3 yıl evlilik şartı aranıyor dimi bana daha temmuz 3 yıl olacak
aa aşılamayı bana sorun kızlar :) 3 kere yaptırmıslığım var :)
ilk aşılamada hap kullanılıyor. adetin üçüncü günü gidiyorsun doktora. o halde bakıo doktor sana.-tatlicadiarzu- ( kafana takma diyenleri ööölece doktora götürüp o masaya bi bes dk yatırmak lazımklava:) klomen vermisti 8-9 tane kullanıyorsun. bitince tekrar gidiyorsun ( gününü belirterek çağırıyor zaten doktorun). bakıyor yumurtanın durumuna-büyüklüğüne ve çatlatma iğnesi yazıyor. şu gün şu saatte vurdur die.( vakti saati önemli) sonra da şu gün şu saatte gelin aşılmayı yapalım diyorlar. gidiyorsun. eşin binbirzahmetle örnek veriyor ( bu tedaviler sırasında erkeklerin eeeen bi büyük ve een tek sıkıntıları budur . allah yardımcıları olsun hiçiç kolay iş değil şekerim :)))) sempatiksalakcinni) :1rolleyes:
2 saat sonra enjekte işlemi yapılıyor. 10-15 dk yattıktan sonra normal yaşantına devam ediyorsun.
olmadı mı
önce bi miktar ağlıyorsun sırnaşık şey, bir miktar isyanları oynuyorsun. sonra gene tıpış tıpış doktora adetin üçüncü günü. bu sefer iğneye başlıyorsun aynı gün. ( gebe kadınların ve menopozlu kadınların idrarlarından alınan örneğin damıtılarak elde edilen bilmemne hormonunun toz hali+ su dan müteşekkil bir iğne) prospektüsü okuyunca yerlere yatmıstık esimle. annelerden numune alaydık da para vermeyeydik filan falan bir sürü geyik sempatiksalakcinni
yumurtanın durumuna göre 9-10 tane kullanıyorsun bitince tekrar doktor +çatlatma iğnesi ve aşılama. birden fazla yumurta oluşması olası. ama tercih edilen bir durum değilmiş. iyi ve sağlam bir yumurta en tercihiymiş. çünkü az bir olasılık de olsa yumurtalar çatlamazsa kiste döndürebilirmiş
olmadı mı
ikinci aşama tekrar ediliyor
bu sürec sırasında forumlardan takip edebildiğim kadarıyla kadınların yumurtalık ve rahim durumlarına göre ekstra ilaçlar verebiliyor doktorlar. jeller filan bisiler.
aşılamada adet?: genellikle aşılama olduktan sonra 15. gün baslar. genellikle kanverengi akıntı şeklinde gelir. bir heyecan basar aman da tutunuo mu noluoo die. sonra cööö yapar ve . ta ta ta ta kırmızılar gelir
ağrı sızı?: işlemden sonra kimi kadınlarda ağrı görülmez. kimileri ise bir saat kıvranır . 1.ve3. aşılamalarımda kıvrım kıvrım kıvranmış yaptığımdan utanmamamıştım :) ikincisindeyse hiç bir sey hissetmedim
aşılamanın yapıldığı ilk hafta kasık ağrıları bel ağrıları göğüs ağrıları görülmesi normaldir.
çatlatma iğnesi ağrı yapar kalça ağrısı görülebilir. hormon iğneleri yakabilir accık bi miktar, normaldir. yumurta çatladığından kasıklarda da bi miktar bisiler hissedilebilir.
aşılama fiyatları?.tedavi üç aşşa beş yukarı aynı olmasına rağmen hastanenin ve doktur vicdan genişliğine göre alçala dabilir yüksele debilir :) ben prof a gidiyordum. totalde 650-700 tutuyordu ilaçlarıyla birlikte
bu da olmadıysa tüp bebeğe geçiliyor.
aşılamanın tutma oranı %15-20 gibi bir rakamdır. doktora ilk duyduğumda ümitsizce ama bu az değil mi filan demiştim. azımsanacak bir rakam olmadığını söylemişti ki gerçekten de ilk aşılaması tutan arkadaşlar var.
umarım yardımcı olabildim. eksik varsa afoola :)
kızlar bu arada ben şu ovulasyon testini sordum bi kaç bi yere ama yokmus. ööle kolay bulanibilir bisi diilmis o. depoya yönlendirdi beni eczacı:uhm:
bu arada beni eriten diyet tarifimi vereyim...
bir çay kaşığı tere tohumunu bir tatlı kaşığı bal ile sabah aç karnına yiyip üzerine bir bardak sıcak su içiyorsunuz...habire tuvalete çıkıp zayıflıyorsunuz...ben bu diyeti yaparken gebe olduğumu öğrenmiştim..
yine de araştırmadan başlamayın...opuyorumnanaktan
Güzelim annemler gelmişti o sırada da kapatmak zorunda kaldım..
