ankara hacettepede riskli hamileliklere bakan bir hoca olduğunu biliyorum, sadece riskli hamilelere bakıyor canım.canim ne yapayim... cok güzel ve cok kötü günler gecirdik.. simdi 32 yasindayim ve artik yavas yavas cocuksuzluk korkusu beni sarmaya basladi..
iki hamilelik gecirdim ve ne yazik ki doktorlarimin yetersizlikleri yüzünden iki bebegimi de cok erken kaybettim.. ilkinde 19haftalikken suyum patladi, bebis icin cok erken oldugu icin dogum esnasinda hayatini kaybetti.. ikincisini 25 haftalikken (sabah doktora gittigim halde) aksam dogum sancilariyla hastaneye kaldirilip onu dünyaya getirip, bir hafta yasadiktan sonra abisinin yanina gömdük..(( yarin tam 5 ay gecmis olacak.. daha yeni yeni kendimize geliyoruz diyebilirim.. hamile kalma problemim ortadan kalkti tabi, bebeklerim de cok iyi besleniyorlar.. iki oglum da saglikliydi ve gelisimleri cok iyiydi.. ama iste artik icimizi korku sardi.. bi daha ne zaman deneriz bilmiyorum.. bizimle ilgilenen bir doktor bulamadik burda.. kac doktor gezdik, ama hic biri beni ve sorunlarimi dinlemedi.. dinleselerdi belki böyle olmazdi.. hayat bize iyi davranmadi yani burdan ayrilali.. durumda da bunca yasanmisliklardan sonra hic bir degisme olmadi.. hala bebeksiziz
merhaba arkadaşlar birkaç gündür yazdıklarınızı takip ediyorum bende 30 olmak üzereyim . yaklaşık 2 yıllık evliyim 1 sene hiç korunmadık ve hamile kalamadım sonra doktora gittim hsg laporoskopi derken endometriozis tanısı kondu ve yalancı menepoza sokuldum 9 ay yalancı menepozda kabus gibi geçti benim için . ağustosun 5.nde son menepoz iğnemi oldum ve kasım 5 te regl oldum regl olduğuma hiç bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi . reglimin 1. günü doktorum gel demişti gittim ve o gunden sonra yumoşlarım büyüsün diye ve çoğalıp şansım artsın diye 2 kalem puregon iğne vuruldum . sonra çatlatma iğnesi vuruldum doktorum şansımın artması için aşılamayı uygun gördü .çünkü endometriozis hastası olduğum için sadece 6 ayım vardı ve 6 ay içinde hamile kalmam gerekiyor çünkü regl olduğum sürece bu hastalık tekrarlıyor. çatlatma iğnesini vurulduktan 36 saat sonra 14 kasım da aşılama için gittik eşim sperm verdi sperm yıkandı ve bir kaç saat sonra bana enjekte edildi . eşim nakliye işiyle uğraştığı için her gün evde olamıyor . doktorum tembihledi bir kaç gün evinde ol diye ve eline 15-16-17-18 kasım 22 kasım ve 24 kasım tarihlerini ilişkiye gireceksiniz diye bir not kağıdı verdi .. benim içim kıpır kıpır umutluyum olcak inş. diyorum 15 inde eşim arıyor ben eskişehire gidiyorum diye ve 15-16-17-18 tarihlerini ve benim umutlarımı çöpe atıyor . kavga ediyorum konuşuyorum aşılama yaptırdık elimizden geleni benim çalışmam lazım diyor . gelince hadi diyorum bu yaptığını görmezden geliyim kendi kendime 19 unda geliyor 20 sinde burda ve 21 inde ben bursaya gidiyorum diyip ayın 22 sini de çöpe atıyor ve 22 si benim doğum günüm .. o kadar kötü o kadar üzgünümki güya eşim beni çok seviyor güya üzüldüğüm için çok üzülüyor .dün arayıp kendisine sordum bana bu konuda destek olabilecek misin ona göre tedavime devam edicem ayda sadece birkaç gün yumurtluyorum ve senin evde olman lazım diye kendisinden bunun sözünü alamadım ve tadaviye devam etmekten vazgeçtim çünkü eşimin çalışması lazımmışbir bebeğim olmuyor diye o kadar üzülüyordumki eşimin beni bu şekilde şoklamasıyla hepten mafoldum . demekki onca zahmeti boşu boşuna çekmişim Allah insanı insanın duyarsızından korusun .lütfen benim için dua edin aşılamam tutsun .
