30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

arkadaşlar ben yumurtlama günümü tam olarak hesaplayamıyorum..kaç aydır adetten bir kaç gün önce kahverengi leke geliyor ondan sonra kırmızı renk oluyor...hangisinden sonra hesaplamam gerek yumurtlama gününü?...bu kahve rengi lekeler sizde de adetten önce iki ya da üç gün sürdüğü oluyor mu :?normal bir durumdur umarım

canım bununla ilgili siteler var..son adet tarihini yazıyorsun bi öncekini iki öncekini falan...ben de o tarihlere göre ilişkiye giriyordum ama yumurtlama testi onlardan çok farklı bir tarih gösterdi...mesela ben 10. gün ile 16. günleri değerlendirirken test 18. ve 19. günlerimi gösterdi...evet biraz pahalı ama 2 ay kullanmanı öneririm...en azından yumurtlama zamanını bilirsin...opuyorumnanaktan

medismartı nasıl kullanıyorsun her gün mü yapılıyor test? hiç bir fikrim yok bu test hakkında cehalet için sry :) fiyatı nedir?

canım üstünde detaylı da yazıyor ama adet dongume gore tahmini yumurtlama günümden 2 gün once başlamıştım ilk seferinde. 11. gündü sanıyorum. içinde 5 tane var. normalde benim adet günüm 28 oldugu için 13. günde filan test pozitif olmalı diye düşünmüştüm. saat 3-4 ten sonra idrara çıkmadım. ve her gün akşam eve geldiğimde 7-8 gibi testi yaptım. 5. testte yani 15. gün 2. çizgi tam anlamıyla kıpkırmızı oldu. kontrol çizgisinden de fazla.
yani buluncaya kadar devam et. masal'ın dediği gibi kitabi olmayabiliyor ovulasyon günü.

ben eczanede onu bulabildiğim için almıstım. başka markalar da var sanırım. fiyatı 20 küsür bişidi.. daha sonraki 2 ay da takip ettim ama bu sefer 1 kutu yetti çünkü bu sefer 14. ve 15. günlerde test yaptım sadece. dolayısıyla sadece toplamda 2 kutu kullanmış oldum.

Son düzenleme:

ilk lekelenmenin olduğu zaman adetin 1. günü sayılıyor. doktor üstüne basa basa soylemişti.
Yani adet boyle başlayabiliyor canım.Yalnız ben de internetteki ovulasyon günüi hesaplayıcı ile hesaplamıştım . meğerse benim de biraz daha ilerideymiş. bazı çalışmalar boşa gitmiş oldu

Son düzenleme:
benim kullandığım ovulasyon testinin markası da core test..10 adeti +2 adet gebelik testiyle 23,50+6(kargo) bilginize..
bu arada 2 türlü var benim kullandığım okuması kolay olsun diye LH kaset..
kolay gelsiiiiin kaydirigubbakcemile ay bunun tersi yok mu? ben adamı perişan ettim de kaydirigubbakcemile3

hmm bi deneyelim bakalım paraya kıyıp,, zaten bu iş için yaptığım masrafı hiiiç düşünmemeye çalısıyorum.. bi de "kazayla" hamile kalanlar var ya..:uhm:

geçen günlerde okulda yeni evli arkadaş kadın doktor mu erkek doktor mu tartışması yapıyordu. "ayy ben erkek doktora gidemem yaaa"... birden çok tuhaf geldi bu tip bir şımarıklığın içinde olmak. şımarıklık değil de cahillik miii rahatlık mı tam anlandıramadım işte.. sadece baktım, umarım ihtiyaç duymazsın diyebildim

ne cahillik ne rahatlık bence artistlik..amaaaaan canım bunları kendi hallerinde bırakmak lazım...
eltimle aynı şehirde yaşamak fikri beni neden çıldırtıyor biliyor musunuz?
o kadar rahim sorunu ve aslan gibi 3 oğlu varken aynı şehirde yaşamaya başlar başlamaz hamile kalmasından korkuyorum da ondan...
ha bu da nedir cahilliktir köründen hemde...
Allah yardımcımız olsun...ne diyim

gözüme uyku girmedi..
neyse ki gezinirken size bahsettiğim Ayşe Armanın yazısını da buldum...aynen kopyalıyorum

AYŞE ARMAN NASIL HAMıLE KALDI?

