- 1 Mart 2007
- 6.164
- 12.737
- 773
- 38
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Ama sizin yaptığınız da normal değil ki başına bir şey gelecekse kafese kapatsanız da gelir, sakınan göze çöp batacak aksi ispatlanmadı bu konuda. Salmayın kendinizi ama bu kadar da çevreye kapatmayın kendinizi. Kartal bebek herpes virüsünden enfeksiyon kapıp kalp yetmezliği yaşadığını söylemişti annesi. Bir anlık dalgınlığınızla bile neler olabilir çocuğa. Kimsenin çocuğu değersiz değil. Herkes okula ya da kreşe gönderiyor ya da bakıcıya, ailesine emanet ediyor. Onlar da sizin bebeğiniz gibi tüm açık saldırılara karşı savunmasız.Neredeyse 5 aylık kızım var. Hamilelikte ilk 6 ay sadece aile ile görüştüm. Son 3 ay kimseyi görmedim. Eşim de işten eve evden işe ki orada da kimseye yaklaşmamaya çalıştı.
Eşimin kuzeninin eşi benden 2 hafta gerideydi hamilelikte. Covid geçirdi semptomsuz atlattı. Bebeği doğdu 5 gün yaşadı. Mis-c sendromu (covid komplikasyonu) nedeniyle öldü.
Arkadaşım benden 1 ay sonra doğurdu. 38.haftada doğurdu ve yine covid geçirmişti. Çocuğun barsakları gelişmemişti uğraşıyorlar. Baş çevresi küçük, prematür bebek gibi tonik kasılmaları oluyor. Covidden olabilir diyorlar.
Evladı kıymetsiz olan hamileyken misafir de alır, gezer de. Bir de bana yatıya geliyorum diyecek kimse olamazdı hamileyken. Eşime de diyemezlerdi. Sokaktan bulmuyoruz biz bu çocukları.
Konu sahibi zaten hamile haliyle bebek görmeye uçakla kardeşinin evine giden biri. Covid onun için bir bahane değil. Sizin de kötü niyetle yazmadığınızı biliyorum ama bu tarzda felaketle sonuçlanan hamilelikleri olabildiğince yazmamaya dikkat ederseniz daha iyi olur. Cevap yazdığınız mesajdaki gibi birçok hamile kadın bu konuları okuyor, kaygılarını arttırabilirsiniz.Maalesef öyle ama riski azaltmak en mantıklısı. İşe bir şey yapamazsınız ama mesela başka kimseyle görüşmeyebilsiniz. Eve misafir almazsınız. Her karşılaştığınız insan risk ve ne kadar az insan o kadar güvenli demektir. Ben işyeri hekimliği yapıyordum. 36 yaşımda tüp bebekle hamile kaldım. Corona döneminin geçmesini bekleyecek yıllarım yoktu maalesef. Riski azaltmak için işi de bıraktım. Durumumuz uygun olmasaydı sadece işe gitseydim dışarı başka nedenle çıkmaz, eve kimseyi yine kabul etmezdim ve ilk fırsatta doğum iznine çıkardım. Umarım sizin bebeğiniz de sağ salim gelir hiç etkilenmez.
Ama sizin yaptığınız da normal değil ki başına bir şey gelecekse kafese kapatsanız da gelir, sakınan göze çöp batacak aksi ispatlanmadı bu konuda. Salmayın kendinizi ama bu kadar da çevreye kapatmayın kendinizi. Kartal bebek herpes virüsünden enfeksiyon kapıp kalp yetmezliği yaşadığını söylemişti annesi. Bir anlık dalgınlığınızla bile neler olabilir çocuğa. Kimsenin çocuğu değersiz değil. Herkes okula ya da kreşe gönderiyor ya da bakıcıya, ailesine emanet ediyor. Onlar da sizin bebeğiniz gibi tüm açık saldırılara karşı savunmasız.
Ve lütfen anne adaylarını korkutmayın.
Bu korkutmaların sonucu ilerde Victor vakası gibi çocukları dış dünyaya nasıl uyumlu getiririz durumuna döneceğiz. Pandemi çocuklarının okula dönüşü bile vehamet.
