30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

ben de seni kocaman opuyorum canımm.. insallahh..cumartesi aksamı dısarı cıkıp biraz kafa dagıtalım bakalımmm

serpilim çılgınım bugün bütüüüün gün formunuzdaydınız...hafta sonu size yarıyor anlaşılan...
süpersiniz hatunlar...sizi okuyarak takip edebiliyorum...
:icecream:

neşemeşe kuzumuza iyi bak tamammıı :)) biizm yerimizde okşa onu o hisseder

Tamam Serpil teyzesi...

Çılgınım inşallah bebişsiz geçen son ayın olur bu.

:roflol: ne tuhaftır ki bunları yaparsın yaparsın, amuda bile kalkarsın olmaz, hiçbişi yapmadığın ay geliverir bebiş. Benim hesaplarıma göre geçtiğimiz ay yumurtlama zamanım boş geçmişti. Boşuna demiyorum cahillik mutluluktur diye. Herşeyin bir vakti var sanırım ama biz sabırsızız..Bunları kendime diyorum lütfen yanlış anlamayın..

serpilim çılgınım bugün bütüüüün gün formunuzdaydınız...hafta sonu size yarıyor anlaşılan...

Arada yaz ki Masalım topiğimiz şenlensin..Hepimiz birbirine benzeyen ama farklı renklerde güzellikleriz, çok hoşuma gidiyor bu sohbetler...Mesala son olarak 2010 Ekim anneleri topiğine takıldım birkaç sefer. Aman Allah'ım o ne kalabalık maşallah.Bir şey soruyorum, araki bulasın..Bir curcuna bir karmaşa..Ay yapamıyorum ben öyle yerlerde. 8-10 kişi olsun, samimi olsun, kimin son hali ne takip edebileyim, zaten yarım akıllıyım. Yaşlandım mı ne gelemiyorum kalbalıklara ben artık...
Kızlar bugün pazar, sizin yapacak en çok işiniz vardır? aklinialirimsmile Biz uslu uslu oturuyoruz bugün, ok tuhafımıza gitti, yapacak birşey de bulamadık. Az sonra hasta ziyaretine ve başka bir yere taziyeye gideceğiz. İnşallah moralimi bozup gelmem..Hepinizi çok öpüyorum. Tatilde olmayanlar lütfen kocişlerinizle iyi ilgilenin, yakında hamiş kalınca insan biraz boşlukta kalıyor :roflol:

amanda aman ben geldim kızlar evimi temizledim yarım yamalak yaptım hava pek güzel geldim ofise eşim çocuklarla etüd yapıcak :)) bende şöyle bir bakınayım dedim işte hepinizi seviyorum hepinize güzel pazarlar şöyle topicleri gezeyim hımmm kızlar bilgisayara göre olmayan bebeğim bugün rahmime ekildi vallahi bilgisayarın yalancısıyım :))) olmayan bebebşimi öpün tamamıı ? :))))

merhaba arkadaslar
tup bebek hakkinda cikan yeni genelge icin tepkimizi gosterelim
tek yurek olalim
kimse bizden anne olma hakkimizi alamaz
lutfen yetkili yerlere mail gonderelim sesimiz ne kadar cok cikarsa etkimizde o kadar fazla olur

Mail adresleri..

bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
BİMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına

recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına

cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal İşler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr ( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

AKİM ak parti dilekçe başvuru formu (mutlaka cevaplandırılacağı bildirilmektedir.)