Umut olması güzeldir beee. Hiç umudumuz olmasa daha kötü olurdu sanki. o yüzden umutlanmaya devam
Bu sabah pek bir olumlu kalktım, hepinize olumlu enerjimi yollamak istiyorumm..
Diyet biraz kazık gözüküyor:) bakalım deneyebilecek miyim..CADIARZU
Bu arada bendeki durumlar soyle. klomen kullandım, doktor takibindeyim, bugun gideceğim duruma bakacak. sonra zamanı gelince çatlatma iğnesi vuracak..Bilirsin işte klasik yöntemi deniyoruz bakalım.
Ya neşecim su testleri pozitif gorursek bir gün, çerçeveletip asalım yaa.. Ya da plaket haline getirelim.. kaydirigubbakcemile3
merhaba arkadaslar,
uzun zaman oldu. Bu esnada maalesef aglayip zirlamakla mesguldum;((( Arkadaslarimin ardi ardina gelen hamilelik haberleri de tuz biber oldu. insanlarin sizin icin uzulmeleri ayri bir mevzuuu.
neyse gecicek insallah, herseyin bir vakti saati var. Aglayip zirlamayinca da daha uzun suruyor.
arkadaslar asilama yaptirmak isteyenler var. Ben bir kere yaptirdim. Adetin 2. gidiyorsunuz. Ilac veriyorlar, sonra sanirim 5 gun sonra tekrar gidiyorsunuz. Yumurtanızın buyuklugune gore igne, ilac tedavisine basliyorlar. Yumurtanin kalitesini arttirmak icin , isi sansa birakmamak icin dedi doktor, gobekten igne vermislerdi bana. 2 gunde bir kontrole gidiyorsunuz. Olgunlasinca catlatma ignesi veriyorlar. 36 saat sonraya randevu verip asilama islemini yapiyorlar. Sabah esimden sperm almislardi. Oglen gibi de beni cagirip transferi yaptilar. transfer sirasinda herhangi bir aci hissetmedim, gayet kolay oldu. sonrasinda vajinadan sikilarak kullanılan progesteron veriyorlar jel halinde. benim 7 gun gecikmisti ama sonuc maalesef negatif oldu. insallah sizin guzel haberlerini aliriz arkadaslar. asilama 2 gunde bir doktora gitmek ve gobekten igne vurulma disinda gayet sikintisiz ve kolay olmustu benim icin. insallah sizin derdinize deva olur .
Bu arada insallah guzel haberlerini bekliyoruz nemesese.
sevgiler,
2 gündür nete girmedim ...canım çok sıkılıyor...
iyi varsınız arkadaşlar...
bir yere gitmek istemiyorumm artık..her yerde çocuk muhabbeti...bizleri ancak biz gibler anlar..keşke fırsatı olsada hepimiz bir yerde piknik yapsak baharın güzel mevsiminde...neyse gönüller bir olsun yeter...selametle..
bende bir ara deneyecektim fırsatım olmadı ..inş. bu ay denerim tadı nasıl acaba?
sizi çok iyi anlıyorum. ben de çocuklu ailelerle görüşmek, bebek ziyareti yapmak istemiyorum. İnsanın bazen herşey üstüne üstüne geliyor..bir arkadaşım var evlenemiyorum diye üzülüyordu ben de ona hep destek oluyordum. geçen sene evlendi de şu an hamile. 2 ay sonra bebeği olacak. düşünün tur bindirdi bana.. :bbo:
geçen gün doktorun muayehanesinde beklerken hep hamile kadınlar gelir ya, birden soğudum. hiç çekici gelmedii hamilelik.
