31 yaşında evlenememiş olmak canımı sıkıyor??

Onlar evlenmişte ne olmuş derdim bana biri bu lafı etse e hayattaki tek amacın evlenmekmiş olmuş hayırlı olsun ne diyim ben erkeksizde hayat sürdürebiliyorum kendi kendimin efendisiyim kendim buyurup kendim yapıyorum der ben onlarla dalga geçerim

arkadasa katılıyorum benım de karsıma cıkanların hıcbırı evlılık ıstemıyordu. takılalım derdındydı. sımdıkı erkekler de malesef sorumluluk almak ıstemıyor. onla bunla takılalım ama evlılık olmasın derdındeler.
not: 32 yasında bekar bır hatun

yok yok inan cogu erkek ayni bak kendimi anlatiyim 26 yasimda evlendim ama hic evlenmek istemiyordum aklimda yokru esimde 30 yasimdaydi ilk gordugumde benim haberim yoktu ama adaminda meger hic evlenesi yokmus gorucu usulu oldu neyse geldi beyefendi o gonulsuz ben gonulsuz konusucaz artik amma muhabbeti bi sardi bi baktik ki saatler gecmis neyse evlendik ne esim aile babasi olacak adam ne de ben ana olacak tipte değiliz amma oldu hic dusunmezken bir kizimiz oldu birde oğlum simdi esimi gorenler taniyamiyir adam basbayagi aile babasi oldu cikti benden fazla is yapıyor cocuklara bakiyor hani diyecegim su hic belli olmuyor bu isler adam takilalim diye baslar bi bakarsin evli mutlu cocuklu olursunuz

birde sen özgüvenin cok yuksek akilli kadinsin ama dilin sivri kolay kolay eyvallahin yok kimseye yani yorumlarindan tahmin ettim erkekler hukum kuramayacagi kadindan korkuyor cunku kendimden biliyorum dilim sivridir keyfim yetmezse kimse bisey yaptiramaz bana aman kocam diye pohpohlayip durmam amma bilir ki bu kadin bana muhtac degil hukmum altına girmez ona gore davranir bir gun seni taşıyacak adam senide bulucak eminim

Aynen katılıyorum sana. Evlenenleri görünce sanki boğaziçi ünivi kazanmışlar gibi gıptayla bakıyorum artık.
Bi insanın karşısına hiç mi ciddi düşünen biri çıkmaz ya hepsi yatalım kalkalım takılalım kafasında. Evlenmiş hatunlar bu konuda bizi bi yeşillendirsin yahu

arkadaşım al eline bir mendil halay çek göbek at iyi olur.
evlenmek çok güzel birşey mi sanıyorsun
bekarlık sultanlık
sevgiyle kalın

Benimde karşıma hep o tipler çıktığı için artık anlıyordum kimin ne mal olduğunu. Düzgün insan kendini belli eder. Sosyal medyada çok takılıyorsa çok kız gördüğünden hepsine yazıyorlar. Onun dışında ordan olmaz burdan olmaz dememeli evlenmek isteyenler. Mesela benim yakın bir arkadaşım çok istiyor evlenmek. Tek yaptığı evden işe işten eve gitmek. Sosyal medya kullanmıyor. Kurs spor vb gitmiyor uzak diyor. Netten olmaz görücü olmaz yok kafeye giden erkek olmaz içki içer bu olmaz falan tipe göre de önyargı yapıyor. Değişik. İnsan ne istiyorsa onun için elinden geleni yapabilmeli. Durduğu yerde ilerleyemez kimse. Ben bekleyeyim beni çok sevecek yükümü alacak sevgiyi hissettirecek biri gelsin kafasında o arkadaşım. Çaba vermek istemiyormuş beklemekten yorulmuş falan. Ben erkek olsam bende adım atmam öylelerine.

