 1 adet kistim gecmedi; bu ay dkh kullanmaya baslayacagim. cok fazla vakit oldurdum ve simdi bu kist nedeniyle 3 aydir tedaviye baslayamamak canimi sikiyor.
ben neden bu kadar bekledim onu da bilmiorum. baslarda hic dusunmuyorduk, sonra birden bire cok istedik ve olmadigini gormek cok uzucuydu.
aklimdan pek cikaramiyorum cocuk fikrini artik.
isyerinde de bilmiyorlar, bu tedaviler icin epey izin alinmasi gerekecek; zaten bugune kadar bu yuzden erteledim hep. islerin basindan ayrilamadigimdan.

Allah hayirlisini versin hepimiz icin. Cerencim seni cok iyi anliyorum. Bizde uzun sure kendimiz istemedik, cok istedigimiz anda da benim kist sorunum engel oldu. Kistim oldugunu uzun yillardir biliyordum ama beni rahatsiz etmedigi icin onemsemedim. Simdi uzun suredir cabaliyoruz. Keske vaktinde gereken onemi verseymisim sagligima diyorum. Sabirla beklemektne baska caremiz yok, umarim hersey en kisa zamanda yoluna girer

hepiniz hoşgeldiniz :)

Arkadaslar benimde 9 yildir evliyim cocugum olmadi
Hep normal degerler yumurtlaman var diyordu doktor
Bu sene 3-4 ayda menopoza girdigimi yasim 30 yumurtlama yapmadigimi söyledi
Doktor,hem tüp bebek klinigi sans vermerk,%1 sansiniz var dedi
Düzensiz adet oluyordum hayit hapini ictikten sonra hamdolsun 20-21.27 günde bir adet oluyorum
Bazen 3 haftada oluyorum olayim yeterki

Bugün kontrol icin Gittim bana biradet yumurtam oldugunu söyledi sag yumurtalikta
Sükürler olsun rabbime cok sevindim
Siz bana yumurtan yok yumurtlama bitmis dediniz
Bende tüp bebek kliniginde Tedavi olmadan sonlandirdim dedim
Simdi adet oldugun sürece yumurtlama yapabilirsin dedi
Bir dedigi Bir dedigini tutmuyor
Gidin kibrisa yunanistana orda baska kadinin yumurtasi ile deneyin diyordu
Yada cocuk isini tamamen unutun

Dedigimiz o ki tek tükte olsa sükürler olsun yumurtlaman oluyor
Insaallah saglikli bir evladim olana kadar yumurtalarimi kaybetmem

9 yil dile kolay

Allah her isteyene bu mutlulugu yasatsin
Kimselere bakip imrendirmesin insaallah

merhaba,
kistten bahsedince senin history'ne baktim; hala anlasilamadi mi ne oldugu? cocuk sahibi olanlara hayret ediyorum, bizim olmamasi mi anormal, cocuk sahibi olmak mi mucize diye. ne cok dert varmis, icine girmeden bilemiyorsun. simdiden gecmis olsun sana da.

