32 yaşındayım evlenmeyi çok istiyorum bir türlü olmuyor. benim gibi olan var mı?

evlenmek isteyenlere şimdiki aklım olsa geç evlenirdim yazmışsınız da.Kandınlar evlenmek istiyor yahuu en doğal hakları niye kendi sıkıntılı hayatınızdan örnek veriyorsunuz.evlenip ülke ülke gezen tonla arkadaşım var benim hem de çocuklarıyla birlikte .siz evliliği yanlış anlamışsınız evlenmek bir olmak hayatı paylaşmak demek kölelik değil.o kölelik bekarken de var aile yapılarından dolayı bazı kadınların maalesef
Canı sıkılmış onun

evlenmek isteyenlere şimdiki aklım olsa geç evlenirdim yazmışsınız da.Kadınlar evlenmek istiyor yahuu en doğal hakları niye kendi sıkıntılı hayatınızdan örnek veriyorsunuz.evlenip ülke ülke gezen tonla arkadaşım var benim hem de çocuklarıyla birlikte .siz evliliği yanlış anlamışsınız evlenmek bir olmak hayatı paylaşmak demek kölelik değil.o kölelik bekarken de var aile yapılarından dolayı bazı kadınların maalesef
Tabii hakkı insallah konu sahibi mutlu olacağı bir birliktelik ve evlilik yaşar.
Kendi hayatımdan örnek vermem evlilik hayali kuran kişiyi engeller gibi yazmışsınız.
Evlilik kölelik değil elbette ama sorumluluktur.
Evli ve çocuklu olup seyahat eğlenme sosyal hayatını aksatmadan devam ettiren var ama bir bekarın tasasız hali yok bu kişilerde. Ben kendi kişisel görüşümü belirttim.
Ama bu yorum pek hoşa gitmedi hatta nispet olarak dahi algılandı. Aldığım yorumlar bu konuda bir hassasiyetin olduğunu fark etmemi sağladı. Kendi sosyal çevremde evli olmayanlarda böyle bir tutum yok. Herkes hayatından memnun.
Ne diyelim herkesin gönlünden geçen olur dilerim. Belirtmek isterim ki,
Yorumlarında art niyet bulunmamaktadır.

Tabii hakkı insallah konu sahibi mutlu olacağı bir birliktelik ve evlilik yaşar.
Kendi hayatımdan örnek vermem evlilik hayali kuran kişiyi engeller gibi yazmışsınız.
Evli ve çocuklu olup seyahat eğlenme sosyal hayatını aksatmadan devam ettiren var ama bir bekarın tasasız hali yok bu kişilerde. Ben kendi kişisel görüşümü belirttim.
Ama bu yorum pek hoşa gitmedi hatta nispet olarak dahi algılandı. Aldığım yorumlar bu konuda bir hassasiyetin olduğunu fark etmemi sağladı. Kendi sosyal çevremde evli olmayanlarda böyle bir tutum yok. Herkes hayatından memnun.
Aslında yeterince gezdik tozduk yeterli bu kadar :) evlenip çocuk sahibi olmanın sorumluluğu olsa da onu tercih ederdim. Tek başıma olmaktansa bir ailem olurdu o sorumluluk tatlı bir sorumluluk olurdu benim için

şimdi anlaştık işte.ben de evliyim hepimizin ufak tefek sorunları var ama bu evlilik tüü çok kötü demek değil.hele ki evlat sevgisi dünyalara bedel ve kadınalrın hemen hemen hepsi aslında evlenerek bu duyguyu tatmak istiyor.erkek için değil.yoksa flört ederek de pekala hayatlarımızı sürdürürdük değil mi?

Bu benim düşüncem 'evlilik' çok muhteşem herkesin mutlaka evlenmesi gerek algısı yanlış.
Sevmemiş sevse de devam edememiş ilişkilerden sonra evleneyim bari diye ilk bulduğunu eş diye kabul ediveriyorlar insanlar bunu anlamsız buluyorum.
Evlilik=sorumluluk büyük sorumluluk hem de.
25 yaşımda evlendim.
26 yaşında çocuğum oldu.
Bir anda iş ev ve en önemlisi bebek sorumluluğu yüklendi. Halbuki bekarken tüy gibi hafiftim.
Evlenmeyen arkadaşlarım ülke ülke gezdiler. Kamplara tatillere gidip huzurla bir hayat sürdürdüler.
İşin özü belki erken evlilikten belki bana zor geldiğinden evlilik kavramını beğenmedim.
Eşimle ilgili bir durum değil başkasıyla da olsa memnun kalmazdım.
Şimdi ben bu işi beğenmedim ya eskiden iyiydi diyip boşanmak anlamsız olduğundan böyle devam edecek.
Bu durumda sadece şimdiki aklım olsa diyebiliyorum.
"İşin özü belki erken evlilikten belki bana zor geldiğinden evlilik kavramını beğenmedim.
Eşimle ilgili bir durum değil başkasıyla da olsa memnun kalmazdım"

Tam tersi. Yasadiginiz sorunlar evlilikle alakali değil aslinda, tamda eşinizle ilgili.

