Arkadalşar nasılsınız ben bu ayki tedaviye başladım gene 7 kasımda adet oldum ve pregon kullanıyorum 13ünde yumurta takibi için doktora gittik yumurta 8-9 gibi bi büyüklükte doktor gene hiç umut vermedi yarın gidip büyüklüğüne göre ilacın dozunu ayarlanacak bu ay yumurta gelişirse ve bir aksilik çıkmazsa aşılama bunda da olmazsa tüp bebek için gideceğiz hepinize dua ediyorum inş herkesin gönlünden geçenin hakkında hayırlı olanı nasip olur selamlar
merhaba arkadaşlar. bu topiği dün gördüm gözlerime ağrı girene kadar okudum yazılanları.. tabi hepsini okuyamadım haliyle.. yaşım 30.. 14 aydır korunmuyoruz. 4 aydır doktora gidiyorum. yumurta takibi klomen ve çatlatma iğnesi oluyorum. ama hala bi şi yok. eşimde problem yok. bende de yok gibi tüpler biraz uzunmuş onun dışında yumurtlamam düzenli,hormanlar normal.. ama olmayınca olmuyor işte.. dün adet olunca moralim çok bozuldu çok ağladım.. sonra bu topiği gördüm bazı arkadaşların yaşadıkları beni umutlandırdı.. burdada hamilekalanlar olmuş, belki bende urada hamilekalanlar arasına girerim belli olmaz.. neyse bana tavsiyeleriniz var mı?? soğan küründen çok bahsedilmiş faydası varsa yapayım ama klomen kullanıyorum bir sakıncası olur mu?? klomeni 5. gün kullanıyorum. acaba 5. güne kadar soğan kürü yapsam mı?? ooffff aşılama tedavisine geçsem mi diye de düşünüyorum bi taraftan ama karar veremiyorum. onun da sonunun hüsran olmasından korkuyorum.. çevremdeki herkes çocuk yokmu hala diye soruyor ve bundan bıktım artık...
evet loveli senin yaşadıklarını okudum dün, moral bozukluğu hayal kırıklığı yaşamışsın sen de.. ama maşalla şimdi bir annesin. ne güzel.. polen ve balı sabahları mı yiyordun?? ve her gün mü???
mrblar bende uzun zaman takip etmiştim sizi ve 1yılı geçti hamile kalamıyorum aşılama yaptım olumsuz simdide polip ameliyatı olucam bu polen le balıda deniyim bari ama heryerde var internette nerden alıcamda güvencem bide o var bilemiyorumki..sen nerden aldın?ben adetimin 1.günü başlayıp yumurtlama bitene kadar kullanıyordum her gün aç karna bir talı kaşığı bal bir tatlı kaşığı polen yiyordum kızlar bir sonraki adet gününe kadar kullandılar
ve her gün ben bunu 2 ay kullandım ve hamile kaldım allahın izniyle deneyen her arkadaşım ortalama 2 ay sonra hayırlı haberler aldı düzenli kullanmak önemli
ben bunu yumurtlaması olmayan bir arkadaşa yaptırddım 1 ay sonunda tüp bebek yapacak yumurta elde etti ama sonra devam etmedi sonuç negatif olunca
klomenden sonra ki inşallah klomenle hamile kalırsın kalmazsan kullanmanı tavsiye ederim hem zararsız hem de yumurtaların kalitesini artıtıoyr
sermincecim neden bal ve poelni denemiyorsun yumurtayı çok güzel besliyor canım burda kullanıp faydasını gören çok en başta ben ama yine sen bilirsin
nurs hekim almıştım ben aktardan bal da hakiki bal almıştım canım etrafında çarşıda aktarlara sor nurs hekim ya da lokman hekimimrblar bende uzun zaman takip etmiştim sizi ve 1yılı geçti hamile kalamıyorum aşılama yaptım olumsuz simdide polip ameliyatı olucam bu polen le balıda deniyim bari ama heryerde var internette nerden alıcamda güvencem bide o var bilemiyorumki..sen nerden aldın?
