33 haftalık hamile yatılı misafir

Valla disarda bi yemek olmus kisi basi 100 tl 1 gece gelmeleri minimum 500 tl. Mevzu sadece yorulmamak degil maddi kulfet de var.

Ama herkes ye ic yat derdinde. En azindan benim evime gelen eş akrabalari boyle.
Bence hic gelmesinler de Kalacak yeri yok diye gelen de bir zahmet yemeğini zıkkımlanıp gelsin. Evini aciyor yetmiyor bi de yemek. Evde yapsan korkunc bi zahmet disari gotursen dunya para. Insanlar kendileri kit kanaat düşünüp oyle her istediginde restorana gidemiyor. El alemi mi götürecek

Bacak arama yastık koyardım da öyle yatardım.
Ih mıh ıh mıh diye gece boyunca inlerdim valla.
Açıkçası onların bunu düşünmesi lazım.
Hatta ve hatta eşinin hiç karısına demeden geri çevirmesi lazım nazik bir dille.
El iyisi olacak diye karısına insan trip atar mı yaw ?

Valla oturamiyorum oturduğum yerden destek alarak kalkıyorum. Kendi ayak tırnağımi zor kesiyorum . Zaten aşırı sıcak nefesim daralıyor. Beni bu halde üzen kocanın alnını karislarim . Ekim anneleri grubu var ben normal ve sorunsuz geçiren görmedim . Kasılmalar ,sancılar bir taraftan kaygı . Yani insan bunu istemeye utanır . Korona da fink atıyor zaten etrafta

Ve Bana trip atıp böyle mesajlar atıyor
Sen Allah için darda kalmış sana işi düşenlere yardım etmenin sevap oldugunu bilmeyen aciz bir insansın
Eşin olacak öküze de ki.
Hani sana sevap günahtan dem vuruyorya
Kadın ev işlerini bile yapmakla mükellef degil, eger yapıyorsa bu bir lütuftur ve ben her gün bu sevabı haneme yazıyorum zaten.
Ayrıca dogurdugu çocugu bile emzirme zorunluluğu yok ama ben anne olarak dünyaya getirdigim canlıya en iyi şekilde annelik yaparak yine sevap kazanıyorum.
Yine dinde bir kapıyı bile 3 kere çaldıgında açılmıyorsa geri dönüp gitmen ve bunu da dedikodu malzemesi etmemen gerek.
Musait olamama durumu diye bir şey var.
Darda kalmış dediği insan gayet otele gidip kalabilecekken ben neden bu sevabı tek basına üstleneyim.
Kendin hizmet et kendin kazan sevabı de :)

Yoldan geçen birinden farkı yok ki, bugüne dek görmediği görüşmediği kapısını açmamış birileri.

Yasadigim bur şeyi anlatayım konuyla ilgili
Şimdi bunada beğenmedim gelebilir fakat istemeyince cidden moral psikolojide kötü oluyor

Biz antalya dan dönüyorduk

Babamın okul arkadaşı var telde konuşuyorlar sürekli demiş ki geçerken banada uğrayın bizde uğradık 4 kişiyiz
Adam kapıda karşıladı gayet guker yüzlü eşi bahçede bizi gördü gelmedi bile yanımıza bahçe de kaldık ayakta adam tabure sandelye arama çalışıyor oturun diye
Sonra kadına seslendi kadın baktı ses etmedi biz nasıl moralimiz bozuldu
Kardeşim elini yıkamak için bahçe de çeşmeye gitti kadın kocasına ne gelirim ne selam derim sav gitsinler isim var demiş
Kardeşim geldi bunu bize dedi biz kötü olduk ayak üstü babam istedi diye uğradık zaten yol yorgunuyuz belji bir şu iç-içe yada olsa olsa çay oda ikram ederlerse
Babam seslendi biz kalkicagiz diye
Adam da anladı onunda kötü oldu morali
Yanı misafir yabancı tanıdık bir guleryuz sadece

Bu tarz konular olunca aklıma hep orda yaşadığımız kötü durum gelir

Konu sahibi evet hamile çok samimi de değillermiş kolay değil yatılı misafir haklı fakat ben biraz iyi niyetli yada saf düşünüyorum

Galiba

Ya bize gelmek isteyenlerin cogu da almanci ya. Dusun artik bebek gormeye eli boş geliyor ama ben bir geldiler diye 700 tl masraf ettim. Kahvalti yemek için. Kahveyi disarda icelim diye israr ettiler 200 tl gitti. 1 gunde 1000 tl. Allah muhtac etmesin bizim durumumuz iyi şuan, asla gozum yok ama cocuga hiç ama hiç birşey getirmemisler. 30 cent lik cikolata getirmis 4 tane. Eşim bana bakti akrabalari diye boynunu buktu bosver dedim muhtac degiliz ki sacmalama. Neyse ustumuze duseni yaptik gonderdik, baktik bu giden hizmeti herkese övüp ballandirmis, sirayla anasi babasi abisi de ayri ayri gelip evi otel gibi duş kahvaltı icin kullanacaklar. Evde degiliz tasinacagiz su bu dedik reddettik.

