33 haftalık hamile yatılı misafir

Otele bin tl verceğine 500 tllik market alışverişi yapması daha mantıklı ama
Benim akrabalarım yapmaz bedavacilik varken kimse kimseye giderken bir nohut tanesi almaz bütün hizmeti senden beklerler ama eşimin ailesi ben daha kırkım çıkmadan hepsi ablaları eltimler geldi kimse bende hizmet beklemedi girip yaptılar hep beraber yedik hatta çocuğa baktılar ben dinleniyim. Diye

Normalde gelenler masraftan kaçtığı için tanıdıkça kalmak istiyolar eğer market alışverişi yapacaksa gidip otelde kalır bence
İşte birinin evine konuk olurken tek motivasyon konaklama parasından kısmak olmayabilir. Yalnız hissetmemek sosyalleşmek istemek de birer etken. Mesela bazen otelde kalmak yerine airbnb yapıp başkalarıyla birlikte yaşıyoruz gayet parasını verip

Sizi haklı bulmadım.
Önce ki bir kaç yorumunuzda hak vermiştim ama bu yorumunuz gereksiz oldu bence.
Hamilelikte insanlar kilo verebilir .. neden ? Mide bulantıları. Kiminin 4. ay'a kadar sürer kiminin doğuma kadar..Ben 1 kez bile yaşamadım mesela 41 hafta boyunca :)
Sırt üstü yatmak hamilelikte tehlikelidir neden ? gebelik ilerledikçe büyüyen rahim anne adayının omurgası boyunca devam eden ana damarlara baskı yapar bu sebepten dolayı sırt üstü yatılması önerilmez zaten, yatan var mı * evet var.
Kadınlar neden kıskanç varlıklar olsun ki ?
Eskidenmiş o 9 ay boyunca elinde su bidonu taşıyan mı dersin o bidonlarla bilmem kaç kat merdiven çıkan mı dersin.
Ben 38 haftaya kadar çalıştım masa başı işim çok iyi bir kariyerim var. Bebeğim 4 aylıkken işe dönebilmek için 38 e kadar çalıştım mesela bilseydim 41 hafta da doğuracağımı 3 hafta daha çaLışırdım.
Evet hamilelik HASTALIK DEĞİL ! bana göre . Neden ? Çünkü gram gebeliğimden şikayetçi olmadım çok rahat bir gebelik geçirdim. Doğumdan 1 gün önce elimde havlu yerleri çömelerek siliyordum mesela :) Ben sıkıntı yaşamadığım için kimse yaşamamış görüyorum, siz yaşamışsınızdır size göre de hamilelik hastalıktır :) Göreceli bir kavram yani.
İnsanın kendine saygısı var ise, elin oglu da saygı duyar net. Ama bana elin oğlu hamileyim diye 9 ay saygı duymayıversin bir zahmet.. Bana hayatı dar edecek ne o sözüm ona 9 ay premsesler gibi yaşayınca saygı mı duymuş olacak :)
Özür diliyorum ama bence asıl züürt tesellisi olan bu :)

Sevgiler.

Ben de aynı fikirdeyim ama eşin de burada hatasını buluyorum ben ilgilenirim diyeceği yerde reddedilmesine trip atmış. İletişim bu değil..

Ben de aynı fikirdeyim ama eşin de burada hatasını buluyorum ben ilgilenirim diyeceği yerde reddedilmesine trip atmış. İletişim bu değil..
Sanki konu sahibinin eşi işten izin alıp yemeği yapmayı ve ilgilenmeyi teklif etmiş ki ben de yazmıştım tek kadının görevi olmamalı. Sonrasında yaptığı duygu sömürüsünde bence de hatalı eşi.

