Premature Bebekler 34 35 haftada dogum yapanlar!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben gebelik zehirlenmesi geçirdim canım o yüzden 35+2 de sezaryen le acil doguma alinmisim. Bebeğim 2.250 doğdu. Rabbim şükürler olsun hiçbi sorun yaşatmadi bebeğim bize. Şimdi 6 aylik sağlık li hamd olsun. Içinı ferah tut sürekli dua et. Inan biz sadece dualarla Ayakta yiz şuanda.

Prematüre doğum yapanlara bir bilgi vereyim, 7 aylık doğanlar, 8aylıklardan daha sağlıklıymış :) doktorunuzu dinleyin fazla dert etmeyin arkadaşlar

ahhhh ahhh ne günler yaşadık 34 haftalık doğdu 1800 gr küvezde kalmadı solunum cihazına baglanmadı direk kucagıma aldım şimdi 13 yaşında 65 kilo 1,65 boyu var 6 sınıfa gidiyor ve üstün zekalı ,rahat ol her şey gelir geçer biz ölecek diyorduk çok şükür rabbime aslan gibi allah yokluklarını aratmasın

Evet bu bilgi kesinlikle yanlış. Bebeğin anne karnında 15 dk durması bile çook önemli. Benim 26. Haftamda suyum sınırın altına düştü 9 cm di. Benim de erken doğum riskim var şuan 33. Haftamdayım bebek de 1830 gram. suyum bu gune kadar idare etti şükür şuan su 5 cm ve bi iki hafta daha dayanır insallh. Ben 33 e kadar gelmesine bile seviniyorum 26. Haftada doğsa napardim. Siz de endişe etmeyin. Artik riskimiz azalmis durumda.

Kızlar ben de suan hastaneden yaziyorum. uc gun once 35 haftalik dogum yaptim suyum az oldugu icin. Belden uyusturmali ameliyat oldum. genel anasteziyi bilmiyorum nasil olur ama benm ameliyattan sonra bu uc gunum agir gecti oncelikle mecbur degilseniz sakin sezeryan olmayin. Mecburi bi durum varsa anca katlanilir. Neyse bebegm 2400 gram dogdu. Ciger gelistirici vurulmustum 28. Haftamda solunum sıkıntisi cekmedi sukur baska problemi de yoktu ama ben ameliyat oldgum icin ilk pek sut gelmedi o da kucuk oldugu icin cenesi gucsuzdu sutu emicek gucu yoktu sadece ben taburcu olana kadar gozetim altinda tutmak ve beslenmesine yardimci olmak icin kuveze aldilar. Iyiki de aldilar inanin o ameliyatlu halinizle o kucuk bebekle ilgilenmek imkansiz kuvezde bakimi gayet iyi oluyor. A dan Z ye sureklu kontrol ediliyor sarilik olmasi onleniyor. Topuk kani, kan testi vs si yapiliyor. Cok rahat ve guvenli. Yani kuveze gircek diye korkmayn kuvez iyi bsy. Ben yarin bebegimle birlukte taburcu olucm insallh. Yani dort gun kuvezde kalmis olucak. Sutum ameliyattan dolayi az oldugu icin birazcik sagdigim sutu iciyor biraz mama veriliyor. Taburcu olunca mama vermicz sadece sut emicek. Siz de ilk gunler sut az olabilir vazgecmeyin ilk biraz sagin sutunuz gelir pes etmeyin.. iyi dogumlar

Küvez dediğiniz yer inanın okadarda güzel değil küvezde hemşirelerin ellerinde tekefon laylaylom ağlayan bebişler kaç defa hebersizce birden girdim küvez bölümüne içler acısı yeni doğmuş savunmasız masum bebeklerin yanı annesi bunu unutmayın habersiz birden girebilmemin sebei tanıdığım birileri vardı hastnede rahattım cok kavga ettim ordakilerle dısardan görüldüğü gbi değil emin olun

İl
k doğumum genel anestezi oldu eş parcalanöası seneyle 7aylık doğdu oğlum o acı tarifsiz 15süren ameliyat sonrası gözünüz açık acılar hissediliyor tarifsiz acı bağramıyrsun bile acıdan 2.doğumum belden oldu prenses doğum bu olsa gerek cok güzel saatler sonra hissediyrsun kızım 8aylık doğdu ve küceze girmedi acım yoktu 5saat sonra acı başladı pzamana kadar acıda hafiflemişti ağrı kesiciler flan dindiriyor neden 3gündür ordasınoz onu anlayamadım ben yurtdışı flan mı burda 2.gün heöen tabırcu ediliyor hatta ben hastaneden cıktıktan 1hün sonra benim iş yerim vardı oraya gittim kızımı alıp otobuse binim acı cektim ama cokta dayanılmaz değil belden en guzeli tabi normal doğum en güzeli ama mecburiyetler

