337.Dönem de Eşi-Nişanlısı-Arkadaşı Askere Gidecek Olanlar

ya şafak olmuşş coni monii ne yaa ben duyuoom kaç zamandır ama :S
yavrucum askerlikte kullanılan bir terimdir,şafak mafak kalmamış artık bea azalmış,anlamında kullanılır:) başka bir değişle ;

askerlikte bitirmeye az bir zaman kalan askerin kendisi için kullandığı cümle. "şafak demiş coni moni, ben anlamam onu buni" versiyonu

waayy iyimiş :))) o zaman benden de şafak olmuş coni monii :))

ALINTI:)

Poşet

Askerdeyken, kısa dönem askerlere, askerler arasında neden poşet dendiğini öğrendim. Nedeni şuymuş: Kısa dönem ve uzun dönem askerler karışık bir şekilde eğitim alanındalarmış. Yeni yağmur yağdığı için de yerler cılk çamur. Komutan, askerleri gruplara ayırmış ve emir vermiş.
- Eğitim sahası bir tur koşulacak. Sonra yemeğe gidilecek. Yemekte bir kişinin botunun çamurlu olduğunu görürsem yakarım.
İlk gurup koşmuş, tur bitirilmiş, fakat botlar çamur içinde. Hemen temizlemeye koyulmuşlar. Kimi başarmış, kimi başaramamış. Geride henüz koşmaya başlamamış askerler de ne yapacaklarını düşünüyor. Mecburen koşacaklar da çamurlar ne olacak. En sonda koşma sırasını bekleyen kısa dönem askerler kafayı biraz yorup işin içinden çıkmışlar. Ayaklarına poşet bağlayan kısa dönemler botlarına bir gram bile çamur değmeden parkuru tamamlamış. Bunları gören bütün bölük çok gülmüş, fakat tebrik de etmişler. O gün bu gündür kısa dönem askerlere “poşet” derlermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…