Merhaba hanımlar ben aranıza yeni katıldım sayılır, size kendimi tanıtmak istiyorum öncelikle: 5 yıllık evliyim, Türkçe öğretmeniyim ve Alanyada oturuyorum.. Evlendikten sonra ilk 2 yıl korunduk (eşim korundu ) daha sonra bebek istememize rağmen bebeğimiz olmadı doktorlar hiçbir sorun yok dediler ve klomene başlattılar üç aydan sonra ancak kistlerim vardı daha sonra kendi haline bırakalım dedik bitkisel duyduğum birçok şeyi denedim doktora gitmedim ama yıllar geçmeye başlayınca tekrar doktor kapıları aşındırdık ve 6-7 ay öncesinde ard arda iki defa aşılama denedik ve tabi sonuç yine hüsran şimdi ise dualara sarıldım Mevlam ne vakit verir bilinmez ama sizlerde Allah rızası için bir ricam olacak;
Bebeğim olması için 500 kişiye Yasin dağıtıyorum henüz 100 kişi bulabildim bana yardım edebilir misiniz? 1 Yasinde siz okuyabilir misiniz? Yasinin ardından da Hz.Zekeriyanın duasını: "Rabbi heblî min ledünke zürriyyeten tayyibeten inneke semî’ud-Duâ.” Yani: “Rabbim! Bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin" okuyabilir misiniz?
ALLAH OKUYAN OKUMAYAN HERKESTEN RAZI OLSUN!
Mevlam kimseyi evlat hasretiyle yakmasın
kızlar ben yine klomen kullandım doktora gittim ve yine sadece birtane yumurtamın geliştiğini öğrendim moralim çok bozuldu klomen kullananların genelde 3-4 yumurtası gelişiyor dr. stresten olabilir dedi. napayım bilmiyorum nasıl kafamdan atayım bilmiyorum, kayınvalidem geçen hafta geldi ve yine araya sıkıştırdı bu konuyu. hep hayırlısı diyorum ona. ama birgün dayanamayıp diyecem benim çocuğum olmuyor bidaha bu konuyu açmayın yanımda diyecem... bal ve polende kullandım bu ay ama dediğim gibi sadece birtane yumurta dr.un söylediği günlere dikkat ettim o günler özellikle birlikte olduk ama hiç umudum yok. ayın 16 sında adet olacam, bu kez aşılama için doktora gitmeyi düşünüyorum ama aşılamada da şans çok yok diye biliyorum, yanılıyormuyum??? direk tüp bebeğemi geçsem artık?? bir senedir çok yıprandım
arkadaşım bebek için bir yumurta da yeterli boyutları güzelse çatlarsa hamile kalabilirsin bu bir tane yumurtası olmayanlar oluyor ve kayınvaldene hemen bu tarz şetler söylememeni öneririm sen bilirsinde öfke hiç bir şeyi halletmiyor şekil 1 a (yani ben ) 2 yıl boyunca hamile kalamadıysan tüp bebekten önce bitkisel bir eyler dene benim artık tüp bebek mecburi ama bu ay polendi soğan suyuydu hepsini denemeyi düşünüyorum şifa Haktan inş. cümlemize sevgiler
bugün aşılama için doktora gittim, ilaçlarımı aldım.. bu ilk aşılama olacak çok heyecanlıyım doğrusu, bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Merhaba hasretim,merhaba gözümün nuru,
merhaba bebeğim,sevdam,yüreğim merhaba.
Bu mektubu sana çok uzaklardan yazıyorum.
Eline ulaşır mı bilmem ama,ben yinede
... yazıyorum.
Yazdıkçada seninle konuşuyor,çok azda olsa
özlem
gidermeye çalışıyorum.
Dinle beni bebeğim.
Bir yanık hasret var içimde.
Bir özlem, bitmeyen ardı arkası
kesilmeyen,hep süren,
her zaman süren bir özlem bir sevda.
Sana özlem duyuyorum kavrulmuş toprakların
suya özlemi gibi.
Gecenin gündüze,gündüzün geceye,bulutun
yağmura,baharın çiçeğe,
çiçeğin sevgiye,bebeğin anneye,annenin
bebeğe özlemi gibi.
Bende seni,seni özledim bebeğim.
Gündüzlerimde hayal,gecelerimde rüya oldun.
Nereye baksam,Ay'a Güneş'e,semaya sen
varsın,seni
görüyorum,seni
hissediyorum,kokunu,nefesini,s​esini
duyuyorum.
Bir
tanem,özlemim,hasretim,sevdalı​m,aşkım,baharım,Güneş'im
suyum,aldığım nefesim,damarlarda dolaşan
kanım.