Hürriyet yazarı Ayşe Arman nasıl hamile kaldı dersiniz?.. ışte Arman'ın hamile kalabilmek için verdiği mücadele
19 Ağustos 2004 Perşembe 12:54

Kafana takma bak neler oluyor
Biyolojik saat mi?

Etraftan gizli bir baskı mı?

Nedir?

Anlaması ve anlatması hiç kolay değil ama bir sabah uyandım ki:

‘‘Aman Tanrım, ben bir kompleks sahibiyim!’’

Bir bu eksikti!

Çocuk kompleksi.

Bebek bebek!

Benim niye bir bebeğim yok?

Aşık olduğum bir adam var (nerede tahta vuracağım?), güzel bir ilişkim var (nerede tahta vuracağım?), iyi de neden bir bebeğim yok?

Artık zamanımın geldiğine mi inanıyorum, anne olmam gerektiğine mi, yoksa geç kalacağım korkusu mu? Yeryüzünde doğal sayılan bir şeyi kaçıracak mıyım duygusu mu? Kariyer da yaparım çocuk da sloganının 2. bölümünden eksik kalmak istemem ya, acaba o yüzden mi?

Resmen yavaş yavaş takıntı haline geliyor kafamda bu bebek meselesi.

Ben size bir şey söyleyeyim mi, kendin yaşamadığın her şey palavara. Bir sürü insan anlatıyor ya, yok bebeğin kokusu, yok annelik, yok bebek isteği ama başıma gelmeden dinlediklerimden bir şey çıkartabilmem mümkün değilmiş meğer.

Bu çocuk isteği kuvvetli bir şekilde bastırınca kavrıyorum durumu.

Daha önce de hamile kalmışlığım var, ama o zaman ‘‘Zamanı değil’’ demişim, istememişim.

Şimdi istiyorum...

*

Da...

Bu iş zannedildiği kadar kolay olmuyor. Ya da benim zannettiğim kadar. Doktora ‘‘Benim ne yapmam lazım?’’ diyorum.

‘‘Biyolojik bir rahatsızlığınız yok. Denemeye devam edin’’ diyor.

Millet, bu işin ritüelleri olduğunu söylüyor.

Ne kaybederim ki?

Etraftan duyduklarımı uygulamaya başlıyorum.

Bacaklarımı duvara dayadığım ilk ay, hamile kalacağımdan yüzden 100 eminim!

Böyle yaparlarmış olurmuş...

Olmuyor.

Gelde takma. Sinir oluyorum.

Ben arızalı mıyım?

Doktora soruyorum.

‘‘Hayır’’ diyor, ‘‘Denemeye devam edin.’’

‘‘Emriniz olur Doktor Bey.’’

Devam...

Da...

Tık yok.

Her ay aldığım predüktörün haddi hesabı da yok.

Artık iyice takıntı haline geliyor.

Yürek çarpıntısı haline geliyor.

Afaganlar basıyor:

Neden benim bebeğim olmuyor?

*

Henüz doğurmamışlar benim bu telaşımı hiçbir şekide anlamıyorlar.

Ya da anlıyorlar; benzer şeyler hissediyorlar, susuyorlar. Deniyorlar deniyorlar, gizliyorlar. Bu çocuk meselesi garip bir mesele, çiftler çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraş verdiklerini nedense anlatmaktan hoşlanmıyorlar. Resmen yalan söylüyorlar.

Annem, ablam gibi bütün çocuk doğurmuş kadınlar ise ‘‘Üzülme canım’’ diyorlar, ‘‘Artık her şeyin bir çaresi var.’’

Gözlerini benden kaçırarak ekliyorlar: ‘‘Tıbben.’’

ıyice sinirimi bozuyorlar.

Bir de ‘‘Acaba denemekten ipin ucunu mu kaçırıyorsunuz?’’ diyenler çıkıyor.

Çok sevişirsen de olmazmış!

Beni tamamen delirtiyorlar.

Sonunda bir an geliyor ne yalan söyleyeyim usanıyorum, sevişmek dışında her şeyden vaz geçiyorum:

Doktora gitmekten, ona sorular sormaktan, aşılama yöntemini araştırmaktan, kendimi telaşa vermekten, sevgilime hayatı zehir etmekten...