Gazeteler ve sağlık muhabirleri: ( sizin ayrıca tanıdıklarınız var ise onlara da lütfen yollayınız)

turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com

hepinize iyi pazarlarrr...

masalcım bizim evde de bilgisayar hep açık azcık vakit buldum dün damladım, serpilim de basındaymış coştuk biraz olumunekankayizsmile

yaw ben şimdi gene hapa başlıcam heralde. doktoru da aramak hiç içimden gelmiyor.
boyle sebepsiz infertilite denen şey de pis bişimiş. hani doktora gitmeli mi gitmemeli mi???
benim zaten mide sorunlarım vardı onda da bişi bulamamışlardı..ona da genel dispepsi mi ne oyle abudik bişi demiş yollamışlardı.. bişi bulunmaması güzel tabii de ee çaresi yok .. cinslik bende yaniii -tatlicadiarzu-

öptüm gitti kızz.. inşallah olana da öpücük yollarızz..

bugun ben herzamanki olumlu yanımı arıyorum:) biraz moralsizim. içimden kendimi gaza getirmeye çalışıyorum ama karamsar yanım biraz ağır bastı şimdiye kadar. ağladım zırladım.. iyi de geldi zırlamak. senağlama

Tamam Serpil teyzesi...

Çılgınım inşallah bebişsiz geçen son ayın olur bu.

Aminnnnn

aynen oyle valla, ugrastıkca da bir sürü sey ogrenmek zorunda kalıyorsun. hep kendiliğinden olsun istedim bu yüzden ama olmadı kaderrr..

tabii yaa burası cok güzel bir topik, iyi ki açmışsın bu topiği yaa..Allah razı olsunn
biz de seni opuyoruzzz..

oy oy oy kuzummmmmm sen ağlama gülüm benim bende hem temizlik yaptım hem ağladım amana ağlamalarada alıştık olsun be bizim moralimizi hiç birşey bozamazzz emin ol bak sevgili kocam ciidi tutucu bense büroda bira içiyorum ne yapayım beyin kanmasımı geçireyim ana rahatlıyorum :)) yoksa dr lara para ödeyeceğimm iki bira iyi geliyor eee kocam afetmez ama ne yapayım oda içirttirmesin yapsın bana bir çocuk öyle değili anam sağlıklı kadınım doğurttursun benii :)))))))))))))))))))))) eeeeeeeee yanii şaka bir tarfa yaşam çılşgınım herşeyiyle güzel güzel arkadşım lütfen güçlü ol emin ol zamanı gelince bebebğin olacak sağ salim hayırlı evlat verecek rabbim bazan zaman zaman düşünüyorum bak emel sayının çocuğu yok gayet şık bakımlı kadın hepimize on basar bize neler oluyor ya amannnnnnnnnnnnnnnnnn takma kafana tokadan başka şeyykaydirigubbakcemile5

çılgınımmmm sen gaza getirecek çok şey bulacaksınn ben bundan eminim tatalımm vallhi eminim hadi ya bismillah de kalk ayağa gül ağaldığın saçma sapan şeyler gül geç

masalım nerlerdesin kız seni başka topiclerdede takip ediyorum gülüm :)))) en süper topic bizimkii öyle değilimi nerde çatlaklar varsa toplandık :)) en büyük çatlak benim galiba ama olsun ben kendimi seviyorumm kızlarr

biliyormunuz her yok oluş bir var oluş.bunu biliyordunuz değilmi? evet bu olguyu bizlere yansıtırsak bir açılım yapalım biz her ay adet kanıyla yok oluşlardayız .ama bir varışlar var bunda neden bu pencereden bakmıyoruz haydi şimid bu pencereden bakalım hepimzi aklı başında ve yaşam tecrübesi olan dopdolu kadınlarız bir adet olamnın ne büyük zenginlik olduğununda farkındayız bize boş bomboş tavsiyeler ve bununla ilgili cümleleler bizi asla tatamin etmez etmediği içinde buralardayız canlarım bizler gayet sağlıklı kadınlarız sornumuz yok şükür doğal yollardan bebeğimizolmasaa tıbbi yönden bunu başarabilecek gğçlerde hanımlarız.. ben bazan düşünüyorum yaşamda o kadar güzel şey varken bu takıntı niye evet niye... niyesi yok işte yokkkkk allah vergisi bu duygu içimizde yüce rabbim bizi annelikle görevlendirmiş o hiisi ve duyguyu bize vermiş çocukken bile evcilik oynarken anne rolünü seçtik büyüüdk kimizi iş kadını oldu kimiz ev kadını ama her iki kadında yüklenen program annelik her ik,imzdede var bu duygu ister 18 yaş kadını istersek 50 yaş kadını olalım var işte 18 likteki duyguda aynı 50 likte ki duyguda aynı işte ikisininde arasında zerre kadar farklılık yok biz her ay adet olan kadınlar unutmaylımki her adet oluş yeni bir var oluş yeni varoluşlarımızın şerefine güzell bebişler gelsnin hepinize güzel kuzlar sabır ve kannaat emin olun başarılacakk unutmayın herzaman zor olan yok imkansızlarda sadce zamanımız alır hepiniz güçlü ve istikraralı olun eninde sonunda kazanacak olan sizlersiniz