Bedenime hayat veren
canım,neredesin,nerdesin, bu hasret yetmez
mi?
Yetmez mi çektiğim sevdam,hasretim.özlemim
yetmez mi?
Nerdesin bebeğim gel artık.
Nerdesin ışığım,gözümün nuru,nerdesin
hasretimin çaresi?
Yollarında boynum bükük gözüm yaşlı ve
titreyen ellerimle
hasret okyanuslarında belki sana kavuşurum
diye yol almaya çalışıyorum.
Hazana dönen gönül bağlarında,sessiz
çığlıklarla çare arıyorum.
Uzaktaki umut koydum sevdanın adını.
Bebeğim,seni rüyalarda görmek yetmiyor
artık,dayanamıyorum.
Kesmiyor sana olan hasretimi hayallerin gel
artık.
Bana gelmene yolun mu yok,çaren mi yok?
Ben arıyorum o çareleri bebeğim,umudumu
yitirmek istemiyorum.
Eeeey iki gözümün nuru nolur gel artık.
Vakitler akşam olmakta,umutlar bir bir
tükenmekte,gönül bağlarımda
çiçekler bir bir solmakta,umut damarlarım
yavaş yavaş boğulmakta gel artık.
Duada ellerim, seni sayıklıyor her gün dillerim.
Ben Rab'bimden en hayırlısından seni
diliyorum.
Canım yavrum,aşk bağımın gülü,gül
yaprağımın bülbülü,
biricik yavrum gel artık.
Umutlar bitmeden,çareler tükenmeden,yollar
kapanmadan,
Güneş batmadan gel artık noolur bebeğim gel
artık.
Ey Yüceler Yücesi Rab'bim.
Ey cansızlara can veren Rab'bim,beş tane on
tane verdiğine,
üstüne birde üçüz veren Rab'bim.
Banada o hazinenden ver,sana zorluk yok,ol
demenle olur her şey.
Şüphesiz senin her şeye gücün yeter.
İçimdeki hasreti vuslata erdir,beni yavruma
kavuştur.
O sevinci,o sevgiyi banada tattır.
Yavrumu görmeden gitmek istemiyorum bu
Dünya'dan.
Onu kucaklamadan,sıcaklığını,sevgi​sini
tatmadan gitmek istemiyorum.
Bebeğim seni görürmüyüm bilemiyorum
ama,eğer gelirsen seni çok
ama çooooook seveceğim söz veriyorum.
Seni hasretle,sevdayla,özlemle selamlıyor ve
Rab'bime,
en güzele,en merhamaetliye,en şefkatliye
emanet ediyorum.
Seni canındanda çok seven
Ben üç defa yaptırdım , inşallah en kısa zamanda hayırlı haberi alırsın... Rabbim isterse yapmayacağı birşey yok, benim arkadaşım kalitesiz tek yumurta ile hamile kaldı ve çok tatlı bir kızı var şu an... Benim yumurtalar kaliteliydi iyi de büyümişlerdi ama olmadı ... Nasip ... Canım benim moralini bozma, lütfen şunu da yapma benim gibi " olacak mı olmayacak mı" işte o zaman olmuyor stres hormonu tavan yapınca vücut kimyası bozuluyor insanın... İlaçlarını düzenli almaya çalış iğnelerini düzenli vur, aaa ne yaptın tedavin başladı mı diyenlerden uzak dur... Çünkü insanlar sordukta daha bi stres yapıyor insan... Rabbim ben elimden geleni yapıyorum , gerisi sana kalmış de.. Bu olaya odaklanmamaya çalış... Sanki grip olmuşunda on gün antibiyotik tedavisi alıyormuşun gibi yap .. Eşimle ilişki verdikleri zaman çocuk için yapıyorum bunu diye düşünme.. Biliyorum söylemesi çok zor ama ben bu söylediklerimin hiç birini yapamadım hep stres yaptım , sebepsiz infertilite ile üç tüp üç aşılama ile negatif sonuç aldım.. Çünkü çok kafama taktım... Lütfen sen öyle yapma , şimdi bende bu ay ilk defa iki sene sonra ilaç kullanmaya başlayacağım , inşallah olumlu sonuç alırım ... Stres yapmıyorum ama ,adetimi bekliyorum, ne yapayım olursa olur olmazsa mevlam bilir.. Deyip yoluma devam edeceğim çünkü gerçekten kafaya takmakla bu iş olmuyor... Çok okudum bu sitede çok gördüm çevremde ne zaman kafaya takmazsan işte o zaman oluyor ...haaa aşılama yapılınca eve gel , sonucu bekleyene kadar yine oldu mu olmadı mı diye düşünme dua et. Rabb'ime teslim ol o en iyisini bilir ... İnşallah olur olmazsa üzülme lütfen ( tamam üzül ama kendini parçalama o zamanda fsh denilen bir hormon yükseliyor ve düşmek bilmiyor işte o zaman daha çok üzülüyorsun) ben çok kişi tanıdım aşılama olmayınca bir sonraki ay hamile kalanları... Olumlu ve olumsuz konuştum biliyorum ama ben çok zor zamanlar geçirdim... İnan bana hepsi stresten oldu.. Olacak ben buna inanıyorum ama zamanı var ve o zamanı Rabb'imdenbaşka kimse bilmez ... Rabbim yardımcın olsun,inşallah Rabb'imden dilerim sevinçli haberlerini alırız ... Allah'a emanet olşansın ve yolun açık olsun....
