Nasıl oldu kinder senmi istedin, korunma falan yok muydu. Bizde korunmaya çalışıyoz. Zaten bebekten dolayı benim hiç aklıma gelmiyorda, işte arada oluyor. Önceden bebek yapacağız diye az koşturmuyordum. Şimdide hiç gözüm kesmiyor. Bide doğumdan sonra isteksizlik oldu bende.
,maşalah oğluşuna, yürümeye de başlamış :)
kolay gelsin bu socakta çocukla yolculk. güle güle gidin gelin :)
seminerlere gidiyorum zerdalım, artık araba kullanamıyorum, arkadaş alıyo evden, araçlarla in bi yapıp da yorulmuyorum allahtan.
heheh allah kolaylık versin. gülüyorum ama seneye bu zamanlar aynı dertlerden muzdarip olacağım çifter çifter :)
eneeem kız mı geliyo deizim. ne mutlu sana. allah sağlıkla kucağına almak da nasip etisn :)
o kadar sıkıntılı dogumdam sonra az bile :)
bide benim gibi sütü oldugu halde, oğludaemmeyi sevdiği halde 2. bebege hamile kalıp sütten kesmek zorunda kalıp mama verenler var tabi(
ön yargılı olmamak gerek, bende cok cırpındım mama vermemeye emzirirken ama RABBİM benden olan nasibini o kadar uygun gördü...
ZERDAL sen mama kullananlardan yorum mu istedin farketmedim arkadaşım, ben aptamil kullandım, bebelac, ülker hero baby ve SMA da denedim ara ara ama aptamili biberonu bitirene kadar cekiyor, digerlerinin içinde doyunca bırakıveriyor :)) iyi-kötü bilemem de ben hala gece uyuturken ve gece uykusunda toplamda 3 biberon yani 500-600 ml mama veriyorum, dr.da davam et 1 yaşına kadar 1 yaşında süte gecersin dedi... muhallebide yesin mamada içsin, sebze corbalarına, yoğurda, meyve püresine de başlasın ooluş yavaş yavaş büyüdü artık
Benim bi arkadaşımda oğlu 10 aylıkken ikinciye hamile kaldı. Emmek rahim kaslarını çalıştırdığı için düşüğe sebep olabiliyor. o yüzden doktorlar memisteksizlikben memelkette eşim burda olunca bizde pek olmadı hasretten dolayı zaten 2haftaya bi gelebildiydi...
korunmuyorduk canım ya, sperm sayısı tüpe yetecek kadar cıktıgına şükrediydik biz, olması mucize zaten hakkaten, bilimsel olarak doğal yoldan hamile kalabilmem için %300-600 oranında artması gerekiyordu sperm sayı ve hareketinin, artmış işte RABBİM büyük, ilk başta cok tasalandım da oğluma kıyamadım, sütten kescem ilgilenemezsem falan diye ama sonra o yorucu tedavi ve bekleme sürecini düşününce binlerce kez şükrediyroum, büyür giderler ya, sağlıklıolalımda 2-3 yıl sıkıntı cekeriz artık...
,
sen 2 taneyle ugrascan da ben kac taneyle ugrascam seneye bu vakitler sankim Tentom
40 ımız karışcak mı bizim bu sefer he? :)
Benim bi arkadaşımda oğlu 10 aylıkken ikinciye hamile kaldı. Emmek rahim kaslarını çalıştırdığı için düşüğe sebep olabiliyor. o yüzden doktorlar mem
eden kesmeyi tavsiye ediyorlar. olsun canım allah vermiş ya ne mutlu, ikisi birden büyür.
