- 16 Mayıs 2022
- 2.129
- 4.988
- 63
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Ah ah, sizler de bir zamanlar yeni doğum yapmış gelinin evine davetli olmadığınız halde karı koca , kv ve kp’nin peşine takılarak gitmiş ve gelin bize kahvaltı hazırlamıyor ( lohusa kadından bahsederek) diye küsmüştünüz… ( yani eşinizle sizi davet eden olmamıştı aslında)
İş kendinize gelince can nasıl da tatlı oluyor değil mi? İnanın bana lohusalık 33 haftalık hamilelikten daha zor. Zira insanlar doğurana kadar o koca karınlarıyla hala işe gidip gelebiliyorlar, yani isteseniz işlerinizi halledersiniz merak etmeyin.
Normalde kesinlikle, hamile olmasanız bile, kimseyi evinizde ağırlayıp hizmet etmek zorunda değilsiniz, kaldı ki daha önce bir muhabbetiniz bile yokken, ama işte sizin geçmiş hikayelerinizi de bildiğimiz için, tarafsız yorum yapamıyoruz maalesef. İster istemez “ anlasın şimdi “ diye düşünüyor insanlar
Ilahi adalet denen bisey var dank etmistir umarimMerhaba
33 haftalık Hamileyim eşimin teyzesinin oğlu ve gelini yatılı gelecekmis.
Sabahtan gelip ertesi gün işleri bitince gidecekler fakat Hastane işi bitermi bitmezmi orasını Allah bilir. (bitmezse kalmaya devam edecekler)
Bu insalar ömrümde evime gelmedi aramadi sormadi biz merkez bir yerdeyiz
Sınavı, okulu, hastane işi olan gelip burayı otel gibi kullanıyor ama ilk kez reddettim
Eşim bana trip atıyor laf söylüyor bir gece idare edemedin diye haksizmiyim
33 haftalık hamile olarak ağırlamak zorundamiyim teyze oğlu ve gelinini
Bu kadar kötü olmayın ya[
Hamile demek hasta demek değil öylemi o zaman inşallah benimki gibi hamilelik yaşarsinz dicem ama demiyorum zira o kadar zor
Uzatmaya degmez. 33 haftalikken de misafir agirlaniyor sonrasinda da. Kendi teyzekiziniz olsa belki konu bile etmeyecektiniz. Gwliversinler bir aksam. Ben de cok misafir agirladim hamileyken, cogunlukla arkadaslarimiz. Cok laf edip, kafa takmaya degmez.Merhaba
Sabahtan gelip ertesi gün işleri bitince gidecekler fakat Hastane işi bitermi bitmezmi orasını Allah bilir. (bitmezse kalmaya devam edecekler)
Sınavı, okulu, hastane işi olan gelip burayı otel gibi kullanıyor ama ilk kez reddettim
sizi boyle asagilamaya hakki yok. aciz derken? kim aciz oluyor? esini bi hizmetci olarak goren adam daha aciz bence. neyden darda kalmislar ya gitsinler bi otele cok onemliyse. hamile olmaniza bile saygilari yok. eger ki hak eden insanlar olsaydi zaten size kendilerini sevdirirlerdi. arayip sormayan insanlari sevmemekte haklisiniz.Ve Bana trip atıp böyle mesajlar atıyor
Sen Allah için darda kalmış sana işi düşenlere yardım etmenin sevap oldugunu bilmeyen aciz bir insansın
Benim bildiğim misafirlik anlayışı da bu. Misafir geldiyse ( kısa süre değilse) işi birlikte yaparsın. Dışarı çıktıysa bir sen bir o ödersin. Ben asla ödetmem misafir gittiğim eve yemeği mesela. Bizim çevrede böyle çoğunlukla.Bir şey diyeceğim bu konuları okuduktan sonra şunu fark ettim yatılı misafir kabul etmekle ağırlamak aynı şey değilmiş. Ben de Istanbul merkezde olduğum için çok işi düşen oldu hep de kabul ettim fakat ailem dışında kimseye kahvaltı yemek meyve servisi falan yapmam, hizmet etmemYa birlikte yaparız kaldırırız ya da bir şeyler söylenir. Öbür türlüsü çok zor.