Bu meseleyi rölantiye alıyorum. Rafa kaldırıyorum.

Artık başka bir yaza diyorum...

*

Ama ben iflah olmaz bir şeyim.

Dakika bir, gol bir!

Acilen kendime başka bir takıntı buluyorum.

Spor!

Bakın, o da çok önemli.

En az bebek kadar.

Hemen Hillside'a başlıyorum, Burçin Hoca'yla tanışıyorum.

Ona açık davranıyorum:

‘‘Benim hayalim fit olmanın ötesi. Ben sizin vücudunuzdan istiyorum!’’

Gülüyor.

‘‘Bir senede sizinkini de yaparız böyle. Ama tabii sürekli gelirseniz...’’ diyor. Gelmez olur muyum?

Madem hamile kalamıyorum...

O zaman sıkı popolu, hafif kaslı, güzel vücutlu bir kadın olurum.

Bunun için uğraşırım.

Allah sizi inandırsın sadece ıstanbul'da değil Dubai'de de spor yapıyorum. LPG'ye gidiyorum.

Ben yavaş yavaş kilo da veriyorum, popoma pareyo bağlamadan ortalıkta salınacak hale geliyorum.

Kısa vadeli başka planlar da yapıyorum.

Ekim ayında bir Hindistan sonra bir Yemen...

Binbir Gece Masalları gibi seyahatler hayal ediyorum...

Ve ve ve..

Bacaklarımı duvara dayamaktan tamamen istifa ediyorum.

*

Bu kadar lafla kafanızı şişirdim, aslında söylemek istediğim bir cümle: Kafama takmaktan vazgeçtiğim anda hamile kaldım!

HAMıŞ: Şimdi kara kara Burçin Hoca'ya şunu soruyorum. ‘‘Sizin vücudunuzdan vazgeçtim. Karnım dışımda diğer taraflarımın benim eski vücuduma benzeyebilmesi için ne yapmam lazım?’’

Ayşe Arman
Hürriyet

ayşe arman'ın bu yazısını ben de okumuştum. Kendimi aktivitelerime verdim ben de bakalım işe yarıcak mı:)
ben de oyle kendiliğinden hamile kalanlara çok imreniyorum. "haberim yoktu aa gecikmişim 10 gün, hamileyim" diyenler .
insan 10 gün gecikir de aklına gelmez mi? bir test yapmaz mı?? coguna inanmıyorum ben de.
insan reglisi 2 gün gecikse hemen meraklanıyor ya..

Canım herşeyden haberdar ediyorum sizi :)) eşim bile bıktı benden alsanaalsanasmile siz bıkmadınız:)))

Bana polen allerji yapıyor onu yapamıyorum..Anicim inşallah işe yarar..

Ben epeyce kullandım o testlerden, dikkat et o işlere fazla dalınca adetin düzeni de kaçıyor..Bende öyle olmuştu..

Canım benim de yumurtlamadan sonrak dönem kısa ama bu işlere çok dalmayın derim, dr gidiyorsun o da progestan hapı veriyor, benim gibi aylarca onu kullanıyorsun sonra bir akıyorsun prolaktinin yükselmiş. Ben şimdi keşke en başında hiç bu kadar bu işi kurcalamasaydım diyorum, düzenim de bozulu, hormonlarım da...Kızlar bu konulara çok takmayın..

Canım al benden de o kadar kaydirigubbakcemile5..Asusun hangi modelii dediğini anlayamadım 1005e bakmıştım onu mu diyorsun? ..Canımcım söylemeden geçemeyeeğim sigaraya başlaman dışında herşeye tamam da onu pek beğenmedim klava:, kendin için bu kötü olmuş...Bana kızabilirsin...

Kızlar cahillik mutlluktur diyorum, biz böyle herşeyi merak ettikçe olmuyor mu ne???

ovulasyon testleri masraflı ya bunun başka çaresi yok mu ? zaten kutu içerisinde kaç tane var ki...sağlık ocaklarında bedava olsa keşke :)

Becerebilirsen akıntından da anlarsı, yumurta akı kıvamında oluyor yumurtlama zamanında. Doktorum demişti ve burda çok okumuştum. Ben bilemiyorum..