Mamaya 2 gün ara verdim tekrar verdim biraz azaldı. Dünde doktor demir kaşıkla veriyorsan ondan olabilir dedi. Bende silikonlu mama kaşığı ile veriyordum. ama mamayı hazırlarken demir kaşıkla hazırlıyordum. Bu gün mama kaşığı ile hazırladım. Bi sıkıntı olmadı. yada bizim uşak artık mamaya alıştı. Günde 1 öğün veriyorum. yalnız göğüslerimden 1 tanesi sağdaki göğüste daha az süt oluyor, çekiliverecek diye korkuyorum, ilk baştan onu emziriyorum bu seferde diğer dolu olduğu için akıyor. bende ikide bir çocuğu bir o yana bir bu yana çeviriyorum.
Loveli senden bi ricam var. bana bebek cetveli yaparmısın. benim oğlan 21 ocakta doğdu. rabbim sen koru yavrumu da yazarsan sevinirim.
Görmedim canım ya senin geldiğini ne zamandır görüşemiyoz. iki lafın belini kırardık. Bide çılgızkızı göremiyom. Ben şu sıralar elime internet fırsatı geçmişken muhabbe edeyim istiyorum ama bende ancak fırsat bulabiliyorum. Sen ek gıdaya başladın mı?Ben işe başlamadım. 2 yıl ücretsiz izin aldım. Ama 1 yıl kullanıp dönmeyi düşünüyorum, yinede belli olmaz. Az kendim büyüteyim. kredi borçlarımız vardı onlar bitti. Eşimin maaşıylada geçiniriz şimdilik. Sen işe başladın mı? bebeğine kim bakıyor.kızlar ben geldim anca kızımı toparladım çook gazlı mızmız bebek olunca benim fıstığım annesine hiiç vakit vermedi ama çok şükür artık gaz sancılarımız bitti gibi bişi. birbirimize iyice alıştık daha bir düzene girdik ancak buralara gelebildim çok şükür.. geçmişi okuyamadım henüz ne var ne yok herkesler iyimi bebekler doğdu büyüdüler bebeksi kalmadı inşallah topiğimiz he :) vramı hamile kalmayan inşallah yoktur.. denizler anasını gördüm sayfa başında kıss genemi anne oluyosun sen amanniiin ne güsel :) hadi hayırlısı kapı açıldı ya arkası geliyor kendiliğinden hemide.. harikaaa.. büyüdümü denizim kızın mı olcek şimdi oh oh.. ikinciler bile çıktı yola hey Allahım ne büyüksün.. Rabbim bekleyen herkese yaşatsın bu duyguyu..hepinizi öptüm kimseler yok şansıma bende gideyim bari.. aslında zerdal açık ama nerde bulamadım onu.. zerdalım oğluş büyüdümü işe başladınmı??? kıslar bi özet geçiverin bana yahu.. tento doğurdumu?? başka doğurcak gün bekleyen varmı?? yeni hamişler varmı?? vakit bulunca gelirim ben gene..
canım bunu profillinde hakkımda olan kısımı aç çizelge olan yerde kalemi tıkla açılan yere bunu yapıştır tatlım beğenmessen değiştiririm
Görmedim canım ya senin geldiğini ne zamandır görüşemiyoz. iki lafın belini kırardık. Bide çılgızkızı göremiyom. Ben şu sıralar elime internet fırsatı geçmişken muhabbe edeyim istiyorum ama bende ancak fırsat bulabiliyorum. Sen ek gıdaya başladın mı?Ben işe başlamadım. 2 yıl ücretsiz izin aldım. Ama 1 yıl kullanıp dönmeyi düşünüyorum, yinede belli olmaz. Az kendim büyüteyim. kredi borçlarımız vardı onlar bitti. Eşimin maaşıylada geçiniriz şimdilik. Sen işe başladın mı? bebeğine kim bakıyor.
Çok beğendim canım ya, teşekkür ederim. Çizelgem güzel olmuş. Eline Sağlık hem çizelgeden bebeğin ayını takip etmek güzel oluyor.