Gelecek insanların hizmet bekleyeceği ne malum? Eşek olmayan zaten hamile kadından hizmet beklemez.Yanlışınız var. Onlar ailecek geline aşırı hizmet etmişlerdi. Gelin çok rahattı bunlar sayesinde. Oh ne rahattı o kalabalık evde. Alt tarafı bir kez kahvaltı beklemişlerdi. Aynı kefeye koymayın lütfen. Gelin kahvaltı hazırlasa o sırada bebeğe bakacak kadar da mükemmel bir görümce o.
Valla biz misafir gittiysek ya market alışverişi yaparız ya bir şeyler ısmarlarız. Hem evinde kalayım hem de alışveriş yapsın yemek hazırlasın önüme koysun falan böyle bir şey çok saçma. Bence bu şekilde normalleşmeli o zaman eğlenceli de oluyor seviyorum ev zaten büyük şenleniyorBenim bildiğim misafirlik anlayışı da bu. Misafir geldiyse ( kısa süre değilse) işi birlikte yaparsın. Dışarı çıktıysa bir sen bir o ödersin. Ben asla ödetmem misafir gittiğim eve yemeği mesela. Bizim çevrede böyle çoğunlukla.
O kadar iyi yapmışsın ki. Aynı haftada benim de eşimin teyzesi, 2 ergen kızı, kayınvalidem ve kayınpederim gelmişti. Delirdim delirdim… sonra da kanama sorunum oldu doktorum stresten dedi. Progestan vs kullandım. Anca geçti. Aman dikkat et kendine. En önemlisi sensin. Bir de sana da yük olduk diyip durdular. Biz de yazlık yerde oturuyoruz. Millet tatile geliyor resmen. Denizine gidiyor konserine gidiyor sabah 12lere 1lere kadar uyuyorlar. Bebeğim için hazırladığım odayı açtım yatırdım mahvedip gittiler bir süpürge tutmadan. Bir daha da gelmek istediklerinde yalnız kalmak istediğimi söyledim.Merhaba
Biz ne ara bu kadar gaddar olduk bilmiyorum...sonucta hastane işi ve belki bir iki gün...ne yapacaklardı ki size ayıp olmuş bence ...Merhaba
Normalde 65 70 kilo ben 4 aylik hamile 53 kiloydum. Hamilelik hastalik degil evet hastaliktan da beter. Ben sirt ustu yatmadsn uyuyamayan insanim 7 aydan sonra hic uyuyamadim artik agliyodum surekli. Kadinlar gercekten kiskanc varliklar kendisi 9 aya kadar poposu yer gormeyen istioki ben cektim sende cek homololok hostolok dogolDemek ki mecbur kaldılar
Hamile demek hasta demek değil ki
Yatak döşek taşıyamacak 1çorba 1 makarna yanına bi tavuk
Kendi yapamasa eşinden rica eder
Ha eşi yapmazsa bi daha da asla kabul etmez misafir
Riskli ve sürekli yatması gereken bi hamilelik değilse sorun olacağını düşünmüyorum
Kıskanmış mı oldum şimdiNormalde 65 70 kilo ben 4 aylik hamile 53 kiloydum. Hamilelik hastalik degil evet hastaliktan da beter. Ben sirt ustu yatmadsn uyuyamayan insanim 7 aydan sonra hic uyuyamadim artik agliyodum surekli. Kadinlar gercekten kiskanc varliklar kendisi 9 aya kadar poposu yer gormeyen istioki ben cektim sende cek homololok hostolok dogolsiz hamileyken irgat gibi calisin bazilari aci cekmekten vallahi zevk alio. Kendine acimayana elin oglu disardaki insan mi acir kocalarinin umurlarinda olmaz tabi misafirde cagirir iste yaptirir eslerine hamile hamile. Bu kisilerinde züürt tesellisi bu hamilelik hastalik degil
Normalde gelenler masraftan kaçtığı için tanıdıkça kalmak istiyolar eğer market alışverişi yapacaksa gidip otelde kalır benceValla biz misafir gittiysek ya market alışverişi yaparız ya bir şeyler ısmarlarız. Hem evinde kalayım hem de alışveriş yapsın yemek hazırlasın önüme koysun falan böyle bir şey çok saçma. Bence bu şekilde normalleşmeli o zaman eğlenceli de oluyor seviyorum ev zaten büyük şenleniyor
Otele bin tl verceğine 500 tllik market alışverişi yapması daha mantıklı amaNormalde gelenler masraftan kaçtığı için tanıdıkça kalmak istiyolar eğer market alışverişi yapacaksa gidip otelde kalır bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?