Benm doktordan kaynakli mi anesteziciden kaynakli mi yoksa kendi bunyemdem dolayi mi bilmiyorum tam uyusmams da olabilirim belki ondan. herkesi korkutmamak icin yazmamistim ama cok asiri agir oldu benim ameliyatim. Herkesin bunyesi farkli doktoru farkli yine de sezeryan olacaklar korkmasn da ilk ciktigim zaman zaten uyusuktum hicbi sey hissetmiyordm yaklasik iki saat sonra basladi agrilarim git gide artti. Karnim cok yandi cok agridi kimildayamadm hic. nefes alirken bile zorlandm hele ebe karnima bastirdi kan pihtisi olmasn diye ki o agriyi tarif edemem canim cikti. Benim doktorum en az iki gun bekletiyor ama nolur nolmaz bi gun daha bekletti kan akisini takip etmek icin uc gun oldu. Bugun de bebis icin bekliyorm hafif bi sarilik varms cok az isik tedavisi verckler cikicaz insallah. Yok yurt disinda degilim zonguldaktayim. Bir de bas agrisi var anlatamam hayatimda boyle bi bas agrisi gormedim. Belki size agri kesiciler sık yapılmistir o da cok etki ediyor zaten igne olmasa o acilar kim bilir nasil olurdu. Sut sagma konusu cok onemli ama kesinli pes edilmemesi lazm cunku hemen olmuyor sabir lazim sakin pes etmeyin derim ben bundan sonra olacaklara evet mama kolayiniza gelebilur ama sut cok onemli.

Kuvez konusuna gelince tabi kimse anne gibi davranmaz bizm gibi merhamet etmez ama mecburuz oraya birakmaya biz kendimiz o tedavileri yapamayiz. Yeni dogan bakiminda calisan her insan bir olmaz ben iyisini de gordum kotusunu de bahsettigim konu insanlar degil kuvezin faydali olmasiydi mesela benim bebegm kucuk dogdu sut de gec geliyo sarilik olma sansi cok cok yuksekti simdi isik tedavisi cok faydali olucak mecbur birakmaz guvenmek zorundayiz bebislere cok kotu muamele yapilmadigi surece bi kac gun sabretmekten cok da bsy olmaz insallah ki o calisanlara onlarin aglamasi fln norml geliyordur artk umursamazlar bizm yuregimiz aglamasina dayanmaz ama... simdi ben eve gitseydm sarilik olunca yine hastaneye gelmek zorunda kalcaktim. Bi de mesela bu bi kac gun iicinde bebegimin tum testleri taramalari ultrasnlari kanlaro vs yapildi hizlica bu bile iyi bsy ben de hemen kavusmak istiyorum dort gundur hep o ani bekliyorum herkesin bebegi yaninda erken dogum yapan tek ben varim benm bebegim yok millet emzirirken opup koklarken icim gidiyo onun sagligi icin duygularimi mecbur icime gomuyorm suan. Imkan olsa kim ister baskasina emanet etmeyi anne gibi davranamazlar tabi ama ani bi durumda mudahale edeilirler icinizi rahat tutmaktan baska ne yapabilirsiniz??

Reactions: Z P
Kim ister bebegini otda birakmak zten sen istsen bile onlar istemz bir muddet sonra.
29 eylulde 32-6 da dogum yaptim bugun 15 gun oldu ve kizim kuvezde.ilk cocugumda 36.4 de dogmustu 8 gun kuvezde kaldi.ikinci cocugum 34.4 de dogdu hic kuveze girmedi.
Inaninkii bebisinden ayri kalmak cok zor bir durum yasamayan bizleri anlayamz.

Bende 34 oldum ve dr cıgerı gelısyırıcı vurmadı sız ıkıncı dogumda vurukmus muydun

Bende 34 oldum ve dr cıgerı gelısyırıcı vurmadı sız ıkıncı dogumda vurukmus muydun
Ikinci dogumumda 32 haftalikken atildim.sen zaten suan 34 haftaliksin degilmi.bu haftadan sonra cok sıkinti olmaz solunumunda bizim topikte doguranlarin bi sorunlari olmadi

Merhabalar 2 gun once dogum yaptim 36 haftalik oglumu hemen kuveze aldilar cigerleri gelismemis islaklikta var bide enfeksiyon suphesiyle antibiyotik basladilar cok korkuyorum Allahim yavrularimiza sifa versin surekli solunum cihazina bagliyolar kritik diyolar kilosu da dogdugunda 3.000 kiloydu zayifta degil..

Allah sifa versin insallah.doktor neden kritik dedi onu anlamadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…