Tentoş uğramıyorsun.
bebekler anne karnında genelde sağa doğru yatarmış ve doğduktan sonrada sağ tarafına uyumayı ve sağ tarafa yatıp emmeyi severlermiş, yani sol memeyi emerlermiş daha istekle.. bu yüzden de sağ memeye isteksiz olurlar ve sağ memede daha az süt olurmuş, coğu annede bu böyleymiş bizdede öyleydi, hatta Deniz'in kafası sağa doğru yamuktu, yastıkla minicik desteklerle destekleyp sola yatırmaya zorluyordum hep, azcıkkaldı gibi gibi yamukluk ama saçlar kapatacak inş. yani bi sen de değil canımcım bu durum, sne elinden gelşdiğince ikisinide emzirmeye devam et, akan göğsünün altına bardak koy mamasına karıştır soldan akan sütü telef etme, ben öyle yapıyodum :))Benim bi arkadaşımda oğlu 10 aylıkken ikinciye hamile kaldı. Emmek rahim kaslarını çalıştırdığı için düşüğe sebep olabiliyor. o yüzden doktorlar mem
eden kesmeyi tavsiye ediyorlar. olsun canım allah vermiş ya ne mutlu, ikisi birden büyür.
Mamaya 2 gün ara verdim tekrar verdim biraz azaldı. Dünde doktor demir kaşıkla veriyorsan ondan olabilir dedi. Bende silikonlu mama kaşığı ile veriyordum. ama mamayı hazırlarken demir kaşıkla hazırlıyordum. Bu gün mama kaşığı ile hazırladım. Bi sıkıntı olmadı. yada bizim uşak artık mamaya alıştı. Günde 1 öğün veriyorum. yalnız göğüslerimden 1 tanesi sağdaki göğüste daha az süt oluyor, çekiliverecek diye korkuyorum, ilk baştan onu emziriyorum bu seferde diğer dolu olduğu için akıyor. bende ikide bir çocuğu bir o yana bir bu yana çeviriyorum.
Loveli senden bi ricam var. bana bebek cetveli yaparmısın. benim oğlan 21 ocakta doğdu. rabbim sen koru yavrumu da yazarsan sevinirim.
kızlar ben geldim anca kızımı toparladım çook gazlı mızmız bebek olunca benim fıstığım annesine hiiç vakit vermedi ama çok şükür artık gaz sancılarımız bitti gibi bişi. birbirimize iyice alıştık daha bir düzene girdik ancak buralara gelebildim çok şükür.. geçmişi okuyamadım henüz ne var ne yok herkesler iyimi bebekler doğdu büyüdüler bebeksi kalmadı inşallah topiğimiz he :) vramı hamile kalmayan inşallah yoktur.. denizler anasını gördüm sayfa başında kıss genemi anne oluyosun sen amanniiin ne güsel :) hadi hayırlısı kapı açıldı ya arkası geliyor kendiliğinden hemide.. harikaaa.. büyüdümü denizim kızın mı olcek şimdi oh oh.. ikinciler bile çıktı yola hey Allahım ne büyüksün.. Rabbim bekleyen herkese yaşatsın bu duyguyu..hepinizi öptüm kimseler yok şansıma bende gideyim bari.. aslında zerdal açık ama nerde bulamadım onu.. zerdalım oğluş büyüdümü işe başladınmı??? kıslar bi özet geçiverin bana yahu.. tento doğurdumu?? başka doğurcak gün bekleyen varmı?? yeni hamişler varmı?? vakit bulunca gelirim ben gene..
bebekler anne karnında genelde sağa doğru yatarmış ve doğduktan sonrada sağ tarafına uyumayı ve sağ tarafa yatıp emmeyi severlermiş, yani sol memeyi emerlermiş daha istekle.. bu yüzden de sağ memeye isteksiz olurlar ve sağ memede daha az süt olurmuş, coğu annede bu böyleymiş bizdede öyleydi, hatta Deniz'in kafası sağa doğru yamuktu, yastıkla minicik desteklerle destekleyp sola yatırmaya zorluyordum hep, azcıkkaldı gibi gibi yamukluk ama saçlar kapatacak inş. yani bi sen de değil canımcım bu durum, sne elinden gelşdiğince ikisinide emzirmeye devam et, akan göğsünün altına bardak koy mamasına karıştır soldan akan sütü telef etme, ben öyle yapıyodum :))
öyle kuzuuu yine anne oluyom, buraların suyuiçilirdi 1-2 cocukla kalnınır mı, bereketli geldi bana doğu kültürü
bizim tamameeeeennnn mucize inan ki Gesom başka da bi acıklaması yokkkk .. cok şükür diyorum artık... yarıladım bile 2. hamilleliği, kasımda alcam kızımı kucagıma nasipse...