Cogu kimse hamilelik hastalik degildir diye tutturuyor. Kimilerinin gulluk gulistanlik gecer kimisi hastaliktan beter olur yani herkesin hamileligi farkli sizinki iyi gecti diye hamilelik hastalik degildir demeniz garip 9 ay hastanede serumla yatan var hamile en yakin arkadasim mesela o kiza gidip desem aa bana gore hamilelik hastalik degil ama agzima kurekle carpar herkesin sureci kendine bu hamilelik hastalik gibi 9 ay premses gibi yasayanlarida anlamiyorum diyenlere de o bayan oyle yasamak istiyor imkani var yasiyor neden hemen bir laf sokma siz 9 ay calismissinizdir temizlik yapmissinizdir rahat gecmistir hamilelik sureciniz hayir riskli gebeligide olmayabilir kisinin zaten cocuk dogunca uykusuz geceler yok gazi yok sancisi kac ay surunuo insan 9 ay da dinlenmek isteyebilir enerji depolamak isteyebilir. Ayrica hamilelik zor bir surec siz bir canli tasiyorsunuz tabiki es kisisi ozen gostermeli onun cocugunu tasiyorsun sonucta normalden insan 2 kat hassas olabilir esinizin ilgi gostermesi gayet normal. Ben hicbir zaman hamilelik hastaliktir degildir diye bir laf soylemem herkesin sureci kendine zor yada kolay. Nasil istiyorsa oyle yasasin insanlar burda agir gecirip surekli yatan birsey yapamayan insanlarda vardir sizin bu sekilde soyleminiz onlari uzer bence. Hamilelik hastalik degildir hastaliktanda beterdir bana gore de.

hamileye gitmesinler valla hele bu sıcaklarda... berbat 2 hamilelik geçirmiş biri olarak diyorum ki hamilelik zor geçirenler için hastalıktan beter. hani grip olsa 2 antibiotik bir ağrı kesici 7 güne biseyin kalmaz. 9 ay bulantı ağrı böbrek sansıcı çekip organları birbirine yapışmış, bulantıdan istifradan burnundan lor çıkmış biri olarak diyorum bazılarımız için evet hastalık :) herkes evinde otursun

Ben misafir icin yorum yapmadim sadece su hamilelik hastalik degildir lafi icin yazdim. Bayan kendi bilir isterse cagirsin isterse cagirmasin. Her insanin hamilelik sureci bir degil bunu yaristirmanin anlami yok riskli olur risksiz olur calismak ister yatmak ister. Rahat gecirenlerin agzinda bir laf hamilelik hastalik degildir diye bayan yatmak istiyor dinlenmek istiyor hic riskli bile olmasa sen bir can tasiyosun 3 kilo icinde niye imkanim varken vucudumu yorayim kendimi yorayim. Erkekler bile daha hassaslar bu konuda kadinlar ayy ne var ben 9 ay calistim yer sildim amuda kalktim sen yap kardesim yapmayana niye hamilelik hastalik degildir diosun. Sen terminatorsun ben premsesim napalim simdi. Benim hamileligim zor gecti ama kolay gecseydide hicbirsey yapmazdim yine zaten cocuk dogunca kac ay uykusuzluk gaz sancidi dikis agrisi cekiyorsun 9 ayda dinleniyim yani.

Prenses mi?
Peki.

Bende onu söylüuyorum işte :)
Aynı şeyi konusuyoruz siz kötü bir gebelik geçirmiş olabilirsiniz. Size göre hamilelik hastalıktır. Ben harikulade bir hamilelik geçirdiğim, kızım beni hiç üzmediği için hastalık değil diyorum :) Göreceli kavram bu oluyor işte. İnsan kendi yaşantısına göre konusuyor , ona göre davranıyor. Burada kadın, kadının düşmanı olacak bir durum yok. Ya da kimse kendine züürt tesellisi yaratmıyor :) Onu anlatmaya çalıştım.

Aynı şeyleri konuşuyoruz :)
Hamileyken IRGAT gibi çalışın diye tabir ettiğiniz durum ise, sizin çalışmaya ihtiyacınız yoktur . Maddi durumunuz çok iyidir, çalışmazsınız. Ama 9 ay boyunca daha doğrusu 32 hafta boyunca gerçekten çalışmaya zorunlu olan kadınlarımız var ne yazikki. Bunlar ırgat yerine geçmiyor :) Çalışmak ZORUNDA olduğu için ÇALIŞIYOR.
Ya da elinde çok iyi mesleği, kariyeri olduğu için riske atmak istemiyor... Onlardan biri de benim çok iyi bir konumdayım bundan dolayı sizin tabiriniz ile 38 haftaya kadar IRGAT gibi çalıştım :)

Söylemek istediğim, sizin anlatım tarzınız, üslubunuz ..
Teşekkürler :)