hahah :) deli..:dance: öptüm gitti. öpmekle kalmadım bi de göbisini mıncırdım nihehehe

benim de keyfim yok. regl oldum ya ondan. aksam üst alısveris merkezine girdik bi saaatliine. anam bebeeeni veledini kapan gelmis. yok ben vazgeçtim. iki kisilik yasama hazırliim de kendimi. olur da gelirse eğer süprüz olsun.

artık ağlayamıorum da ööle salak bi durumdayım iste. son çırpınıslarım mı diorum bazen. hani bi iki daha ümit sonrası bosluk.. öle hissediorum :1no2:

ben de çocuk sahibi olmak istemenin insanın ölümsüz olma isteğiyle alakalı olduğunu düsünürdüm bi ara. sonuçta senin genlerin yok olmuyor, aktarılıyor kusaktan kusağa.. böyle düsünürken bi yerde de elif safak ın bununla ilgili bi yazısına raslamıstım

yazıyı buldum

Bu dünyaya çocuk getirmek

Böyle kaotik bir dünyaya asla çocuk getirmemek gerektiğine inanan bir arkadaşımla buluştum geçenlerde. Feminist, nihilist, akıllı, bilgili, konuşkan, bir de kendini hırpalama potansiyeli hudutsuz olanlardan.

Oturduk karşılıklı, o masanın bir kenarında, ben bir kenarında, karnım burnumda. İkinci çocuğa fena halde hamile... 'Bravo doğrusu, bu kadar iyimser olduğunu bilmezdim,' dedi bir solukta. Neyi kastettiğini sorunca şöyle uzun bir açıklama geldi ardından:

'Entelektüel çiftlerin çocuk yapmaları delilik gibi geliyor bana. Hani dünya umrunda olmaz, ne kafa yorarsın, ne vicdanına fazla mesai yaptırırsın, o zaman bir sürü çocuk da yaparsın elbette, ne gam. Yahut alabildiğine kaderci birisindir diyelim. Hani Allah verdi, rızkını da verir diye diye, bir pasiflik, kendini koyvermişlik deryasında yüze yüze gene yaparsın bir sürü çocuk, onu da anlarım. Ama yazan, çizen, kafa yoran insanların bir çocuk yapması bile bir mucizeyken, siz ikinciye nasıl cesaret ettiniz, pes! İki çocuk peş peşe yaptığına göre hem şu dünyaya hem bu memlekete itimadın büyük demektir. Ben asla yapmam, yapamam. Baksana ne demokrasimiz demokrasi ne bugünden yarına çıkış belli.'

Cevap veremedim bir süre. Sorular soruları tetikledi zihnimde. Çocuk yapmak iyimserlik belirtisi mi hakikaten? İyimser olduğumuz için mi bu hayata bebek getiriyoruz acaba? Hani bir umut mu bizleri ayakta tutan? Geleceğin bugünden daha güzel, daha adil, daha yaşanılası olacağına dair bir umut kırıntısı mı yanıp sönen yüreklerimizde? Yoksa bencil bir arzuyla, belki basit ve som bir ölümsüzlük arayışıyla mı hareket ediyoruz? Adımız, soyumuz, yani şu geçici dünyada bir 'devamlılığımız' olsun mu istiyoruz? Böyle bakınca romancının ölümsüzlük arzusuyla çocuk yapmanın ardındaki ölümsüzlük arayışı o kadar da uzak düşmüyor birbirinden.

