35-40lı yaşlarda anne olmak imkansız mı?

Olabilir herkes çevresinden ornekler vermiş. 2.çocuğumu 35 te doğurdum. Ilki 28 ama 2.çocuk ilkinden daha cabuk oldu .
Biraz kısmet işi ama kısmet deyip te bırakmamak lazım gerekli kontrol destek tedavisi v.s yapıldıktan sonra gayet te olabilir.
Gönlünüzce olsun insallah

her gun omega3 ve folik asit takviyesi alın duzgun beslenin bence kolayca hamile kalabilirsiniz bir arkadasım bu sekilde 39 yasında hamile kaldı kendiliginden
Once evlenmesi ya da sevgili edinmesi gerekir , mesela yanliz kalmamak icin bunu yapabilir cocuk yapmak yerine , kadinlar henuz tek basina ureyemiyor

artik birçoğumuz çalışan kadınlarız. Okul bitti , is bulduk , sevgilimize guvenip evlendik diyene kadar zaten o yaşları buluyor anne olma süreci
Yil olmus 2020 ,sağlığına dikkat ettigin surece niye genc anne olamadım kaygısına giresin ki ?
Herkes keşke sizin gibi düşünse. Bir arkadaşım “30 muyum ki ben öyle önüme çıkanla hemen evleneyim” demişti. Yani 40 olan bana ne gözle bakıyorlardır. Bir de evlenip boşanmış olunca daha da kötü oluyor. Keşke bazı düşünce tarzları değişse, bazı kalıplar yok olsa.

Trombofili ve homosistein hastası olmama rağmen oğlumu 37 yaşında bu senede 38 yaşında kızımı Allah nasip kısmet ederse 2 aydan kısa süre icinde doğumum olacak.
Ve ikisi de doğal yolla.

Allah nasip kısmet ettikten sonra kuru yer yeşerir.
Doktorlar 43 yaşına kadar yolu var olur diyorlar.

İlkokul da bı arkadaşımızı annesi 46 yaşında doğurmuş.

Trombofili ve homosistein hastası olmama rağmen oğlumu 37 yaşında bu senede 38 yaşında kızımı Allah nasip kısmet ederse 2 aydan kısa süre icinde doğumum olacak.
Ve ikisi de doğal yolla.

Allah nasip kısmet ettikten sonra kuru yer yeşerir.
Doktorlar 43 yaşına kadar yolu var olur diyorlar.

İlkokul da bı arkadaşımızı annesi 46 yaşında doğurmuş.
Yani ilk bebeğin kaç aylıkken ikinciye hamile kaldın , ilk doğum seeryan mıydı

Yani ilk bebeğin kaç aylıkken ikinciye hamile kaldın , ilk doğum seeryan mıydı
Oğlum 8 aylıktı hamile kaldım.
Evet sezeryan doğum yaptım.

Rahatsızlarımın yanında daha önce iki ameliyat üst üste oldum. Oğluma gebe kaldım. Doğumdan kısa süre sonra da tekrar gebe kaldım.

Allah bağışlasın ... ben de 37 de ilk defa anne oldum , bebeğim 9 aylık ama ben bittim ya :( çok yoruldum , önceki süreçte tedaviler operasyonlar vs derken tüp bebek tedavisi ile bebeğime kavuştum , kardeşi olsun da isitorjn ama çok yorgunum , nasıl baş çıktın ?? Daha genç Yaşta anne olabilmeyi isterdim, benim yardımcım yok , bi de korona günlerine denk geldik kimse ile görüşemiyoruz da , bebeğimi kimseye veremiyorum .. bakıcı tutamıyorum ,çalışıyorum da
Allah bağışlasın bebeğinizi. Kolay değil zaten. Çocuk büyütmek çok meşakkatli bir iş. Ama ben şimdi geriye dönüp baktığımda birincisini büyütürken daha enerjiktim, şimdi daha zorlanıyorum diyemiyorum. Hatta şimdi o zamana göre daha sabırlıyım.
Ha şunu söyleyebilirim. Yaşıtlarım çocuklarını büyütmüş daha özgüler.

20li yaşlarımda olamadım. Bu da evliliğime sebep oldu. Ama işte hala bir umut, belki, belki. Bilmiyorum 40lı yaşlarına doğru anne olanınız var mı? Doğal yollarla mı yoksa tedavi ile mi? Çok üzülüyorum. Akrabam yok. Arkadaşlarım yok. Hayatta yalnız kalmaktan çok korkuyorum.
neden olmasın

Ne güzel cevaplar. Biraz olsun umut oldu. Eski eşimden yeni ayrıldım. Daha yeni bür evliliği düşünmek için çok erken. Ama bir yandan da umut işte, yaşım geçiyor diye paniklemek. Bilmiyorum ama sizlere yazmak ve cevaplarınızı okumak biraz olsun rahatlattı beni.
Henüz bir eş adayınız yoksa yumurta dondurma işlemi yaptırabilirsiniz. Çünkü ne kadar bebek oluyor desek de artık çok da zamanın kalmadığı yaşlar bu yaşlar. Benim bir arkadaşım yaptırdı

Bir tanigim.40 kusurde anne oldu, olur neden olmasin ?.bazi ulkelerde 60 yasinda doguranlar var ustelik onlar icin normal.bir durum bu umutsuzluga kapilmayin

Annem beni 38 yasinda dogurmus.bi arkadasim 40 yasinda normal hamile kalip dogurdu.Bir komsum 39 yasinda dogum yapti o da normal.Var yani örnekleri,neden olmasin? Allah hayirlisini nasip etsin.

20li yaşlarımda olamadım. Bu da evliliğime sebep oldu. Ama işte hala bir umut, belki, belki. Bilmiyorum 40lı yaşlarına doğru anne olanınız var mı? Doğal yollarla mı yoksa tedavi ile mi? Çok üzülüyorum. Akrabam yok. Arkadaşlarım yok. Hayatta yalnız kalmaktan çok korkuyorum.
35-40 çok geç bir yaş değilki...
35 'imde bir kereden bir şey olmaz nasıl olsa kafasına hamile kaldım.
Şimdi 37 yaşındayım, kardeş düşünüyorum inşallah

Konu cocuk sahibi olup olamama ile ilgili yalnız, erkek bulamama ile degil
İyi de ne alaka folik asite baslayin demissiniz hayatinda biri olmayan birine?
Folik asit hamilelik planlayan kadina 6 ay onceden baslatilir , kamu spotu olsun folik asit hamile kalinmasini saglamaz , sadece hamilelikte tum vitamini bebek cektigi icin anne saglkgi acisindan verilir anneye

Back
X