canım ben zaman nasıl geçiyor anlamadım uzun zamandır bakmamışım forma denedim tabiki ama bu ay gene yumurta gerlişmedi yani gelecek aya kaldı umutlarım belki tüp bebek için gideceğiz artık hayırlısı ilgin için ayrıca çok teşekkür ederim. sevgiler
erkekler malesef olaya biz gibi bakamıyor biz bebek için nelere katlanırken onlar cinselliği bebeğe bağladık diye kaçmaya çalışıyorlar hepimiz yaşadık hepimiz kavgalar ettik ağladık kırdık olan yine bize oldu şunu anladık dr kocayla gitmememek çalışma günlerini onlara söylememek gerek evde olduğu her anı değerlendirmek inşallah bunlara gerek kalmadan aşılaman tutar da üzülmesin bize haber ver unutmamerhaba arkadaşlar birkaç gündür yazdıklarınızı takip ediyorum bende 30 olmak üzereyim . yaklaşık 2 yıllık evliyim 1 sene hiç korunmadık ve hamile kalamadım sonra doktora gittim hsg laporoskopi derken endometriozis tanısı kondu ve yalancı menepoza sokuldum 9 ay yalancı menepozda kabus gibi geçti benim için . ağustosun 5.nde son menepoz iğnemi oldum ve kasım 5 te regl oldum regl olduğuma hiç bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi . reglimin 1. günü doktorum gel demişti gittim ve o gunden sonra yumoşlarım büyüsün diye ve çoğalıp şansım artsın diye 2 kalem puregon iğne vuruldum . sonra çatlatma iğnesi vuruldum doktorum şansımın artması için aşılamayı uygun gördü .çünkü endometriozis hastası olduğum için sadece 6 ayım vardı ve 6 ay içinde hamile kalmam gerekiyor çünkü regl olduğum sürece bu hastalık tekrarlıyor. çatlatma iğnesini vurulduktan 36 saat sonra 14 kasım da aşılama için gittik eşim sperm verdi sperm yıkandı ve bir kaç saat sonra bana enjekte edildi . eşim nakliye işiyle uğraştığı için her gün evde olamıyor . doktorum tembihledi bir kaç gün evinde ol diye ve eline 15-16-17-18 kasım 22 kasım ve 24 kasım tarihlerini ilişkiye gireceksiniz diye bir not kağıdı verdi .. benim içim kıpır kıpır umutluyum olcak inş. diyorum 15 inde eşim arıyor ben eskişehire gidiyorum diye ve 15-16-17-18 tarihlerini ve benim umutlarımı çöpe atıyor . kavga ediyorum konuşuyorum aşılama yaptırdık elimizden geleni benim çalışmam lazım diyor . gelince hadi diyorum bu yaptığını görmezden geliyim kendi kendime 19 unda geliyor 20 sinde burda ve 21 inde ben bursaya gidiyorum diyip ayın 22 sini de çöpe atıyor ve 22 si benim doğum günüm .. o kadar kötü o kadar üzgünümki güya eşim beni çok seviyor güya üzüldüğüm için çok üzülüyor .dün arayıp kendisine sordum bana bu konuda destek olabilecek misin ona göre tedavime devam edicem ayda sadece birkaç gün yumurtluyorum ve senin evde olman lazım diye kendisinden bunun sözünü alamadım ve tadaviye devam etmekten vazgeçtim çünkü eşimin çalışması lazımmışbir bebeğim olmuyor diye o kadar üzülüyordumki eşimin beni bu şekilde şoklamasıyla hepten mafoldum . demekki onca zahmeti boşu boşuna çekmişim Allah insanı insanın duyarsızından korusun .lütfen benim için dua edin aşılamam tutsun .
erkekler malesef olaya biz gibi bakamıyor biz bebek için nelere katlanırken onlar cinselliği bebeğe bağladık diye kaçmaya çalışıyorlar hepimiz yaşadık hepimiz kavgalar ettik ağladık kırdık olan yine bize oldu şunu anladık dr kocayla gitmememek çalışma günlerini onlara söylememek gerek evde olduğu her anı değerlendirmek inşallah bunlara gerek kalmadan aşılaman tutar da üzülmesin bize haber ver unutma
bennnnnnn ne yaptın arkadaşımmm
canim ne yapayim... cok güzel ve cok kötü günler gecirdik.. simdi 32 yasindayim ve artik yavas yavas cocuksuzluk korkusu beni sarmaya basladi..
iki hamilelik gecirdim ve ne yazik ki doktorlarimin yetersizlikleri yüzünden iki bebegimi de cok erken kaybettim.. ilkinde 19haftalikken suyum patladi, bebis icin cok erken oldugu icin dogum esnasinda hayatini kaybetti.. ikincisini 25 haftalikken (sabah doktora gittigim halde) aksam dogum sancilariyla hastaneye kaldirilip onu dünyaya getirip, bir hafta yasadiktan sonra abisinin yanina gömdük..(( yarin tam 5 ay gecmis olacak.. daha yeni yeni kendimize geliyoruz diyebilirim.. hamile kalma problemim ortadan kalkti tabi, bebeklerim de cok iyi besleniyorlar.. iki oglum da saglikliydi ve gelisimleri cok iyiydi.. ama iste artik icimizi korku sardi.. bi daha ne zaman deneriz bilmiyorum.. bizimle ilgilenen bir doktor bulamadik burda.. kac doktor gezdik, ama hic biri beni ve sorunlarimi dinlemedi.. dinleselerdi belki böyle olmazdi.. hayat bize iyi davranmadi yani burdan ayrilali.. durumda da bunca yasanmisliklardan sonra hic bir degisme olmadi.. hala bebeksiziz
Çok saol canım yaradan ol dediği zaman olacak inş . Biliyorum ama eşime öyle kırgınınki . Ümidim devam etme güçüm kalmadı . Yarın doktorumla konuşcam .çok üzüldüm canım hakkında hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?