• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30unu Geçen Herkes Böyle mi?

35 yaşındayım. Yaklaşık üç yıldır çok büyük bir bunalımdayım. Sebebi de yok üstelik. Yaşlanan herkes böyle mi, 35ini geçen herkes mi mutsuz yoksa benimki kişisel bir sorun mu anlayamadım...
28 yaş aynıyım. Sürekli geçmişe özlem içindeyim. Geçmişle ilgili her şeye ağlıyorum. 2 senedir panik atak hastasıyım. Ruhsal olarak zordayım. Bence şuan dönem bizi buna zorluyo. Küçükken derdimiz yoktu. Şimdi öyle mi ne yesek zararlı nereye gitsek riskli insanların yaşamı çok ucuz otobüse bile binemiyorum insanlardan korkuyorum. Trafikte kimseye sataşmıyorum levyeyle iner diye. Bu çağ bizi buna zorluyo

35 yaşındayım. Yaklaşık üç yıldır çok büyük bir bunalımdayım. Sebebi de yok üstelik. Yaşlanan herkes böyle mi, 35ini geçen herkes mi mutsuz yoksa benimki kişisel bir sorun mu anlayamadım...
Yaşlanan herkes böyle mi? 😂 Allah iyiliğini versin 😂 35 yaş bence gayet genç bir yaş. Sorunların yaşla ilgili değil, altta yatan başka sebepler vardır.

42 yaşındayım aynıyım. İnsanlara tahammülüm yok, birebir insanla muhatap olmak gereken bir işim var. Trafikte tahammülüm kalmadı. Yolda yürürken yavaş birini görsem omuz aradım geliyor. Eşimle sorunlarım var. Ctesi psikiyatrist orta derece depresif teşhisi koydu ve iki ilaca başladım. Hayatta tutan tek şey kızım. Yoksa üç beş parça eşyamı alıp bir yerlere kaçasım var...

Fatal danger.. uzuluyorum sana.

Yasla birlikte yasadigimiz degisimler var tabii ki mental olarak. Ama senin durumun cok baska. Seninki yas kompleksi. Kabullenemedin bir turlu 20li yaslardan ciktigini. Bunun icin tedavi olmalisin. Ileride seni cok daha mutsuz edecek bak bu. 40lara gelince daha buyuk bir depresyona gireceksin. Lutfen tedavi ol. Disin agriyinca doktora gitmek gibi bi sey, gayet normal yani mental olarak bir agrin var gibi dusun ve tedavi ol 🌸

Kişisel bir sorun tabi ki. Çoğu insan 35-40 yaş civarı bazı fiziksel ve ruhsal değişimler yaşar ancak bu çoğu zaman bunalım seviyesine gelip yıllarca sürmez.

Üç yıldır kendinize işkence etmek yerine neden tedavi olmayı düşünmüyorsunuz?

Yaşlanan herkes mi ? 35-40 yas yasli mi bunlar ? Su sacma ezik zihniyetinden cikin ya her yasin bi güzelligi var her seyi kabul edin. Evet 18 yasindaki hayat cocukluk her sey sorumluluklarin olmadigi yaslar zaman icinde sorumluluk vs artiyo ama bu yaslar da guzel. 30 yasindayim hala hep ayni hissediyorum. Gelen her yaşı güzel karşıla. En önemlisi her zaman güven kendine yüzleş bütün taşlar oturur. Surekli yaslaniyorum vs diye ah vah yaparsan daha 35 inde hicbir guzel gun yasayamazsin stresten . Bence bi yardim alin

34ü yariladim.
mutsuzluk yok icimde, 24ten daha guzel bir hayatim var.
acaba tek sıkıntı yas mi?
belki de "otuzlarimda zaten şöyle şöyle olurum" diye düşündüğünüz hayallere yaklasmamissinizdir, bunun verdigi "yirmilerimi bosa gecirdim" üzüntüsüne sahipsinizdir. yani bu aslinda 30larin hüznü degil de yasanmamis 20lerin yasi gibi birseydir

3 yıldır böyleyse niye doktora gitmediniz?

30 a girmeye az kaldı ben de böyleyim yaşlanmak berbat bir şey bence . Defne samyeli gibi olmayacağımız için hiç de yaş güzellemesi yapamam . En güzel yaşlar bence 18 25 gibi hissediyorum .

Yaşlanıyorum psikolojisi bende de vardı şimdi biraz hafifledi. Fark ettim ki hayatın ilk bölümü aslında bize ait değil. Çocukluk, ailemizin ve çevremizin bizi şekillendirdiği bir dönem 18-20ye kadar biz de böyle denebilir.
Sonra 20’li yaşlar özgürlük, keşif, adrenalin gençliğin en parlak dönemi.
Ama 30’larda başka bir şey taşlar yerine oturuyor, kim olduğun, ne istediğin, neye tahammül etmeyeceğin netleşiyor. Eğer 70–80 yıl yaşayacaksam, 30’dan sonrası 50–60 yılı, 20-30 yaşında yaşadığım gençliği düşünerek sürekli yaşlanıyorum diye üzülerek mi geçireceğim.
Ölüm akla geliyorsa da bu da doğada ki en normal, en sıradan gerçeği milyonlarca yıldır hayatın normal döngüsü bu. Bazı şeyleri basitleştirmek lazım belki de beynimize onca yük edeceğimize.