Benim adetim de 3-4 gün kahverengi lekeyle başlıyor canım, leke 1. günün..

Biliyoruz da ne oluyor eyvahedigeldismile, eşlerimizi strese sokuyoruz :roflol: peşlerinden koşuyoruz aklinialirimsmile, işin tersine döndüğünü görünce heveslerini kırıyoruz. Yanlışsa söyleyin kızlar..Ne zaman yumurtlamamı tesit etsem eşimle küstük, kavga ettik, zorla yaptık, ne oldu ? Koca bir sıfır...

Al benden de o kadar masalım, adam bu işte bir terslik var diyor. Zaten erkekler avcı ruhlu, av olduklarını anladıklarında hevesleri bitiyor, deneyin görün:))

İnan kiseyle samimi olmak hiçbir akrabayla karşılaşmak istemiyorum ben de telefonla yetiyorlar. Her arayışta insan "misafir var mı?" diye sormaktan bıkmaz mı yaaaaaaaakötükedihüso yaa?? 3 görümcemin 3ü de aynı şeyi soruyor, misafir..Var var gelin misafir de var kötek de..laelaelaelaelae

Masalım harikasın, ilk defa okuyorum bu yazıyı. Ayşe Arman'ın bir kitabını okumuştum eskiden bayılmıştım. Bu yazıy okuyunca da aklıma geldi bitezim var kızlar..Devamı aşağıda aklinialirimsmile...

Çılgınkız bene işe yarar. Neden diyeceksiniz? Bir tezim var dedim ya, aslında bu benim fikrim değil, NTV'de bir belgeselde izlemiştim ve bilimsel makalelerde rastlamıştım. Hani kafadan attım geldi diyenler var ya, dikkat edin ya spora başlıyorlar ya diyete, yani kendilerine yöneliyorlar. Ünversitede biyoloji hocalarımdan biri (ki kendilerini hiç sevmezdim ama nasılsa söyledikleri aklımda kalmış) demişti ki, bitkiler dahil canlılar kendilerini tehlikede hissederlrse hemen döl vermeye çalışırlar. Genetik olarak bu böyleymiş, dikkat edin doğuda aileler fakir, kadınlar patır patır doğuruyor, bir bitkiyi kenara köşeye atıyorsuuz su vermeyi unutuyorsunuz bir bakmışsınız çiçek çiçek olmuş dalları..Bir aile yüklü bir borca giriyor hemen kadın hamile. Dikkat edin bak. NTV'deki belgeselde kadın kilosunun %10'unu kaybederse (örenğin 60 kilo ise 6 kilo) hamile kalması kolaylaşıyormuş. Neden acaba? Organizma kendini tehlikede sanıyor ve hemen döl verip neslini devam ettirmeye çalışıyor. Şİmdi bu tez ne işimize yarayacak diyeceksiiz? Ben bu aydan itibaren bunu denemeye başlıyorum, canımın her istediğini yemiyorum, kendimi kısıtlıyorum, bir taraftan otçul beslenirken ve hayıt tohumunu içerken bir taraftan yürüyüş ve diyetle az da olsa kilo kaybetmeye çalışyıorum. Eğer işe yararsa hep birlikte görücez inşallah. Kendimi kobay olarak kullanmaya hazırım. Kızlar eğer işe yararsa siz de deneyin, o kafadan atma olayı değil, içimize bir mesaj göndericez, organizma tehlikede, acilen nesli devam ettirmeliyiz. Bakalım işe yarayacak mı? Tabi öncelikle Yaradan Ol diyecek. Şunu da biliyoruz ki Yaradan herşeyi bir kanuna ve düzene oturtmuş, ona uygun davranan kazanıyor. Çalışmayan sınavı geçemiyor, işe gitmeyene kimse gel sana ev-araba verelim demiyor. Neyse yani bakalım böyle bir durum var mı? Yoksa zaten yoktu:)) değişen bişi yok. Paylaşmak istedim sizinle..