Tentom eylülde alıcak ooluşlarını kucagına, o benden akıllı cıktı 2sini bi arada cıkarcak aradan
snede ne var ne yok diycem yazmışın zaten hayatındaki değişimleri :)) ben Deniz' e "Reis" diyorum zaten, evdene derse ne isterse o oluyor, o uyuyorsa dışarı cıkılmıyor, o hastaysacamlar acılmıyor, o ağlarsa biz gülemiyoruz...vs canları sağolsun mutlyuz böyle di mi...
cookk öptüm seni, işe de başladın bugun nasıl gitti ilk günün özlemiyle işler-güçler?
epeydir giremiyordum deniz 2.ye mi hamilemsin maşallah diyorum rabbim hayırla kucağına almayıda nasip etsin
Loveli sen de idilbaby internetten alıyordun ürünlerini değil mi, ben girmeye calışıyorum sayfa yok, cok da önemli değil başka yerden de alabilirim de sorayım dedim...
canııımmmmmmmmmm hoşgeldin Meloncum,, nerelerdesin?
iyi misin? kızın nasıl, büyüdü tatlandı iyce di mi?
eşinle naaptınız? düzelttiniz mi işleri?
ZERDOŞUM iki lafın belini zor kırarız biz artık anca dizimizi kırar bebişlerle ev doktor ve marketler bizi paklar fırsat buldukça :)) bebek bakmak zor işimiş dimi.. kendine vaktin hiiiç kalmıyor.. ben doğum yaptığımdan beri bambaşka bir hayat başladı.. hayatımın bir dönüm noktası diyebilirim.. her şey ama her şey değişti.. ev düzeninden tut da fiziksel değişiklik ruhsal değişiklik..eskiden pek eser kalmadı diyebilirim..bütün her şeyin bebğin düzenine göre.. dinlenmek yok.. uyku yok.. tek elle koşturmaca karın doyurma vs.. çok başka bir yaşam varmış meğer herkeste aynı değildir belkide ama bende her şey farklı artık.. ben bu pazartesi işe başlıyorum sebebi önümüzdeki ay ameliyatım var 25 temmuzda bari biraz gideyim dedim gebelik öncesei de çok rapor almıştım ya unuttum yoksa gidesim yok bebek emiyor düzenini ben biliyorum birbirimize iyice alıştık ayrılmak zor geliyor.. biraz babaanne biraz anane bakacak gibi bakabilirlerse kadına vermek içimden hiiç gelmiyor güvenemiyorum kimseye..myom cephesi azmış hepten ilaçla küçültülüp sonra alınacaktı ama son kontrolümüzde rahim hiç görünmüyor acil dedei doktor.. myom büyümüş başka myom daha oluşmuş ve patlamış diğeriyle birleşip alanı tamamen kaplamış üztüne kist te çıkmış o da büyük vaziyet fena yani.. bebeğime üzülüyorum daha emiyor kucağa da çok alıştı.. insan seçiyor artık yabancılara ağlıyor hele almaya kalksınlar dudak büküp büküp ağlıyor yavrum benim..baya baya büyüdüler be zerdalım artık çok başka olmaya başladılar oyunlar biliyorlar dimi sevilmek istiyorlar hep ilgi istiyorlar.. çoook seviliyor her yorgunluğa değiyor sonuç... sen 1 yıl daha berabersin demek oğluşunla.. ne güzel..bir düzene girer bari öyle bırakırsın sonra kreşe mi vereceksin.. benimki şu an uyuyor çabuk çabuk yazıyorum uyanbmadan.. ek gıdalar geçtik canım meyve püresi yapıyorum cam rendede hergün günlük bardağa süt mayalıyorum ve gece kaşık maması veriyorum bu şekilde gidiyor şimdilik bir kaç kezde sebze püresi yaptım beğendi kereta :) yiyor hepsini.. emiyorda..kan damlasına başladık devit3 e devam.. şu an çizelge bu.. sizler hangi aşamalardasınız??