Bekarken bulundugu sehirden cikmamiş arkadaşim evlenip yurtdisina gitti ve 2-3 sene icinde 5-6 ülke dolasmisti. Cocuk yapmadilar hala.
"Evlilik" genellenebilecek birsey degil. Evliligin iyi ya da kotu olmasi tamda eşlerinizle alakali evliligin kendisiyle degil.

Gorumcemin evinde yatili bakicisi vardi mesela bebegi kucukken, ustelik eve de yardimci kadin geliyordu. Cokta rahatti.
Bunlar da bir evlilik çesidi gordugunuz gibi ve bu imkanlar, evliliği yaşama tarzi eşinizle ve sizinle alakali tamamen.

"İşin özü belki erken evlilikten belki bana zor geldiğinden evlilik kavramını beğenmedim.
Eşimle ilgili bir durum değil başkasıyla da olsa memnun kalmazdım"

Tam tersi. Yasadiginiz sorunlar evlilikle alakali değil aslinda, tamda eşinizle ilgili.

Bekarken bulundugu sehirden cikmamiş arkadaşim evlenip yurtdisina gitti ve 2-3 sene icinde 5-6 ülke dolasmisti. Cocuk yapmadilar hala.
"Evlilik" genellenebilecek birsey degil. Evliligin iyi ya da kotu olmasi tamda eşlerinizle alakali evliligin kendisiyle degil.

Gorumcemin evinde yatili bakicisi vardi mesela bebegi kucukken, ustelik eve de yardimci kadin geliyordu. Cokta rahatti.
Bunlar da bir evlilik çesidi gordugunuz gibi ve bu imkanlar, evliliği yaşama tarzi eşinizle ve sizinle alakali tamamen.
Evlilikler çeşit çeşit insanlar da öyle.
Eşim adına bakacak olursak o tam evlilik insanı. Onunla ilgili bir problem yok üstüne düşen vazifeyi yerine getirir üşenmez.
Benlik değil, değilmiş. Ama elbette evliliği yürütebilir bir yapıya sahibim. Geçmişin başına buyrukluğunu arasamda...
Bahsettiğiniz hususlar genel olarak maddiyata ve imkana bağlı.
Her evinde yatılı bakıcısı olmayan bitap, evlenip yurtdışına gidemeyen mutsuz değil.
Bu kişinin hayattan beklentisine zevk aldığı yaşantıya göre değişir. Tabi olsa fena olmaz:cool:

denizliligenc1995 denizliligenc1995 Bu mesajin neyine unlike yaptiniz? Benim de cok tarafsiz yorumlarima unlike atmistiniz ondan dikkatimi cekti.
Ben sadece buraya evlenmek istiyorum diye konu açanları anlamıyorum sizin mesajınızı yanlışlık olmuştur ben sadece konu sahibinin mesajlarını beğenmedim. Her gün evlenmek istiyorum diye konu açılıyor
Anlamıyorum gerçekten
Ablam 33 yaşında bekar bir gün böyle bir şey duymadım. Ben gerçekten buraya konu açanları anlamıyorum
Konu sahibi evlenmeyi çok istiyor bende bu kadar isteği anlamıyorum nasipse olur bunu anlamıyorlar

Evlilikler çeşit çeşit insanlar da öyle.
Eşim adına bakacak olursak o tam evlilik insanı. Onunla ilgili bir problem yok üstüne düşen vazifeyi yerine getirir üşenmez.
Benlik değil, değilmiş. Ama elbette evliliği yürütebilir bir yapıya sahibim. Geçmişin başına buyrukluğunu arasamda...
Bahsettiğiniz hususlar genel olarak maddiyata ve imkana bağlı.
Her evinde yatılı bakıcısı olmayan bitap, evlenip yurtdışına gidemeyen mutsuz değil.
Bu kişinin hayattan beklentisine zevk aldığı yaşantıya göre değişir. Tabi olsa fena olmaz:cool:

Bekar arkadaslarim yurtdisina ciktilar, kamplarda gezdiler huzurlu yasadilar dediginiz için örnek gosterdim. Dediginiz gezileri, etkinlikleri yapmak için bekar olmak gerekmiyor.
İş, ev, cocuk arasinda kaldim dediginiz için de evinde bakicisi, yardimcisi olan insanlari ornek gosterdim.

Tabi ki herkes bunlari aramayabilir. Siz bitap ve mutsuz degilseniz sorun yoktur. Sorun etmiyorsaniz "evlenmeyin" diye neden bu kadar uyariyorsunuz insanlari? Herkes ayni evliliği yaşamiyor sonuçta.

Bana da cocuk sorumlulugu buyuk ve agir geliyor mesela, kendimiz cocuk yapmadik ama kimseye de "cocuk yapma amman çekilmez, hayatin eski gunlerdeki gibi olmaz" diye tutturmuyorum kimseye. Zorlugu olsa da cocukla daha mutlu olur başkasi belki...

Sizin ki hem yapip, hem memnun olup başkalarina yapmayin demek.

