• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30unu Geçen Herkes Böyle mi?

Öyle haklısınız ki... Beni ruhumdan yakaladınız. Ne gençliğimi yaşayabildim ne de şimdiyi yaşayabiliyorum.
Siz başka türlü yetiştirilmişsiniz içine düştüğünüz dünya beklentilerinizi karşılamamış. Yaşanmayan beklentiler de en az yas kadar üzücüymüş. Kendinizi daha iyi anlamak için bende terapi öneririm.

Siz başka türlü yetiştirilmişsiniz içine düştüğünüz dünya beklentilerinizi karşılamamış. Yaşanmayan beklentiler de en az yas kadar üzücüymüş. Kendinizi daha iyi anlamak için bende terapi öneririm.
Uzun bir süredir tedavi oluyorum ama değişmiyorum değişmiyorum.

Bana göre en güzel yaşlardasınız ama
Sizin de dediğiniz gibi, istediğiniz bir hayat yaşayamamışsınız
Hayalleriniz gerçekleşmemiş , ve geç kaldığınızı düşünüyorsunuz

Hiç öyle düşünmeyin , nasip kısmet herşey
Sağlık olsun en önemlisi o
Zamanı geldiğinde illaki olacaktır
Evlenenler de çok mutlu değil , özellikle maddi imkanları olmayan aileler
İstisnalar kaideyi bozmaz tabi ki , var mutlu giden evlilikler
Bu yaşta işsiz olmak belki...

Bence hayattan beklentilerinizin gerçekleşip gerçekleşmemesiyle ilgili
Mesela bir aile kurmak istiyordunuz ama olmadı ve buna üzülüyorsanız yaş almak sizi yorabilir, ya da meslek edinmediyseniz, ya da tek başına bir ev tutup yaşamak istediniz ama bir türlü olmadı. İsteklerinizle yaptıklarınız örtüşmediğinde, ve bu isteklerinizden gün geçtikçe uzaklaştığını inanıyorsanız, içinizde bunun hüznü olabilir.

Ben 39 yaşındayım. Zaman zaman üzüntülerim olsa da, ve evet bazen yaşlanmak hüzün verse de sizi kadar hissetmiyorum. Ve 30 umda çok mutluydum...
Akademik kariyer yapacağım diye tüm gemileri yaktım fakat onu da yapamadım. Yani tüm gemileri boşu boşuna yakmış oldum. Yıllarım boşa gitti.

35 yaşındayım. Yaklaşık üç yıldır çok büyük bir bunalımdayım. Sebebi de yok üstelik. Yaşlanan herkes böyle mi, 35ini geçen herkes mi mutsuz yoksa benimki kişisel bir sorun mu anlayamadım...
Kahvem bogazimda kaldi kiz 35 yaş yasli mi aaa sacmalama istersen tasdevrinde mi yasiyoruz

Öyle haklısınız ki... Beni ruhumdan yakaladınız. Ne gençliğimi yaşayabildim ne de şimdiyi yaşayabiliyorum.
10 yıl sonra da ‘Neden 30’larımı böyle geçirdim?’ dememek için bugün bir şeyleri değiştirmek gerekiyor. Kimsenin elinde sihirli değnek yok; insanı ancak kendi toparlıyor. 35 yaş ise gerçekten çok genç bir yaş bence.

Evlilik konusuna gelince… Ben 34 yaşında evlendim. Eşim hiç beklemediğim bir anda karşıma çıktı. Hayatta her an her şey olabilir. Yeter ki önce düşünce yapısını dönüştür. Sevdiğin aktivitelere katılabilir, yeni insanlarla tanışabileceğin ortamlara girebilirsin. Hayata biraz alıcı gözle bakmak lazım.

Depresif düşünmek yerine ‘Evlenirsem şu gelinliği giyeceğim’ bile diyebilirsin. Ben yıllar önce bir gelinlik beğenmiştim ve gerçekten evlenince gidip o markadan aldım. Hayatımızı düşüncelerimizle şekillendiriyoruz.

Sen elinden geleni yap, gerisi zaten takdir-i ilahi. 🤲🏽✨

10 yıl sonra da ‘Neden 30’larımı böyle geçirdim?’ dememek için bugün bir şeyleri değiştirmek gerekiyor. Kimsenin elinde sihirli değnek yok; insanı ancak kendi toparlıyor. 35 yaş ise gerçekten çok genç bir yaş bence.

Evlilik konusuna gelince… Ben 34 yaşında evlendim. Eşim hiç beklemediğim bir anda karşıma çıktı. Hayatta her an her şey olabilir. Yeter ki önce düşünce yapısını dönüştür. Sevdiğin aktivitelere katılabilir, yeni insanlarla tanışabileceğin ortamlara girebilirsin. Hayata biraz alıcı gözle bakmak lazım.

Depresif düşünmek yerine ‘Evlenirsem şu gelinliği giyeceğim’ bile diyebilirsin. Ben yıllar önce bir gelinlik beğenmiştim ve gerçekten evlenince gidip o markadan aldım. Hayatımızı düşüncelerimizle şekillendiriyoruz.

Sen elinden geleni yap, gerisi zaten takdir-i ilahi. 🤲🏽✨
Ek olarak; Adil Yıldırım’ın yeni yıla girerken yayınladığı bir podcastine denk gelmiştim. Orada ‘Yeni yıl dileği gibi, temiz bir A4 kâğıdına hayatınızda istediğiniz kişinin özelliklerini kurşun kalemle yazın’ diyordu. Bunu da deneyebilirsiniz. Ben yapmıştım, işe yaradığını söyleyebilirim. 😊

30 yaşta ne var anlamış değilim

gencecik bir yaş

hayatta her şeye yeniden başlamak için çok erken

insanlar günümüzde 75-80 yasına kadar yasıyorlar

yani önünüzde 45-50 sene daha var

bu kadar sayılara takılmayın

Back
X