ama sıkmayın güzel canınızı. diyorum ya kutlayacağız burada olacak bu iş bir ara
aa aşılamayı bana sorun kızlar :) 3 kere yaptırmıslığım var :)
ilk aşılamada hap kullanılıyor. adetin üçüncü günü gidiyorsun doktora. o halde bakıo doktor sana.-tatlicadiarzu- ( kafana takma diyenleri ööölece doktora götürüp o masaya bi bes dk yatırmak lazımklava:) klomen vermisti 8-9 tane kullanıyorsun. bitince tekrar gidiyorsun ( gününü belirterek çağırıyor zaten doktorun). bakıyor yumurtanın durumuna-büyüklüğüne ve çatlatma iğnesi yazıyor. şu gün şu saatte vurdur die.( vakti saati önemli) sonra da şu gün şu saatte gelin aşılmayı yapalım diyorlar. gidiyorsun. eşin binbirzahmetle örnek veriyor ( bu tedaviler sırasında erkeklerin eeeen bi büyük ve een tek sıkıntıları budur . allah yardımcıları olsun hiçiç kolay iş değil şekerim :)))) sempatiksalakcinni) :1rolleyes:
2 saat sonra enjekte işlemi yapılıyor. 10-15 dk yattıktan sonra normal yaşantına devam ediyorsun.
olmadı mı
önce bi miktar ağlıyorsun sırnaşık şey, bir miktar isyanları oynuyorsun. sonra gene tıpış tıpış doktora adetin üçüncü günü. bu sefer iğneye başlıyorsun aynı gün. ( gebe kadınların ve menopozlu kadınların idrarlarından alınan örneğin damıtılarak elde edilen bilmemne hormonunun toz hali+ su dan müteşekkil bir iğne) prospektüsü okuyunca yerlere yatmıstık esimle. annelerden numune alaydık da para vermeyeydik filan falan bir sürü geyik sempatiksalakcinni
yumurtanın durumuna göre 9-10 tane kullanıyorsun bitince tekrar doktor +çatlatma iğnesi ve aşılama. birden fazla yumurta oluşması olası. ama tercih edilen bir durum değilmiş. iyi ve sağlam bir yumurta en tercihiymiş. çünkü az bir olasılık de olsa yumurtalar çatlamazsa kiste döndürebilirmiş
olmadı mı
ikinci aşama tekrar ediliyor
bu sürec sırasında forumlardan takip edebildiğim kadarıyla kadınların yumurtalık ve rahim durumlarına göre ekstra ilaçlar verebiliyor doktorlar. jeller filan bisiler.
aşılamada adet?: genellikle aşılama olduktan sonra 15. gün baslar. genellikle kanverengi akıntı şeklinde gelir. bir heyecan basar aman da tutunuo mu noluoo die. sonra cööö yapar ve . ta ta ta ta kırmızılar gelir
ağrı sızı?: işlemden sonra kimi kadınlarda ağrı görülmez. kimileri ise bir saat kıvranır . 1.ve3. aşılamalarımda kıvrım kıvrım kıvranmış yaptığımdan utanmamamıştım :) ikincisindeyse hiç bir sey hissetmedim
aşılamanın yapıldığı ilk hafta kasık ağrıları bel ağrıları göğüs ağrıları görülmesi normaldir.
çatlatma iğnesi ağrı yapar kalça ağrısı görülebilir. hormon iğneleri yakabilir accık bi miktar, normaldir. yumurta çatladığından kasıklarda da bi miktar bisiler hissedilebilir.
aşılama fiyatları?.tedavi üç aşşa beş yukarı aynı olmasına rağmen hastanenin ve doktur vicdan genişliğine göre alçala dabilir yüksele debilir :) ben prof a gidiyordum. totalde 650-700 tutuyordu ilaçlarıyla birlikte
bu da olmadıysa tüp bebeğe geçiliyor.
aşılamanın tutma oranı %15-20 gibi bir rakamdır. doktora ilk duyduğumda ümitsizce ama bu az değil mi filan demiştim. azımsanacak bir rakam olmadığını söylemişti ki gerçekten de ilk aşılaması tutan arkadaşlar var.
umarım yardımcı olabildim. eksik varsa afoola :)
kızlar bu arada ben şu ovulasyon testini sordum bi kaç bi yere ama yokmus. ööle kolay bulanibilir bisi diilmis o. depoya yönlendirdi beni eczacı:uhm:
evet bi ara doğumlar üstüste gelmisti altın almaktan tulum almaktan bi hal olmustum maddiyatını geçtim manevi olarak millet doğrsun hediye derdi bana mı düşsün e dönüyor insan. dışardan bakınca saçma/kötü/kaplsiz/bencil bir ruh hali gibi görünse de değil.
