347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Bir kez daha anladım haftaiçi uykusunun yerini hiç bir şey tutmuyor. Haftasonu uyuduğum hiç tatlı gelmiyor. O alarm sesine karşı mı bir şeyim var ne anlamadım.

Bu arada bizimki Kuşadası Port'ta şuan arkadaşlarıyla. Bir arkadaşı saat 10:00'da bizimkini etiketlemiş. Benim için erkenden kalkamayan çocuk arkadaşları için erkenden yola koyulup varmış bile.

347. DÖNEM ASKER YARENLERİNİN DÜĞÜN TARİHLERİ

İnciçiçeği35: 29 Ağustos 2013 Kına
30 Ağustos 2013 Düğün....................41:123:

Lovely35: 7 Eylül 2013 Kına
14 Eylül 2013 Düğün....................56:123:

Nena87: 21 Eylül 2013 Kına
22 Eylül 2013 Düğün....................64:123:

Nişanlıyken ve evliliğin ilk zamanları arkadaşlarıyla buluşup vakit geçirdiğinde dönüşte burnundan getirirdim. Şimdi ben arkaşlarımla buluşmaya gittiğimde o evde bekliyor. Bunu ben yaptım şu an pişmanım. Ben nasıl kız arkadaşlarımla konuşunca rahatlıyorum. Belki onunda ihtiyacı vardır konuşmaya vakit geçirmeye ama ben bunu engellemiş oldum. Herifimi evcilleştirdim

Canım ben gitme etme demem. Kızdığım nokta bu konunun 2 haftadır kendi aralarında konuşuluyor olupta bana son güne kadar tek kelime edilmemesi. Bana baştan deseki Lovely arkadaşlarla denize gitmeyi düşünüyoruz, tamam derim ama bizimki son gün söyleyince doğal olarak kırıldım.

Kız değilmiyiz hepimiz aynıyız yaaa bugün bende benimkini fırçaladım ne o basketbol için kombine alcakmış fırçayı yiyince vazgeçti tabi. önceliklerini belirle artık dedim

İftarda misafirim vardı. Çokkkk yoruldum. Ama değdi. Değişik şeyler yapmıştım beğendiler.

oh oh ne güzeelll değişik neler yaptınn canımmmm anlatsanaa :)

en değişik olanı kadayıf böreğiydi. Arda'nın mutfağında görmüştüm.

Yarım kilo yaş kadayıfı alıyorsun, kadayıfı 2 ye ayırıyorsun. Tepsinin altına yarısını koyuyorsun kadayıfları eritilmiş tereyağıyla açıyorsun. Tepsinin altı dolunca üzerine pastırma yeşil biber, domatesi dizdim. Üzerine kaşar rendeledim. Üzerine kadayıfın diğer yarısını yine açarak döşedim. Üzerine yumurta, tuz ve sütten harç yapıyorsun onu eşit dağıtıyorsun. Birde tereyağı gezdiriyorsun. üzerinde 170 derecede fırına attım.

Çorba olarak 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 1 küçük soğan, yarım patates, 10 dal ıspanak, 1 tane kabak, 1 tane havucu ve üzerine sıcak suyu, tuzu karabiberi ekleyip düdüklüye koydum. Kaynayınca blanderla ezdim. Soğuyunca üzerine limon ekledim. Bu çorbayı ilk defa yaptım. Beğendiler.

Ana yemek olarak tavuk pirzolaları sabahdan zeytinyağı, ve bir baharat karışımı var memleketten getirttiğimiz onunla harmanlayıp üzerini kapatarak buzdolabına attım. 4-5 saat sonra pakatatesleri küp küp doğradım, tavada bamya ve patatesleri haifif kızartır gibi yaptım sonra onu normal bamya yemeği yapar gibi domatesle pişirdim. O pişerken dolaptaki pirzolaları fırın poşetine koyup bütün biberle fırına attım, bu yemeği yaparken fırın poşetine koymak şart tavukların kızarmaması lazım. Onlar pişirip fırından aldıktan sonra ocakta pişen bamya yemeğinin üzerine tavuk pirzolaları koydum ( tavuğun suyundan çok az yemeğin suyuna koydum hepsini değil )onları üzerine koyduğumda ocağın altını kapattım birlikte pişmediler sonra iftardan önce sadece ısttım.