Ben bir gecelik oluşu için dedim zaten ve hamilelikte sorun yoksa dedim
Yanı korona yada diğer şeyleri düşünemedim
Biraz farklı baktım olaya

Misspare orada gönül koymak tamamiyle gereksiz inan bana.
Eşi kendi kendine gelin güvey olmuş, belki kadının işi vardı.
Başka bir durumu vardı.
Yani nereden bilebilirsin ?
Sizi davet eden adamın suçu bu.

Ay yorumun altına imza atma seçeneği olsa atarım ya. Hep niyeyse dini kadına karşı kullanırlar

Kaç aylıktım bilmiyorum ama hamileyken misafir ağırladım. Hatta onlara iftardı sahurdu falan yaptım. Başka misafirler de almış olabilirim hatta dokuz ay boyunca, bize herkes yatılı gelir. Ama size kimse bir şey diyemez. Reddetmek için aslında sebebe bile gerek yok. Ama Bunca zaman başkalarını kabul edip bunları istememenizin sebebi hamilelik mi?

eşiniz kendi akrabasını kendi ağırlasın o zaman allah allah ya ne tuhaf bir insan . boşverin hayatında ilk kez biri kendisine hayır dediği için şoka girmiş olmalı

Zorunda değilsiniz ama haksızsınız.
Neden?

Eşim izin alacaktı yarın yemeği ve temizliki o yapacakmış herşey yemek ve temzlkle bitiyormu birde yapacağı örneğin fasulye ise pilavı ben yaparım bunları tamam çok abartmıyorum ama ertesi gün işe gidecek ertesi gün kahvaltısi vs bana kalacak hadi işleri uzadı nasıl riske atabilirim. Şuan bile vicdan azabı çekiyorum acaba gelselermydi bir gece değilmi ydi diyorum ben çok mu aptalım bilmiyorum ama eşimin o davranışı bana gerizekalı diyişi ve attığı msjlar aklıma gelince iyiki kabul etmedim diyorum

İki durum birbirinden farklı bence. Adamın ısrarıyla gitmişsiniz, içeceğiniz bi kahve. Güleryüz gösterse hoş olurmuş.
Konu sahibinin durumu daha farklı.

Ben de tatil beldesinde yaşıyorum, gecen yil tasindim buraya. Ilk acemiligimizdi. Gelicez diyene hayir demedik, buyrun dedik, zaten jirk yilda bir geliyor, esimin ailesi falan. Ama baya suistimal ettiler bizi. Bu yil degil uzak akraba, basbaya esimin ailesi, ablasi vs onlara bile kapimizi kapattik. Yüz kere gelicez falan diyip agzimizi aradilar, buyrun dememizi beklediler, duymazdan geldik. Tatil yapmak isteyen butcesini ona gore ayarlasin, tutsun bi otel, apart. Beni hic ilgilendirmez valla.

Açıkçası onları da isteyerek kabul etmedim çünkü ipini koparan buraya geliyor uğrak yeri oldu o zaman bahanem yoktu şimdi bahanem olduğu için reddettim

Bırak boşver. Desin dursun. Gitsin otelde kalsınlar. İşleri uzarsa n'olacak? Kaldı ki dediğim gibi korona pik yapmis durumda. Herkes pozitif çıkıyor. Esin de bunu düşünüp karısını ve çocuğunu riske atacak kadar düşüncesiz...

Üç aylık çocuğun yanına mi geleceklermis korona Fink atarken milletteki akla bak yarabbim

Ve Bana trip atıp böyle mesajlar atıyor
Sen Allah için darda kalmış sana işi düşenlere yardım etmenin sevap oldugunu bilmeyen aciz bir insansın
Sen de akrabalar ne der korkusundan eşini zor durumda bırakmaya dünden razı bir vicdansızsın diyebilirsiniz kendisine

Ay yorumun altına imza atma seçeneği olsa atarım ya. Hep niyeyse dini kadına karşı kullanırlar
Çünkü hep işine gelen taraflarını öğrettiler insanlarımıza :)
İnsanlarımız da aslı astarı nedir öğrenme ihtiyacı duymadı.
Oha lan bu çok iyiymiş dedi anlatılan her yalan yanlış bilgiye aha gerçek bu diyerek atladı.
Ölen karınızı bile yiyebilirsiniz fetvası vardı alifjkaklfjklajfkkf
Ya neyse olay dine dönmesin de konu sahibesinin kocasının buradan yürümesine ifrit oldum ben.
Sevabı çok istiyorsa kendi kazansaymış.
İşten izin alıp onlarla ilgilenebilir gün boyu mesela
sevap pointi daha büyük olur hem.
Sevap mı ahaaaa eşime kaptırmam kendi haneme yazdırırım ben bunu demeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…