ben de benden sonra evlenen arkadaşlara aman hamila kalın. ben bööle bööle olmususum beyleyken beyle oluyor die kendimi anlatıyordum. onlar bebek büyütüyor ben hala anlatıyorum
kaydirigubbakcemile3
sizde tüp bebek yaptırın.olmaz diye birşey yokşakkıdı
ben yeni katıldım.tüp bebek yaptıranlardanım bu gün 10.günüm hiç bir belirtim yok
cmtsi belli olacak gebiş olduğum işallah tüm isteyenlere verir allah
tentation süper anlatmışsın canım. eline sağlık.
bugun doktora gittim iki tane 10 mm yumurtam oluşmuştu ama 3 gün geçmesine rağmen o şekilde kalmışlar.bunlar büyür mü acaba sonradan? buyumezse bu ay da nanay demektir..
sabahki olumlu enerji patladı boyle elimde:)
3 yıllık evliyim 29 yaşındayım
canım ya evlilik cüzdanlarına mı bakıyorlar 3 yılın dolmuş mu dolmamış mı diye??anlamıyorum ben bu yıl takıntılarını doktorların...4 yıl bitti desen nolacak..öğrendiklerinde ceza mı verecekler yani??klava:
Kızlar ya ne çok yazmışsınız takip edemedim. Arada kaynayan varsa affola..
Biri piknik mi dedi? Lalehan canım süper bir fikir. Ben mercimek köftesi yapabilir miyim? Bir de yaprak dolması...boshayallersmile..o zamana kadar birazcık kilo vermem gerek ama..Topu kim getirecek?
ayy hem yaprak dolması hem de köfte çok severim...ahh şu kilolar yok mu ..istediğin top olsun...getirmek kolay da kendimizi nasıl getirecez :)...
e kızlar testi aldıınız site yi de yazaydınız ya :).. bugün bi kaç eczaneye daha baktım. onlar da bana aval aval baktı. enteresan bisi istiorum sanırsam, anlayamadım.
evimin bulundugu yakın eczanelerden ben de gebelik testiydi filan almaya rahatsız oluyorum. her gün sabah aksam önünden geçtiğim eczacı vayy bu ay da olmadı gene mi test filan gibi bakıo gibi hissediorum
tüpbebek yaptıran nesem. inslh tutmustur. ama tüp bebek de hadi bu aksam çalısalım der gibi kolay değil. maddi ve manevi. ayrıca ben istemiyorum tüp ü çünkü sebepsiz bizimki. . bu durumdayken de o kadar hormondu filan dı işlemlere girmek gözümü korkutuyor..
kızlar spora baslıyorum öbür gün :) bekle beni ayşearman. dambıllarımla geliyorum
hani devlet evlilik tarihine bakıyor. ya bu insancıklar evlenmeden önce rahat rahat yaşıyolarsa da devletin çizdii sınırı uzuun uzun geçtilerse :)) nolcek?
gittgidiyordan medismart aldım.
elimize bi gelsin,bakalım ne göstercek
neşem ne oldu haber vermedin hamişsin parti yapıyon dimi
Kızlar ya ne çok yazmışsınız takip edemedim. Arada kaynayan varsa affola..
Biri piknik mi dedi? Lalehan canım süper bir fikir. Ben mercimek köftesi yapabilir miyim? Bir de yaprak dolması...boshayallersmile..o zamana kadar birazcık kilo vermem gerek ama..Topu kim getirecek?
ayy hem yaprak dolması hem de köfte çok severim...ahh şu kilolar yok mu ..istediğin top olsun...getirmek kolay da kendimizi nasıl getirecez :)...
Lalehan bebişlerimizi yanımıza alp yola koyulucaz bu kadar basit:))
kızlar bugün test yaptım ikinci çizgi silik çıktı umarım sorun yoktur kan testi yaptıracağım umarım kesinleşir bu sefer herşey yoluna girer
zemuszemus :sm_cool: kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile5 :teytey: :dance: kaydirigubbakcemile5 :lepi: canım inşallah herşey sorunsuz yolunda gider. Hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın. Dualarımız seninle, sen de bize dua et. o 2. çizgiyi hiç görmedim daha ben :sinifsinif:
bırakmam canım neden bırakayım dualarımda hep sizler varken dert ortaklığı yapmışken bırakmam sizi çok seviyorum ben görürüsün bak bırakmayacağım sizin duanız bana lazım canlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?