belenaycım anlat ve rahatla canım bu yollardan ben de geçtim tedaviyle hamile kalmıştım nasıl mutlu olduk anlatama ilk kalp atışını dinlemeye gittiğimizde alamadık geç döllenmiştir ded dr ama içimden bir his hayır gidiyor diyordu 2 hafta sonra gittik kesesi bozulmuştu meleğimin 1 hafa daha bekleyelim ddedi dr bekledik artık tamamnen bozulmuştu kürtaj oldum uyutun beni hatırlamak istemiyorum dedim çok ağladım hala ağlarım şimdi tedavisiz hamile kaldım çok şükür ilk adet günümden yaptım testi hiç ümidim yoktu silik çıktı sonra kan testi yaptık falan şimdi her gün karnımdan iğne yapılıyor
kanım sulansın diye
çok dua ettim şimdi her gün yasin okuyorum bebeğime nazar değmesin dualarla korunsun diye hiç bir şey yapmamaya özen gösteriyorum her şey bebeğim için
serpilim allah dualarımızı kabul edecek sırayla geleceksiniz
neşem kimseye söyleme çok erken biz ailelerimize söylemedik bile bana kalsa çevreme doğunca söyleyeceğim de
çılgınım tentanioncüm neşem kansutçum sezenim hepimiz birbirimize dua edelim allah kabul etsin
bugün sabahtan çıktık rapor çıkartmak için iğne kullanıyorum ya sonra gezdik çünkü randevumuz saat 3.40 olunca ancak ddolandık dr gittik kalabalık her hasta çağrıldığında yüreğim ağzımda atıyordu ellerim uyşuyordu dua ediyprdum sonra ismim okundu kocamla girdik içeri dr muayene etti minicik bir kese çok küçütü sonra kocamı içeri çağırdılar dr keseyi gösterdi çok iyi maşallah dedi herşey yolunda dedi doğal beslen 2 hafta sonra gel dedi Rabbime şükürler olsun ki şimdilik herşey yolunda
Merhaba Arkadaslar,,,
Bende yeni araniza katildim ve soyle bi konular arasinda gidip gelirken sizin konu takildi gozume...
Ben 28 yasindayim ve 2 yillik evliyim.Bu ay hamile kaldim fakat gecen hafta doktora gittigimde yolk kesesinin olustugunu ama icinde embriyo*bebek*in gorunmedigini soyledi,bu hafta sonu tekrar gidicem son kez bakacak yine gorunmuyorsa kurtaj olucam.
Diyecegim oki sizlere insanin basina gelmedikce neyin ne oldugunu kimse anlamiyor,her sey ALLAH tan verende o alanda.
Sabir sukur ve dua iste butun kapilari acan bu uc anahtar.Rabbim cekemeyeceginden fazla dert vermezmis kullarina,,,,Bu dunya sinav dunyasi,sinavi kazanmakta kendi elimizde,,,,
Eskiden bu teknolojiler yokken hayatimizda analarimiz ninelerimiz nasilda 3 5 bilemedin 10 cocuk yapiyorlardi,hemde boylesine imkanlar yokken!! Iste YARADAN,,,,
Dilerim Rabbim en hayirli zamanda yuvamizdaki mutlulugu bir bebekle taclandirir.
ALLAH hepimizin Yar ve Yardimcisi olsun
hosgledin dersem, hosgeldin belenay.. turnayı gözünden vurdunuz çok güzel bi topiiee rasladınız. bereketlidir burası :)
fekaatt kariyer de yaparım çocuk da yalannn :) nil ablanın kulaa çınlasınn,ikisi birden olmuyoo.. niyeyse okumaya devam etmememis hemmen evlenivirmis kızcaazzlar paçalarda iki üç çocukla geziolar hep.. (ya da bana komsuunun tavuu kaz hesaabıı)
neseeee.. nassen guzumm. eyi misenn.