bebekler anne karnında genelde sağa doğru yatarmış ve doğduktan sonrada sağ tarafına uyumayı ve sağ tarafa yatıp emmeyi severlermiş, yani sol memeyi emerlermiş daha istekle.. bu yüzden de sağ memeye isteksiz olurlar ve sağ memede daha az süt olurmuş, coğu annede bu böyleymiş bizdede öyleydi, hatta Deniz'in kafası sağa doğru yamuktu, yastıkla minicik desteklerle destekleyp sola yatırmaya zorluyordum hep, azcıkkaldı gibi gibi yamukluk ama saçlar kapatacak inş. yani bi sen de değil canımcım bu durum, sne elinden gelşdiğince ikisinide emzirmeye devam et, akan göğsünün altına bardak koy mamasına karıştır soldan akan sütü telef etme, ben öyle yapıyodum :))
öyle kuzuuu yine anne oluyom, buraların suyuiçilirdi 1-2 cocukla kalnınır mı, bereketli geldi bana doğu kültürü
bizim tamameeeeennnn mucize inan ki Gesom başka da bi acıklaması yokkkk .. cok şükür diyorum artık... yarıladım bile 2. hamilleliği, kasımda alcam kızımı kucagıma nasipse...
Tentom eylülde alıcak ooluşlarını kucagına, o benden akıllı cıktı 2sini bi arada cıkarcak aradan
snede ne var ne yok diycem yazmışın zaten hayatındaki değişimleri :)) ben Deniz' e "Reis" diyorum zaten, evdene derse ne isterse o oluyor, o uyuyorsa dışarı cıkılmıyor, o hastaysacamlar acılmıyor, o ağlarsa biz gülemiyoruz...vs canları sağolsun mutlyuz böyle di mi...
cookk öptüm seni, işe de başladın bugun nasıl gitti ilk günün özlemiyle işler-güçler?
şükür herşey yolunda canım ama baya yıprandık yeni yeni tamir oluyo
hemde nası tatlandı sıpam
sen nasılsın
diğer kızlar geshenk gözün aydın canım loveli zerdal nasılsınızz ve adını sayamadığım diğer arkadaşlar hepinizi öpüyorum
tentommmm markafoniye üye misin üyeysen chicconun ürünleri var uygun hem de bak istersen
İletilerin arasına yamak zor olacak. Bu sıralar pek gelemiyomi yoğunum, oğlum sıcaklardan uyuyamıyor fazla.
Geshenk myom demek kötü durumda, baktır bakalım çaresine, demek işe başlıyon. Ay çok zor olacak senin için. Hadi hayırlısı. tecrübelerini yaz.
Denizanası, loveli herobeybini bebe bisküvisini kullandınız mı, bebeğe ağır oluyor diyorlar bende ondan almıştım, değiştirip eti cicci bebe alacam. bu konuda fikriniz nedri kızlar. Bide oğlumun bezinde pempe gibi lekeler oluyordu, doktr normal demişti, bizim bebek ağladığı için çok ne dediğini anlamdıydım, şimdi internetten araştırdımda susuz kalınca olurmuş, böyle bi şey yaşadınız mı.
Tentoş nasılsın, dokdor nasıl geçti. görüşemedik.
melony hoşgeldin. uzun zamandır sende yoktun sanırım.
Bizde iyiyiz, şükür. Dışarı yelli ,içeri sıcak, kaldık ortada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?