canim ne yapayim... cok güzel ve cok kötü günler gecirdik.. simdi 32 yasindayim ve artik yavas yavas cocuksuzluk korkusu beni sarmaya basladi..
iki hamilelik gecirdim ve ne yazik ki doktorlarimin yetersizlikleri yüzünden iki bebegimi de cok erken kaybettim.. ilkinde 19haftalikken suyum patladi, bebis icin cok erken oldugu icin dogum esnasinda hayatini kaybetti.. ikincisini 25 haftalikken (sabah doktora gittigim halde) aksam dogum sancilariyla hastaneye kaldirilip onu dünyaya getirip, bir hafta yasadiktan sonra abisinin yanina gömdük..(( yarin tam 5 ay gecmis olacak.. daha yeni yeni kendimize geliyoruz diyebilirim.. hamile kalma problemim ortadan kalkti tabi, bebeklerim de cok iyi besleniyorlar.. iki oglum da saglikliydi ve gelisimleri cok iyiydi.. ama iste artik icimizi korku sardi.. bi daha ne zaman deneriz bilmiyorum.. bizimle ilgilenen bir doktor bulamadik burda.. kac doktor gezdik, ama hic biri beni ve sorunlarimi dinlemedi.. dinleselerdi belki böyle olmazdi.. hayat bize iyi davranmadi yani burdan ayrilali.. durumda da bunca yasanmisliklardan sonra hic bir degisme olmadi.. hala bebeksiziz
Merhaba canım yazılarına çok denk geldim bende senin gibiyim 30 yaşındayım iki yıldır korunmuyoruz ilk yılın sonunda hamile kala bilmiştim ama düştü.Herkez üzülme olur bir daha deselerde ben bir daha hamile kalmam zor gibi geldiği için çok ağlamıştım hissettiklerimde oldu bir yılı geçti ama olmuyor işte moralim çok bozuk hamile insan görmek istemiyorum çocuklu insanlardan uzaklaştım.Rahim filmi çektirdim yumurta takibi sperm testi hepsi yapıldı ortada sorun yok ama olmuyor işte.Aşılama düşünüyorum onda da çok az ihtimal dediklerinden vazgeçiyorum.Okurkende ilk aşılamada hamile kalan çok az.Bunu deneyip olmadığında iyice çökmekten korkuyorum.Dua bile edemiyorum öncellikle heralde allah biz gibilere çok büyük sabır versin demeliyiz.
nabersiniz arkadaşlar. Bi ce deyim dedim ama pek kimse gelmiyor. Herkes yoğun sanırım. bende annemlere geldim. internete fırsat buldukça girerim artık.
nabersiniz arkadaşlar. Bi ce deyim dedim ama pek kimse gelmiyor. Herkes yoğun sanırım. bende annemlere geldim. internete fırsat buldukça girerim artık.
cee eee :) deniz imin en sevdiği oyun :)
hoşgeldin Zerdal, yok kimsecikler malesef... seni görmekte ne güzel, ücretsiz izindesin hala anladığım kadarıyla,
oğluşun napıyor, kaç dişi cıktı? ne zaman döneceksin işe yani buralara :) pek bi cok sordum,
görüşmek üzere....
cee eee :) deniz imin en sevdiği oyun :)
hoşgeldin Zerdal, yok kimsecikler malesef... seni görmekte ne güzel, ücretsiz izindesin hala anladığım kadarıyla,
oğluşun napıyor, kaç dişi cıktı? ne zaman döneceksin işe yani buralara :) pek bi cok sordum,
görüşmek üzere....
sizleri burayı çok özledim toplanaalımmmm artıkkkkkkkkkkkkkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?