Birkaç gün sonra 37me gireceğim çok heyecanlıyım acaba yeni yaşım ne gibi güzellikler getirecek diye💖
Bence 30lu yaşlar muazzam...
Kadınlığın en güzel yaşları bence, 40lar 50ler sağlıkla mucizelerle gelsin hepimiz için.
Evlatlarım sağlıklı bu benim için en büyük şükür ve mutluluk sebebi, insan mutlu olmak sebep ararsa çok var , 35 yaş çok güzel bir yaş tadını çıkarın.

Tabiki kişisel bir sorun. 35 yaşın da neresi yaşlı anlamadım. 3 yıldır çok büyük bunalımdasınız ama nasıl bir tedavi aldınız bu konuyu çözmek için yoksa 3 yıldız üzülüp duruyor musunuz?
Ben açtığınız konulardan sizin çok yalnız olduğunuzu düşünüyorum, çok basit konuları buraya yazıp duruyorsunuz hiç mi arkadaşınız yok diyorum görünce. Bence konu yaştan ziyade arka planda farklı bir yerde tıkanıyor

42 yaşındayım aynıyım. İnsanlara tahammülüm yok, birebir insanla muhatap olmak gereken bir işim var. Trafikte tahammülüm kalmadı. Yolda yürürken yavaş birini görsem omuz aradım geliyor. Eşimle sorunlarım var. Ctesi psikiyatrist orta derece depresif teşhisi koydu ve iki ilaca başladım. Hayatta tutan tek şey kızım. Yoksa üç beş parça eşyamı alıp bir yerlere kaçasım var...

aynı yaşta bir kadın olarak, gerçekten aynı şeyleri yaşıyorum. Gözüm sürekli saatte, hangi işi yaparken, hangisi aradan çıkar, o esnada hangi yemek pişebilir ya da dışarı çıksam, hangi işleri ne kadar sürede halledip eve geri dönebilirim, araba kullanırken hangi kestirme ve yoğun olmayan yolu kullansam mesela.. Kurulmuş saat gibiyim, aklım sürekli bir sonraki hamlede..
İşin ilginç yanı, farkındayım ama yine aynı döngüdeyim.
Birkaç parça eşya ile, sessiz ve dingin bir yerde, 4-5 ay yaşayasım var. Hiçbir yere yetişmek zorunda kalmadan. Hayat çok yorucu..

30’unu geçen herkes böyle değil. Siz yaşa takmışsınız, 30 olunca hayat birmiş olarak görmüşsünüz kendinizi.

Hepimiz insanız hepimiz doğup büyüyoruz, şanslıysak 60-70 yaşına kadar sağlıklı bir şekilde yaşayıp öleceğiz. Eliniz ayağınız tutuyorsa, sağlıklıysanız, kimseye muhtaç değilseniz şükretmeniz gerekiyor. Ama siz 20’li yaşlarım bitti diye hayata küsüyorsanız muhtemelen erkek beğenisi hariç bir şey umurunuzda değil. Onların gözünde değersizleştiğinizi düşünüyorsunuz. Bomboş geçen yıllar. Benim hayatta üzüldüğüm yıllar ergenliğim falan, çünkü fakirlikten bomboş geçti. O yaşlarıma bakıp üzüldüğüm tek şey o. En güzel olduğum yaşlar da 30’lu yaşlarım oldu valla, kilo aldım biraz yüzüm dolgunlaştı, bir iki estetik müdahale yaptım vs.

Lütfen psikolojik destek alın, çünkü 30 oldum hayatım bitti, yaşlandım düşünceleri çok acınası görünüyor.

aynı yaşta bir kadın olarak, gerçekten aynı şeyleri yaşıyorum. Gözüm sürekli saatte, hangi işi yaparken, hangisi aradan çıkar, o esnada hangi yemek pişebilir ya da dışarı çıksam, hangi işleri ne kadar sürede halledip eve geri dönebilirim, araba kullanırken hangi kestirme ve yoğun olmayan yolu kullansam mesela.. Kurulmuş saat gibiyim, aklım sürekli bir sonraki hamlede..
İşin ilginç yanı, farkındayım ama yine aynı döngüdeyim.
Birkaç parça eşya ile, sessiz ve dingin bir yerde, 4-5 ay yaşayasım var. Hiçbir yere yetişmek zorunda kalmadan. Hayat çok yorucu..
Kesinlikle yorucu. Ama bu yaşla ilgili mi emin değilim. Bakıyorum da herkes mutsuz ama sonu olmayan bir koşturmaca içinde. Dediğiniz gibi aynı anda hem birden fazla iş yapıp hem de bir sonraki hamleleri düşünmek çok rahatsız edici artık...

Ben 30 yaşımda şok olmuştum ve depresyona girmiştim ama sonra en güzel yaşlar 30muş len dedim keyiflendim mis şimdi 35im en güzel yaş 35, eğer 36 olursam en güzel yaş da 36 olur net hahahaah yani kaç yaşındaysam o yaşı artık en güzel yaş ilan ediyorum. Şöyle 90larımızda bile çıtı pıtı çok sağlıklı ve keyif dolu olmak istiyorum. Nasip olur inşallah.

Back
X