Madem öyle beyfendi yapsın yemekleri sofrayı kursun misafir gittikten sonra nevresimleri yıkasın kaldırsınVicdanimla oynuyor
Forumda sık sık ilahi adalet var mı diye konu açanlar bunu okuyup tatmin olsun. Ne kizmistik o zaman konu sahibineYa bişey diyeceğim. İnsan ne yaşatırsa yaşıyor ya şu an konu sahibi bunu yaşıyor. Yeni doğum yapmış gelinlerinin hizmeti beğenmeyip hunharca eleştirirken şimdi evine gelecek misafiri kabul etmiyor. Söyleyeceklerim bu kadar
İnsallah sizde benim de gibi hamilelik yaşarsinz da anlarsınız ne yaşadığımiBence hata etmişsiniz. O 1 gece ömür boyu bütün sülale tarafından başınıza kakilacak. Sülale de önemli değil,ben kendim utanirdim . Diğer konumuza da baktım da hamileyim de hamileyim diye ne çok abartiyirsunuz herşeyi .
Maalesef çok vicdanlı biriyim gelmedilef ama ben yinede vicdan yapdm üstelik dün kustum midem bulandıVicdan yapacak bisey yok. Cok iyi yapmissiniz.
Ben 2 kere yaşadım, beddua mi bilmiyorum ama geç kaldınız bunun için. Hamilelik ve dogumlarimizi karşılaştırmayalım bence zira benim yaşadıklarımı yaşasaniz dayanamazdiniz eminim.İnsallah sizde benim de gibi hamilelik yaşarsinz da anlarsınız ne yaşadığımi
AbowKonuma yorum yapamayanlar istediği gibi yorum yapanları beğeniyor oh olsun bundan sonra tüm konularmdan engellicem zira konumu salata gibi önüme getirip durduğunuz için anacak uzaktan izlersiniz
Tesekkur ederim inşallah sıkıntısız atlatırızMaalesef öyle ama riski azaltmak en mantıklısı. İşe bir şey yapamazsınız ama mesela başka kimseyle görüşmeyebilsiniz. Eve misafir almazsınız. Her karşılaştığınız insan risk ve ne kadar az insan o kadar güvenli demektir. Ben işyeri hekimliği yapıyordum. 36 yaşımda tüp bebekle hamile kaldım. Corona döneminin geçmesini bekleyecek yıllarım yoktu maalesef. Riski azaltmak için işi de bıraktım. Durumumuz uygun olmasaydı sadece işe gitseydim dışarı başka nedenle çıkmaz, eve kimseyi yine kabul etmezdim ve ilk fırsatta doğum iznine çıkardım. Umarım sizin bebeğiniz de sağ salim gelir hiç etkilenmez.
Siz davet edersnz görümcenizi hamile ikenGörümcem 18 haftalık hamile birkaç gün önce şehir dışından onun görmeye gittik sabah kahvaltıya . Kahvaltı hazırlamamıştı bile dışarı çıkarttılar 900 TL hesap ödedilerCanı kahvaltı yemek vs yapmak istemiyormuş yani 1 gece kabul edilebilirdi bence büyütülecek mevzu değil
Ne kolay dimi beddua etmesi?İnsallah sizde benim de gibi hamilelik yaşarsinz da anlarsınız ne yaşadığımi
Aman yer yandı, mahvolduk şimdi.Konuma yorum yapamayanlar istediği gibi yorum yapanları beğeniyor oh olsun bundan sonra tüm konularmdan engellicem zira konumu salata gibi önüme getirip durduğunuz için anacak uzaktan izlersiniz
Korona olmasaydi esiniz hakliydi, yani 1 gun hastalik durumunda es hatrina katlanilabilir bence ama korona oldugu icin bunu dusunmesi bile hataMerhaba
33 haftalık Hamileyim eşimin teyzesinin oğlu ve gelini yatılı gelecekmis.
Sabahtan gelip ertesi gün işleri bitince gidecekler fakat Hastane işi bitermi bitmezmi orasını Allah bilir. (bitmezse kalmaya devam edecekler)
Bu insalar ömrümde evime gelmedi aramadi sormadi biz merkez bir yerdeyiz
Sınavı, okulu, hastane işi olan gelip burayı otel gibi kullanıyor ama ilk kez reddettim
Eşim bana trip atıyor laf söylüyor bir gece idare edemedin diye haksizmiyim
33 haftalık hamile olarak ağırlamak zorundamiyim teyze oğlu ve gelinini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?