merhaba,
menopoza girmek stres kaynakli da olabiliyor diyor doktorlar. yumurta sayin (rezervin) coksa stres kaynaklidir buyuk ihtimal. ama azsa (cunku bu sayi dogustan geliyor, yas ilerledikce yumurtaliklarda yeni yumurta olusmuyor; sac rengi, boy uzunlugu gibi genetik bir nedenden kaynaklaniyor da sayisi az olabilir) menopoz sozkonusu olabilir. her ay yumurta gelisir ve catlarsa ve tabi dollenmezse bu yumurta disari atilir; dollenmemis yumurtanin atilmasi adet kanamasi. yani sen adet gordugunde hem gebe kalamadim diye uzulmeli, hem de bu ay yumurtam gelismis diye sevinmelisin. gebe kalabilmek icin adet gormek sart diye bu nedenle diyorlar.
rezervleri az olanlar genelde yumurta gelistirici ilac kullanmiyorlar; cunku cesitli nedenlerden dolayi ayda 1 bile gelismeyen yumurtalar cok kıymetli. eger yumurta gelistirici ilac kullanirsan ayda 1 yumurtan gelismesi gerekirken bu hormonlar nedeniyle 5-10 adet yumurtan gelisiyor. yani 1 ayda 5 aylık-10 aylık yumurtani (gebe kalamazsan) yoketmis oluyorsun. yani 5-10 ay one cekiyorsun olasi menopoz tarihini de diyebiliriz kabaca. buyuk ihtimal tup bebege yonlendirecekler, kısa protokol tup bebek dedikleri sey rezerv sıkıntısı olanlar icin biliyorum. cok hormon vermeden dogal gelisen yumurtayı dollemeye calısıyorlar.
eger hic yumurtan kalmazsa, sen gencsin ama yumurtalarin yastan veya baska nedenlerden dolayi bozulmussa, baska biri yumurta veriyor ve erkegin spermiyle dollenip senin rahmine koyuluyor. bu isleme en yakin kıbrısta izin veriliyor. tr'de yasak. arkadasimin teyzesi 40 kusur yasinda kıbrısta bu sekılde ıkız sahıbı olmustu, cocuklar simdi 10 yaslarinda. ama cok para verdiler o zaman icin.
9 yıl demissin ya; pekcok insan demistir 9-10 yıl sonra cocugum kendılıgınden oldu dıye; bazi yerlerde kadinin savunma mekanizmasinin spermi zarali olarak gordugunu, yokettigini 10 sene gibi bir surede bagisiklik kazanildigini ve bu nedenle pekcok ciftin 10 seneyi devirdikten sonra normal cocuk sahibi oldugunu yaziyor. sehir efsanesi de olabilir ama insallah senin de kendiliginden olur.
bence yumurtlaman normal degilse mutlaka gunasiri esinle iliskiye gir.
kolay gelsin

ne güzel açıklayıcı yazmışsın

bana da doktorum rezervlerin az dedi, yaşıma göre
3 negatfi aşılama 2 de başarısız tüp denemem var, ikincisinde transfer bile olamadı
başlangıç LH ı yüksek oldugu için gelişemeden çatlıyormuş yumurtalar
yumurta gelişimi için arısütübal polen yiyorum iki aydır, bu şekilde deneyip hamile kalan arakadaşlar var topikte.
bu ay sonunda tekrar tüp denemesi yapacağız

hayıt da hormonları düzenliyormuş , prolaktin seviyesini dengeliyormuş
hayıtla hamile kalanlar da oldu bu topikte

gerçi bu topik pek çok mucizeye şahit oldu. :) o arakadailar bebek peşinde şimdi, bazıları da gebelik derdinde :)
darısı bize inşlh

slm arkadaslar bu gun dr la vede bebısımle randevum vardı saat 3 te.. sabah kalktıgımdan berı kafam bı dönüyo bi dönüyo pervane sankii sormayın sürekli yatıyordum sonra eşim almaya geldı benı yolda eczaneye gırdık tansıyon olcturdum 140 90 cıktı dr a gırdıgım de ıse 15 e yukselmıstı... bıraz panıkledık. hamılelık tansıyonu olabılır ama onun ıcın bıle erken dedı dr genelde 18 -20. hafta baslar cok erken dedı.. sonra sıra bebegı gormeye geldı. hanı pızza krakerler vardırya kese o sekılde t harfı gıbı benım sıpa asagı kısma yerlesmıs hıc kımıldamıyoo sanırım uyuyodu dr da dıyo nıye o kadar asagılara saklandın bakalım falan.. sonra bıraz sagdan soldan alttan dürttü çocuğumu keyfini kaçırdı.. bı gorsenız sankı yuzerek yukarı cıkıyo eller nası oynuyo dans eder gıbı esımde gulmeye basladı hareketlerıne :) sonra tansıyon ısıne gelelım. dahılıyeye gonderdı hemen oda tekrar kan testlerı ıstedı bıde kalpte bı sorun varmı dıye holter mıdır nedır oyle bı makına takacaklar bana 24 saat ustumde kalacak ısı garantıye alıp arastıralım dedı dahılıyecı sormayınnnyaaa yarında onlarla ugrasıcam. he ıkılı test ıcınde dısarda baska bı ozel klınıge gonderdı haftaya cumaya gun aldık işte bu kadar...

kizlar hepinize günaydin..Hamile arkadaslara bebeklerine sag,salim kausmaekleyen arkadaslarada bok sans diliyorum..

Ben GESCHENK in arkadasiyim..onu cok merak ediyorum..haberiniz varmi ,nasil diye..miyomdan dolayi sorun yasiyordu,insallah iyidir..bana bilgi verirseniz sevinirim....tesekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…