Tatlı olarak basit bir tatlı yaptım. Hani şu browninin küçük küçük kekleri var çikolatalı. Ondan kasenin dibine birer tane koydum. Onun üzerine muzlu puding yaptım. Üzerine çikolata sosu yapıp döktüm. Soğuduktan sonra kaselerin üzerlerini kapatıp buzdolabına koydum. Yerken güzel oluyor, önce çikolata sosunun tadını alıyorsun, sonra muzlu pudingin en altında da süprize ulaşıyorsun kekin

Salataları da eşim yaptı.

30 Ağustos 2013 Düğün....................40:123:

14 Eylül 2013 Düğün....................55:123:

22 Eylül 2013 Düğün....................63:123:​

30 Ağustos 2013 Düğün....................39:123:

14 Eylül 2013 Düğün....................54:123:

22 Eylül 2013 Düğün....................62:123:​

selamlar fıstıklar
hafta sonu her zaman ki sıkıcılığıyla geçti benim

yavaş yavaş dolap içlerindeki çeyizleri gün yüzüne çıkarttık annemle hepsi nişanlımı bekliyor kutulanmak için

Canım benim hepsi kutulu. Bizimkilerde araba ayarlayacaklar, sanırım bayramda taşınıyorum bende. Yavaş yavaşta yerleşeceğim sonra.

Siz ne zaman taşıyacaksınız? Az kaldı sizin.

Canım benim hepsi kutulu. Bizimkilerde araba ayarlayacaklar, sanırım bayramda taşınıyorum bende. Yavaş yavaşta yerleşeceğim sonra.

Siz ne zaman taşıyacaksınız? Az kaldı sizin.

benimde çoğu kutulu ama mutfak için baya ufak tefek şeyler almış annem onlar kutulanacak. nevresimleri falanda ayrı ayrı büyük kutulara koyayım diyorum.

biz çeyiz için ayrıca araba tutmucaz canım. ben eşyaları burda ki bellonadan aldım büyük kamyon çıkartırız sen çeyizlerinide koyarsın dedi sahibi yani eşyalar ne zaman gidecekse çeyizlerimde o zaman gidecek

nişanlım bikaç güne gelicek işte hemen boya işine falan başlar bayramdan önce eşyalar gider diye düşünüyoruz evin işleri yetişirse

Bizimkininde mobilyacı arkadaşı var onlardan bir araç rica edecekler bakalım önce şu ev bir temizlensinde. Elektrik-su-doğalgaz başvurusu bu hafta yapılacak sanıyorum sonra ilk iş temizlikçi ayarlanacak. Çok heyecanlıyım evimiz için. Temmuz bitsin diye gün sayıyorum. Ağustos'ta 2. gelinlik provamda var, gelinliğimi görücem onun içinde ayrı bir heyecanlıyım. Ağustos ayında ben bu kadar heyecanı kaldırabilecekmiyim bilmiyorum.

ayy sorma yaa bende de bi heycan bi heycan

geceleri uyuyamıyorum bile bazen midende bişey var gibi kalbim çarpıyo sanki

bugün çeyizleri çıkartırken halamın aldığı banyo takımlarını unuttuğumuzu farkettim benim de banyo takımım varmış meğer
mor minik desenli bi takımmış banyo beyazsa güzel olur heralde

Bende öyleyim canım işte. Çok heyecanlıyım evim yerleşsin istiyorum bir an önce.

Ömrüm beklemek ile geçti şimdide elektrik suyun bağlanmasını bekle dur. Bir an önce bağlansın istiyorum artık, pırıl pırıl olsun evcağızım. Bende koyayım banyo takımlarımı, tabak çanaklarımı falan.

Bu arada benim banyo takımlarım cts geldi bir güzeller anlatamam, parıl parıl parlıyorlar. Benim çeyizimde annemin almış olduğu bir banyo takımı daha var ama ben bir tanede kendi zevkime göre aldım. Yerleşirken bakalım unuttuğumuz neler çıkacak daha.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…