Son düzenleme:
Bu teyzelerden biri kaynanam. Skdjdkdk
Eşime sürekli şuna buna yardım et diyormuş bekarken. Eşim de iş/okul vs konularında yol gösteriyormuş. Sonrasında da eşimin aklına sokmaya çalışıp bence değerlendir falan diyormuş ahahdjdhdjd benimki bir yerden sonra kaale almamış yardım ayaklarını. :D

biz evlendik velhasıl geçen konuşuyoruz, x için y ,,,, z için t cok uygun falan diyo. Anne kalsın uğraşma kötü olursa senden dedim haklısın diyip bıraktı :D

Bırakın kadını niye milletin kısmetini kapatıyorsunuz🥰

Ben sadece buraya evlenmek istiyorum diye konu açanları anlamıyorum sizin mesajınızı yanlışlık olmuştur ben sadece konu sahibinin mesajlarını beğenmedim. Her gün evlenmek istiyorum diye konu açılıyor
Anlamıyorum gerçekten
Ablam 33 yaşında bekar bir gün böyle bir şey duymadım. Ben gerçekten buraya konu açanları anlamıyorum
Konu sahibi evlenmeyi çok istiyor bende bu kadar isteği anlamıyorum nasipse olur bunu anlamıyorlar
şaşılacak bir şey yok ki devamlı evlenme baskısı var üzerlerinde çevre akraba aile tarafından hatta iş çevresi maalesef.onlar da bunalıp kimseye anlatamadıklarından buraya konu açıyorlar fikir alıyorlar geç yaşta evlenen üyeleri bebek sahibi olanları öğrenince rahatlıyorlar bir çeşit terapi.neden konu açmasınlar ki. bence hergün kaynanam şöyle dedi görümcem yan baktı konularını açanlardan daha mantıklı insanlar

şaşılacak bir şey yok ki devamlı evlenme baskısı var üzerlerinde çevre akraba aile tarafından hatta iş çevresi maalesef.onlar da bunalıp kimseye anlatamadıklarından buraya konu açıyorlar fikir alıyorlar geç yaşta evlenen üyeleri bebek sahibi olanları öğrenince rahatlıyorlar bir çeşit terapi.neden konu açmasınlar ki. bence hergün kaynanam şöyle dedi görümcem yan baktı konularını açanlardan daha mantıklı insanlar
Ben de bu evlenme konusu acan insanlari hayatta tek amacin bu mu diye elestiren insanlarida anlamiyorum, baydi artik dert begendiremiyoruz. O da ayni sekilde dar görüslülük o zaman. Ayrica herkesin derdi kendine agirdir.

Ben de bu evlenme konusu acan insanlari hayatta tek amacin bu mu diye elestiren insanlarida anlamiyorum, baydi artik dert begendiremiyoruz. O da ayni sekilde dar görüslülük o zaman. Ayrica herkesin derdi kendine agirdir.
elbette araştıracak evlenmek isteyenler çaba gösterecek yaş kaç olursa olsun.bu şuna benziyor ben iş sahibiyim ama işi olmayan buraya konu açınca amannnn amma iş meraklısısın iş hayatı da çok zor işe girip ne yapacaksın demek gibi değil mi.?

Bekar arkadaslarim yurtdisina ciktilar, kamplarda gezdiler huzurlu yasadilar dediginiz için örnek gosterdim. Dediginiz gezileri, etkinlikleri yapmak için bekar olmak gerekmiyor.
İş, ev, cocuk arasinda kaldim dediginiz için de evinde bakicisi, yardimcisi olan insanlari ornek gosterdim.

Tabi ki herkes bunlari aramayabilir. Siz bitap ve mutsuz degilseniz sorun yoktur. Sorun etmiyorsaniz "evlenmeyin" diye neden bu kadar uyariyorsunuz insanlari? Herkes ayni evliliği yaşamiyor sonuçta.

Bana da cocuk sorumlulugu buyuk ve agir geliyor mesela, kendimiz cocuk yapmadik ama kimseye de "cocuk yapma amman çekilmez, hayatin eski gunlerdeki gibi olmaz" diye tutturmuyorum kimseye. Zorlugu olsa da cocukla daha mutlu olur başkasi belki...

Sizin ki hem yapip, hem memnun olup başkalarina yapmayin demek.
Benimki yapıp memnun olmayıp başkalarına da tavsiye etmemek.
Burası forum ve kendi düşüncelerimizi ifade ederiz. Ben de fikrimi söyledim.
Bunu söyledim diye kimseden ha öyle mi peki arkadaşlar tünelin ucu kötü yere çıkıyor vazgeçtim evlenmeyeceğim dağılalım diye bir cevap beklemiyorum.
Bekarken sabah kalkar valizimi hazırlar bulunduğum şehirden çıkar giderdim.
İstediğim an istediğim zaman.
Ben evliliği bu boyutunu kastettim.
Neyse konuyu fazlasıyla meşgul ettim. Alıntılara cevap vermek için yazdım.
Konu sahibine bildirimlerle rahatsızlık verdiğimi düşündüğümden bir daha yazmayacağım.
Evlilik güzellemesi devam edebilirsiniz.

Back
X