30undan sonra evlenmemiş olan sıkıntılı tiptir???!!

Arkadaşın evliyse bence erken evliliğin pişmanlığını yaşıyor
Size laf çarpmış

(Çevremde 30 yaş üstü evlenmemiş normal ve malesef anormal insan çok. Ama bunu anormal kesimin evlenememesine değil karakterine bağlıyorum ben hep. Mesela birisi herkesin içinde ondan yapamayacağı (!) bir şey isteyerek onu küçük düşürmüşüm diye küstü. İşle alakalı bir şey istemiştim oldukça da samimiydik. Pekala da yapardı ama böyle bir bahane sunup küstü ve bu kadın yaklaşık 10 kişi ile daha küs. Ya da bir diğeri bana İnstagram resimlerimin hepsini beğenmedin diye, arkadaşıma da bana sürekli adımla hitap ediyorsun yanına Ayşe hoca diye eklemen gerek diyerek küstü. Erkekler daha düz ama kadınlar daha komplike olabiliyor. Ve bu garip davranışları ne yazık ki evlenmemiş olmaya bağlanıyor. Sanki evlilik çok matah. Çok güzel. Evlilik mükemmel bir karakter edindiriyor sanki

30 yaşında evlenmek de normal 24 yaşında da. Şu yaştan önce, şu yaştan sonra evlenen insan sıkıntılıdır demek çok cahilce. Evlenmeyen insanlara da böyle benzetmeler yapmak tamamen cahillikten kaynaklanıyor. İnsanın nasibinde yokmuş der 'normal insan'.

Ne kadar sığ bi bakış açısı..
21inde 23unde 25inde evlilik yapan ve karakter olarak sıkıntılı o kadar cok gozlemledigim insan var ki; evliligin guzellikle, yetenekli olmakla, akilla ilgisi olmadiginin delili gibiler.. Bakıyorsun, tam bir alfa kadini ama bekar, yine bakıyorsun tam bir paçoz ama evli ve mutlu..
Nasip işi; kaderinde varsa olur, yoksa olmaz.. Ve herkesin kaderi 30dan once evlenmek olamaz herhalde.. Kimi 18inde kimi 25inde kimi 35inde rast gelir, kimi de hic gelmez..
Boyle genelleme yapan bazi tipler bi de sanki bilim ışığında muhtesem bi keşif yapmis gibi konusmazlar mi

Düşünmeden konusmus bi örneğe rastladıysa aslında onu istinaden soylemek istemiştir lafin size dokunacagini dusunmemistir...en iyi arkadasinizin niyetini siz bilirsiniz hemen bozulmayın bence

Erken yaşta evlenenlerin boşanma oranı daha yüksek. Ama bu normallik ya da anormallik göstergesi değildir tabi ki, öyle düşünmek çok sığ olur. Ben 25te evlendim eşim 33 idi. Bence eşim benden daha normal

Her gün bu tarz konular açıyorsunuz bence ilginizi daha çok evlenmek ve erkekten başka yerlere kaydirin

30'u aşıp hala evlenmemiş kişilerde sıkıntı yok ancak 30'u aştığı halde hala başkalarının saçma sapan düşüncelerini kafaya takan ve doğruluğunu sorgulayan kişilerde sıkıntı var bence. Kırıldım, sinirlendim demiyorsunuz. 30 üstü olduğunuz halde böyle bir gerzekliğin doğruluk payını sorguluyorsunuz. Evet sıkıntı var ama evlilikle alakası yok.

32 yaşındayım böyle bir cümle duysam "la bi yürü git" deyip gülerim sadece.

25 yasında evlenecegim kısmetse, nişanlım da 30 üstü. Bizim halkımız neden bu kadar takar yaş olayına anlamıs degilim...işte bunlar hep cahillik ve boşluk.. dırdırdır herseye bir kulp baskasının olayı seni niye dellendiriyor arkadas derim ben adama.. herkesin nasibi farklıdır, Allah nasibini verecegi yaşı bilir.. beş parmagın beşi bir mi? Genelleme yapmaya ne de bayılırlar..

Emin ol yaş uysa nezaman evlilik derler evlenirsin çocuk cocuk dogar digeri nezaman sanki kendilerine dert tasa yuk anlamıyorum yorum yapmak kendilerini varım diye mi hissettiriyo nedir
Sanada hayırlı ugurlu olsun arkadasım mutlu mesut guzel gunlerinin bol oldugu bi evliliğin olsun Allah tamamına erdirsin

24 yaşındayım nasipse ay sonu evleneceğim ama ben evliliğin kesinlikle nasip kısmet olduğuna inanıyorum. Bir şeyler ters gidiyor nikah bile erteleniyor her şey yolunda gidiyor 2 güne evlisin. Ben evliliğin güzellikle yaşla maddi durumla alakası olduğuna inanmıyorum. Tabi güzelliği için maddi durumu iyi de evlenen insanlar vardır o mantık ve tercih meselesi. Ama biriyle tanışırsın dış görünüş maddiyat değil kişiliği kalbi ruhu kendine çeker bağlanırsın işte ruh ikizim dersin. Bu kaderdir. Ben nişanlımla 9 yıldır birlikteyim 6 aydır nişanlıyım onu ilk başta istemedim 7 ay peşimden koştu sonra kabul ettim ve kısa bir süre sonra sanki hayatımda olacak son erkek bu diye hissettim o anı unutamıyorum. Ve şimdi yıllar sonra kısa bir süre kaldı artık evli olacağız. Bana inan ki muhteşem güzellikte değilim mükemmel işim iyi bir birikimim yok ama aşık olmak ruh ikizini bulmak bunlara bağlı değil. Hangi yaşta o ruh ikizini bulursun bilemem ama inşallah doğru zamanda doğru yerde denk gelirsin ve güzel hayırlı bir evliliğin olur. Kendini böyle düşüncede ki insanların sözlerine kulak verip üzme.

M mavi_hale

30 yaşındayım, pek sıkıntılı bir tarafım yok. Niye olsun? Geçim derdi, atanamamak, ailem, işsizlik derken koca derdine düşemedim. Nişanlıydım, onunla da tatsız bir şekidlde ayrıldım. Herkesin yaşamı öyle koca düşünecek kadar kolay değil. Bunca sıkıntının arasında önceliğimiz koca da değil zaten.

Son düzenleme:
Ahahahaa ben de 29 yaşında evlendim. Iyi ki geç evlendim, hiç pişman değilim. Sorunlu bir tip olduğunu da düşünmüyorum.

Reactions: 000

Kesinlikle çok doğru söylüyosun. İssiz gücsüz bos insanlar kendilerine meze yaratma cabasındalar iste milletin agzı torba degil ki büzesin, önce biz kendi icimizde huzuru yakalayıp kendimizden emin olalım..her yaşın ayrı güzelligi var.:)) çokk teşekkür ederim canım çok tatlısın amininşallah daha güzelleri başına olsun, senin gibi iyiniyetli iyi dilekli insanlara Allah daha da güzellerini versin

Sagol canım guzel dileklerin için teşekkür ederim bi söz var ya sen bilmezsen seni kimse bilmez ki seni.. işte bu hesap sen kendini bilmez düsüncelerine sahip çıkmaz herkese fırsat verirsen haliyle herkes konusacagını sanıyor. Not bu sözüm konu sahibinr yada yorumda bulunan arkadaşlar size deil herseye burnunu sokan insanlar içindi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…