Çaba göstermeden bulunmaz tabiki. Hele evde oturarak kim görecek seni anca görücü usülü bi tanışma yaşarsın o kadar. O da denk gelirse yani. Ben her ortamdan tanıştım nerdeyse sosyal medyadan yada arkadaş vasıtasıyla vs. Öyle kıstaslarım yoktur illa şurdan olsun burdan olsun.. Birinin psikolojik sorunları vardı diğerinin beklentileri farklıydı vs.. İşim gereği de birçok ortama girdim çıktım ama olmadı bi türlü. Benim biraz da tip takıntım var ama kanımın kaynaması lazım adama.
Evlenmek çok zormuş bunu anladım o kadar eğitim hayatım iş hayatım oldu, ne zorluklardan geçtim. Evlilik doğru insanı bulabilmek bambaşka birşey ama.

Aynen oyle yani saçmalığa tahammülüm yok. İlle de bir ilişkim olsun diye zevzekliğe, zırvaya, edepsizliğe ya da saömalıklara katlanacak bir tip değilim.

O durum bende de vardı. Tipe çok önem veriyorum. Birgün eşimle karşılaştık. Yani öyle vaay falan demedim. Sadece şans verdim nasıl olsa olmaz ayrılırız. Tabi eski yıpranmışlıklarda vardı. Seni hiç bırakmıcam çok mutlu edicem gibi klişeler söylerdi. Tanıştığımızın 12.günü evlenme teklif etti. Ben hala ısınamam edemem boş vaadler diye düşünüyordum. Öyle olmadı ama söylediklerinin çok daha fazlasını yaptı. Tahminimden daha çok ısındım. Sadece denemek ve önyargılı olmamak lazım galiba. O arkadaşıma sosyal medyayı öneriyorum mesela ordaki herkesi aldatır diyor. Biraz nasip biraz çaba biraz şans vermek diyorum ben. Denersin gerçekten ısınamazsan zaten biter. Baştan elememek gerek.

Ne güzel kısa sürede resmiyete dökülmüş ilişkiniz. Ben de tam olarak bunu istiyorum, öyle aylarca yıllarca çıkıp evlensek mi evlenmesek mi olayına girmek istemiyorum.
Aynen dediğiniz gibi şans kısmet işi bunlar. Umarım biz bekarlarda aradığımızı buluruz en kısa zamanda:)

Evlenince kimse madalya takmiyor şampiyon falan da olunmuyor bence boşuna uzuluyorsunuz cokda matah birşey değil evlenmek

Herşeyin zamanı ve hayırlısı var yasa takilmayin derim

Yerinde olmayı çok isterdim.. evlenip hamile kalıp mutsuz olmaktansa ne yapıcam ben diye düşünmektense bekar bekar gezmeyi Şuan tercih ederdim. Ne güzel işte evlenme zaten.
Merak ettim neden mutsuzsunuz bakın ne güzel bebeğiniz olacak

Bizim toplumda iki büyük başarı vardır.
Evlenmiş olmak ve çocuk doğurmak.
İkisini de yapamadıysan eyvah..

Maalesef durum içler acısı.

En güzeli onları kafaya takmamak ama başarabilmek bir sanat..

Ağzınıza sağlık, aynen valla tek başarı kriterimiz bu milletcek...

Benim de çocuğum yok artık fenalık geldi her gelenin sormasından, olmuyor mu ima etmesinden. Artık kayışı kopardım her gelene istemiyorum çok şükür bir sorunum yok keyfimden istemiyorum diyorum, sonraki cevapları daha bomba; aaa en iyisini sen yapıyorsun valla oh mis rahat et... E niye bu ısrar diyorum ne bilim gençler istiyor diyor, herkes istemek zorunda mı? Ya da maddi manevi hazır değilim, belki gerçekten olmuyor söylemek istemiyorum???

Yanımdaki arkadaş hamile, her gelenin oruç nasıl gidiyor sorusuna evet harika gidiyor alıştım diyor oysa kız hamile ve tutmuyor işte. Milletin bu merakından gına geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…