loveli sen kıdemli oldun sağa sormom :) iisin sen çünküm, allah daha iyi edecek seni inslh
bizim bir velimiz. üçüncüye kazara hamile kaldı. durumları yok ama hakkatten öyle böyle diil yok. hamilelii boyunca fosur fosur sigara da içti o ayrı.. doktora da gidemedi çünkü doktor da para. sekeri var 300 lerde. tansiyonu var bilmem kaçlarda. yok yok anlıcaarız. 10 gün mü ne kaldı doğuma. geçenlerde bi gitmis hastaneye almamıslar takipsiz gebelik olduğu için biz bakamayız demisler( riskli olunca riske girmiolar mıymış ne) doğum anında alırız demsler. doğumlar da ücretsizmis devlette galiba..
ey yımırtaya can veren rabbim. öylesi de vaaarrr. böylesi de.. kendimi düsündüm olsa nasıl el bebek gül bebek her seyi ince ince takip ederdim. aman gak dedim aman guk dedim elim yüreemde olurdu herhal... çok garip oldum bugün onunla konuşunca
var masalım pıhtılaşma ilkinden hemen dr test yaptı çıktı hamile kalır kalmaz başladım iğneye. hamile kalmadan önce başladım coraspine folik aside sen neler yapıyorsun
herşey bebeklerimiz için yeterki hayırla ve sağlıkla gelsinlerboshayallersmilevar çok şükür sürekli değil ama mvar yoksa korkardım iyi değil mi diye bulansın kusayım sorun değil bebeğim iyi olsunda
var çok şükür sürekli değil ama mvar yoksa korkardım iyi değil mi diye bulansın kusayım sorun değil bebeğim iyi olsunda
folik asite de coraspirine de küstüm ben lovelim...
adetim 2 saat gecikince hemen almaya başlıyorum..bu ay iki gün gecikince 2 gün kullandım..
şimdi de eşimle beraber kullanmak istiyorum eşim de kullanalım diyor..bu ay da kürler falan artık olmadı martta aşılama yaptırıcaz...
öyle işte canım...
bebekten haber ver teyzelerine...
opuyorumnanaktan
Neşecim,Seve seve anlatırım bitanem olumunekankayizsmile, Önce aktara gidilir, hayıt tohumu istenir. Eve gelince bir cam kavanoza konur. Yanına bir tatlı kaşığı konur. Benim evimde bir de kahve çekmek için bir makine vardı. Kahve hariç herşeyi çekiyor o ayrı:)) neyse. Sabah kalktın mı? Kahvaltı hazırlamaya başlamadan hemen kettle'a suyu koy, kaynayadursun. Sen hayıttan 1 tatlı kaşığı al, makinen varsa çek. Yoksa az havanda döv, yada hiçbişi yapamıyorsan öylece koy. En iyisi tphumun içeriindeki maddelerin açığa çıkması için taze taze çekmek. Benim bitki demelmek için porselen kupalarım var. Ona az kaynamış su koyup süzgecini koydum süzgece o 1 tatlı kaşığı hayıtı koydum ve kaynamış suyu ekledim. Seviyesine kadar. Sonra üstünde kapağı var. Onu kapatıyorsun. 5-10 dk git lavaboya falan, işlerini bitiresiye. Sonra szgeci çıakrıp biraz soğutuyordum. Bunun için vaktim varsa bekliyordum, yoksa soğuk su koyduğum bir kaba oturtuyordum fincanı, yada içine az soğuk su katıp hemen kahvaltıdan önce içiyordum. Sonra kahvaltı. Akşam daha rahat. Eve geldin, yemeğe başlamadan hemen koş aynı işlemleri tekrarla. Kendi mutfak eşyalarınla en kolay ansıl oluyorsa hemen hazırla iç. Kaynatmayacaksın, ılık içeceksin ve taze hazırlayacaksın. en az 3 ay kullanın diyorlar. Benim 3 haftada maşallah prolaktini 165,5 tan 64,5 a indirdi. Diğer hormonlara baktırmadım ama tüm akdınlık hormonlarını düzenliyormuş, kimbilir bilmediğimiz daha neler var. Eskiden kadın otu derlermiş. Anlamadığın yeri sor. Sabah akşam iç. İçine hiçbişi koyma, tatlandırma, tadı soğan suyundan kötü değil. İçtiğimiz hapları düşününce hiç kalır. Bir de acizane fikrim duasız bırakma tedavini.
İnşallah hep birlikte güzelim. Serpilim umut çok güzel, hiç kaybetmeyelim. Bebek konusu yada başka konular...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?