Koca sayfayı kaplamışım kusuruma bakmayın kzlar, herşeyi sizinle paylaşmak istiyorum, içimden geliyor:))

nesecim hoşgeldin yaa.. ne güzel uzun uzun yazmışsın:)
son tezine katılıyorum sanki ben de.. benim de en az3-4 kilo vermem lazım. kendimi çirkin hissediyorum çok valla ..
gerçi ben çok zor kilo veririm nasıl olacak bilemiyorum ama.
progestan filan prolaktini mi arttırıyor. bu iki ay klomenle beraber duphaston kullanıcam ama doktor cok da uzun donem ilaçlarla zorlamıcak sanıyorum. ama dikkat edeyim madem ben de.

çok güldüm ya. var var gelin misafir de var kötekte :))))

ye evet bu topik çok iyi. bi de meslek olarak aşaa yukarı aynı olunca yazışmalar, konular da da ona göre oluyor. 3 yıldır forum forum bakınırım kendimi en yakın hissetitğim bura oldu :)

nesecim asus UL30A modeli.

benim de aklımda spora gitmek var ama üşeniorum. belki bu itici güç olur bana. :)

geçen gün toplaştık tüm sülale. babannemin ablası maşalahı var sapasağlamdır o da geldi. anneme benim için var mı bişisi demiş. annem de yok demiş. o da ya yanlış anladı ya da işine öyle geldi var sanmış. gitmis babanneme söyylemiş. babannem gelmis anneme neden var da saklıyorsunuz da filan falan :))) ortalık karıştı.. oy ben ne edem nirelere gidem

bu arada ot mot denemiyorum diyorum ama okuldan bi arkadaş odunkülünü sıcak suya döküp buharına oturmayı önerdi. yapmış olmuş :kaydirigubbakcemile3. bulduk da fırından kül. du bağalım onu bidenicem :)) eşime çaktırmamam lazım hayatta dilinden kurtulamam. bi de okumuş etmişsin de nelerle uğraşıosun da
yıllar evvel gittiğim bi doktor iltihahaptan ötürü batikonu sicak suya döküp buharında bi süre oturmayı önermisti. ben de ordan mantığa bürüttüm bu işi :)) şu an regl dönemim bitsin de külü de ovulasyon testi ni de bi denicem. kaydirigubbakcemile3. ben de kobay olaya razıyım. gelişmelerden haberdar edicem sizi :)

preseedi deneyeyim de ne ki o ki?

bende progesteron prolaktin filan bisiler yok. 6 ay evvel prolaktinim çok az yüksek çıkmıştı. üst sınırın iki üç rakam üstünde.

kesinlikle av-avcı meselesi var. o dönemlerde ben üsteledikçe adam kaçıo. regle yakınsa ben kaçtıkça adam üstelio

çok yazdım ya.. herkesi öperim çok :)

neşecin sana katılıyorum...aslında yazını okuduktan sonra "evet ya bende de aynı şeyler oldu" dedim...şöyle canım;
biraz zayıflamak için tere tohumu kullanmaya başlamıştım..ve kilo da kaybediyordum ki gebe olduğumu öğrendim...hatta bir hafta kadar daha devam edip sonra bırakmıştım..
tezini destekliyorum canım olumunekankayizsmile

babannene selamlar tentationcum opuyorumnanaktan
e canım yanlış anlaşılmalara hazır bir pozisyonumuz var...
bu arada kızlar ben olur ya gebe mebe kalırsam etraftakilere şunu demeyi planlıyorum (inanırlarsa tabii kaydirigubbakcemile3)
"YA SADECE AKLIMIZDAN GEÇıRDıK AAA BıDE BAKTIK Kı OLUVERDı" :roflol: :roflol: :roflol:

Son düzenleme:

ilahi kızlar, güldürdünüz beni kaydirigubbakcemile3 Allah da sizleri güldürsün..
masalcım bir de sağlıklı bir çocuğumuz olursa bana şimdi gelip uzun uzadıya "Şöyle güzel, şöyle akıllı, şöyle tatlı, şöyle yapıyor.." diye çocugunu anlatanların kafasını şişirmek istiyorum .. üzülüyoruz işte yaaa.. anlatmayııınnn.. klava:

ne doktora gidesimm varr ne uğraşasım varrr. biraz soğudum bu işten galiba.
neyse halimize çok şükür yine de..