Estafurullah sakin oyle birsey anlamayin gercekten uzulurum. Benim calismaktan kastim ben yerleri sildim yok ewi dip kose sildim way bilmem kac tane misafir agirladim seklindeki calismaydi. Tabikide calisan kadinlarimiza saygim sonsuz bende calisan bayanim yanlis ifade ettiysem ozur dilerim. Suna sinirleniyorum temizlik onu bunu yapan misafir alan yapmayana bu lafi cok kullaniyor hamilelik hastalik degildir diye onun icin dedim. Anlastigimiza sevindim herkesin hamileligi ozeldir istedigi gibi gonlunden nasil geciyorsa oyle yasasin ben sadece bunu anlatmak istedim

Hayırlısı ile doğum yapsaydıniz bi. Eşiniz gitti geldi mi memlekete ailesinin yanına.o durum halloldu mu? Üstüne bu stresli bir gebelik oldu?

Neredeyse 5 aylık kızım var. Hamilelikte ilk 6 ay sadece aile ile görüştüm. Son 3 ay kimseyi görmedim. Eşim de işten eve evden işe ki orada da kimseye yaklaşmamaya çalıştı.

Eşimin kuzeninin eşi benden 2 hafta gerideydi hamilelikte. Covid geçirdi semptomsuz atlattı. Bebeği doğdu 5 gün yaşadı. Mis-c sendromu (covid komplikasyonu) nedeniyle öldü.

Arkadaşım benden 1 ay sonra doğurdu. 38.haftada doğurdu ve yine covid geçirmişti. Çocuğun barsakları gelişmemişti uğraşıyorlar. Baş çevresi küçük, prematür bebek gibi tonik kasılmaları oluyor. Covidden olabilir diyorlar.

Evladı kıymetsiz olan hamileyken misafir de alır, gezer de. Bir de bana yatıya geliyorum diyecek kimse olamazdı hamileyken. Eşime de diyemezlerdi. Sokaktan bulmuyoruz biz bu çocukları.

Bunu yazdım defalarca, hala lahmacun yaptırsaydi yazık mecbur kalmışlar hastahaneye gideceklermis yazıyorlar. İnsan bilmediği acının cesaretlisi oluyor, kendi başına gelmemiş olması gelmeyeceğinin garantisi değil. Evet konu sahibine çok kızdım en çok yazanlardan biri idim ama covid hala kapı kapı gezerken, hamileliğin son haftalarında hastahaneden gelecek misafirin evinde işi yok. Hatta covid hic olmasaydı da yok. Yazık çok üzüldüm, benim iş arkadaşımın yeğeni de vefat etti bebek annesiz kaldı. o inanmıyordu hatta covid ilk çıktığı yıl evlendi düğün yasaklarında gizli düğün yapti gizli kına yapti yasaklara hep çok kizdi ztn kalabalık ailelerdi kendi teyze yeğenleri kalabalıktı düğünu kendileri yapti meğer ecel çekermiş, bebek şimdi 1 yaslarindadir.

Bu durumda ben olsam kabul ederdim çünkü esim her seyi yapardı
Ama esin yapmiyorsa tüm yuk sana kalacaksa iyi yapmissin

Bu mesaj çok dikkatimi çekti ben iki defa covid geçirdim ikisi de okuldan geldi öğretmenim
Su anda da hamileyim ve eylülde okula donecegim evladım kiymetsiz değil ama mecburum çünkü isim bu covid sadece gezerken gelmiyor ki

Maalesef öyle ama riski azaltmak en mantıklısı. İşe bir şey yapamazsınız ama mesela başka kimseyle görüşmeyebilsiniz. Eve misafir almazsınız. Her karşılaştığınız insan risk ve ne kadar az insan o kadar güvenli demektir. Ben işyeri hekimliği yapıyordum. 36 yaşımda tüp bebekle hamile kaldım. Corona döneminin geçmesini bekleyecek yıllarım yoktu maalesef. Riski azaltmak için işi de bıraktım. Durumumuz uygun olmasaydı sadece işe gitseydim dışarı başka nedenle çıkmaz, eve kimseyi yine kabul etmezdim ve ilk fırsatta doğum iznine çıkardım. Umarım sizin bebeğiniz de sağ salim gelir hiç etkilenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…