Yoksa dünyaya ve dışarıya olan itimadı yitirdiğimiz için mi 'özel alan' denilen kozaya çekiliyoruz iyiden iyiye? Bunalıma girdikçe kendini yemek pişirmeye, ev işlerine, o küçük ve kontrol edilebilir gibi görünen ev içi dünyanın ayrıntılarına veren kimi kadınlar gibi. Bir hudut mu çiziyoruz özel alan ile kamusal alan arasında?

'Hani sessiz sakin düzenli bir Avrupa kasabasında yaşasak anlarım. Oralarda çocuklar huzurla büyüyor, her türlü imkânlardan faydalanarak,' diye devam etti söze arkadaşım. 'Ama dünyanın geri kalan yerlerinde, hele bizim gibi her günü iniş çıkış olan bir memlekette çocuk yetiştirmek akıl kârı değil gibi geliyor bana!' Sustuk bir müddet. 'Peki ya bizler?' dedim. 'Biz hepimiz böyle böyle büyümedik mi? Bugün olduğumuz insanlar haline dönüşmedik mi?'

İnsan bir sarkaç umut ile umutsuzluk arasında salınan. Bizim gibi ülkelerde belki sarkaç daha hızlı, daha hareketli. Ama ne sakin düzenli Avrupa kasabaları gördük, çocukların son derece mutsuz ve depresif yetişkinlere dönüşebildikleri. Ne karman çorman kalabalık Doğu'nun limanlarını gördük, çocukların tüm yoksunluklara rağmen mutlu ve özgür olabildikleri.

Tentationcum çok güzel bir yazımış, bayıldım, içime su serpti.
Serpilim çok güçlü bir duruşun var, gerçekten hayranım. Hiç değişme ama lütfen kendine de fazla yüklenme olur mu?
Lovelim hamişlik nasıl gidiyor? Bebiş kendini hissettiriyor mu?
Ay burası gerçekten benim gibi çatlak hatunların yeri, akıllı uslu hatunlar uzak dursun:))
Bu haftasonu yine yorucu geçti hepimize galiba. Pazartesi olsa da dinlensem..

çılgınımmmm sen gaza getirecek çok şey bulacaksınn ben bundan eminim tatalımm vallhi eminim hadi ya bismillah de kalk ayağa gül ağaldığın saçma sapan şeyler gül geç

bulurum di mi?? şimdiye kadar hep zorlar çıktı zaten hep buldum yolunu..ben de bismillah dedim giydim spor ayakkabılarımı şöyle çıktım yürüdüm..yürümek hep iyi geliyor. kuşlar da cıvıl cıvıldı..iyi geldi serpilimm

canım benim cok haklısın.. bugun süpper güçlerinle geri dönmüşsün valla.. Allah nazarlardan korusun seni..

güzel pazarlar kızlar çatlak çıtırlarım
lovelicimm nasılsın bakalım?? nese ve sen, bize sürekli durumunuzu bildirin..yeğenler nasıllarr??

bazen ben de aynen hissediyorum işte. gücüm kalmıyor. bana hep çok güçlüsün çok güçlüsün derler. guclubacismile bazen güçlü olmak istemiyorummmm ya kardeşim. bişiler de hazır ayağıma gelsin diyorum ama demek yetmiyor tabii..

güzel yazıymış.. umut ve umutsuzluk hep içiçe..
çok da derin düşünmemek lazım heralde ama bu yaştan sonra da nasıl değişecek bizim huylarr değişmeezzz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…