Günaydınlar herkese,
Kızlar beklenen oldu ve akşam 1 hafta varken adetim başladı:) ay artık halime ağlasam mı gülsem mi bilemiyorum..3 haftada adetim geldi, sanırım hayıt tohumundan. Hayırlısı bakalım 3 ay kullanıp prolaktinimi ölçtürücem bakalım işe yarayacak mı? Eşim isyanlarda :roflol: hatunu 10 gün adet olup 3 hafta mesai yapıyor, onun da yarısı ders çalışmakla, yarısı iş yorgunlğu ile geçiyor...Yakında adam beni müzeye kaldıracak :roflol:

canım diyet vardı buralarda bi tane o çok iyi geliyor sayfasını bulunca koyarım...Progestanın prolaktini arttırdığına dair bişi yok ben dedim dikkat ettim benim gibi uzun süre tedavi görenlerin hormonları bozuluyor..

Canım preseed bir kayganlaştırıcı. Bununla ilgili konular açık, bakabilirsin. Canım prolaktinin üst sınırı kaç?

Tere tohumu işe yarıyor mu? Neyse ben şimdilik hayıta devam edeyim bakalım ne olacak?

Kuzum yoksa herkes bizim gibi uğraşıyor da sonra böyle abuk subuk laflar mı ediyor? Çevremden biliyorum en az 3 yıldır uğraşıp gizli tüp bebek denemeleri geçirenler, nasılsa, istedik birkaç ayda oluverdi gibi yalanlar söylüyorlar. Hatta bir kadın doğumcu akrabaları var, nasıl oluyorsa o akraba tüp bebek merkezinde çalışmaya başlamış :roflol:, aaaaaa bu bebek sürpriz geldi:)) alınan o raporlar başka iş içindi aklinialirimsmile..Biz de saman yiyoruz ya...:roflol: Ne gerek var bunlara ya..Sana bebeği nasıl yaptın diye soran oldu mu?? Bana ne ister kocanla yap ister fasfood spermlerle..Ay zaten bugün kçiler tepemde. Akşam saatlerce zırladım, bu ay adet olursam ağlamayıp size de yazacaktım karar vermiştim, diyecektim ki arkadaşlar sabredelim..Kendimi ne sanıyorsam artık.
Kızlar konuyu değiştiriyorum.
Dün saçlarımın dökülmesine karşı bir şampuan aldım eczaneden "ducray" gibi bir ismi vardı. kullananız var mı? Arkadaşlarla ayarlama yapıyorum, kuaföre gidicez inşallah. Yalnız nasıl bir kişiyim anlamadım, bir kuaföre gidicem altü üstü cümle okulu gaza getirdim topluca gidicez :roflol: tuhaf hatunum vesselam sempatiksalakcinni..

neşecim teorine bayıldım.Gerçekten dikkat ettim çok haklısın.eltim hiç aklına getirmediği ayda taşınma vs..işleriyle uğraşırken hamile kaldı.Bir arkadaşım da borç yüzünden kötü günler yaşarken korunmasız tek ilişkide üstelik hamile kalmayayım diye evin içinde 10 tur koştuğu halde hamile kaldı.

neşecim adeti görünce az da olsa var olan umutlar bu ay için de sonduğunden ağlayıp sızlıyoruz ama sen güçlü olacaksın. söz verdik birbirimize. zamanı gelince olacak, oldugu zaman da burada paylaşacağız inşallah..
ayrıca dediğin gibi çogu insan da saklıyor bunu.. çok fazla ugrasan var aslında. sadece kadın milleti neden birbiriyle yarısa giriyor, destek olmuyor birbirine ben buna üzülüyorum. kendini diğerinden üstün hissetmek için elinden geleni yapıyorlar sanki

herkesin hayatı kendine boşverr.. bazı konularda şanslı bazı konularda şanssızız.. önemli olan çaresiz dert olmasın diyeceğiz öyle değil mii?? hadi sıra bende gül ve rahatla biraazz.

bu arada şu diyeti paylaşsanaa. 3-4 kilo versem çok mutlu olacağım :hooray:

ducrayi ben kepek için kullanmıştım işe yaramıştı. bendeki kepek normal kepek şampuanlarıyla geçmeyen allerjik bişi. o yüzden hep eczanelerden kullanıyorum. saç dökülmesine bioxcin de iyi geldi ama bende kepeği arttırdı nedense, bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…